Mám odísť?
ahojte, obraciam sa na vas s prosbou o vas nezainteresovany pihlad, resp. o radu.
Som 6 rokov vydata, od zaciatku to nejak skripalo, vzdy sa to utriaslo, no stale plati "za 10 sekund stastia pplatim 10 minutami (skor hodinami) nestastia..
Obaja s muzom sme tazke povahy, dvaja v dome nemozu "nosit nohavice", no nejak sme nasli system, akym fungujeme.
Problemy v manzelstve su - z mojho pohladu - tri:
1. starsia dcera nie je biologicky manzelova, no na jeho podnet je od jej ca. 3 rokov uvedeny v rodnom liste ako jej otec. Mlada ide do puberty, takze jej spravanie nie je idealne, no je na nu strasne tvrdy, hruby, nema pre nu pekbeho slova, neraz na nu povie, ze je debil alebo krava.. - nepacisa mi jeho spravanie k nej, podla mna sa da vychovavat s laskou..nie despoticky ako on..
2. pije. pije kazdy den 3-4 piva minimalne, teraz ma od stredy dovolenku, kazdy denod tej stredy to bolo 7 piv.. pitie stale odovodnuje: stresom z roboty, doma fyzickou robotou (ta robota nie je pravidelne, aby ste si nemysleli, ze pride domov a ja ho vyzeniem makat na pole..) -ale byvame v dome a ttreba co-to porobit.. uznavam, zamestnanie mavysoko zatazove a stresove, ale to maju aj ini ludia... aneeiesia to pitim.. ked mu to vycitam-ze stalesmrdi pivom, ze sa s nom uz nemozem ani pomilovat, lebo pachne.. vzdy to zvrtne do hadky..ako pn moze zacat robit vo fabrike a o tretej uz sediet v krcme, "ako ini chlapi'. preco si brat za vzor horsich??
3. pri tomto bodw skoncia vsetky nase hadky: vraj pri nom nestojim, vraj mu nie som oporou,ze ho stale len buzerujem.. on totizto po mne nikdy nic nezdvihol, neodlozil.. zato ja po nom odkladam stale a vsetko.. slipy a ponozky pri gauci..plechovky od piva. spinave oblecenie..salky od kavy..taniere (samozrwjme, ze jedlo dostane naservirovane).. popro tom sa mu snazim este pomoct vonku (neraz pre zenu tazku robotu), staram sa o deti (mame este 4-rocnu dcerku), jakziv dietatu neutrel zadok, krmila, prebalovala som vzdy ja.. snazim sa mat aspon aky-taky poriadok, no medavno mi vykrical, ze upratujem LEN raz tyzdenne (v strede tyzdna este umyvam dlazku) a a vraj keby si on jedli nekupil, tak je hladny (plny hrniecna sporaku, ale on si neohreje, radswj sivezme z chladnicky syr).. a podobne skvosty..
stale mi nieco vycita, ked nieco zabudnem, alebo uz nevladzem, ale ked nespravi nieco on, on ma na to podla neho narok, lebo.......on zaraba, on nas zivi........ ja som zacala robit len na pol uvazku kvoli zlej situacii vo firme a aj pred tym moj plat bol mozno 1/3 z jeho.. ja som mu vdacna, ze zaraba, ze sa svojim sposobom snazi..ale len vtom, co on chce.. najstastnejsi by bol s nejakou putkou, ktora mu bude klopit usi a zbozne bude nanho pozerat.. pritom si podla jeho slov bral inteligentnu zdravo drzu babu.. a twraz vraj "sa nezenil na to, aby si po sebe kufor pi sluzobke vybaloval"..
dnes mi povedal, ze on sa nezmeni. ze on bude takyto.. a ze sa s bim mam rozviest..
viete co? ja uz mam vsetkeho tak dost, ze keby to islo hned, aj to spravim.. trapim sa ja, som zatrpknuta, neraz si to odnesu aj deti, v podstate sa trapi aj on...
byvat by sme mali kde-mam este byt, do mesiaca by mohol byt volny, financne by sme to hadam aj nejak zvadli..snad.. mozno to vyznie dovne, ale problem su pre mna aj zvierata-mam dve macky a psa.. ja viem, ze to nie je to najdolezitejsie, ale nebyt nich, uz som asi u nasich aj s detmi..
