icon

Mám nefungujúce manželstvo a našla som si iného

babulinka29
21. jan 2013

Ani neviem ako začať alebo kde začať aby som to zhrnula tak v skratke....som 13 rokov vydatá z nášho manželstva sú dve deti dvaja chlapci vo veku 13 a 7. naše manželstvo prešlo všeliakými krízami...bolo aj šťastné obdobie aj smutné. Len nejak posledné štyri roky je to už z mojej strany iba zo zvyku. Môj manžel nie je zlý chlap mám pri ňom všetko po materiálnej stránke máme krásny dom autá našim deťom nič nechýba. Ale to je tak všetko......ani neviem ako sa to stalo proste som sa zamilovala do mojej prvej lásky, ktorú som po 15 rokov stretla a jednoducho to prišlo samo a zamilovali sme sa do seba znovu. Snažila som sa to utajiť ale proste to prasklo môj muž sa všetko dozvedel, zo začiatku ma prosil aby som s ním zostala a ja som nevedela čo skorej ťahalo ma to za tým druhým ale na druhej strane tu mám deti všetko tak som zostala s manželom, že sa pokúsim to dať ešte nejako do poriadku. Ale doma sa to iba stupňovalo nakoľko býva s nami moja mama ktorá vždy držala jemu stránku nie mne vždy si jeho zastávala a to iba preto, že sme sa mali po finančnej stránke dobre že nám nič nechýbalo. Stupňovalo sa to hádkami, krikom nadávkami vulgarizmami až to prešlo do toho, že ma pred deťmi trieskal o skrinu kričal zahnal sa na mňa ale nedal mi facku ale viac ma bolí to, ako sa správal ako keby ma bil. Až to vyústilo do toho, že jedného večera si zavolal ku nám domov toho môjho priateľa s tým, že sa mám rozhodnúť buď odídem alebo ostanem a zabudnem na neho a budem žiť v manželstve ako doteraz. Mala som sa v ten večer rozhodnúť, s ktorým chcem zostať rozum mi vravel ostaň a srdce ma ťahalo preč. On dokonca prišiel čo som nečakala povedal, že tak ma ľúbi, že nedovolí aby som trpela toto urážanie ale tiež nechcel aby som odišla od detí. Ale môj muž ani počuť deti mi nedá deti nezoberiem z domu, a nahučal deti, že som k...a a mám iného samozrejme, deti boli na jeho strane hlavne ten starší. Tak som sa zobrala a odišla s tým, že budem za deťmi chodiť a požiadam o rozvod. Za mesiac čo som bola mimo domu som prežívala peklo smsky urážlivé keď som prišla domov tak sa Manžel správal normálne ale starší syn ma odmietal nechcel ma ani vidieť a to ma zabíjalo. tAk som po mesiaci sa vrátila domov s tým, že skúsim nejako s mužom zachrániť čo sa dá. Prijal ma naspäť aj deti ale po troch týždňoch čo som doma je to zase to isté. Proste zákazy príkazy moja mama sa do všetkého stará proste nemôžem ani dýchať podľa seba musí byť upratané ako ona chce musí byť navarené vtedy ak neožehlím v ten deň ako ona povie tak už je zle....a stále sa hádať ma tiež nebaví.
Som rozhodnutá požiadať o rozvod ale mám strach veľký strach. Ako som sa vrátila domov zistila som, ke´d som si len tak behala po počítači proste v dokumentoch mal video natočil ma tajne ani som o tom nevedela, keď som sa sprchovala proste dal kameru do kúpeľky a ani som o tom nevedel, našla som v jeho nočnom stolíku moje nohavičky schované, šaty mi roztrhal len preto, aby som si ich už nikdy neobliekla ak budem s iným. Mám pocit, že je už posadnutý mnou proste stále mi vraví, že on nedokáže žiť s inou ženou akoso mnou, že nechce inú ženu iba mňa lebo ma miluje ale ja mám pocit, že on je tak mnou posadnutý a pripútava si ma viac a viac, ale neuvedomuje si, že mňa si týmto jeho správaním iba odhadzuje od seba. Neľúbim ho mám ho rada svojím spôsobom však sme spolu niečo prežili ale nechcem s ním zostať ....nedokážem už ani v tom dome fungovať držia ma tam iba moje deti nič viac.....som tam ako v base nemôžem ani telefon zodvihnúť aby ma nekontrolovali na počítač ani nechodím sleduje ma na každom kroku....včera mi zase vykričal, že ľutuje, že som sa vrátila že ma zbalí a vyhodí na ulicu a podobné veci. Zatiaľ som to neriešila nijako ale poznám ho aj mamu a modlím sa, aby to nezašlo ešte ďalej. Bojím sa tam byť v tom dome čo sa zase vyhrotí čo zase mu bude vadiť proste viem, že som urobila ja chybu, keď som si našla iného ale nedokážem už byť v tomto vzťahu z mojej strany žiadna láska nie je je to už iba o zvyku, nedokážem mu dať ani pusu ani s ním ísť do postele snažila som sa ale nejde to zo mňa a nasilu to robiť tiež nechcem to by som šla sama proti sebe. Bojím sa, že bude mi robiť peklo ak zostanem v dome ale zase viem, že deti by so mnou neodišli pretože sú zvyknuté žiť v tom dome majú tam svoje pohodlie a sú na neho naviazaný jasné však on zarába viac ako ja aj to som už dostala vytknuté, že všetko platí on že ja zarobím minimum a podobné veci......Chcem sa s ním vkľude dohodnúť aby sme si nerobili naprieky ale on ani počuť nič v kľude nechce riešiť...a ja mám pocit, že som už na konci so silami.......

