icon

Mám nefungujúce manželstvo a našla som si iného

babulinka29
21. jan 2013

Ani neviem ako začať alebo kde začať aby som to zhrnula tak v skratke....som 13 rokov vydatá z nášho manželstva sú dve deti dvaja chlapci vo veku 13 a 7. naše manželstvo prešlo všeliakými krízami...bolo aj šťastné obdobie aj smutné. Len nejak posledné štyri roky je to už z mojej strany iba zo zvyku. Môj manžel nie je zlý chlap mám pri ňom všetko po materiálnej stránke máme krásny dom autá našim deťom nič nechýba. Ale to je tak všetko......ani neviem ako sa to stalo proste som sa zamilovala do mojej prvej lásky, ktorú som po 15 rokov stretla a jednoducho to prišlo samo a zamilovali sme sa do seba znovu. Snažila som sa to utajiť ale proste to prasklo môj muž sa všetko dozvedel, zo začiatku ma prosil aby som s ním zostala a ja som nevedela čo skorej ťahalo ma to za tým druhým ale na druhej strane tu mám deti všetko tak som zostala s manželom, že sa pokúsim to dať ešte nejako do poriadku. Ale doma sa to iba stupňovalo nakoľko býva s nami moja mama ktorá vždy držala jemu stránku nie mne vždy si jeho zastávala a to iba preto, že sme sa mali po finančnej stránke dobre že nám nič nechýbalo. Stupňovalo sa to hádkami, krikom nadávkami vulgarizmami až to prešlo do toho, že ma pred deťmi trieskal o skrinu kričal zahnal sa na mňa ale nedal mi facku ale viac ma bolí to, ako sa správal ako keby ma bil. Až to vyústilo do toho, že jedného večera si zavolal ku nám domov toho môjho priateľa s tým, že sa mám rozhodnúť buď odídem alebo ostanem a zabudnem na neho a budem žiť v manželstve ako doteraz. Mala som sa v ten večer rozhodnúť, s ktorým chcem zostať rozum mi vravel ostaň a srdce ma ťahalo preč. On dokonca prišiel čo som nečakala povedal, že tak ma ľúbi, že nedovolí aby som trpela toto urážanie ale tiež nechcel aby som odišla od detí. Ale môj muž ani počuť deti mi nedá deti nezoberiem z domu, a nahučal deti, že som k...a a mám iného samozrejme, deti boli na jeho strane hlavne ten starší. Tak som sa zobrala a odišla s tým, že budem za deťmi chodiť a požiadam o rozvod. Za mesiac čo som bola mimo domu som prežívala peklo smsky urážlivé keď som prišla domov tak sa Manžel správal normálne ale starší syn ma odmietal nechcel ma ani vidieť a to ma zabíjalo. tAk som po mesiaci sa vrátila domov s tým, že skúsim nejako s mužom zachrániť čo sa dá. Prijal ma naspäť aj deti ale po troch týždňoch čo som doma je to zase to isté. Proste zákazy príkazy moja mama sa do všetkého stará proste nemôžem ani dýchať podľa seba musí byť upratané ako ona chce musí byť navarené vtedy ak neožehlím v ten deň ako ona povie tak už je zle....a stále sa hádať ma tiež nebaví.
Som rozhodnutá požiadať o rozvod ale mám strach veľký strach. Ako som sa vrátila domov zistila som, ke´d som si len tak behala po počítači proste v dokumentoch mal video natočil ma tajne ani som o tom nevedela, keď som sa sprchovala proste dal kameru do kúpeľky a ani som o tom nevedel, našla som v jeho nočnom stolíku moje nohavičky schované, šaty mi roztrhal len preto, aby som si ich už nikdy neobliekla ak budem s iným. Mám pocit, že je už posadnutý mnou proste stále mi vraví, že on nedokáže žiť s inou ženou akoso mnou, že nechce inú ženu iba mňa lebo ma miluje ale ja mám pocit, že on je tak mnou posadnutý a pripútava si ma viac a viac, ale neuvedomuje si, že mňa si týmto jeho správaním iba odhadzuje od seba. Neľúbim ho mám ho rada svojím spôsobom však sme spolu niečo prežili ale nechcem s ním zostať ....nedokážem už ani v tom dome fungovať držia ma tam iba moje deti nič viac.....som tam ako v base nemôžem ani telefon zodvihnúť aby ma nekontrolovali na počítač ani nechodím sleduje ma na každom kroku....včera mi zase vykričal, že ľutuje, že som sa vrátila že ma zbalí a vyhodí na ulicu a podobné veci. Zatiaľ som to neriešila nijako ale poznám ho aj mamu a modlím sa, aby to nezašlo ešte ďalej. Bojím sa tam byť v tom dome čo sa zase vyhrotí čo zase mu bude vadiť proste viem, že som urobila ja chybu, keď som si našla iného ale nedokážem už byť v tomto vzťahu z mojej strany žiadna láska nie je je to už iba o zvyku, nedokážem mu dať ani pusu ani s ním ísť do postele snažila som sa ale nejde to zo mňa a nasilu to robiť tiež nechcem to by som šla sama proti sebe. Bojím sa, že bude mi robiť peklo ak zostanem v dome ale zase viem, že deti by so mnou neodišli pretože sú zvyknuté žiť v tom dome majú tam svoje pohodlie a sú na neho naviazaný jasné však on zarába viac ako ja aj to som už dostala vytknuté, že všetko platí on že ja zarobím minimum a podobné veci......Chcem sa s ním vkľude dohodnúť aby sme si nerobili naprieky ale on ani počuť nič v kľude nechce riešiť...a ja mám pocit, že som už na konci so silami.......