m. mi povedal, ze ked odidem, bude to len raz-som si na 99,99% ista, ze by to nebolo tak, ze sa spamata a pride po nas.....
co robit?
niekde som citala, ze "rozvod je, ked sa uz inak neda".. jaho mam rada, je napriek svojm"vadam" (kazdy mame nejake), fajn chlap. ale stastna nie som.. moznoobcas spokojna.. ale stastna nie.. no aj tak nedokazem odneho len tak odist..
prepacte za preklepy a dlhy prispevok...
@desperate ako myslis sipkova ruzenka 🙂
idem sa na to vyspat.. zajtra treba fungovat 🙂 zajtra si to tu vsetko este raz v pokoji precitam..
zatial vam velmi pekne dakujem vsetkym!
dobru nocku
@desperate das vediet potom ako si to zariadila..prides sa nam pochvalit 😎 ?
@desperate prezivala som to iste az som sa jedneho dna zbalila a odisla......zistil, ze vyskakovat na mna nebude..styri mesiace sme boli od seba az mu to doslo...zacal sa snazit takmer hned po mojom odchode...neskor som sa vratila a zatial teda sme viac nez v pohode, uplne sa zmenil..............takze, zbal sa, odid a uvidis.
@desperate Hej debili su to poznam aj ja take debaty ...ked sme prisli na terapiu skoro zmrzol ked mu tam terapeutka hodila otazku ,ze preco nemilujete svoju zenu ??? Boze ako sa zacal cervenat 🙂)) Ale to sme este skoro nic nehovorili -len ona z jeho postoja a ako sa tvaril a to vsetko to tak odhadla .Bolo to dost zaujimave sledovat ako sa z toho jeho arogantneho postoja transformuje na maleho chlapceka ,ktory dostal od mamicky po ruke ,lebo neposlucal 🙂))))))))))
@lilysk Inak podla mna aj keby si sa odstahovala aon by prisiel s prosikom a ty by si sa k nemu vratila tak by ste sa dostali po kratkom case presne do tych istych kolaji ☹ Tieto veci treba riesit vazne s 3 tou osobou a niekedy stacia 3-4 sedenia a vela veci sa zmeni ☹(
No ale tazko v tay cas ked vsetci su debili !
@desperate
Inak podla mna aj keby si sa odstahovala a on by prisiel s prosikom a ty by si sa k nemu vratila tak by ste sa dostali po kratkom case presne do tych istych kolaji Tieto veci treba riesit vazne s 3 tou osobou a niekedy stacia 3-4 sedenia a vela veci sa zmeni (
No ale tazko v tay cas ked vsetci su debili !
@desperate ... viem že si už šla spať ... snáď si to ráno prečítaš. Otázkou či miluješ svoje deti, sa ťa nechcem dotknúť ... som presvedčená o tom že ich miluješ ... pri rozhodovaní mysli trošku aj na nich ... keď sa rozvádzali moji rodičia mala som šesť rokov. moja sestra 3. Dnes mám 35 a myslím si že moja mama pre nás vtedy urobila to najlepšie čo mohla. Som jej za to vďačná. Napriek tomu že som mala tak málo rokov, všetko si pamätám ... tie denné hádky ..aj iné veci - veľmi to ovplyvní vývoj dieťaťa. Neviem z akých rodinných pomerov pochádzaš....tvoja staršia dcéra si bude toto jeho správanie / písala si ako jej nadáva / navždy pamätať....ťažko sa jej bude v živote veriť mužom a vedieť si madzi nimi vybrať. Nemyslím že jediné riešenie je rozvod, ale tak ako tu píšu ženy....porozmýšľaj nad tzv.oddeleným životom...aspoň na nejaký čas ... možno budeš prekvapená ako sa budeš cítiť. Neviem z akého si mesta, ale ak sa udeje to že on sa uvedomí a začne sa správať inak, určite nájdeš nového podnájomnika....a z vlastnej / čerstvej / skúsenosti ti poviem že tie naše zvieratká zvládnu také premiestnenie 100 x lepšie ako ľudia. Keby som to pred 2 týždňami neriešila, tak neuverím. A to som sa sťahovala s 12 roč. psíkom.
