Mám malé deti a neznášam kúpaliska
O to horšie, že mám malé deti. Bývame v paneláku nemáme možnosť vlastného bazéna. A ja kôli tomu nenávidím leto. Je to pre mňa ťažké mať ich stále na očiach a do toho to prostredie, keď si predstavím kto všetko sa v tej vode kúpe. Som len ja jediná ? Mám neuveriteľný strach, že sa im niečo stane. V minulosti sa mi topila dcéra a asi mám z toho aj traumu. Neboli to nič vážne ale odvtedy sa brutálne bojím.
Stačí ísť na kúpalisku na detsky bazénik...popozerať po okolí kde taky majú, tam vymieňajú vodu každý deň,je cistejsia a dospelí tam nemôžu,utopiť by sa tam tiež nemali keďže je to maličké a môžeš sedieť pri nich na kraji bazénika.Samozrejme ak sa bojíš veľmi dat aj rukavniky cherek aj koleso a už len dávať pozor. Najlepšie keď ideš ešte s babkou dedom, alebo otcom ci iným dospelým. A co najskôr vybaviť deťom plavecký aby sa naučili plávať samé.
ja som nevedela, ze chodit na kupalisko je nejaka "povinnost". ani mi nenapadlo riesit, ze tam v lete s dcerou nejdem ak ked mam len ju a teda by bola lahko ustriehnutelna. a to mi ani vacsina kupalisk nevadi(az na tu studenu vodu) a aquaparky zboznujem.
ale proste nemam ten zvyk, chodit v lete na kupalisko. asi preto, ze v nitre je to o velkej odvahe, ist tam medzi spoluobcanov, co sa tam casto kupu aj komplet obleceni. a aquaparky mame dost daleko a to sa mi teda nechce za tie peniaze absolvovat nejako casto. takze vobec neriesim a vobec ma netrapi, ze sa dcera cca do 3 rokov kupala raz alebo 2x vo verejnom bazene. a ze teraz chodime mozno tak raz za pol roka, max. raz za 4 mesiace.
@chillibubble do troch rokov je to o nicom...pre decka je to atraktivne az tak okolo 7-8 a viac - najma kvoli toboganom, smyklavkam a tak
a čo more? ja ho milujeeeemmm
ináč bazén je bazén - vlastný 😉
@elenka.k ja tiez, aquaparky neznasam 😀
...ale pre deti je naozaj atraktivnejsi aqapark, proste su tam tie smyklavky, tobogany, protiprudy - tak tam proste raz za cas idem.
@nyusika tak, tak čo neurobíme pre tie naše deťúrence, veď aj my sme chodievali
a o kolotočoch, ani nehovorím - ja som sa za moje mládi, tak nekolotočovala ako pri deťoch 😅
@iwesska nie je to bakteria, ale jednobunkovec. nakaza je velmi zriedkava, lebo sa musi stat naraz niekolko veci, hlavne musis toho tvora vdychnut nosom, nie ustami, a on sa potom prezerie do mozgu cez dutiny. nech sa kupal kdekolvek (zrejme sa to vysetruje a ked spominaju to konkretne kupalisko, tak sa zrejme v tom case nekupal inde), voda sa na kupaliskach casto meni, takze uz to mozno ani nezistia. odporucam pozriet si nieco o pripade z CR spred polstorocia, tam to trvalo roky, kym nasli zdroj nakazy. https://cs.wikipedia.org/wiki/Epidemie_améby_v_...
@deedol niekde som čítala, že boli predtým v Egypte možno sa nakazil tam v bazéne.Tiez si myslím, že Štúrovo je v tom nevinne
Autorka tak nebudeš chodiť na kúpaliská je to pre deti skoda, ale tak spravíš náhradný program.Hlavne nauč deti do buducnosti plavat
Ja by som sa nenútila. Príde mi oveľa lepšie a prirodzenejšie tráviť čas s deťmi tak ako ti je prijemne. Odovzdaj deťom to čo máš rada- prechádzky čítanie, múzea, les, kreslenie, jogu……. Milion iných aktivít bez bazéna prežijú. Máte doma vaňu?
@evazhoufova úplne súhlasím.. načo sa nútiť do niečoho čo je človeku vyslovene nepríjemné.. deti to aj pri najlepšej pretvárke vycítia a nebudú mať z toho ani zďaleka takú radosť ako pri niečom čo baví aj maminu/tatina.
Ja tam chodím kvôli deťom. A teraz už iba sedím na kraji bazéna alebo na lavičke blízko bazena keďže malý 6r uz môže byť v detskom sám. Ale zase an si občas záplavam v strednom veď je to zdravé. O týždeň ideme do AquaCity a už sa malý teší. Netreba všetko brať tragicky, trochu sa občas premôcť a užiť si život. Neviem si predstaviť neísť v lete s deťmi na kúpalisko. Sme v byte nemáme ani balkón a kúpalisko mam 5min od bytu
Ahoj, odpoviem Ti za seba.Nikdy som nepochopila tú úchylnú záľubu ľudí v spoločné kúpanie. Veď to je tak nechutné.Tak domov do vane by si nikto neťahal nikoho cudzieho, ale bazény, plné telesných tekutín cudzích ľudí nikomu nevadia. Hnus. Aj ja mám deti, este sme na kupalisku neboli a ani to v najblizsich rokoch neplanujem.Ako je spomenuté vyššie, kupaliska, bazeny predražený vhoboboplodný hnus.

ja som nevedela, ze chodit na kupalisko je nejaka "povinnost". ani mi nenapadlo riesit, ze tam v lete s dcerou nejdem ak ked mam len ju a teda by bola lahko ustriehnutelna. a to mi ani vacsina kupalisk nevadi(az na tu studenu vodu) a aquaparky zboznujem.
ale proste nemam ten zvyk, chodit v lete na kupalisko. asi preto, ze v nitre je to o velkej odvahe, ist tam medzi spoluobcanov, co sa tam casto kupu aj komplet obleceni. a aquaparky mame dost daleko a to sa mi teda nechce za tie peniaze absolvovat nejako casto. takze vobec neriesim a vobec ma netrapi, ze sa dcera cca do 3 rokov kupala raz alebo 2x vo verejnom bazene. a ze teraz chodime mozno tak raz za pol roka, max. raz za 4 mesiace.