Mám nefungujúce manželstvo a našla som si iného
Ani neviem ako začať alebo kde začať aby som to zhrnula tak v skratke....som 13 rokov vydatá z nášho manželstva sú dve deti dvaja chlapci vo veku 13 a 7. naše manželstvo prešlo všeliakými krízami...bolo aj šťastné obdobie aj smutné. Len nejak posledné štyri roky je to už z mojej strany iba zo zvyku. Môj manžel nie je zlý chlap mám pri ňom všetko po materiálnej stránke máme krásny dom autá našim deťom nič nechýba. Ale to je tak všetko......ani neviem ako sa to stalo proste som sa zamilovala do mojej prvej lásky, ktorú som po 15 rokov stretla a jednoducho to prišlo samo a zamilovali sme sa do seba znovu. Snažila som sa to utajiť ale proste to prasklo môj muž sa všetko dozvedel, zo začiatku ma prosil aby som s ním zostala a ja som nevedela čo skorej ťahalo ma to za tým druhým ale na druhej strane tu mám deti všetko tak som zostala s manželom, že sa pokúsim to dať ešte nejako do poriadku. Ale doma sa to iba stupňovalo nakoľko býva s nami moja mama ktorá vždy držala jemu stránku nie mne vždy si jeho zastávala a to iba preto, že sme sa mali po finančnej stránke dobre že nám nič nechýbalo. Stupňovalo sa to hádkami, krikom nadávkami vulgarizmami až to prešlo do toho, že ma pred deťmi trieskal o skrinu kričal zahnal sa na mňa ale nedal mi facku ale viac ma bolí to, ako sa správal ako keby ma bil. Až to vyústilo do toho, že jedného večera si zavolal ku nám domov toho môjho priateľa s tým, že sa mám rozhodnúť buď odídem alebo ostanem a zabudnem na neho a budem žiť v manželstve ako doteraz. Mala som sa v ten večer rozhodnúť, s ktorým chcem zostať rozum mi vravel ostaň a srdce ma ťahalo preč. On dokonca prišiel čo som nečakala povedal, že tak ma ľúbi, že nedovolí aby som trpela toto urážanie ale tiež nechcel aby som odišla od detí. Ale môj muž ani počuť deti mi nedá deti nezoberiem z domu, a nahučal deti, že som k...a a mám iného samozrejme, deti boli na jeho strane hlavne ten starší. Tak som sa zobrala a odišla s tým, že budem za deťmi chodiť a požiadam o rozvod. Za mesiac čo som bola mimo domu som prežívala peklo smsky urážlivé keď som prišla domov tak sa Manžel správal normálne ale starší syn ma odmietal nechcel ma ani vidieť a to ma zabíjalo. tAk som po mesiaci sa vrátila domov s tým, že skúsim nejako s mužom zachrániť čo sa dá. Prijal ma naspäť aj deti ale po troch týždňoch čo som doma je to zase to isté. Proste zákazy príkazy moja mama sa do všetkého stará proste nemôžem ani dýchať podľa seba musí byť upratané ako ona chce musí byť navarené vtedy ak neožehlím v ten deň ako ona povie tak už je zle....a stále sa hádať ma tiež nebaví.
Som rozhodnutá požiadať o rozvod ale mám strach veľký strach. Ako som sa vrátila domov zistila som, ke´d som si len tak behala po počítači proste v dokumentoch mal video natočil ma tajne ani som o tom nevedela, keď som sa sprchovala proste dal kameru do kúpeľky a ani som o tom nevedel, našla som v jeho nočnom stolíku moje nohavičky schované, šaty mi roztrhal len preto, aby som si ich už nikdy neobliekla ak budem s iným. Mám pocit, že je už posadnutý mnou proste stále mi vraví, že on nedokáže žiť s inou ženou akoso mnou, že nechce inú ženu iba mňa lebo ma miluje ale ja mám pocit, že on je tak mnou posadnutý a pripútava si ma viac a viac, ale neuvedomuje si, že mňa si týmto jeho správaním iba odhadzuje od seba. Neľúbim ho mám ho rada svojím spôsobom však sme spolu niečo prežili ale nechcem s ním zostať ....nedokážem už ani v tom dome fungovať držia ma tam iba moje deti nič viac.....som tam ako v base nemôžem ani telefon zodvihnúť aby ma nekontrolovali na počítač ani nechodím sleduje ma na každom kroku....včera mi zase vykričal, že ľutuje, že som sa vrátila že ma zbalí a vyhodí na ulicu a podobné veci. Zatiaľ som to neriešila nijako ale poznám ho aj mamu a modlím sa, aby to nezašlo ešte ďalej. Bojím sa tam byť v tom dome čo sa zase vyhrotí čo zase mu bude vadiť proste viem, že som urobila ja chybu, keď som si našla iného ale nedokážem už byť v tomto vzťahu z mojej strany žiadna láska nie je je to už iba o zvyku, nedokážem mu dať ani pusu ani s ním ísť do postele snažila som sa ale nejde to zo mňa a nasilu to robiť tiež nechcem to by som šla sama proti sebe. Bojím sa, že bude mi robiť peklo ak zostanem v dome ale zase viem, že deti by so mnou neodišli pretože sú zvyknuté žiť v tom dome majú tam svoje pohodlie a sú na neho naviazaný jasné však on zarába viac ako ja aj to som už dostala vytknuté, že všetko platí on že ja zarobím minimum a podobné veci......Chcem sa s ním vkľude dohodnúť aby sme si nerobili naprieky ale on ani počuť nič v kľude nechce riešiť...a ja mám pocit, že som už na konci so silami.......
