Mám odísť?
ahojte, obraciam sa na vas s prosbou o vas nezainteresovany pihlad, resp. o radu.
Som 6 rokov vydata, od zaciatku to nejak skripalo, vzdy sa to utriaslo, no stale plati "za 10 sekund stastia pplatim 10 minutami (skor hodinami) nestastia..
Obaja s muzom sme tazke povahy, dvaja v dome nemozu "nosit nohavice", no nejak sme nasli system, akym fungujeme.
Problemy v manzelstve su - z mojho pohladu - tri:
1. starsia dcera nie je biologicky manzelova, no na jeho podnet je od jej ca. 3 rokov uvedeny v rodnom liste ako jej otec. Mlada ide do puberty, takze jej spravanie nie je idealne, no je na nu strasne tvrdy, hruby, nema pre nu pekbeho slova, neraz na nu povie, ze je debil alebo krava.. - nepacisa mi jeho spravanie k nej, podla mna sa da vychovavat s laskou..nie despoticky ako on..
2. pije. pije kazdy den 3-4 piva minimalne, teraz ma od stredy dovolenku, kazdy denod tej stredy to bolo 7 piv.. pitie stale odovodnuje: stresom z roboty, doma fyzickou robotou (ta robota nie je pravidelne, aby ste si nemysleli, ze pride domov a ja ho vyzeniem makat na pole..) -ale byvame v dome a ttreba co-to porobit.. uznavam, zamestnanie mavysoko zatazove a stresove, ale to maju aj ini ludia... aneeiesia to pitim.. ked mu to vycitam-ze stalesmrdi pivom, ze sa s nom uz nemozem ani pomilovat, lebo pachne.. vzdy to zvrtne do hadky..ako pn moze zacat robit vo fabrike a o tretej uz sediet v krcme, "ako ini chlapi'. preco si brat za vzor horsich??
3. pri tomto bodw skoncia vsetky nase hadky: vraj pri nom nestojim, vraj mu nie som oporou,ze ho stale len buzerujem.. on totizto po mne nikdy nic nezdvihol, neodlozil.. zato ja po nom odkladam stale a vsetko.. slipy a ponozky pri gauci..plechovky od piva. spinave oblecenie..salky od kavy..taniere (samozrwjme, ze jedlo dostane naservirovane).. popro tom sa mu snazim este pomoct vonku (neraz pre zenu tazku robotu), staram sa o deti (mame este 4-rocnu dcerku), jakziv dietatu neutrel zadok, krmila, prebalovala som vzdy ja.. snazim sa mat aspon aky-taky poriadok, no medavno mi vykrical, ze upratujem LEN raz tyzdenne (v strede tyzdna este umyvam dlazku) a a vraj keby si on jedli nekupil, tak je hladny (plny hrniecna sporaku, ale on si neohreje, radswj sivezme z chladnicky syr).. a podobne skvosty..
stale mi nieco vycita, ked nieco zabudnem, alebo uz nevladzem, ale ked nespravi nieco on, on ma na to podla neho narok, lebo.......on zaraba, on nas zivi........ ja som zacala robit len na pol uvazku kvoli zlej situacii vo firme a aj pred tym moj plat bol mozno 1/3 z jeho.. ja som mu vdacna, ze zaraba, ze sa svojim sposobom snazi..ale len vtom, co on chce.. najstastnejsi by bol s nejakou putkou, ktora mu bude klopit usi a zbozne bude nanho pozerat.. pritom si podla jeho slov bral inteligentnu zdravo drzu babu.. a twraz vraj "sa nezenil na to, aby si po sebe kufor pi sluzobke vybaloval"..
dnes mi povedal, ze on sa nezmeni. ze on bude takyto.. a ze sa s bim mam rozviest..
viete co? ja uz mam vsetkeho tak dost, ze keby to islo hned, aj to spravim.. trapim sa ja, som zatrpknuta, neraz si to odnesu aj deti, v podstate sa trapi aj on...
byvat by sme mali kde-mam este byt, do mesiaca by mohol byt volny, financne by sme to hadam aj nejak zvadli..snad.. mozno to vyznie dovne, ale problem su pre mna aj zvierata-mam dve macky a psa.. ja viem, ze to nie je to najdolezitejsie, ale nebyt nich, uz som asi u nasich aj s detmi..
m. mi povedal, ze ked odidem, bude to len raz-som si na 99,99% ista, ze by to nebolo tak, ze sa spamata a pride po nas.....
co robit?
niekde som citala, ze "rozvod je, ked sa uz inak neda".. jaho mam rada, je napriek svojm"vadam" (kazdy mame nejake), fajn chlap. ale stastna nie som.. moznoobcas spokojna.. ale stastna nie.. no aj tak nedokazem odneho len tak odist..
prepacte za preklepy a dlhy prispevok...
@sue to sa snazim uz velmi dlho-prosbami aj hrozbami, tichom aj krikom, uplacanim, vseliakymi sposobmi.. neispesne.. sice sa uz neopija (ak nejde do krcmy), ale pije sustavne.. neda si povedat.. ze je zavisly podla mba vie aj sam.. ale ci nechce, alebo nedokaze nieco robit, neviem. bojim sa, ze nechce..
vraj aj keby prestal, ja si vzdy nieco najdem.. starsia dcera..ponozky.. vraj mam stale nieco.. ale je to dokola stale to iste..
