Mám nefungujúce manželstvo a našla som si iného
Ani neviem ako začať alebo kde začať aby som to zhrnula tak v skratke....som 13 rokov vydatá z nášho manželstva sú dve deti dvaja chlapci vo veku 13 a 7. naše manželstvo prešlo všeliakými krízami...bolo aj šťastné obdobie aj smutné. Len nejak posledné štyri roky je to už z mojej strany iba zo zvyku. Môj manžel nie je zlý chlap mám pri ňom všetko po materiálnej stránke máme krásny dom autá našim deťom nič nechýba. Ale to je tak všetko......ani neviem ako sa to stalo proste som sa zamilovala do mojej prvej lásky, ktorú som po 15 rokov stretla a jednoducho to prišlo samo a zamilovali sme sa do seba znovu. Snažila som sa to utajiť ale proste to prasklo môj muž sa všetko dozvedel, zo začiatku ma prosil aby som s ním zostala a ja som nevedela čo skorej ťahalo ma to za tým druhým ale na druhej strane tu mám deti všetko tak som zostala s manželom, že sa pokúsim to dať ešte nejako do poriadku. Ale doma sa to iba stupňovalo nakoľko býva s nami moja mama ktorá vždy držala jemu stránku nie mne vždy si jeho zastávala a to iba preto, že sme sa mali po finančnej stránke dobre že nám nič nechýbalo. Stupňovalo sa to hádkami, krikom nadávkami vulgarizmami až to prešlo do toho, že ma pred deťmi trieskal o skrinu kričal zahnal sa na mňa ale nedal mi facku ale viac ma bolí to, ako sa správal ako keby ma bil. Až to vyústilo do toho, že jedného večera si zavolal ku nám domov toho môjho priateľa s tým, že sa mám rozhodnúť buď odídem alebo ostanem a zabudnem na neho a budem žiť v manželstve ako doteraz. Mala som sa v ten večer rozhodnúť, s ktorým chcem zostať rozum mi vravel ostaň a srdce ma ťahalo preč. On dokonca prišiel čo som nečakala povedal, že tak ma ľúbi, že nedovolí aby som trpela toto urážanie ale tiež nechcel aby som odišla od detí. Ale môj muž ani počuť deti mi nedá deti nezoberiem z domu, a nahučal deti, že som k...a a mám iného samozrejme, deti boli na jeho strane hlavne ten starší. Tak som sa zobrala a odišla s tým, že budem za deťmi chodiť a požiadam o rozvod. Za mesiac čo som bola mimo domu som prežívala peklo smsky urážlivé keď som prišla domov tak sa Manžel správal normálne ale starší syn ma odmietal nechcel ma ani vidieť a to ma zabíjalo. tAk som po mesiaci sa vrátila domov s tým, že skúsim nejako s mužom zachrániť čo sa dá. Prijal ma naspäť aj deti ale po troch týždňoch čo som doma je to zase to isté. Proste zákazy príkazy moja mama sa do všetkého stará proste nemôžem ani dýchať podľa seba musí byť upratané ako ona chce musí byť navarené vtedy ak neožehlím v ten deň ako ona povie tak už je zle....a stále sa hádať ma tiež nebaví.
