Mám nového partnera, ktorý občas riadne neposlúcha
mam noveho partnera,, no už spolu žijeme,, maleho zbožnuje,, otcovstvo a detsku pritomnost aku taku si vychutnava,, a rad skuma ako maly každym dnom rastie,, a ziskava rozumy,, už si zvykol aj na to,že ked špongia zmizne z kuchyne,, tak som ju nevyhodila ja,ale maly cez balkon,, za čo netreba maleho hned rubat,, 😀 a už su taky aj zosuladeny často,, pusinkuju sa,, kupu sa spolu,, a už sa občas aj vyspim dobre d oružova,, ked ich pošlem do tramtarie na prechadzku a ku podivu ich to spolu aj bavi samych bez puntičkarskej maminy,,, ale moj priatel ma 27 v podstate ako by mal prve dieta,, a občas mi uteka von sa kamaratmi,, sa minulostou,, sa problemami,, a vtedy akoby sme neexistovali.. rano to potom lutuje,, ale občas proste riadne neposlucha,, a tak rozmyšlam kde je hranica a čo s tym vlastne bo maleho lubi,, a všetci sa lubime sme rodinka ,,silna,, milujuca a predsa občas mam pocit,že ked sme boli sami mali sme večši klud,, a tak neviem hovorim si ,že hadam s tym skonči,, vekom a časom,, bo zatial si zvyka nie tak na nas ako na to,že zrazu vedie život ktory je plnoodnotny a ma zmysel,,, a brutalny zmysel,, a nie len s kamošmi a do prace,on sam už hladal trvaly a pevny vztah a ked nas našiel asi tri mesiace každu noc za nas dakoval bohu,, ale už asi nabral dojem že nas ma na stalo,, a tak si toho asi nevaži,,alebo neviem teda čo s nim je,, snad to prejde,,čo si o tom myslite vy,, ?
@vavrova1334 ved toto mi pride zvlastne,ze ty nevychovavas len svojho synceka ale musis este vychovavat aj dospeleho stareho chrena.Sama si to tu napisala momentalne.Nenapisala som ti nic zle,napisala som ti,ze mi pride uplne prirodzene sadnut si a porozpravat sa.Ked sa milujete nemal by to byt problem.Ja napriklad nesuhlasim ani s nazormi,aby ste si dohodli kedy moze ist von.Naco?Ved ked ma chut nech ide aj 3x do tyzdna von.Ale najprv nech si urobi povinnosti doma,povenuje sa rodinke a nie ze je s Vami hodinku a potom sa ide spit ako prasa.Preco len ty jedina mas byt dospela a zodpovedna?
@vavrova1334 a asi si ma nespravne pochopila,ja ti vek nezavidim a uz vobec nemam tendencie urazat ta na dieta.Mam 24 rokov(takze nemam co zavidiet) a viem,ze mnohokrat riesim veci detinsky a velmi rada si tu necham od starsich skusenejsich zenskych konstruktivne poradit 😉
@vavrova1334 ano, mas pravdu, ale pokial sa tomu fenomenu budu zeny prisposobovat, tak nevymizne a bude tu nastalo🙂 ja nehovorim, ze sa netreba starat, ale zit pre blaho rodiny sposobom, ze zena upratuje, vari, stara sa, aby mal chlap co do huby a este ma byt rada, tak to nie...........tym nechcem povedat, ze ja doma nic nerobim🙂) ale voooobec nemam najmensi problem s tym, ze kym navarim, tak manzel uprace, rovnako si nerobim tazku hlavu z neozehleneho pradla a idem si sadnut ku kompu ked mam chut, proste nerobim niekomu doma sluhu....bud pocka, kym budem zehlit, alebo si moze ozehlit sam🙂 podla mna vstupom do vztahu nezanika zene pravo na vlastny zivot a svoju dostojnost a vztah nema pre zenu znamenat, tak ako je to tu zauzivane, post sluzky pre vsetko...........a vobec, ked dojde bez ohlasenia ozraty, tak sa na druhy den nestaraj....ked sa vedel niekde ozrat, tak nech sa vie aj postarat.........a moze sa aj o Teba🙂
@vavrova1334 no neviem, ja nemam dobry pocit z vasho vztahu. Podla mna potrebujete cas na vyzretie. A ked chce dieta, nech si ta najprv vezme za manzelku, ako sa na zreleho muza patri. Ale s tym dietatom by som na tvojom mieste aspon 3 roky pockala...on sa mi zda taky nestaly, divny...taka casovana bomba ☹
@trish31 no ved to ,že moj chlap je dieta viem od začiatku,, ale novinkou je pre inych,, oni su ty chlapi cely život aspon večšina velkymi detmi,, preto to tu riešim bo aj keby mam brada pitta ,,, tak verim,že aj on je velke dieta,, a ja som vlastne celu dobu len riešila kedy tu detsku povahu v dospelom mužovi treba prestat tolerovat,kde konči hranica,,,
@trish31 ja som tu dohodu myslela skor z toho dovodu, ze ked autorka chcela ist von, robil jej cirkus az nakoniec ostala doma.............tak aby to nedopadlo, ze ona bude stale doma vyckavat, kedy sa milostpan raci objavit a ona nebude nikde chodit, lebo jemu sa to nepaci a uz len pri naznaku toho, ze by chcela ist von jej zacne robit divadlo...........inak, ak su rozumni obaja, tak jasne, ze dohody netreba .........