lubikan
7. mar 2013

@juliana77 uplne presne si to vystihla...a najlepsie sa to prejavi na rodine

juliana77
7. mar 2013

@didi44 dobrý muž sa nerodí, toho si musí manželka vychovať sama. 🙂 🙂 🙂

sirinka
7. mar 2013

@juliana77 to sa na to pozeras iba z jedneho jedineho uhla. Maloktore manzelstvo je mrtve a prazdne od uplneho zaciatku. Ked nastanu problemy, je otazka, kto sa ako k nim postavi a ako intenzivne hlada riesenie a pokusi sa zachranit vztah. Plakat do vankusa a najst si milenca asi nebude to prave orechove... To je to, co tu mnohe prispievatelky poburilo viac ako to, ze si " nevazila " materialne zabezpecenie 😉

juliana77
7. mar 2013

@sirinka asi každý sa na to pozerá z toho svojho uhľa, objktivita je mimo, pretože reakcie sú výsledkom skúseností aj neskúsenosti. napokon to čo má doma každý pod pokrievkou si konzumuje sám, mi môžeme len privoňať.

sirinka
7. mar 2013

@juliana77 presne tak, nikto z nas nevie, co presne a ako sa tam za tie roky odohravalo... Ja som sa vyjadrila k tomu, ze pokial bola nestastna a plne vedoma si toho, ze manzelstvo je nefunkcne, nechce v nom zotrvat mala to riesit cestne... Napriek tomu v nom zotrvavala a rozhodla sa konat az v case, kedy si nasla milenca... Ked to urobi takto chlap, vacsina ho odsudi, ked to urobi zena, je to obet.... Na hlavu postavene 😉

atinag
7. mar 2013

@juliana77 ja uz k tomu len tolko....moj muz mi na nasu situaciu povedal len tolko:"aťka,mozno mi raz za to podakujes".......dlhsie mi trvalo vstrebat to,hlavne ten rok,co sme boli od seba...no teraz uz viem,ze nie raz,ale som mu vdacna uz teraz a to sme stale este pod jednou strechou..takze len tolko,nech sa to udeje z ktorejkolvek strany,ci to uz urobi muz alebo zena,je to jedno...este sa musim casom dopracovat k tomu,co pises...ze nechapes,ako dospelí jedincu mozu zit single..momentalne som sa v tvojom prispevku teraz nasla ja... 🙂 ...snad raz vyjde opat slnko.. 😎

juliana77
7. mar 2013

@sirinka dnes je celý svet postavený na hlavu. Ked k niečomu takémuto príde, ja nesúdim, môj názor je, že obaja majú na tom svoj podiel, manžel si ju nevšímal, jeho chyba, ona sa stala terčom iného pozorovateľa, až za hranice manželskej morálky, jej chyba. Ked to zhrniem, tieto babské debaty na rôzne témy, preferuje sa materiálno a ostatné je nepodstatné.

sirinka
7. mar 2013

@juliana77 😀 nesudime, len si vytvarame vlastny nazor.... A v tomto pripade maju svoj podiel viny az traja....zrejme

didi44
7. mar 2013

@juliana77 ....ak zena vstupuje do zvazku s muzom s vedomym, ze si ho berie za manzela, aby ho vychovala....to je jej jeden z najvacsich omylov, ktorych sa v zivote dopusca.... 😀
...manzela...partnera..nikdy na svoj obraz neprevychova...dokaze ho do urcitej miery ovladat, manipulovat, intrigami usmernit, ale to vsetko je len docasu lebo len blbec , ci nesvojpravny jedinec dokaze so sebou robit to, co si iny zamanie...