@kacenka1111 von je rozdíl odejít od manžela který týrá a nebo odejít k milenci. Než se o tom doma dozvěděli, byla šance k dialogu určitě lepší než teď a o žádném týrání se co jsem četla taky nemluvilo. To až teď je jí podsouváno ať si přidá a volá policii, tohle už dobře dopadnout nemůže☹
@babulinka29 drzim moc palceky, neboj ono to chce vsetko len cas....tvoj muz vie, ze milujes svoje deti nadovsetko, preto to skusa na teba cez ne...ked sa utisia vsetky tieto negativne emocie, deti si k tebe same najdu cestu a aj tvoj muz vratane tvojej matky budu musiet raz a navzdy pochopit, ze sa uz k nemu nevratis....nebude to lahke, ale opakujem vsetko chce svoj cas, aby kazdy mal dostatok priestoru na prijatie situacie....
@babulinka29 tak si nas dala do obrazu.... Ludia si nevazia co maj, ja si platim pani, co mi pomaha s upratovanim, pracu si na plny uvazokkvoli detickam ani nedokazem najst.... Prist domov a matcerstve teple jedlo..... Ajajaj.... Mala si tak vela a nedokazala si z toho vytazit to dobre, ale motala si sa okolo tych negativnych veci az si sa zamotala.....
no ja by som upratane a denne teplu veceru mat nechcela, ak by to mala byt dan zato, ze sa mi mama mota v sobotu uz o 8hod. rano pred dverami, nech uz nespim a furt ma buzeruje...to by som si radsej sama navarila alebo zaplatila uprtovacku ak by som nato mala...je to na nervy byt v spolocnej domacnosti s takouto zenskou...ani si psychicky neodychnes ani nic.....jasne, mali to riesit ako som pisala oddelenymi vchodami, alebo mamke postavit malicky domcek garyonku, nech ma svoje a oni svoje......ale viem c je to ked si dve generacie idu na nervy..ja som mala takyto servis a odisla som prec kde nemam ani navarene ani poupratovane a som najstastnejsia zena..radsej budem byvat v garzonke ako so svokrou ci s rodicmi...
@anina32 presne, taky jsem necetla, ze by ji nekdo tyral jeste pred tim, nez prasknul milenec...
my sme 3 roky zili v tepluckom a plus full servise...syn bol viac s babkou ako so mnou...ta mu dala vsetko o co poziadal...kebyze sa neodstahujeme uz som rozvedena......potom uz dalsie 3 roky sme sa z toho spamatavali....odchod nas od rodicov bol ten najlepsi napad na svete....a teraz 100km od nas sa mame moc radi 😉
@anina32 Nechtěla bych být Tvou dcerou a přitom žít ne úplně snadný, ne právě učebnicový život, asi nenabídneš tu mateřskou náruč, do které se všechny schoulíme i dospělé, pokud se něco nevyvede... 😔
Píšete tady, jak se má matka obětovat pro své děti, ale ty děti mají být ve vašem podání asi dokonalé, jinak je asi zavrhnete...každý můžeme šlápnout vedle, kdo rozhoduje o tom, co je správné, co je dokonalé manželství, perfektní chování a pro co ještě stojí za to ubíjet samu sebe? Každá máme jinou cestu, nevím, proč tu máte za potřebí ji pořád tak hanit, jako kdybysme každý (a o tom nepochybuji) neměli dost prošmajdané svoje boty...
A to už jsem nechtěla reagovat... 😒
@anina32 Tak ne všichni si myslí, že je na všechno pozdě. Každopádně zakládající chtěla vědět, co má dělat teď. To že jí napíšeš, co všechno v minulosti udělala špatně a že jí budeš sprostě nadávat, tím ji naprosto ničím nepomůžeš ☹ Připadá mi, jakože jenom kopeš do někoho, kdo leží na zemi, místo abys mu pomohla vstát ☹
patří ti to.JAk jsi mohla nechat v klidu manželovi děti a odejít k chlapovi??? Za to bych tě taky vyhodila.