Som rozhodnutá požiadať o rozvod ale mám strach veľký strach. Ako som sa vrátila domov zistila som, ke´d som si len tak behala po počítači proste v dokumentoch mal video natočil ma tajne ani som o tom nevedela, keď som sa sprchovala proste dal kameru do kúpeľky a ani som o tom nevedel, našla som v jeho nočnom stolíku moje nohavičky schované, šaty mi roztrhal len preto, aby som si ich už nikdy neobliekla ak budem s iným. Mám pocit, že je už posadnutý mnou proste stále mi vraví, že on nedokáže žiť s inou ženou akoso mnou, že nechce inú ženu iba mňa lebo ma miluje ale ja mám pocit, že on je tak mnou posadnutý a pripútava si ma viac a viac, ale neuvedomuje si, že mňa si týmto jeho správaním iba odhadzuje od seba. Neľúbim ho mám ho rada svojím spôsobom však sme spolu niečo prežili ale nechcem s ním zostať ....nedokážem už ani v tom dome fungovať držia ma tam iba moje deti nič viac.....som tam ako v base nemôžem ani telefon zodvihnúť aby ma nekontrolovali na počítač ani nechodím sleduje ma na každom kroku....včera mi zase vykričal, že ľutuje, že som sa vrátila že ma zbalí a vyhodí na ulicu a podobné veci. Zatiaľ som to neriešila nijako ale poznám ho aj mamu a modlím sa, aby to nezašlo ešte ďalej. Bojím sa tam byť v tom dome čo sa zase vyhrotí čo zase mu bude vadiť proste viem, že som urobila ja chybu, keď som si našla iného ale nedokážem už byť v tomto vzťahu z mojej strany žiadna láska nie je je to už iba o zvyku, nedokážem mu dať ani pusu ani s ním ísť do postele snažila som sa ale nejde to zo mňa a nasilu to robiť tiež nechcem to by som šla sama proti sebe. Bojím sa, že bude mi robiť peklo ak zostanem v dome ale zase viem, že deti by so mnou neodišli pretože sú zvyknuté žiť v tom dome majú tam svoje pohodlie a sú na neho naviazaný jasné však on zarába viac ako ja aj to som už dostala vytknuté, že všetko platí on že ja zarobím minimum a podobné veci......Chcem sa s ním vkľude dohodnúť aby sme si nerobili naprieky ale on ani počuť nič v kľude nechce riešiť...a ja mám pocit, že som už na konci so silami.......
@babulinka29 pani,to chcelo riadnu odvahu ist domou,do jamy lvovej 😒 celkom slusnu armadu si mala oproti sebe! Tvoja mama je teda riadne vystrasena co snou bude,podla mna nebyt jej vsetko by slo omnoho civilizovanejsie,prevdepodobne ona hucka vsetkych proti tebe,stopro. Ja mam skvely vztah s detmi,ale uz teraz si hovorim ze na starbu chcem ist do domova dochodcov,u nas je jeden skvely,maju programy,prikladne sa staraju,ani by ma nenapadna myslienka ze budem chciet stoj co stoj od deti aby ma "dochovali"deti maju mat vlastny zivot,ked budu chciet postaraju ked nie su aj ine moznosti,urcite im to vycitat nebudem..
Tvoja mama tam robi vela zleho,drzim palce,a URCITE trvaj na striedavej starostlivost,chodievaj za nimi,su sice z deptane,ale v hlboko v srdci ta miluju,BOJUJ!!