....neviem .... hovoríš ešte o šanci pre neho .... podľa mňa rozmýšľaj o šanci pre TEBA a DETI .... určite si to zaslúžite ... pokoj a tešenie sa z maličkostí ... rozmýšľaj o šanci pre TEBA a DETI ... veeeeľmi ti držím prsty aby si mala silu a odvahu ... bude dobre uvidíš
@desperate prikláňam sa k názoru ostatných báb, ktoré tvrdia, že by si mala prchnúť. Ale chápem aj to, že ho lúbiš a nie je jednoduché sa zbaliť a nechať všetko tak. Ja by som mala dve riešenia, možno to skúsiš, možno sa len zamyslíš, v každom prípade ako prvé by som skúsila si s ním sadnúť. Najprv mu povedz, že sa nechceš hádať, že ho ľúbiš a chceš sa iba porozprávať a zistiť, ako na tom ste. Spýtaj sa ho, či ťa ľúbi, či chce rodinu, alebo je mu to jedno. A povedz mu, dosť jemne, že ti proste niektoré veci vadia a že by ti mohol viac pomáhať. Hoci jasné, má svoje náročné zamestnanie, ale ani ty si šunky neválaš. A teda aspoň po sebe by si mohol odpratať. Ak to nepomôže, tak skús do toho bytu ísť s deťmi na nejaký čas. Proste si dáte pauzu. On zistí, aké je to, keď je doma sám a všetko musí spraviť on, ty zistíš, aké by to bolo byť iba s deťmi a starať sa skutočne len o tie deti. Zvieratá môžeš navštevovať doma. Je mi jasné, že máš zvery rada, ale musíš myslieť v prvom rade na seba a svoje deti. A svoje manželstvo. Aj ja som mala psíkov, ale treba si určiť priority. Držím palec 🙂
@desperate dufat, ze sa to zmeni, to moze snad len velka naivka, prepac za vyraz. Na zmenu treba dvoch, inak sa nezmeni zhola nic. Ak nechce ist na terapiu on, chod ty! Ver tomu, ze tam ti otvoria oci dostatocne!!!
Hned na zaciatku ti tam polozia par dobre cielenych otazok, aj take, ci si podobnu situaciu nezazivala vo vlastnej rodine v detstve a podobe, a mozno zistis kde pramenia tieto pocity (mat rad cloveka, ktory mi ublizuje - to je pre mna cisty masochizmus) a zistis nieco o sebe. A ked to nechces kvoli sebe urobit, urob to prosim kvoli svojim detom. Takto na nich pachas nenapravitelne skody, hoci ich milujes! (Ano, aj ty si za to zodpovedna a nie muz, ktory dcere nadava. Ty si ta zodpovednejsia, lebo ju neochranujes a dovolujes mu, aby sa tak spraval. v buducnosti si zrejme najde muza, ktory k nej bude rovnako zly a nebude sa ti na to dobre pozerat. Prepac, mozno som tvrda, ale nedalo mi.
v prvom rade, ak si on neuvedomuje, že s alkoholom to preháňa a trpí tým rodina, tak ty to nezmeníš.
zbytočne ho budeš strážiť, ťažko mu môžeš byť 24 hodín za zadkom aby neporušil čo vám sľúbi.
takí muži nasľubujú hory doly a myslia si, že ženu ľahko oklamú, že nevidno že vypili toho zase viac.
@desperate ja myslím že s takým človekom nevyrozprávaš zhola nič ... ak zmeníš realitu vášho žitia ... vtedy sa MOŽNO zbada !!! .... súhlasím s hradnou pani .... vieš ako sa cíti tvoja dcéra ? rozprávate sa o tom ? čo s ňou robí to ponižovanie ? ... je mi ľúto že ste v takej situácii, ale je to iba v rukách tvojich.... ver mi že ZLE začne byť vtedy ak to bude chcieť NEJAKO riešiť tvoja dcéra... naozaj ťa nechcem strašiť ale to potom prichádzajú kade aké pertie ... vieš len zmiznúť z domu....aby nezačala pochybovať aj o tvojej láske... držím prsty !