juliana77
7. mar 2013

@didi44 trošku zle pochopené, alebo možno z mojej strany zle napísané. manželstvo a vzťah je škola bez učiteľa.

tajna82
8. mar 2013

...podla mna, ze si nasla ineho urobila to najlepsie a jedine co zvladla.. 🙂

vivien6
13. mar 2013

aj ja si myslim,ze urobila to najlepsie.. aky to je vztah,ked sa dvaja,alebo jeden dotycny uz nemiluju... a myslim,ze dieta nie je ten dovod ,aby clovek ostal s tym druhym len kvoli tomu. aj ja zazivam nieco podobne teraz.. som vydata 3 rok,mame dcerku ktora ma 3 roky.. z muzom som sa zoznamila,hned sme zacali spolu byvat,otehotnela som,prisla svadba a teraz sa necitim absolutne stastna,prave naopak.. pred manzelom som mala priatela,to bola taka laska,sme sa rozisli v zlom,teda ja som ho opustila,vlastne ked sa nad tym zamyslim,ani neviem preco.doteraz si to vycitam,dost casto som na neho myslela..uz par dni sme v kontakte cez fb,a zistili sme ze tie nase city nikdy neochladli a su stale opetovane.. ja som sa zasa do neho zalubila ako pred tym,a pripada mi to take ako dejavu... fakt som zufala co mam robit,ci ostat z manzelom,alebo si zacat nieco z byvalym,alebo sa rozviest... uz dlhsie som rozmyslala o rozvode,aj ked som nebola este myslienkami pri byvalom....

vadimka
13. mar 2013

@vivien6

nehnevaj sa, ale co ma teraz robit tvoj muz?
ty si sa zachovala riadne sebecky....doteraz nevies preco si sa rozisla s prvym, tak naco si sa vydavala s druhym....
ako pripada mi to nefer hlavne co sa tyka tvojho muza a aj dcery...moc nezodpovedne...a to co pises o byvalom, no snad ta ospravedlnuje len vek, ale je to iluzia.....unik....

kikaba44
15. mar 2013

Manželka zahýba s černochom. Naraz stojí vo dverách manžel a hovorí:
"Dlho ťa podozrievam z nevery, a teraz je to tu! Čierne na bielom!"

nazorotca
6. máj 2013

základné príčiny rozvodov:
- manželstvo
- žena si myslí, že zmení muža - nezmení
-muž si myslí, že žena ostane taká, akú ju mal pred manželstvom- neostane
-manželia sa nepoznajú pred svadbou, po svadbe už vôbec
-manželská rutina
-idealistické predstavy : to, čo nemám je lepšie, to, čo mám, stojí za hovno
- alkohol, týranie, drogy a gamblerstvo
- a na koniec to najdôležitejšie: väčšinou manželia vstupujú do manželstva bez " vzdelania a záverečnej skúšky" o manželstve, adepti manželstva sú analfabeti, do manželstva vstupujú bez uvedomenia si závažnosti tohto kroku a zodpovednosti zaň, plus zodpovednosť za deti, záver- manželstvo je pre nich idealistický sen v praxi, ani len netušia aká je realita tohto inštitútu

atinag
7. máj 2013

...v poslednej dobe ma fakt presviedca vsetko k tomu,ze clovek neni tvor monogamny...to sme si len my urobili takuto "tradiciu" zitia v jednom zvazku do konca zivota s jednym partnerom.. a konci to naozaj len samymi rozvodmi,neverou,atd... 😲

vadimka
7. máj 2013

@atinag
ja si skor myslim, ze ludia sa zacali natolko nudit, ze nevedia co od dobroty...zleniveli na uroven zvieratiek v zoo, len sa dobre napapkat a dobre si zatr....kat...zial...staci, ze zo vsadial pocuju, ze v dnesnej dobe je vsetko normal a v pohode, cool, ked mas milenca,milenku...tak preco zaostavat?..naco sa dalej zamyslat?..vlastne naco nam je mozog, svedomie? zbytocny prepych, sak da sa aj bez toho....cim si vacsi bezcitny idiot tym lepsie.