@babulinka29 jen jsem Ti chtěla říct, že Ti moc fandím a držím pěsti. Doufám, že Ti vše dobře dopadne. Nevzdávej to, navštěvuj syny co nejvíc to bude možno. Obrať se na sociálku a pověz co a jak (hlavně jak ti za nimi zakazují chodit). Myslím, že Ti budou moci pomoci. Nejsem ve stejnésituaci jako ty a doufám, že nikdy nebudu, ale kdyby jsi se potřebovala třeba jen vypovídat a nevěděla komu, tak mi klidně napiš do IP. Znám podobné případy jako je ten Tvůj, třeba bych ti uměla poradit 😉
@lanczi
@lamarika
Moja matka mi dala život a za to jej veľmi pekne dakujem nebudem ju vyhadzovať z domu nech si tam zostane moje deti sú na ňu moc navyknuté predsa je už dlhší čas na dôchodku a kým som bola ráno v práci a kým som prišla z práce domov tak ona ich zaviezla aj zobrala zo školy domov. Chcela som aby moje deti hlavne ten mladší chodil do družiny aj som to navrhla manželovi ale rázne to odmietol že načo keď je babka doma a tá ich môže kľudne mať vraj to on nechce vraj čo by tam malý robil do pol štvrtej a čo by jedol ke´d s ním máme problémy v jedení ale ja si myslím, že by by sa naučil zvykol by si doma je to iné lebo povie že to nechce a babka mu urobí to čo on chce vždy mal po vôli.........proste sa na nich upla a berie ich ako svoje deti a nie vnúčence dokonca včera tak urobila aby to počuli aj deti keď povedala, že ona odíde z domu aby som sa ja vrátila k mužovi a starší hned zaútočil, že on nechce aby babka odišla on vraj nechce mňa ale ju.....a to jej nahralo do kariet a bola taká povýšenecká a hned zaútočila na mňa že tak potom tu už nemám čo robiť vraj sa mám spakovať a odísť, lebo som to bola ja kto odišiel z domu vraj som sa mala presťahovať do inej izby a tam som mala byť ale nie odísť.....ona si asi neuvedomuje, že ak by som ostala v tom dome nebolo by to dobré poznám ich nemala by som vôbec kľud žiadne súkromie nič viem, že muž by robil naprieky a aj ona by do mňa rýpala a skákala by.............už svoje rozhodnutie nezmením ani keby čo bolo o deti budem bojovať budem tam chodiť nech robia čo chcú a ak neprestanú s útokmi a hlavne pred deťmi tak proste sa budem musieť obrátiť na niekoho kto v tomto vie chodiť musím sa popýtať čo a ako v takejto situácii robiť....ďakujem vám za podporu
@babulinka29 Nezlobte se, že Vám píši, čtu to tu asi už čtvrtý večer a je to tedy síla. A co si zkus další návštěvu doma u synů nahrát na diktafon - abyste měla skutečně důkaz jak je Vám a čím vším vyhrožováno. Držím palec v těžké době i boji. Držte se.
No, uz som to nevydrzala s nervami, tak tu mas moj nazor:
1/ Tvrdit o Tebe, ze si kurva, je ohovaranie. Ohovaranie, ktore Ti znicilo rodinne vztahy, teda vztahy so starsim synom. Za toto je trestna sadzba tri az osem rokov. Ako prve by som podala trestne oznamenie na vlastnu matku. Starsi syn bude rad vypovedat na sude, ze si kurva? Fajn. 😉
2/ Hrejes si hajzla na hrudi.. Prepac za slovnik. A tym hajzlom myslim /prekvapenie/ Tvoju matku. Z toho domu by ju na moj prikaz vyviedli policajti. Co je to za matku, ze Ti nici rodinu?? Vztahy so synmi?? Vztahy so susedmi?? Majetkove prava?? Vyrazit ju za to vsetko je este minimum, co ju moze postihnut. Mala sa spravat korektne. Jej smola.
3/ Ti dvaja, Tvoja matka a manzel, su si vedomi, ze ich byvanie zalezi od Teba. Preto robia ten psychicky teror.. Aby im ostalo byvanie.. Neustupuj. Nie pri takomto jednani.
4/ Zupan si manzel moze nechat. Je to dar, ktory berie spat.
5/ Neobetuj vztahy s detmi pre dobro svojej posahanej matere. Tato zenska za to nestoji.
6/ Hovori sa, ze pravu tvar cloveka spoznas az pri rozvode. Verim tomu. Napriek skaredemu podrazu u nas nepadla ani nadavka, rozisli sme sa v klude. Tvoj manzel reaguje exremne a ani Tvoja nevera ho neopravnuje robit si Tvoje tajne intimne videa. Magor.
Drz sa. A zozen si pravnika, nex to vsetko vybavi za Teba. Skoda si nimi spinit ruky osobne.