@vavrova1334 prestat tolerovat treba v tom okamihu, ked sa nebudes citit vo vztahu komfortne, coz u teba uz nastalo, kedze sme sa tu stretli s Tvojim prispevkom🙂
@trish31uplny suhlas.....proste uz nefunguje ako samostatna jednotka, tak by bolo vhodne dat vedeit, ze som nazive, len sa zabavam...........
1. kde je napisane, ze chlap je "dieta"?!! to my zeny z nich robime "nevyvinutych"!! Preco? Lebo namiesto toho aby sme im boli partnerkami, stavame sa ich matkami a potom oni k nam tak pristupuju. Napr. nikdy by som nekupila muzovi kolesu, ci nohavice... moja svokra oblieka muza od hlavy po paty - otaaazka "oblieka moj svokor svokru od hlavy po paty?!!". By mu taka kravina ani nenapadla, aby zene kupoval handry... preco my zeny sme v tomto "nevyvinute" a robime z muzov deti. Muz ma byt muz, nie debilko na kolieskach... 😉
2. dobre si premysli, ci chces dalsie dieta - teda toho chlapa!! Nudis sa? tak ho ber. Ja som si vzala muza.. nerobim mu matku, som mu manzelkou 🙂
@vavrova1334 Páči sa mi veta, môj partner trocha neposlúcha! Našla si si priateľa, ktorý vhupol do vzťahu, kde je mamička s dieťaťom. Skús sa s priateľom porozprávať a povedz mu, že ti na vašom spoločnom živote záleží ale sú aj veci, ktoré sa ti nepáčia. To že si vyrazí niekam von raz za čas nevadí. Ak je to pravidelné a prichádza domov v spoločenskej nálade, nie je to moc dobrý vzor pre výchovu tvojho dieťaťa. Ak mu na tebe a malom záleží, prehodnotí svoje doterajšie správanie a bude sa snažiť niečo na tom zmeniť. Skús sa k tomu postaviť ako partnerka a nie ako jeho mama.
@vavrova1334 mala som to podobne,vydávala som sa v 19tke amanžel mal 23.deti prisli až o 3roky tak..za tie 3roky sme mali problémi so svokrovcami atým čo ty píšeš.muselisa do toho zamontovať naši adohovor fungoval.uvedomil si,že nechce skončiť ako jeho kamoši ktorí nemali v krčme budúcnosť.Naša pomaly 8ročná dcéra ho videla jeden jediný krat opiteho adruha 3apol ročná ani raz.on z toho vyrastie len si musí uvedomiť niektoré zásadné veci
@mima4 NO ženy s nich nevyvinutych urobili ale myslim,že o kategoriu staršie ich vlastn mamy,, bo u mojho ex to začalo skripat,ked som otehotnela mi oznamil tak už bude svatba ,odteraz sme rodina a tak ako moj otec odteraz chcem denne jeden stamprlik ma to dorazilo si vravim,doteraz si nepil zrzu chceš štamprliky,, tehotenstvo som byvala u byvalich svokrovcov a nahodou je to bomba skusenost bo tam som viela ,že moja svokra cely život svojmu mužovi robi matku on jej uplne v pohode opity povie do p..poslednych 10rokov bol na invalidnom skrz alkohol a teraz už je dva roky pochovany a tam som zistila,vlastne že aj moj byvali na tom vlastne vyrastal,,že manželky robia mužom matky,, a ja som to odmietala a ked som odchadzala tak mi jeho sestra ktora v tom takisto vyrastla a ma ako 23 ročna dieta s 36 ročnym mužom,2 auta a dokončeny rodinny domček,, ,tak mi ešte dohovarala,že ked budem mužovi matkou budem sa mat tak dobre ako ona,, že ona tiež musi manželovi všličo chystat a obsluhovat a že to robi s laskou,, vtedy som odmietala robit byvalemu aj matku,vravimsi je dospely mam svoje dieta a len jednu matersku nebudem sa tu starat ešte aj o dospeleho,, ale tento partner čo ho mam teraz ,, mal doma sice lepšiu situaciu ,,tam hadky a alkohol neexistuje,, ale tiež tam nova svokra skače okolo manželika ,, a tak nastastie aj on okolo nej,, k tym veciam som tu citala kdesi nejaku na ražku na odev,,že ma drahy