@babulinka29 Máš to velmi take,ale ked sa budeš lutovať to ti nepomože:pozri tvoj muž ta milujem,trápi ho to ako si mu ubližila,tak chce ubližiť j on tebe,len to nerobi dobre,pretože to robi cez Deti :-// Ktore za nic nemožu...Necitala som si tu všetky odpovede,hlavne tie tvoje,pisala si že nemaš monosť sa s detmi stretnuť?.prepač mi pre boha a tvoja matak je čo ???..že ti zakazuje tvoje vlastné deti???? Prepac ale kto chce si vzdy najde cestu..ostatné su len výhovorky...viem to zo svojej skusenosti..Ked sa budeš ktomuto takto stavať tak si deti budu mysliet že nejaviš o nich zaujem...že neprideš,nechodiš,nevlaš...proste normalne choj domou,obleč deti,a vezmi k sebe,nezalezi na tom ci budu mat luxus alebo nie,ale že budu stebou.!!o to ti hlavne ide ak som dobre pochopila?.Na dohodnutie s mm nečakaj,od ti toto vsetko neodpusti,skus sa vzit do jeho kozi aspon na chvilku sa zamysli že co keby sa toto stalo naopak ?...ako by si s zachovala?...keby si ho milovala tak ako on ?:.Podla mna tak isto...on ta podla toho co pises milujeme moc:-// a je otazkou casu kedy sa stochto velke soku dostane,moze to trvať aj roky,,,,ale ked ty budes en cakat,nekonat,tak necakaj že deti pridu za tebo same...Prepac ze som hnusna,ale pisem to tak ako citom..:-/Ja by som si pre deti sla...bolo by mi x krat jedno co mi matka vravi ci mm...Su to tvoje deti maš také iste prevo na nich...! a nebojiš sa že ten tvoj novy priatel ta po case odkopne?..že to nebude snim klapať?.nevravim teraz možno o rok dva tri....neviem...Len vieš aby si toto cele este nelutovala,si zamilovala chapem,bola si doma ponizovana tiez chapem,ale bezat ku milencovy to nieje a nikdy ani nebude riesenie,najprv si si to celé mala priemisliet...až potom konať...Ja som tiež v takej situacii ked neviem co dakedy v zivote chcem...ci vlastne toho mojho milujem,o napirek vsetkemu sa snazim aby to bolo ok ,hlavne koli malemu...aj keby som sa snim mala rozist,tak urcite neuteciem k milencovy,ale najprv ku blizkym...a potom keby bolo po rozvode potom by som sla k milencoví ...najprv ukoncit stary vztah potom novy....A co nato tvoj priatel ?...on chce vobec tvoje deti???
v celku ta aj chapem, ja som zazila nieco podobne, len s tym rozdielom, ze sme nemali deti chvalabohu a nezila som s mamou ale so svokrou. Nic nebolo dobre, zle navarene, zle upratane, dokonca dvihala koberce, ci tam nahodou nieje prach, vsetko zle a zle, nic som nerobila, bola som leniva, a bozechran ked som si po 5 nocnej chcela pospat. Moj muzik ma nijak zvlast nepodrzal, on bol ako taky panacik medzi nami dvoma. Proste nic som nemohla, ani ten obycajny obrus otocit inak ako to chcela ona. Ono sa to mozno nezda, ale dlhodobo toto znasat sa neda, ja osm to znasala asi 6 rokov ticho pokorne, az som raz vybudla, vykricala svokre az chudinka zacala revat 😀 ze co si to vobec dovolujem, na druhy den som sa zbabila, pricom manzelovi som oznamila ze odchadzam, nechal ma odist.
Sice potom sme sa aj prestahovali do podnajmu, videl ze to nema zmysel, chceli sme riesit hypoteku na byt, len raz mi vykrical, ze on byt nikdy nekupi, ze on ma kde byvat. A bol koniec. Nerozviedli sme sa sice hned, ale proste sme spolu neboli. Ked som si po case nasla priatela, s ktorym som dodnes, to bolo. Bola som najvacsia ku.va pod slnkom a ze bohvie ako dlho som to uz tahala, ale kaslem uz nato. Tak ju uz aj trochu chapem, ze to nevydrzala. Teraz mam maleho syna, ale viem ze bez neho by som odist nedokazala.
Inak ja vobec nechapem preco je taka lahko ovplyvnitelna, ved ten dom maju spolocne, preco sa nejak nedohodnu. Jasne ked sa neda, tak sa neda. Ale v pripade rozvodu by som urcite nedovolila, aby ten dom ostal len manzelovi, ked ho kupovali spolocne.