sashabb
9. máj 2013

@nazorotca používam ju denne, sem tam aj niekoho trafím 😎

nazorotca
9. máj 2013

nie všetkého, lásky nikdy nie je dosť, pamätaj 🙂

nazorotca
9. máj 2013

@sashabb ciao fibingerová 😀

atinag
9. máj 2013

@nazorotca dostal si ma.. 1:0.... 😀

maminuska
9. máj 2013

@nazorotca no pokiaľ si pamätám , tak snaha z jej strany o nápravu bola, prosila, písala listy ..... a nič. 😒 .Hlucho , slepo.Viem sa vžiť do jej pocitov , prežila som .
Človek ktorý žije v tak osprostenom prostredí , kde jedinou odozvou je tupé mlčanie resp, tvárenie že sa nič nedeje a čo furt riešim , časom otupie tiež . jednoducho prestaneš mať silu už čokolvek riešiť a ked prejdeš cez ten pomyselný bod , potom ti to už je uplne jedno .
Jej muž nemá navrch, nevera síce nie je pekná vec, ale tu podľa mňa ťahá za kratší koniec. Odišla mu žena ( pre chlapa asi jedna z najväčších potúp ), má na starosti deti a zostala mu na krku dominantná svokra.
Manželka nie je ochotná sa vrátiť do takéhoto prostredia - som zvedavá ktorá z nás by bola , ja teda nie . A ak si niekto myslí že krikom a výčitkami prinútim druhého človeka aby sa vrátil a aby sa všetko utriaslo , je na veľkom omyle . Treba vytvoriť prostredie , do ktorého sa človek chce vrátiť a to je už uloha jej muža.
Ak si vezmem seba, mňa ak by ma manžel podviedol , určite by som kričala a vrieskala ale len v prvom šoku . Po tomto ak by som však usudila že chcem aby pri nás zostal a on by chcel tiež , nemôže mu človek doma potom pripraviť peklo nadávkami , vulgarizmami a často na tomto návrat manželov a manželiek stroskotá.
Byť trestaný doživotne ? Ktorá z nás by to uniesla.

nazorotca
9. máj 2013

@atinag a pritom nie som tvoja stará láska 😀

atinag
9. máj 2013

@nazorotca tak tu uz nepomozu ziadne tvoje poucky.... 😀 😀

nazorotca
9. máj 2013

@maminuska
ad odišla mu žena, najväčšia potupa? sprvu áno, potom ďakuje bohu, kde sa len dá 😀
ad dva, myslím, že deti sú mu dostatočnou satisfakciou
ad tri svokra..stará sa o deti a domácnosť

peklo, výčitky, hádky boli až po..jej nevere,
trestaný doživotne? ak je manželstvo trestom, vtedy určite nie

nazorotca
9. máj 2013

@atinag zbohom zdravý rozum 😀, ale jedna by sa predsa len našla, je taká bájka o opiciach:
nikde nič, savana a jedna palma, tri opice sedia pod ňou; tak si odychujú v tom horúcom dni..zrazu k ním beži lev a chce ich zožrať, opice vylezú na strom a čakajú, kedy to leva prestane baviť...po hodine prvá opica rozmýšľa: lev spí, a mňa už tlačí zadok , zídem dole , prebehnem sa...lev otvorí oči...a zožerie opicu...po noci strávenej na strome druhá opica si vraví: ten lev zožral už jednu opicu, má dosť, spustím sa, tŕpne mi aj chvost od toho sedenia, lev sa prebral, zožral aj tú druhú opicu a zaspal ....