@babulinka29 aj ja to tu čítam a nedá mi to musím ti napísat, lebo ma to štve,
1. tvoju matku by som rázne upozornila aby sa do vás nemiešala, má svoju izbu tak nech ju obýva a ak sa jej nepáči tak nech odide, nemáš zamknuté
2. musíš svojej matke určiť hranice ty si dospelá a zodpovedná matka
3. a o deti bojuj ako levica o malé levíčatá, ty si ich porodila, ty si ich matka
drž sa myslím na teba
odporúčam deti zajtra zobrat na výlet, to je jedno kde
@missy97231 my sme uz na pol ceste, tiez staviame dom. Svokra ale bude byvat na poschodi a bude si viest vlastnu domacnost. Teraz zijeme spolu v byte a ano mam full servis a svokra je submisivna osoba ale aj tak sa mi chce plakat uz len z tej skutocnosti, ze je neustale v nasej pritomnosti.
@babulinka29 nechápem a veľmi sa čudujem, že svoju matku staviaš do prvej rady, dokonca pred samu seba. Čo je to za dôvod , že deti su na ňu navyknuté? A na teba snaď nie? To ti naozaj nevadí, že sa takto tvoja matka vyjadruje pred tvojimi deťmi? Prečo sa stále obzeráš na ňu a nemyslíš na seba? Veď ti ničí život, ničí ti postavenie matky a totálne ti ničí vzťah s deťmi 🙄 🙄 🙄
@babulinka29
Nedá mi nezareagovať,pretože som prežila pred niekoľkými rokmi niečo veľmi podobné,a s odstupom času vidím,že to bola obrovská chyba.V prvom rade si myslím,že si v žiadnom prípade nemala odchádzať od detí,deti toto všetko veľmi citlivo vnímajú,a ťažko matke odpúšťajú,ak ich opustí.Treba najprv zhodnotiť to,čo ti ponúka ten druhý muž,a či je ochotný sa postarať o tvoje deti.Je veľmi tažko posúdiť,ak by ste s tvojim novým partnerom vychovávali, spolu tvoje deti,a prišli by bežné životné problémy,ako by vlastne váš vzťah pokračoval,lebo je rozdiel náhle citové vzplanutie,alebo život s človekom na ktorého vieš,že sa v každej situácii môžeš spoľahnúť.Všetko vidíš len z tvojej strany,nevidíš bolesť tvojho muža,tvojej matky,a aj bolesť detí,lebo vidia,že rodina sa rozpadá.Chápem tvoju matku,lebo vidí,že robíš obrovskú chybu. Prežívaš teraz s novým partnerom niečo nové,krásne,ale to všetko časom zovšednie v každom vzťahu. Na začiatku každého vzťahu je vášeň,city nás príliš ovládajú,ale manželstvo sa mení po čase na dôverný vzťah,a ak prídu deti,vplyvom bežného života manželstvo zovšednieva,je tam menej vášne,ale musíme si uvedomiť,že s manželom nás spájajú už iné veci,starostlivosť o deti,cieľ správne deti vychovať,a že si jeden druhého vážiť,dôverovať,že je pri nás človek,na ktorého sa vždy môžem spoľahnúť,ktorý ma miluje za každých okolností,aj keď vášeň už vyprchala.V prvom rade,ak si chcela začať nový vzťah,bolo treba sa rozviesť,v žiadnom prípade neodísť od detí,lebo toto manžel môže zneužiť voči tebe,mala si vyčkať,neutekať,dať si do poriadku rozvod,mala si odísť aj s deťmi a po rozvode,a ak ťa tvoj nový partner naozaj miluje tak počká,rád ťa príjme a bude vychovávať tvoje deti,aj keď ja osobne si myslím,že tvojmu terajšiemu partnerovi,vyhovuje terajší stav.Ak ťa tvoj nový partner naozaj chce,tak ťa počká,a bude ťa chcieť aj s deťmi.Ja som to tiež pred rokmi zažila,tiež som chcela bez malého odísť,až potom sa rozviesť,lebo ma srdce ťahalo niekde inde,manželstvo nebolo ideálne,ale dnes ďakujem bohu,že sa tak nestalo,manžel sa zmenil,aj keď presne vyvádzal ako tvoj,ale zúfalí ľudia robia zúfalé činy,a pochop,že ten tvoj ťa naozaj miluje,a ja mám už roky pekné manželstvo,pochopila som,že ten kvôli ktorému som utekala sa môjmu manželovi zďaleka nerovná,ale to som pochopila až po rokoch.Ale bohužiaľ každý sa učíme na svojich chybách.Ak sme sa už v živote rozhodli mať deti,svoj život musíme hlavne prispôsobiť im,aby boli šťastné,ja netvrdím,že máme zostať v nefukčnom vzťahu,a trpieť,ale myslím si,že z tvojej strany sa jedná o nové vzplanutie lásky,k niekomu inému,prežívaš niečo nové a intenzívne,ale pýtam sa,za akú cenu?????