obliekol,, za prve,,bola to len jenorazova vypomoc,, a ja som mu pred tym pol roka zase asi pol roka finačne vypomahala ked sa stavial na nohy a menil v nemecku zamestnvatela bo to tiež neni sranda,, ciže vzajomne si pomahame ked je treba,,, a okrem toho moa svagrina mi ešte lubila vytknut že je jmanžel jej 18 kupil auto,, že si mam najst takeho,, a ked som chcela len pozornost tak už som bola zlatokopka,,, som rada,že som od tej rodiny preč,,, teraz mm celkom dobru svokru,ale je chora tk jej musime finačne pomahat,, teda svokrovcom,,, čo neni sranda popri materskej a jednom plate,, ale tak je ovela lepšia a snaži sa aby sme sa mali dobre, a sama toho svojho syna karha,,že ma peknu priatelku krasneho syna,, a či chce o to prist,, ona si tiež zo začitku tažko zvykala ,ale v celku je rada,že nas ma,,,
@vavrova1334 bol to z jeho strany riadny skok mimo,, ale ženy zvladnu vela a oplati sa,, moja krsna,, ked porodila dva roky je jmuž behal kade tade ,,flakal sa,, bol jej pol roka neverny,, požiadala o rozvod,, ale rokmi to prehrmelo,, teraz je z neho užasny otec,, syn ho zbožnuje,, venuje už len rodine,, a aj zazemie a finačne vzrastli na inu ovela lepšiu uroven,, my len začiname staviat.. a preto nechcem nič ukončit,, po prispevkoch budem riešit aj nadalej rozhovormy a kludne a poradnu vyhladam ak bude treba ,lebo skutočne citim,, že ma velky potencial,, ano ako mladik si zobral na chrbat tažky oriešok,, ženu s dietatom,, ešte aj mamu choru a pracu mimo slovenska,, ale prave preto,že sa na to dal.. a chce to,, a chce dokazat ,že to dokaže a ma nas rad,, aj ked občas urobi chybu,,, viem,že sa oplati ešte počkat a dat čas ako sa to do buducna vyvinie,,
@cerez inak ja tam vetu ,ktory občas riadne neposlucha a nie trocha,, 😉
@mima4 och a toto si nedokažem odpustit a presne takto som financie riešila tou švagrinou,, a ona velika hrdinka,že ona je samostatna,, onu sa manžel nestara,, on ju nešati a neživi 😀 potom som z nej vydolovala hasičov plat 36 ročneho muža,, plus to ,že 5 rokov byvali u svokrovcov aby dostavali chalupu,, ešte a s tym ,že sa nastahovala k nim ani nemala 18 rokov ..a po tom čo som jej za rok urobila učtovnictvo z ich dvoch prijmov materska a trojnasobny plat manžela,, kyslo a nemilo a nechtene pochopila,že ked celu matersku vrazi do nutrilonu ,plienok a hračiek a hluposti čo bola jej domena,, tak ju živi ,oblieka a stara sa o nu manžel či chce či nechce 😀 😀 😀 milujem ženy,o ktore sa stara muž a vravia,že su samostnatne a muž sa o ne nestara 😀 😀 😀
@trish31 máš pravdu v každom príspevku. Len si myslím, že nie všetka vina je len jeho, sorry. Po dieťati túži preto, lebo aj keď vychovávajú syna, tak to nie je jeho, ale partnerkin a teda chce svoje dieťa, svoju krv. Pocit úplnej zodpovednosti ho teda obchádza. Možno je ozaj mladý a nevybúrený, a tých kamošov potrebuje občas viac ako partnerku čo sa pomaly mení na stíhačku. Sama píše, že keď bola sama s deckom, tak jej bolo lepšie. V podstate je aj teraz nie? veď chodí na týždňovky a dosť často. On chodí na takéto razie pravidelne, alebo len občas? Lebo občas je v pohode pravidelne už nie.
prepac ale ja moc nemusim reci "zeny zvladnu vsetko"... ano, zvladnu, ale za aku cenu? za cenu straty vlastneho zivota, vlastnych snov, vlastnych tuzob... vidim to predovsetkym na starsich zenach nad 50 rokov... su tak vycerpane a tak osamele... nejedna konstatuje, ze nikdy nezila svoj zivot, ale zivoty inych...