krasneleto
9. máj 2013

@nazorotca ano keby bolo keby boli by sme v nebi. takto to nefunguje... kazdy vie ako by sa zachoval, alebo ako si mysli ze by sa zachoval, kym v tej situacii skutocne nie je...

maminuska
9. máj 2013

@nazorotca nepochopili sme sa.
Ten partner ktorý je opúštaný , vždy ťahá za kratší koniec a či je to muž alebo žena, dvojnásobne vtedy ak mu zostanú deti .
Deti nie sú žiadna satisfakcia, deti su manipulované tak otcom ako aj starou mamou , ktorí na nich páchaju nechutné zlo . Takto sa správa i množstvo žien ktoré manipuluju svoje deti voči otcovi ktorý sa rozhodne už nežit s ich matkou lebo.... x príčin.
Nevšímavosť , hluchota, slepota voči manželkyním potrebám boli pred neverou ... po nevere peklo , výčitky , hádky - vrátil by si sa ty ?Kto sa vráti je čistý masochista.
Tým trestaním doživotne som myslela že nie je možné vzťah obnoviť ak ťa druhý partner trestá doživotne za previnenie. Vtedy sa manželstvo stáva skutočne trestom a je potrebné z neho odísť.

nazorotca
9. máj 2013

@krasneleto ak máme čo-to rozumu, nenecháme veci na náhodu, nemyslíš?

krasneleto
9. máj 2013

@nazorotca ty si privelky teoretik... ale prax je casto uplne ina

atinag
9. máj 2013

@nazorotca pointa? 😀

nazorotca
9. máj 2013

@maminuska masochista je ten, kto ide do toho vedome s z cieľom byť účastníkom masochizmu

manipulácia detí - častý problém, nástroj riešenia svojej nenávisti, ega, problémov cez deti, úplná katastrofa, ten pubertiak má v hlave poriadny guláš chudáčisko

manželkine potreby? aká bola potreba podľahnúť starej láske?, všimni si krátku dobu medzi koncom , rozchodom so starou láskou a uzavretím manželstva

obnoviť sa vzťah dá, ak chcú obaja, ona však musí zatvoriť knihu starej lásky a otovrene sa porozprávať s manželom, záleží čo to vlastne za človeka ten jej manžel je, alebo nadobro odísť za milencom, inej cesty nemá

nazorotca
9. máj 2013

@krasneleto teoretik? keď myslíš 🙂

nazorotca
9. máj 2013

@atinag tá tretia opica smutne pozerala na tie chlpy po dvoch, kt. lev zožral, povedala si, kua, vydržím, aj keby som tu mala sedieť týždeň, ide o všetko!!!
po týždni, tretia opica hladná, smädná, všetko ju už bolelo, lev naozaj tvrdo spal..spustila sa dole na zem...
lev skočil a zožral aj tú tretiu opicu...

nazorotca
9. máj 2013

@nazorotca
pointa?

skôr či neskôr, každá sa raz spustí....

atinag
9. máj 2013

@nazorotca ake ponaucenie si mam z toho zobrat? 😅

1katkas
9. máj 2013

@maminuska nehovorim, ze sa to stane, ale moze sa to stat..zena nie je spokojna s manzelom tak si najde druheho chlapa.. a co deti?? cudzi chlap ma nahradit otca? volaco som si za tych mojich 23 rokov prezila moji rodicia sa tiez rozviedli..