Nehovorím, že sa ľutujem ja si tie následky budem sama znášať nežiadam tu o pomoc len som sa chcela možno porozprávať pretože s ľuďmi v mojom okolí sa nemienim rozprávať, neverím už proste nikomu...píšete, že som mala full servis, nepovedala som, že som neni vďačná svojej mame za to, že mi pomohla alebo že mi povarovala deti kým som prišla z práce.......ale ak niekoho poprosíte kým ja prídem z práce aby deti počkali na mňa že sa s malým naučím sama a ja prídem z práce a malý vo dverách mi povie, že už má úlohy napísané, že babka sa s ním naučila tak to ma vytočí do vývrtky.......jasne som jej povedala, že si neželám aby sa s malým učila nato som tu ja aby som sa s ním učila a nie ona.......ja som ich matka a chcela som sa ja učiť s ním našťastie potom prestala.......ale asi nechápete jednu veci ja nemám problém ísť za deťmi nebojím sa matky je mi jedno či bude vystrájať alebo nie ja sa obrániť viem ide mi o deti nechcem aby počuli jej slová proste nechcem aby boli v tom kriku v tých výčitkách pretože svoju matku poznám viem aká je, ona si na jazyk nedá pozor proste ona povie aj to čo nechce..........a neviem či píšem inou rečou alebo podaktoré nevedia čítať, keď napíšem, že sa nedalo moju matku vysťahovať nedalo sa ani urobiť nový vchod proste žila s nami v jednom dome a tak to brala ako súčasť rodiny nie raz som ju prosila nie raz som sa s ňou rozprávala, že aby sa do nás nemiešala....stačila mi jedna situácia, keď starší syn neposlúchal a môj muž dostal amok taký, že som myslela že ho zabije taký krik s ním robil ale zase na druhej strane mal právo pretože odvrával nepočúval robil si čo chcel papuľoval tak moc, že by to vytočilo aj mňa a to sme boli s ním v deckej izbe zatvorený a snažili sa s ním rozprávať v tom tam vtrhla moja matka čo s tým chlapcom robíme prečo na neho kričíme a on bude mať potom následky bude mať tiky a podobné veci vykrikovala ......vraj sa nevieme chovať k dieťaťu a tak ....asi zabudla ako nás ona s varechou alebo facky lietali len tak zabudla ako vychovávala nás....a to sme tam boli obaja a nepomohli sme si proste ona si povedala svoje začala tam kričať plakať ako zaobchádzame s dieťaťom.....vlastne sme si ani nemohli vychovať svoje deti podľa seba.....bolo zlé, že môj muž na to nič nepovedal...ona potom robila scény že jej je zle chytala sa za srdce tak sme sa báli aby sa jej nič nestalo nič sme jej nepovedali.......a keď tu teraz opisujete aká som ja matka a podobné veci ako vlastne môj muž sa snaží stará sa o deti a podobné veci....tak mi vysvetlite jednu vec...keď mi syna šikanovali v škole prečo ako jeho otec to nebol riešiť lež som chodila do školy len ja chodila som sa hádať za svojho syna k riaditeľke bola som na polícii pretože môj syn z toho šikanovania dostal tiky mával výkriky z ničoho nič musela som navštíviť neurologičku aby mu dala nejaké lieky .....iné som nerobila len som chodila do školy keď mi syn písal smsku do práce, že ho v škole zbili že mu hodili tašku do smetiaka a ja som bola 60 km od domu v práci .....okamžite som volala mužovi do práce aby zašiel do školy pretože som sa bála......vraj ked príde domov potom to budeme riešiť......záhadné, taký skvelý otec a nedokázal si ubrániť vlastné dieťa dokonca vlastného syna ale ja som musela chodiť to riešiť do školy ale však to mám za to teraz som tá najhoršia matka najhoršia žena na svete lebo ja som odišla z domu od detí.........ja som odišla od muža pretože som nezniesla ten psychický tlak ale asi ste si tým každá prešla keď tvrdíte, že by ste neodišli od detí ani keby vás mučili........nechápem niektoré z Vás naozaj nechápem asi máte naozaj skvelý život.......a myslím si, že luxus a prachy nie sú tak dôležité v živote ako to keď viete, že vás niekto úprimne ľúbi a ste šťastná aj bez luxusu a bez peňazí........som unavená z tohoto všetkého prečítam si to nemám s tým problém ale keby som mala reagovať na každý komentár tak pomaly môžem písať knihu ........nikomu ani jednej z Vás nezazlievam svoj názor každý má právo na svoj názor neberiem ho nikomu........len niektoré slová by Ste si mohli odpustiť súdiť je ľahké ale dopriala by som každej z Vás si to vyskúšať....áno vydržala som 13 rokov ale posledné štyri roky som to len trpela a boli to každodenné hádky ale snád nebudem písať teraz čo bolo za celých 13 rokov medzi nami v manželstve ako vravím to by som musela knihu napísať napísala som iba podstatu problému .............