never tomu, ze "oplati sa pockat" a podobnym reciam. Poviem ti to takto. Zatial si slobodna, nie si s tvojim priatelom ziadna rodina, aj ked spolu byvate, ste dve samostnatne jednotky a co je najlepsie nemate dieta, takze nic ta s nim nespaja. Teraz mozes odist z tejto cesty, velmi jednoducho, je to iba tvoj priatel a ked citis, ze nechces s tymto clovekom prezit zvysok zivota a zostarnut, nema zmysel v takom vztahu pokracovat. Cim skor to spravis, tym ti bude lepsie a tym skor sa oslobodis zo vztahu, ktory ta nenaplna a necitis, ze je to ten spravny vztah. Nezabudaj na jedno, SI SLOBODNA, mozes legalne a slobodne odist kedy chces.
@maruska24 pisala som ,že rozmyšlam nad či mi nebolo lepšie samej,, ale nie ako konečnu verziu,,, bo v rodine maju byt dvaja,, a tiež nehovorim,že je to pravidelne,, iba som vravela,,že bojim sa aby to nebolo pravidlom,,, do buducna,, zatial sa to da,, a išlo o to ,či sa da taky občastny ulet mimo akceptovat,, da sa a to je cele,, a chcela som vediei či a ako to ine ženy toleruju,, ale o tom, skym žijem mi je jasne,, aj to prečo chce druhe babo a že je mlady,, viem skym som išla žit,, len som sa pytala, čo ine ženy toleruju a netoleruju
@vavrova1334 vies mne to pride tak ze ten tvoj drahy je ako pubertak... sprava sa jak si napisala jak divocak.. vies a prave preto si treba dat pozor na neho... lebo lahko mu moze dat do budke nejaky svalovec... a to uz su neni srandy.. pride ti domov jak zbity pes.. a mama tu ma mas.. vari ma uz nepoznas.. a zistis ze mas okrem malinkeho dalse decko... tam radsej mu daj nejake povinnosti nech sa niecim zabavi... a nevymysla.. a hlavne nech enni taky opity.. lebo este k urazu dojde..
@vavrova1334 mne sa na mužoch veľmi páči, keď v nich zostane kus dieťaťa aj po 50. Ale kus dieťaťa v takom zmysle, že lyžujú, korčuľujú, vyskúšajú na pláži všetky tobogány, ale nie kus dieťaťa v tom, že nie sú zodpovední za svoje činy. Tvoje príspevky zaváňajú tým, že si šťastná, že nie si s malým sama (ja ti to šťastie úprimne želám), tak budeš teraz ospravedlňovať všetko, čo tvoj partner urobí. Má obrovský potenciál - postarať sa o malého. Nehnevaj sa, ale to považujem za úplne prirodzenú vec. On považuje za úplne prirodzenú vec, že pomáhate jeho chorej matke. A to, že si v mladom veku zobral na chrbát veľa - práca v zahraničí, starosť o matku, teba a malého - veď to je úplne normálne. Ty z toho robíš niečo výnimočné. U mňa je výnimočný jeden muž, ktorý sa stará o manželku na vozíku (skleróza multiplex) a tri deti. Je na všetko absolútne sám, nepotrebuje vypnúť tým, že sa ožerie a príde domov ako delo, vlastne si to ani nemôže dovoliť, lebo jeho žena je na neho odkázaná. Tvoj partner sa má predsa tiež lepšie, ako keď bol sám nie? A správa sa ako odtrhnutý z reťaze. Ak radikálne nezakročíš, skončí to zle. Veľmi pekne o tu napísala nejaká babuľa - ak sa ma chceš zbaviť - povedz na rovinu, nemusíš sa ožierať.