nazorotca
9. máj 2013

@atinag a to je vlastne ponaučenie aj k tejto téme:
nelez na Strom ( pokušenia ), aj keď sa ti to zdá momentálne ako najlepšie riešenie

atinag
9. máj 2013

@nazorotca keby na strom nevyliezli,zostali by nazive? 😅 ci ako? 😀

nazorotca
9. máj 2013

tri opice lev nevie chytiť naraz, zožral by iba jednu, tú slabšiu, dve by sa zachránili útekom...zákon stáda

victory1
9. máj 2013

@babulinka29 No ja ti neviem...je to vzdy smutne, ked vo fungujucom sa vztahu sa jeden zamiluje do niekoho druheho. A ked sa zamiluje, no co s tym spravis?..Nic....Tvoj manzel moze prosit, nadavat, mlatit ta, vyuzivat celu zemegulu, aj tak s tym nic nespravi....
V tvojom pribehu ma vsak trochu matie to, ze si sa viackrat k manzelovi vratila...ved, ked sa zamilujem, tak chcem byt s clovekoim, ktoreho milujem..neviem si to predstavit inak...Je to naozaj laska, alebo len unik zo stereotypu, zlatej klietky..alebo od koho, od coho?
Pravdepodobne sa tvoje manzelstvo zachranit neda...toto pisem len na margo toho, aby si si v sebe tie city "ujednotila" a neskocila zas za blata do kaluze...
A este jedna vec...vraj deti s tebou nepojde, lebo su zvyknute na dom, otcov prijem....dievca zlate, moje deti by mohli byt zvyknute na zlate klucky a 4 BMW-cka pred domov, ked ma budu lubit, pojdu so mnou aj do garsonky...sorry, mam pocit, ze ty si to uz vopred vzdala...a dufam, ze to nie je kvoli tomu, aby si od deti mala pokoj a mohla sa venovat naplno novemu vztahu...Pretoze..chlapov je ako nasr...., ale deti mas len jedny!

atinag
9. máj 2013

@nazorotca ach taaak,dakujem ti za vysvetlenie... 😅 díky,celkom si mi urobil naladu... 🙂 maj sa....

maminuska
9. máj 2013

@nazorotca

masochista je ten, kto ide do toho vedome s z cieľom byť účastníkom masochizmu

Pekne si to vystihol . Vedome sa vráti do domu , kde jej vlastná matka bude nadávať do kuriev , muž ju bude zasypávať vulgarizmami a trieskať ju o skriňu , neustále jej niečo vykrikovať a vedome to bude postupovat v mene čoho ? V mene detí ? Aký vzťah si tie detí ešte k tomu synovia vybudujú k nej ?
Aká bola potreba podľahnúť starej láske ? Skôr by som povedala že naplnenie potrieb , naplnil to čo jej muž nie že nemohol , kašlal na to .Každý sa ťahá tam kde mu je dobre, tak ako muži dchádzaju od ženských fúrii , tak ženy odchádzajú od chladných mužov., Muži odchádzajú tam kde je pokoj, jedlo, sex a uznanie , ženy tam kde jej muž dokáže poskytnuť dostatok lásky a pocitu jedinečnosti.

ˇAno súhlasím s tebou že vzťah sa dá ešte zvrátiť pozitívne , len teraz je na ťahu manžel aby si uvedomil niektoré veci . Stále má oproti milencovi výhodu a tou sú spoločné deti. Treba vyrazit svokru a začať sa o manželku zaujímať ako o partnerku .

nazorotca
9. máj 2013

@atinag pekný deň🙂

maminuska
9. máj 2013

@1katkas ano , mojim deťom nahradil otca cudzí chlap, s ktorým maju postatne lepší vzťah ako s vlastným otcom , ktorý ich už 3,5 roka nevidel a ani nemá záujem .
Ostávať kvôli deťom v manželstve je hlúposť, ak sú obidve strany čo len trocha inteligentné , tak deti ani jedného z rodičov nestratia.

nazorotca
9. máj 2013

@maminuska dotyčná to má už posraným navrch, mamu vyhodiť? deti , pubertiaka presvedčiť, manželovi povedať čosi, aby odpustil, a zároveň prestal ponižovať a nadávať....okoliu vysvetliť, že paroháč až taký nie je, milencovi povedať, aby šiel do pekla a svoje sľuby voči nemu hodiť do kanálu...príliš veľa a príliš zložité, a biľag aj tak ostane, ale ak by naozaj tak obaja chceli, aj to sa dá, a pokiaľ to ide, presťahovať sa...

nazorotca
9. máj 2013

@maminuska ak ide o takého otca, je to fajn 🙂, a ak nie, tak potom čo?