@fallingstars Psala jsem jak na to musí koukat její máma, starší generace byla jinak vychovaná a považuje nevěru za hřích.
@llluckaaa Než začala zahýbat tak o radu nežádala, co si natropila, to má, každý musíme nést odpovědnost za své činy. Omlouvám se každému komu se moje názory nelíbí, ale opakuji že máme demokracii. Tak jako vás iritují moje příspěvky, tak zase mě nadzvedává ze židle co tady píšete vy. Nejsem z těch co chodí po diskuzích a jen se hádají, jako některé jiné tu. Nevím co mě to napadlo, ale sem jsem prostě přispět musela. Roztrhejte si mě tu na kusy, už reagovat nebudu.
moja matka je stará generácia to chápem ale aby sa ona mne vkuse miešala do života, Prečo si nenechala ona dirigovať od svojej matky keď jej zakazovala sa stretávať s mojim otcom keď nám celý život moja vlastná babka dávala najavo, že my sme pre ňu neni také vnúčence ako sú tie ostatné? Prečo si nám matka nebránila? Prečo sa teraz moja matka nepostará o svoju matku ktorá už len pomaly dožíva má po 80 - ke a býva sama v dome? Prečo s ňou nežije prečo k nej nejde sa o ňu postarať dochovať ju? Keď ju babka o to sama žiadala aby sa k nej nasťahovala že aby sa o ňu postarala? prečo? Pretože sama povedala, že by si tam nedokázala zvyknúť a nedokázala by ju stále počúvať už je stará a vkuse jej niečo vadí a tiež má svoj režim ona a moja matka by si na to nedokázala zvyknúť......tak potom?
A kto tu povedal, že môj problém začal vtedy ako som si niekoho našla? Jasne som napísala že krízu máme už štvrtý rok a len som to lepila a lepila....a že do tohoto všetkého prišiel niekto z minulosti ešte pred mojím mužom nebolo to plánované to isto nie......keď už city k môjmu mužovi boli chladné tak prišlo jednoducho niečo a nie že zamilovala som sa ale proste toho človeka ľúbim a viem, že aj on mňa ľúbi ale nebudem jeho do tohto zaťahovať.........a vie o mojich deťoch a sám mi povedal, že ma chce s deťmi vie ako trpím bez detí a mám v ňom veľkú oporu ale ako som povedala toto je môj problém a jeho zaťahovať do toho nebudem........
babulinka29 tak čítam tvoje kompety nejak to chcem pochopiť a čím viac čítam tým viac ťa chápem. Bohužiaľ už je neskoro vy ste mali spraviť hned na začiatku mamu jednoducho vyhodit teda jej prenajat byt nech je sama. Tam javačšiu galibu urobila tvoja matka a dá sa povedať,že ona vyhrala!
Čo sa týka tvôjho manžela vieš chlapy nikdy neboli a nebudú mať predpoklady aby sa viac starali o deti čast výnimkam. Oni idú svôj staroveký názor muž je na fynancie žena na starostlivost domácnosť a deti. Tvôj manžel si myslel,že to všetko ma no zrazu zistil že si ho podviedla ak ta ma rad a vidím,že má tak je jak zranené zviera ktoré sa ťažko zahoji a keď sa zahoji tak aj ked ho budeš chcieť pohladkat vždy sa bude báť. U vás už záchranu nevidím.
Jedine tvoje deti snaž sa s nimi nejako stretnút nech nemaju fakt dojem,že na nich kašleš nejak to dosiahni čo najskôr,lebo ak len zapochybujú,že frajera máš radšej ako ich máš to stratené! Vieš raz v telke rozpraval už ani neviem kdo že každy človek,dieťa,dospelý,starý má svôj osud on si určuje svôju čiaru svôj život a ked ťa nebudu chciet vidiet tak s tým vela nespravíš. Ale nevzdávaj to snaž sa!!A ty ži teda už svôj život z tvojim priateľom a len dúfaj,že on ta ma ozaj rád a nikdy ťa nepošle do kelu,lebo potom si stratila všetko úplne! Takže jedine ti držať palce aby si konečne bola šťastná a všetko sa ti darilo..
@anina32 Klidně měj svůj názor a v něm se v životě řiď, ale pořád nechápu, proč ho sem píšeš, když z něho nevzejde nic pozitivního, spíš naopak.
A co konkrétně tě zvedá ze židle? Že jsme tolerantní? Nebo že dokážeme odpouštět, když někdo chybuje? Nebo že nám nepřijde v pořádku, když ji manžel a matka nadává a ponižuje před dětmi?