@mamavera ja som tak sprosto asi vychovana,, alebo čo,, bo tu doma počuvam ,ale aj od znamych ake je to vynimočne,že som si našla niekoho kto je ochotny sa o nas postarat,, ako začlenit sa do rodiny,, a byt otcom,, a od slobodneho mladeho muža,, ešte pri starostiach po mimo,, aj spoločnch znamych čo mame,, ktory nas v podstate zoznamili ,, moj bratranec s priatelkov a dalši bratranec už so snubenicou,,tak na mna spustili vyčitky,,že čo sa stažujem,, ved sa nič zle nestalo.. bože prišiel o pol noci opity,, že rano pekne odišiel do prace,, kupi mi čo treba,, o maleho sa stara lepšie než biologicky otec,, a tak čo mi stale vadi,, že chlap potrebuje volnost,, a že takymto sposobom ,ked budem mat tendecie každeho chlapa obmedzovat budem vždy sama,, ,prišlo mi to od tych dam hlupe,, kedže jedna je buduca pedagogička a druha sociologička,, a nakonci mi ešte povedali šak vieš aky je robo jemu stači maličko,, a je s nim robota,, a ešte mi hovoria ,že mam super chlapa,, že kolke by boli na mojom mieste za neho vdačne,, to iste aj moja mama,že lepšie už nenajdem,, tak nech s nestažujem,, lebo že ona bola so mnou sama 10 rokov,, a že si to ani neviem predstavit čo to je,, a moja babka to cele zavrhla,, a čože nieste ešte manželia,, byvat mate spolu až po svatbe,,,
moj realny pohlad na vec-do dalsieho dietata by som sa neponahlala,moze sa Ti kludne stat,ze nakoniec ostanes sama s dvoma detmi....a co sa tyka tvojho chlapa,myslim,ze ty sama musis vediet co Ti takyto vztah a on vyhovuju.. objektivne to nevie posudit nikto z nas,ale kedze mas urcite pochybnosti a dala si na toto forum verejne otazku,tak zjavne nejake mas 😔 kazdopadne by si s nim mala hodit rec a narovinu sa s nim porozpravat...a hlavne pozor,aby si nakoniec nesla z blata do kaluze...drzim palce
@vavrova1334 partner má poslúchať? teba? buď rada,že ho máš,že má s malým dobrý vzťah a nechci okažite,aby bol 100%ne ideálny,nepobabri si to 😉
@janinah no ked som ho po tyždni viddela jeden den,, druhy den opiteho a dalši tyžden zase preč,, vlastne už bude preč až do vianoc.. vtedy som nevedela,či mam byt rada,že ho mam,, okrem toho som jak sluška tie dva dni behala po byte,, aby mala jeho vysost všetko ako na masle,, a kuraitko do prace som mu robila na posledy,, balit veci do prace to ma ani nenapadne,, a ak potrebuje mamičku,, nech sa vrati k tej svojej,,, mne už nik srat na hlavu nebude,, a ani malemu 😎
@vavrova1334 a kto povedal,že ma posluchat, ? stači ked sa bude spravat slušne vždy ked pride zo služobky domov,, ved si to zasluži každa žena,, a neviem či si čitala všetky moje prispevky určite nie to sa ani neda,, ale ved nemam 17 ,,už niekolko krat ak nie 100 krat som tu pisala,že idealny muž neexistuje !! a mimochodom,, krasne si tu mamičky protirečia,, niektore pišu ,,že si to nemam pokazit a byt vdačna ,že ho mam,,, a ine zase,,že každa si zaslužime len to najlepšie,, a s chlapom ktorym sa nevie spravat treba z nim zavriet dvere osobne druha možnost mi viac inklinuje vo všeobecnosti ,, v mojom konkretnom pripade dam tomu,, čas,,

@trish31 och bože.. inak jedna vec,,, cele toto neriešim koli sebe ani jemu,,, mame doma drobca ,ktoreho vychovavame,, tak pozor,, na jednu doležitu vec,, cele to tu rieišm iba koli tomu malemu,chcem aby v buducnu vyrastal pri šikovnom mužovi,, a ak je toto detinske,, tak potom aj ten komentar tvoj predtym je na smiech,,, mne pride celkom ok a anehanbim sa tu otvorit svoje sukromie, ,a aj ked je to smiešne a trapne a hanbim sa zato,, som hrda,, ako žijem a kde som a že som si vybojovala a dokazala sa dlho starat o maleho sama,, aže som si dokazala najst priatela ,ktory ma velky potencial na dobreho otca,, chlapy su vrtošivý a su všelijaky chlapy len preto som to nadhodila sem,, a mimochodom ,, ukazat som mu to chcela z ineho dovodu skor len,aby pochopil,že nechcem ponom žiadny nezmysel,, len aby sa skutočne zamyslel,, a v tejto dobe je skutočne jedno,, ako mu to vysvetlim,,, a vobec mi nepride čudne mu to dat prečitat,, v minulosti som držala hubu a tak som aj dopadla kludne mu dam prečitat aj celeho modreho konika,, ak nam to pomože vybudovat v buducnu lepši vztah a malemu zaruči lepšiu a krajšiu buducnost,, a vobec sa za to nebudem hanbit alebo menit,, či hladat dospelost,, na to už sa citim v celku dost vyčerpana stara,, a už dost životom ponaučena,, pardon že mi neni 40 asi mi to tu ktosi zavidi ,ten mlady vek a ma tendeniu ma uražat na dieta