Ešte som k tomu celému chcela napísať,že poznám ženu,ktorá takto odišla od detí,z nefukčného manželstva k druhému mužovi,dodnes nie sú vzťahy medzi ňou a deťmi v poriadku,dlho,roky jej vyčítali,ako ich mohla opustiť,dnes sú už dospelé,majú svoje rodiny,ale často padajú otázky,že prečo mama nepočkala kým aspoň dospejú.Dnes síce s matkou komunikujú,je to však komunikácia obmedzená,chladná,proste jazvy na duši zostali.Táto žena dodnes ľutuje,ako sa vtedy rozhodla,a má výčitky,rada by sa vrátila v čase späť,a veci spravila inak,ale to už bohužiaľ nie je možné.Dodnes táto žena,keď spomína na tieto veci,prežíva ľútosť a plače,ľutuje,že spravila takú chybu.Viem to,lebo táto žena je moja mamka,a tie deti sú moji nevlastní súrodenci,a ja som dieťaťom toho muža,kvôli ktorému moja mama odišla.Keď sa moja mama obzrie v čase späť,plače a ľutuje.S mužom,kvôli ktorému odišla,s mojím otcom nebola dlho šťastná,tento vzťah nefungoval,a tak sme nakoniec zostali len dve,ja a moja mama.Preto treba bojovať o rodinu ktorú máme,ako žena,tak aj muž,a ak sme sa rozhodli pre deti,nech sú pre nás prvoradé!!!!!!
@darkabarka23 to je tvoj pribeh. Zakladatelka zije ten jej, ma ineho manzela, ine problemy, iny vztah, atd atd. Vyhlasit, ze robi chybu je odveci. To ako to cele dopadne s nou a s jej detmi je predcasne hodnotit. Rozhodla sa situaciu riesit a ma svoje dovody preco robi to ako to robi, z toho co pise sa snazi ako sa najlepsie da.
@ada274
Ja nesúdim,samozrejme neviem,čo konkrétne zakľadateľka prežíva,a aké mala problémy v manželstve,nič nevyčítam,len s jednou vecou nesúhlasím,že odišla od detí.Ak máš deti,myslím,že pochopíš,odišla by si ty od tvoje dcérky?
@darkabarka23 ja fakt nechapem kde ste vycitali, ze opustila deti. To, ze odisla z domu kde je nazyvana pred detmi kurvou, kde sa na nu ziape, kde je dusno, no ja ju chapem. Ved to len umocnuje neistotu a strach, kt. Deti prezivaju. Okrem toho niekolkokrat pisala, ze deti sa nevzdala. Hodnotit v totalne vyhrotenej situacii kazdy jej krok je fakt jednoduche spoza klavesnice.