Jak už jsem psala, já držím babulince palce, ať už se rozhodne jakkoliv. Hlavně ať jsou ona i její děti šťastné, ať už bydlí kdekoliv a s kýmkoliv.
ja si myslim, ze vztah s manzelom je uz tak ci tak neobnovitelny, tak ked chce nech si buduje vztah s tym priatelom, ale hlavne a to podotykam hlavne by som sa upriamila na vztahy k detom, ved ich otec im nemoze donekonecna zakazovat styk s matkou, neverim ze ten starsi nema aspon ten mobil, alebo ze nechodia na net, kde ich moze zo zaciatku kontaktovat. A urcite by som sa nevyhybala osobnemu kontaktu. A taktiez by som sa nedala len tak vysackovat z vlastneho domu. Verim ze vlastnu matku je tazko vyhodit, ale dostala by ultimatum, bud sa bude spravat normalne, nezasahovat do jej vztahu s detmi, neovplyvnovat ich hlavne negativne, lebo inak poleti, nech si ide kde chce. Inak ja nechapem, preco drzi stranu hlavne tvoju manzelovi. Preco je to tak?
ako som si tu precitala,,, tak zecinam mat strach... Sice mimo temy, ale planujeme postavit dom, a nastahovat sa tam aj so svokrou 😀
@babulinka29 Myslím že ani jedna ta nebudeme chapeť,my do tvojho ivota nevidíme...Tažko radiť ked si človek tým sám neprejde...:-/ JAsne chápem,že enchceš pred detmi robiť cirkus,ale ak ti ich neuáže ani o pol roka?..tak čo spraviš?..Podla mna raz ktomu cirkusu pred detmi tak či tak dojde..-/ alebo možno deti ťa po nejakom čase budu chcieť vidieť..isto iste im začneš chýbať to verím..Len nech nekydaju na Teba mama a mm..že si ich opustila,že ich nechceš, a také..:-// a kolko si snimi už nebola?..a daleko bývaš od nich ?..nepiš mužovi sms,choj knemu domou a porozpravaj sa snim i ked on asi chceit nebude,tak mu povedz že to začneš riešit policiou..že ti brani vidieť deti...JA ta neodcudzujem nic podobné,nemám nato právo...Len ....neni to luto ??...aj mažela?..lebo podla mna teraz trpí a dosť..:-/ a ked bude trpieť on budu aj deti pri nom neštastné...
@babulinka29 ja myslim, ze s tymi detmi robis chybu, vies si predstavit, ako sa oni citia? V tom hroznom strese, nevedia co sa deje, vsetci do nich hucia aka je mama zla a oni tomu tak velmi nechcu verit - ale mama nechodi a nechodi, tak asi to predsa len bude pravda... Kazdym dnom rucas ich doveru voci tebe viac a viac. Ak aj budu musiet pocuvat neviemake hrozne reci tvojej mamy, nebude to horsie ako ta neistota, v ktorej si ich teraz nechala. Necakaj na to, kedy sa milostpanovi uraci ti ich priniest - on velmi dobre vie, ze takto si od neho zavisla a vyuziva to. On ti ich nikam neprivedie, nechce, nevidis to? Kolko budes na to cakat, mesiac, rok??? Chod rovno z roboty pre deti, matku odignoruj, vobec jej ani nemusis odpovedat, a vezmi ich niekde prec nech ste sami, KAZDY DEN za nimi chod a uistuj ich, ze ich stale lubis, vysvetli im nejako primerane, co sa vlastne deje... Stale hladas dovody, preco tam nemozes ist, ale kto chce, hlada sposoby, kto nechce, hlada dovody... Ty ako matka mas ku nim pristup kedykolvek si zmyslis, ak by ti branili, hoc aj zavolaj policiu. Ked to nebudes riesit, je velka sanca, ze to proti tebe zneuziju pocas rozvodu a deti ti nedaju do starostlivosti. Ale hlavne cim menej s nimi budes v takejto kritickej situacii, tym vacsia sanca, ze dozivotne pokazis vas vztah, mozno ti to uz nikdy neodpustia, stoji ti to za to, ze ich uchranis od nejakeho nervozneho vystupu tvojej mamy???