@hradnapani
@janap76 baby, absolutny suhlas. Tato situacia neprospieva najma detom, hlavne tej starsej dcerky mi je uprimne luto. Lahko sa jej totiz moze stat, ze bude chciet cim skor uniknut z domu a nalepi sa na niekoho, z koho sa casom moze vyklut podobny pako (slusne povedane). Alebo bude hladat podporu v nejakej "podarenej" partii. Kazdopadne, toto nie je rodinne zazemie, ake si deti zasluzia. ☹ Teda, nie, ze by moja rodina bola dokonala, zdaleka nie je (nie sme ani zosobaseni a tiez sme obaja tazke povahy) ale v tomto smere mam absolutne jasne hranice. Zeny, uvedomte si, ze svojim dceram ste absolutne vzory, od vas si beru priklad, co je v manzelstve normalne, co si k nim moze buduci manzel dovolovat!!!
ahojte!
fuha.. kde zacat..
@hradnapani nie si tvrda. toto je ten nezainteresovany pohlad. dakujem.
@indiankaindi toto vsetko sme uz preberali X-krat.. on tvrdi, ze nas ma rad, ze o nas nechce prist a bla bla bla.. @anjelicek26 hned na prvej strane vsak asi vystihla podstatu veci, ze on sa menit nechce, pretoze jemu to takto vyhovuje.. ked nie je robota vonku, pride domov, otvori si pivo a sande si k PC.. nezaujima ho, co my, ako.. ci a co budeme vecerat.. ale vynadat mi, ze som mu nepripravila veceru, alebo ze sa onho nezaujimam..to vie..
je mozne, ze ja budem nejaka vadna, pretoze moj expriatel (otec starsej dcerky) bol tiez vseliaky expert a az TERAZ - takmer 10 rokov po rozchode s nim, vidim, ze to ozaj nikam neviedlo.. ale vtedy som myslela, ze sa zblaznim bez neho..
u nas doma to nebolo uplne super, ale nebolo to ani nejak zle.. asi v kazdej rodine je obcas nieco..
@hradnapani tvoj napad, ze by som mohla ist na terapiu ja sama..resp. k psychologicke vykecat sa.. mi nenapadol.. a veruze to je super napad..
ja uznavam, ze nie som 100%-na.. tiez viem byt naladova, obcas aj leniva 😝 a mozno aj ja niekde robim chyby..
@janap76 nedotkla si sa ma.. ja to chapem.. samozrejme, ze milujem, nemusim to ani pisat.. len som sa doteraz snazila zabezpecit im kompletnu rodinu.. to, ze si dcera bude vyberat takeho isteho, mas pravdu..
manzel to mal doma zle.. dost zle.. preto na jednej strane chapem, ze sa asi inak spravat nevie, ale na druhej strane nerozumiem, preco moju snahu o "usmernenie" berie ako buzeraciu.....
@zumbadance budem vas preibezne informovat 🙂
zatial som sa rozhodla takto:
dnes vecer zavolam svokru na strazenie malej a mladeho pana zoberiem na veceru. spisem si body, ktore s nim chcem prejst a nejak donutit aj jeho, nech si spise svoje. normalne z toho spravime poradu 🙂
pokusime sa v klude porozpravat (uz asi 1 256328. krat 🙂 )
a pojdem do nejakej poradne.. ja zapracujem.. ci zapracuje on, uvidime.. ci mu stojime za to..
ak to nevyjde, resp. ak to bude zas len na cas, budem vas straaaasne moc potrebovat, aby ste ma kopali k pravnikovi 🙂
@dada1212 on je na tom fakt zle... preco to ja vidim a on nie? ? ked uz nema pivo a este chce, nema problem vypit aj stary vajecny liker :-/ na jednej strane mi povie, ze ma potrebuje, ze ho mam kocirovat,na druhej zo mna robi teroristu a zo seba chudatko, ktore ma zenu Xantipu..
co sa tyka dcerky.. tiez som mu toto par krat povedala.. ze ked bude mat 16, buchne dverami... vraj ju najde a tak zmasti, ze si mesiac nesadne.. vsetko by chcel riesit silou.. ak vnom niekde laska je, nevie ju dat von.. ale zas som vzdy len ja na vine.. ze sa nemoze uvolnit a podobne :-/
ked to tu pisem, cudujem sa sama sebe...
niektora ste mi na zaciatku napisala, ze ci nelubim len spomienku nanho... co ak to je ozaj tak? boze..co mi otvori oci???????