@ada274
Aj ty by si odišla,ak by na teba manžel útočil,aj s mamou,a nechala im dcérku,alebo by si riešila situáciu tak,aby si mohla odísť aj s dcérkou?Ja nesúdim,ja varujem,kým je čas,preto tu píšem môj príbeh,aby si zakladeľka z neho niečo zobrala,aby veci riešila inak,kým sa jej deti neodcudzia,chcem pomôcť,a to je myslím rozdiel.
@darkabarka23l velmi sa mi tlaci na jazyk odpoved nie nikdy by som od dcerky neodisla, za ziadnych okolnosti. Aby som bola uprimna aj mna zmrazilo ked som si precitala, ze babulinka sa zbalila a v noci odisla. Na druhej strane, zivot je casto tak sialene komplikovany. Chcem tym len povedat, ze ciernobiele odpovede nemam rada, lebo neobsahuju komplexnost celeho problemu. Urcite su v zivote situacie ked si povies nie toto uz je nad moje sily, uz nevladzem. Ak sa v danej situacii zbalila a odisla, verim jej, ze sa viac nedalo a verim aj tomu, ze nechcela, aby tym urazkam a nenavisti boli vystavene deti.
@kveta přesně tak
Nesúdim, ale nedalo mi vyjadriť názor. Situácia bola a je nezávideniahodná, ale riešenie nebolo najšťastnejšie. Odchod z manželstva a domu treba trošku naplávovať, ak už má človek deti. Iné je zbaliť kufor a buchnúť dverami, ak nemám záväzky. Ale nech už boli pohnútky akékoľvek, faktom je , že deti opustila. Síce s úmyslom ich navštevovať, byť ďalej mamou a situáciu riešiť, ale to deti nevnímajú a chápem ich, že vidia len fakt, že mama odišla. Vôbec nebolo rozumné ich opustiť a nechať ich v tak nepriateľskom prostredí. Museli sa cítiť hrozne a vzťah sa teraz bude napravovať ťažko.
Ak odísť, tak len s deťmi, i keby to malo trošičku trvať.
Teraz už treba skúsiť čokoľvek, i cestou psychológa, socialky, ale bude to ťažké. Musí získať späť dôveru svojich detí a pri rozvode tiež zaváži fakt, že od detí odišla a u otca so starou mamou majú podmienky. nezávidím situáciu. Preto sa neoplatí riešiť veci s horúcou hlavou.
môj pocit z toho čítania je,že babulinka možno získala lásku nejakého muža,ale stráca svoje deti 😒 mne by toto za to nestálo 😒
@ada274
Určite,že je to tak,chápem,zakladateľku,že sa trápi,len by som jej chcela poradiť,že keď už sa dala na tento boj,určite to bude veľmi ťažké,treba si to veľmi dobre rozmyslieť,čo spraví,ak už sa tak rozhodla,treba čím skôr požiadať o rozvod,a nový priateľ hlavne by jej mal pomôcť,nemal jej vravieť,aby neodchádzala od detí,mal by jej pomôcť riešiť bývanie,kde by boli aj s deťmi,a stáť pri nej,mal by jej povedať,že jej vo všetkom pomôže,aby v ňom mala istotu,jedine tak dokáže,že ju naozaj miluje
@fidka79 to si asi nechcela písať mne 😉 ,ja nie som zakladateľka témy,s som vydatá vo fungujúcom manželstve 😉 😉
@babulinka29
Ja Ti držím palce, že chceš zmeniť svoj život. A máš pravdu, nikto len Ty vieš čo sa stalo v Tvojom manželstve a čo všetko si musela prežiť doma. Nezačala si síce dobre so zmenami, ale kto neurobí chybu??? Nikto nie je neomylný a každý by sa mal sám na seba pozrieť a tak hodnotiť druhých.
Držím Ti palce, aby Ti to vyšlo aj s deťmi, toto bude veľmi dlhá cesta, ale máš nádej, že to dobre dopadne. Nedaj sa odradiť ani mamou ani manželom, k deťom si buduj svoju vlastnú cestu, aj keď budeš dostávať kopance od oboch. Chce to veľmi veľa síl, ale ale ja verím, že to zvládneš.