no nezavidim ti, ak sa da rieste to inak...je to zle zle zle
pozri, ja ti drzim palce...,ale ked napises, ze mame sa nedalo spravit samostatny vchod, ci pristavit vo dvore izbicku s kuchynou.... ci odstahovat ju k svojej mame...alebo proste si aspon CHRANIT HRANICE vo svojom VLASTNOM dome, tak prepac, to ti neverim...kazdy clovek si k tebe dovoli len tolko kolko mu ty sam dovolis....ak ti matka liezla na nervy uz pocas materskej dalo sa to riesit....pises, ze mm bol ticho, ked vam vtrhla do izby a zacala sa tam chytat za srdce...len podla pismeniek je citit, ze vami roky manipuluje...preco????? lebo jej to TY dovolis....je to tvoja matka, ty si mala zasiahnut a nie ocakavat to od manzela...no ty aj napriek tomu ze mas deti si sa stavala do role skolacky....aj teraz cakas kym ti mm da zelenu abz si mohla vidiet deti...lenze chyba....ani on ani tvoja mama ti nemozu zakazat vidiet svoje deti...ako tu posledne prispevky zneli..nikoho nepros, chod domov a pekne si deti zober trebars aj do cukrarne a rozpravaj sa s nimi...to ze ti tam bude za chrbtom matka kvakat, mozes ju kludne chytit za laket a zatvorit do komory, pokial sa deti budu obliekat...este raz SU TO TVOJE DETI, NEMUSIS SI PYTAT DOVOLENIE....je to aj tovj dom...takze KONECNE SA K TOMU POSTAV JAK DOSPELA....mama ti znicila uz 13 rokov...si ochotna dalsich 13 sa nechat vydierat???? len nepis ze to nie je mozne..vsetko je mozne, len treba chciet....a nikdy nie je neskoro stavat si hranice medzi mamou a mm....tak odvahu a do toho....
@babulinka29 nikdo nerika, ze mas zustat...ale jit s detmi...ted nechteji jit, protoze jsou naockovane...ale jedna to tu napsala skvele a taky proto ma dost "laikovano"...to bych si dala za ramecek...jinak at najdes nej reseni....
jinak zakazat mi moje mama nebo manzel videt moje dite, rovnou ho/ji zabiju...a myslim to vazne...ted to hodne zlechcim, ale jednou mi mama ( pozdeji to udelal i mm ) vzala malou do naruce a kdyz jsem k nim prisla z wc, chtela jsem ji dat pusinku...mama se otocila, abych na malou nemohla a ze srandy, ze nedam...mala se ke me natahovala a mama ji nenechala...matka uz si to vickrat nedovolila, dostala peknej narez ( prosim slovni, nejsem tyran 😀 )...a mm to samy...takze v tvem pripade bych urobila takovej bordel, ze by se tam z toho vsichni pos**li....ale ty se bojis...a tak nechas vlastni deti napospas tem dvoum tyranum, jak sama rikas...tata ho necha ve stychu,kdyz ho nekdo tyra a ty ho tam nechas....myslim, ze tu soudime tvuj postoj k detem, ne to, ze mas/nemas odejit od manzela....
Tak som sa včera odhodlala a išla som domov za deťmi jednoducho som sa zobrala nevydržala som to a išla som si za deťmi ale to čo ma tam čakalo to neprajem nikomu....len čo som vošla do dverí moje deti zostali ako obarené a odišli do svojej izby moja matka s mojim mužom sedeli v kuchyni a vraj čo som prišla čo tam chcem....jasne som im povedala že prišla som si za deťmi a porozprávať sa v kľude......ale moja mama tá v kľude nevie nič riešiť začala k...a odišla si od detí čo ti chýbalo mala si všetko keby si sa správala normálne tak by bolo všetko na poriadku a normálne by sme fungovali ako rodina tak som jej v kľude povedala že asi by to už nešlo proste ja necítim nič k mužovi a proste to nešlo s ním zostať nakoľko on odmietol odísť z domu odišla som ja a viem, že deti by nešli so mnou do cudzieho domu tak preto som ich tam nechala....vraj aj iné rodiny manželstvá tak žijú a dá sato len ja vraj musím robiť hambu po dedine a podobné veci. Potom sa ma spýtala vraj či som ju prišla vyhodiť z domu tak som jej na to povedala nie keby som ťa chcela vyhodiť tak už si dávno na ulici a ona spustila plač vraj mi verila že ju pochovám dochovám postarám sa o ňu a bla bla bla .....a ako som sa zachovala a podobné veci a vraj nie som matka a nikdy somnebola tak som jej aj mužovi pripomenula, či som 13 rokov bola taká zlá matka či moje deti chodili špinavé alebo zanedbané alebo či nemali čo jesť či sa zabudlo už na to kto sa o nich staral ked boli choré a podobne.........samozrejme, môj muž zvyšoval hlas a podobne......starší syn ma nechce ani vidieť povedal, že som k...a a to mi stačilo....neviem či to má z vlastnej hlavy ale netlačila som na neho nechcel ma ani vidieť....mladší syn prišiel ktorý má 6 rokov a neviem či na dieťa v tomto veku je normálne aby povedalo svojej matke že sa nepatrí odchádzať od manžela od ocka že to robia iba špine a vraj