@desperate napíšem len jedno : nikdy neodídeš od neho, lebo to nechceš, lebo keby si to chcela tak to už dávno spravíš a nepotrebuješ na to názor žien z MK. ale vykecať sa pomôže!
@desperate no strasne ta obdivujem 🙂 ze chces svoje manzelstvo zachranit a snazis sa,drzim ti palce aj na nohach aby ti to vyslo podla predstav tvoj muz je trulo ked si ta nevazi tak akoby mal.raz mu dopne ze po cely ten cas mal doma poklad.. 🙂
@zumbadance dakujem.. dufam len, ze mu dopne, ze ma poklady 3, este kym budeme spolu a nie ked uz bude neskoro...
ono je asi jednoduchsie zahodit vsetko a odist.. ale viem, ze bojujem o chlapa, ktory ked chce, dokaze byt fajn. je to inteligentny clovek, len skoda, ze je ako spojene nadoby-niekde ma viac a inde to chyba 😝
@lalinko2010 zahodit takmer 10 rokov..otca dvoch deti..bez toho, aby som bola presvedcena, ze som spravila vsetko, co je v mojich silach, jednoducho nedokazem...
baby, sama sebe a aj detom teraz slubujem, ze ak toto nevyjde, nebudem uz viac trapit nikoho z nas.. bude potom lepsi radikalny rez, nez pomale "umieranie" - odideme.
@desperate prečo len ty chceš spraviť všetko pre to aby si zachránila manželstvo? musí chcieť aj on, ak to on nechce, tak to nemá zmyseľ, na to musia byť dvaja!!! ak sa chce niečo zachraňovať.
10 rokov, 20 rokov?????? zahodiť? a prečo nie???? to sú výhovorky, prečo to nezahodiť???? 10 rokov a žiadna zmena z jeho strany!!!!
@lalinko2010 chapem.. svokra zahodila 27 rokov a teraz jej je sveta zit...
a ano, ako si napisala-nechcem odist.. no ak bude treba, budem musiet.. aj kvoli detom. ale ako som pisala-este to skusim raz-s tym, ze bude musiet aj on bojovat..ak mu teda zalezi na nas ako hovori...
ak nie.. asi budem potrebovat niekoho, kto ma z tohto domu vynesie 😝
@desperate ahoj, ja som na tom rovnako, len stim ze niesme zobraty, zijeme spolu uz pol roka teda dva mesiace sami , dovtedy sme boli u jeho rodicov, tiez pije pivo, ked som mu povedala ze ma prestat pit tak mi povedal ze ked ma chut tak si da, ta chut je stale, tak isto aj fajci co mne moooc vadi , aj mi vycita ze malo zarabam , a ze som si sneho spravila otroka, lebo som tehu snim prve , inak mam uz jedno dieta s prveho manzelstva, ale nedala som sa, ked namna vsetko vykrical, tak som mu povedala, ze ja ho nepotrebujem nepotrebujem jeho peniaze , nech si pije fajci a nech si robi co chce, mozno nachvilku ale pomohlo aj si ma zacal viac vsimat, aj menej pit , teda fajcit neprestane asi nikdy ale niektore veci som ciastocne prekusla, takze idem hore hlavu v pred , ked sa zmeni on budem lepsia aj ja , ked sa nezmeni budem robit to co on a odidem od neho ,alebo odide on sam, ved pre jedneho chlapa svet nespadne su dalsi a lepsi teda zase maju ine chyby... ale drzim palce to nejak vydrzat mozno ma len zle obdobie chlapi s a neradi spovedaju tak mu daj cas.... mozno si raz uvedomi ze ta miluje...