Ak clovek zje v nefungujucom vztahu je vemi jednoduche sa zalubit a hladat utocisko . aruci ktor je momentalne hrejiva a mila.
eodsudzujem akladatelku . Velmi jej fandim aby setko apokon dopadlo dobre.
a osobne si neviem predstavot ziadnu zivotnu situaciu okrem smrti ktora by ma prinutila opustit deti.taka sitiacia v mojej mysli ani neexistuje.akto to citim a tomu verim.stotoznujrm sa s nazorom ze si do urcitej miery za oto vsetko mozes sama :(... Nuz ale teraz hadzat kamene za to co vsetko malo byt inak a "keby bolo hovno cukrom davali y me si ho do kavy" je uz neskoro...lahko sa remudralym tu pise ed si citaju uz"nasledky"nespravnych ozhodnuti.
o lahko sa uz kazdemu vypisuje co si urpbila zle a co si robit emala...na to sa vsak teraz vykasli lebo sparanie sa v om ze I mala amicku poslat do prdele uz davno a muza viac zapajat a podobnr dristy uz nemaju iny viznam ako to ze ta frustruju a oberaju o energiu a triezve myslenie...precitaj si setky prispevky a sama uvidis fatality ktore sa daju iesit aj inak...tie "normalnejsie"to tu pisali...cesta vedie cez lasku k detom!nevzdavaj sa ich a nedovol aby sa oni vzdali teba...dnes ta nenavidia no zajtra ta mozu opet milovat...ze su zvyknutu na babku?zvyk je zvyk ...lubit e cit. a to velmi mocny!!!na to nezabudaj...
azdopadne ak si myslis ze ta cesta ktorou sa beras e spravna je to Len na tebe...rozhodne sa nedaj odradit...
@babulinka29 a . Neposlednom rade ...prestan at povit viny k matke a z tolkej vdacnosti oalobod svoju dusu aj osobu a ten boj o deti vyhras!Len musis viac verit a viac chciet!
Ps:SUPER MATKY SUPER ZENY SUPER MANZELKY...este ze vas mame je krasne citit sa CLOVEKOM...
ake lahke je citat si co sa stalo ked sa nestalo...
mna by tiez pred rokmi ani nenapadlo ako prezijem urcite situacie v zivote a mala som tych situaciach uplne jasno co by som robila ak by bolo hovno cukrom...az je situacia realna clovek urobi uplne nieco ine...
isem z telefonu sorry za chyby 😀
@babulinka29.... co se stalo stalo se, te´d je důležité co bude...... nikdo ti nesmí zakazovat stýkat se s dětmi, pokud soud nerozhodne jinak,... evidentně bude nutná práce s psychologem, takže bych nejdřív bych šla za psychologem, poradila se co se dá v této situaci dělat, snažila se mluvit s nimi sama bez přítomnosti manžela a matky, .... nějaká insttiuce na ochranu dětí?... krizové centrum? sociální odbor?.... existuje nějaká taková instituce?
dále potřebuješ právníka..... myslím že ti řekne, že děti nemůžeš odbést z místa trvalého pobytu, k tomu potřebuješ předběžné opatření ře budeš mít děti v péči... je to legální cesta, ale děti k tobě musí chtít.... a jsme zase na začátku... zkus se někde poradit....
držím pěsti, máš před sebou dlouhý a těžký boj.... ale dá se vyhrát.

na spolocny majetok nadobudnuty pocas manzelstva mas narok, tak bojuj..
a uprimne je mi luto, co si tam musela pocuvat, ale mozes si za to sama.. mama nemama ale keby moja mama povie toto mne,ze som ku..a a bude stvat moje deti proti mne, by som chytila vsetky jej veci a vypalila von oknom.. 😝 ja by som sa nesrala..