som odišla za iných chlapom......poznám svojho syna až moc dobre a pochybujem, že toto má z vlastnej hlavy že toto ho samého napadlo.....ale neskôr pekne prišiel za mnou vysvetlila som mu ako sa veci majú a povedala mu kedykoľvek bude chcieť pôjdem s ním aj von prídem za ním ja ho ľúbim a nikdy ho neopustím ani ja ani jeho otec aj ked sa my s ockom rozídeme stále budeme jeho rodičia a vždy tu pre neho budeme.......a malý sa spýtal môjho muža tati čo ty na to môžem byť aj s maminkou? nechápala som ako môžu pred mojimi deťmi o tomto všetkom rozprávať moja matka iné nerobila len mi vykrikovala aj pred synom čo som za mater a podobné veci......potom som sa rozprávala sama s mužom čo a ako v kľude sme sa snažili ale v tom prišla ona do izby vraj ona odíde preč bývať a ja sa mám vrátiť ostať nezamestnaná a starať sa iba o deti a na to som jej povedala ja sa vrátim ale iba k deťom ja s mužom už nechcem byť proste nie.......a výpíoved určite z práce nedám existuje aj družina v škole ale samozrejme s tým nikto nesúhlasí načo ved babka ich zo školy vyzdvihne......tak povedala mi že nemám tu čorobiť aby sa môj muž so mnou nerozprával má ma vyhodiť ale z môjho ma chce vyhodiť to teda nhie tak som je povedala som doma a ty mňa vyhadzovať nebudeš či sa ti to páči alebo nie ja si za tými deťmi budem chodiť aj ked sa so mnou rozprávať nebudú mne bude stačiť ked ich uvidím a viem, že malý mnou neopovrhuje staršieho chápem je v puberte takže je to o inom. tak som si chcela zobrať iba župan a eše nejaké veci ktoré som tam mala a môj muž mi odmietol dať župan vraj ten som dostala od neho na vianoce a vraj nech mi drahý kúpi....normálne som nechápala o čo mu ide fakt som bola z neho mimo............nakoniec som ho dostala horko ťažko ...........vraj on do mňa už investoval moc a podobné veci a vraj ja som prišla ľahko k domu.Ja? však to bol môj rodičovský dom ten kto ľahko došiel k domu zadarmo bol on a nie ja.........ale jasné on vždy zarábal najviac a ja málo a všetko platil on dovolenky oblečenie a pobodné veci.....dostala som všetko vytknuté čo sa len dalo......po dvoch a pol hodinách som to už nezvládala tak som odišla ale jasné neodpustil si sem tam nejakú urážku a tak ...........vraj on teda nepodá o rozvod mám to urobiť ja a deti chce on a vraj starší povedal, že on pôjde vypovedať aj na súd na rozvod, že aká som k...a a že nechce byť so mnou ........tak sommu povedala že deti sú deti a nechápem prečo on s mojou matkou rozoberajú rozvod a podobné veci pred deťmi a rozprávajú mu o tom, že môže už vypovedať na súd aj ona vraj pôjde len preto aby som nedostala deti k sebe ale aby mi naparili výživné a podobne..........obáva sa môj muž iba toho, že ked dojde k majetku tak vraj budem nástojiť na tom, aby sa dom predal alebo aby ma vyplatil ....vraj on chce ten dom pre deti.......je špekulant jedno auto druhé auto všetko ostalo jemu aj dom a on chce odo mňa aby som ja bola taká zlatá a nerobila problémy pri rozvode ked sa bude jednať o majetok? hmmm pokiaľ viem všetko sme nadobudli počas manželstva a prečo by som ja mala byť teraz tá ktorá odíde len tak bez ničoho a on chce odo mňa aby sommu aj deti nechala vraj on mi nebude robiť problémy sa s nimi stretávať......nie budem nástojiť na striedavej starostlivosti či sa mu to páči alebo nie......tak ako on mám právo aj ja na svoje deti...........a verím, že to potrebuje iba čas dlhý čas

@babulinka29
svokra ci mama nikdy nerobia dobrotu v rodine...maloktory par to unesie..jasne, ze tvoj mm nechce aby mama odisla..ma fullservis...navari, poupratuje je s detmi a este ho j pochvali aky je on dobry manzel....
no aj napriek tomu by som sla za mamou ked nie je nikto doma, uz to opakujem ako papagaj...ja by som to na tovjom mieste spravila....bolo ako bolo, situacia sa meni, neda sa zit s minulosti..a mama miesto pochopenia ti dava dalsie prekaykz pod nohy a v tom pripade by som konala razne..ak bude protivna a nedovoli ti sa stretavat s detmi, mozes ju aj vyhlasit z trv.bydliska....tebe nic nezostava, len byt raaaaazna...si uz dospela...a uz daaaaaaavno si si mala stavat hranice a nedovolit mame nech za tebou chodi ako pes....toto by som ja 13 rokov nevydrzala....nema sa co ona miesat do vztahu....ten dom ste uz davno mali vyriesit tak, ze oddelene vchody....nech nema sancu vstupit hocikedz v noci a tak....lenze ty si si od nej nechala kydat na hlavu a teraz pochybujem, ze mozes mat u nej dake slovo....