atinag
7. máj 2013

@vadimka a u nas zien plati PRESNE toto: "dobre dievcata sa dostanu do neba,zle vsade"... 😅 ... realita.. 😝

kikaba44
Odpoveď bola odstránená
atinag
7. máj 2013

@kikaba44 aaaaa tu si...uz som mala o teba strach... 😀

krasneleto
7. máj 2013

ani nebudem vsetky prispevky citat, lebo kazda druha sudi a moralizuje. ano ma muza, evidentne nie v poriadku... ma deti, ktore muz hucka proti nej... a ma milenca, do ktoreho sa zamilovala.. ale co z toho si vybrala sama? muza, a deti. s muzom to neklapalo.. niekedy mat vsetko, moze znamenat aj nemat vlastne nic. ten kto to nezazil, nepochopi... zamilovala sa preto je zla matka? NIE. preto je zla partnerka a dolieha to aj na deti... je tazke rozhodovat sa. ale ona uz nema pravo milovat? lebo ma deti a je naveky priputana k muzovi ktoreho uz nemiluje? ved vztahy predsa koncia rovnako ako koncia aj manzelstva... predsa len nejake dovody preco sa zamilovala byt muselli, snad to nebola len z nudze cnost... asi doma nieco chybalo... ano je pravda ze mohla sa pokusist urovnat to s manzelom a podla toho co pise sa o to aj pokusala.. ale neda sa... nemoze s nim byt ked ho nemiluje, sex s nim jej nic nehovori a nevie sa naspat pretocit na tento manzelsky level... za to ju ale nebudem sudit... muz podla mna nema hrdost a uroven ked chce taku zenu , o ktorej vie ze miluje niekoho ineho , ze ma sex s niekym inym naspat... podla mna to takisto nie je v poriadku a niecoi je tam odveci. kamera atd... tiez sa mi to zda odveci... nie som psycholog ani velky analyzator vztahov ale toto sa mi v poriadku nezda.. a ze jej dava sance a chce nasilu s nou ostat po tom vsetkom, to nie je laska... to je majetnictvo alebo nejaka diagnoza psychicka...

kikaba44
7. máj 2013

@atinag ďakujem, zatiaľ žijem 😀

nazorotca
8. máj 2013

@krasneleto iste, ak to tak postavíš, tak je to diagnóza, uhol pohľadu...takže, madam vstúpila do manželstva, majú spolu deti, domácnosť, nejakú minulosť a plány..tie však už nekorešpondujú , deti chcú mať svojich rodičov pokope, matka chce mať svojho milenca, odišla, vrátila sa, dookola, manžel otec zachraňuje, čo sa dá...a ako vie, nuž , súdiť nie je čo, iba krútiť hôlavou nad počínaním dotyčnej...mení zamilovanosť ( a možno aj lásku) ku milencovi za manžela, deti, skrátka rodinu, už ho nemiluje? milenca áno, a teraz čo ďalej...babo raď, nuž, len si leť husa s prestreleným srdcom...a sprav troch ľudí nešťastným, no a čo, idem za hlasom svojho srdca!, a čo srdce hovorilo, keď sa vydávala, mala deti a založila si rodinu...? teraz tak..a potom zas onak, láska je a bude, len šťastie troch ľudí je v prdeli..a čo ten milenec, tiež je tak " nešťastne " zamilovaný, že nevidí, čo spôsobuje? egoisticky si pohráva s husou s prestreleným srdcom, čo je to za človeka? keď dotyčná nevie ďalej žiť bez neho, nech teda ide za hlasom svojho srdca...skôr za milencom, už aj tak je všetko v prdeli, , a o zodpovednosti tu škoda hovoriť..nevážime si šťastie a ani šťastie druhých...straty však sú oveľa väčšie ako výhra...na to mala myslieť , teraz je už neskoro...neskoro riť biť, keď sa posrala!
P.S. ospravedlňujem sa za slovník dlaždiča🙂

krasneleto
8. máj 2013

@nazorotca kto nezazije, nepochopi jej pocinanie nikdy

nazorotca
8. máj 2013

@nazorotca len malá vsuvka k téme zakladateľky:
názov témy je nesprávny, správne to mala napísať asi takto:

po rokoch stretla som svoju starú lásku, na manželstvo som sa vy....la

alias: svojho manžela som nikdy naozaj nemilovala...

krasneleto
8. máj 2013

@nazorotca to ty vies ako posudit?

janka300
8. máj 2013

@nazorotca vystihol si to trefne a tvoj príspevok má niečo do seba, každopádne dobre som sa rozosmiala🙂

nazorotca
8. máj 2013

@krasneleto keď myslíš .. 🙂

nazorotca
8. máj 2013

@krasneleto daj si do rovnice a prídeš na to aj ty, stretla starú lásku, najskôr z nerez ocele, a odišla od manžela, detí a ..všetkého, prečo asi?

krasneleto
8. máj 2013

@nazorotca pretoze sa znova zamilovala?a co meni fakt ze je to stara laska na tom, ze sa zamilovala? nic, mohla sa aj do predavaca v potravinach... to neznamena ze sa vvydavala za toho koho nemilovala..