ja len na margo tych, co tvrdia, ze sa nezmeni....mne sa nejakym zazrakom stalo, ze po mojom odchode sa chlap zmenil, sice to chcela vvela odhodlania z obcoh stran, priznavam, ze este dva roky po mojom navrate som sa bala, ze hra formu, ale myslim, ze uz mozem tvrdit, ze je to za nami...ale samozrejme, musi chciet aj chlap
@pokladik5 ako tu pisali baby, clovek sa nemeni, len sa vyfarbi.. toho sa bojim najviac.. ale co sa ma stat, sa stane.. uvidime vecer, u nas je toto zle obdobie uz niekolko rokov-asi jedine fajn obdobie bolo, ked som cakala druhu dcerku, vtedy pooodstatne menej pil, aj bol lepsi, vtedy ma ani nenervoval, mozno kvoli tomu, ze som bola tehotna..
potom sme kupili dom, zacal aj viac zarabat a akoby mu stupla slava do hlavy, strasne povysenecky zostal.. len on toto odmieta, ked mu poviem..aj v dobrom, nie v hadke.. vzdy vravi, ze si to len namyslam, ze to nie je pravda.. ale preboha, NACO by som si to namyslala, preco by som chcela rozmyslat o niekom, koho lubim, zle??
@sue @desperate
alkohol je metla ľudstva, a v ľuďoch prebúdza agresivitu... Pokiaľ si niekto neuvedomuje že čo všetko stratí a je mu jedno či je ten druhý šťastný a nie je ochotný diskutovať a nič pre to neurobiť tak si myslím že to nemá dlhú budúcnosť .... výhovorky budú vždy iba výhovorkami... a závisí iba od ženy kedy si povie DOSŤ! myslím že by bolo dobré to trochu prediskutovať s deťmi, mám tým na mysli ako to vnímajú, aké majú pocity... predsa aj oni žijú v tej jednej domácnosti takže sa to netýka iba rodičov... dcéra je dosť veľká aby vedela dať matke psychickú podporu...
@aduskatt gratulujem vam obom 🙂
len ked tento moj je taky somar zataty, ze si neprizna ani sam pred sebou :-/
ked som sa raz o tom bavila so sefom, povedal, ze moj manzel bude musiet dostat riadnu facku od zivota, aby sa prebral... ze je este mlady a nic nechape.. ako ja som sice od neho o rok mladsia, ale preskakala som kadeco..a nechapem, preco si nechce dat trocha poradit.. aj s tym pitim., aj co sa tyka starsej dcerky.. ze vychovavat sa da aj inak..pevne, ale s laskou a bez urazok a zastrasovania...
no asi bude musiet ozaj padnut, aby sa chcel spamatat, alebo si nechat pomoct...
@desperate závislému ten alkohol "pomáha" hlavne psychicky. on ak si vypije, tak sa necíti horšie, ale lepšie. trpíš tým hlavne ty a tvoje deti, nie on.
práve preto, že alkohol ničí hlavne ľudí naokolo tak málokto dokáže brať ohlad aj na okolie a priznať si, že to preháňa.
on takého človeka fakt len preč, lepšie nebude ked to nevidí ako problém, bude len horšie. 😒
@choroba3 alkohol je legalna DROGA! ale na Slovensku to vyhovuje, aspon je narod otupeny a nevnima, co za bordel sa tu deje..
mensia dcerka je jeho milacik, maznacik.. ta nanho neda dopustit, ani on na nu.. ked raz pytala trocha puva (tatinko vzor ☹ ), pocedala som jej, ze od alkoholu ludia hlupnu.. rozplakala sa, ze nechce aby jej ocinko bol hlupy.. odvtedy mu stale hovori, aby nepil pivo.. ale to sa vzdy zvrtne proti mne, ze ja ju huckam...
a starsia..? ta by isla asi aj hned, hlavne, ked bude so mnou a bude mat na dosah starku a dedka...

@zumbadance pisala som vyssie.. ze zjavne potrebujem otvorit oci.. ze ho stale mam rada a ze stale som verila, ze budeme zit stastne..
no zial, v poslednej dobe su hadky ozaj takmer kazdy den..a ze by bola vobec snaha to napravit..to nie..