On ta ma ako sluzku, kucharku, opatrovatelku deti... ako vsetko... len nie ako zenu, ktoru miluje. Takze k zakladnej otazke - ak mas kam, tak chod. Ked mas uz takto velke deticky, pravdepodobne pracujes a nejako to ustojite.
utekaj od neho, nicis si zivot, zivot nie je taky dlhy, aby ti ho jeden chlap takto znici!!!!!l
@katren @anjelicek26 asi by bola aj moja reakcia takato, keby som to sama nezazivala.. ako som napisala: rozvod je to posledne, stale mozno dufam, ze bude dobre.. a mozno sa len bojim otvorit oci.. prero som poprosila o pohlad nezainteresovanych.. no mam ho napriek vsetkemu rada.. mozno sa ale bojim vidiet ho "triezvo" ach jaj.....
každá máme právo byť šťastná.......viem že sa mi to ľahko píše,ale ja by som už bola dávno preč 😒
myslím že toto nie je život....
@desperate - ono vzdy mozes verit, ze bude dobre, ale toto je stereotyp, ktory JEMU vyhovuje a menit ho nechce. Zijes fakt len raz, jediny raz, zobudit sa kazdy den s pocitom, ze budu zvady, hadky, na co je to dobre? Je to ako niest neviditelny balvan cely cas. A tie 3-4 piva denne, to je zavislost. Je jedno, ze to neni tvrde. Co neni, este moze byt.
Strach je vec jedna, ano tazke to bude... ale ten pocit dojst domov s vyvetranou hlavou, spokojna, kludna, nemusiet si hned pokazit naladu... za to stoji...
@desperate pises, ze mas kam ist, financne by si to zvladla.....neviem, nad cim este rozmyslas....moj sa ma pyta, ci si moze dat vecer /nikdy som mu nic nezakazovala/ jedneho radlera a aj to musi mat na to nejaku prilezitost....zvierata zober so sebou, alebo daj k vasim a chod prec....
pokial sa nechces rozvadzat nemusis, ale oddel sa od neho
mne to hovoria uz davno.. ze mam odist.. kamoska raz - samozrejme zo srandy - povedala, ze "uz by ho mala odsedeneho" 🙂
ja to vsak nejak nedokazem-asi si poviete "tak co potom chces?? - trp si to a nenariekaj".. ale asi potrebujem nieco, co ma nakopne.. a poriadne.. zial..
@anjelicek26 pekne si zo napisala.. kiez by som mala tolko sily.. alebo rozumu? ☹
☹ smutne.hadam ma aj rad tvoju dceru mozno je len somar.to by ma stvalo najvac aj tie piva tiez..4 za den to je akosi dost.
@desperate .
@desperate - len tymto pristupom sa jedneho dna zobudis a budes akosi vnutorne nariekat, ze preco si to neurobila 5 rokov dozadu 😖 Kludne si spis, co ti ten vztah dava a co ti berie, pro - kontra. Na tej pro strane toho asi moc nebude. Byt sama - toho sa netreba bat. Nemusi to byt vecne.
@desperate Ahoj ...mam uplne jasnu predstavu o tom co prezivas ! ...inak len tak na okraj -mam tiez 2 macky a psa 🙂)))
No nicmenej mne pomohla parova terapia !!! Ak by si to nejako vedela urobit -nehovorim ,ze je to lahke ale da sa to aby si si nasla nejaku psychologicku a zasla k nej na konzultaciu a dotiahla by si aj manzela k nej tak by si to podla mna dokazala zvratit na tu dobru stranku ....lebo takto samozrejm e,ze ty si najhorsia ked nieco hovoris ...a jasne ,ze nemas pravdu ...a on nepije ...a on nie je hruby ...a on kolko vela pracuje a ty nic nerobis ...toto vsetko poznam ☹(( To cim viac budes hovorit tym Vas vztah bude horsi a tym hadky castejsie a na konci aj tak odides ☹((
terapia je v mojom pripade jedina ucinna vec na zachovanie manzelstva .Nam s manzelom velmi pomohla -tiez sme sa uz nedokazali normalne k sebe ani ozvat -ja som bola najhorsia a denne som pocuvala ,ze sa mam dat liecit a nakoniec cuduj sa svete on je ten ,ktory sa ma dat liecit a ja som uplne v poriadku 🙂))))
Takze drzim ti palce -fandim ti velmi a nezufaj !!!
@zumbadance mozno si to vystihla.. on mal dost blbe detstvo pri otcovi alkoholikovi.. nemal sa kde naucit, ako zit spokojne a pokojne.. preto ano, je somar, ze si nechce dat poradit.. ked sa snazim, robi zo mna teroristu..
@anjelicek26 ja to viem ☹(( kopa bab si takto pochvaluje..
myslite, ze sa fakt nezmeni?? aj ked to sam povedal, NECHCEM tomu verit, dufam, ze to povedal len v zlosti...
@desperate mate sa radi?ak ano,tak sa da najst kompromis..mozni sa budete rozvadzat az do staroby 😀
@desperate - nezmeni, nechce, jemu to tak vyhovuje. Partnerstvo je o kompromisoch. Ale na oboch stranach! Pozri ano mozno neni najhorsi na svete, netlcie ta, nespije sa az pod obraz bozi, chodi do prace a normalne zarobi... ale... prajem ti takeho manzela, ako mam ja, aby si spoznala, ze je to obrovsky rozdiel, ked dvaja tahaju za jeden povraz za kazdych okolnosti ♥
ma kamaratov tvoj muz. 🙂
@zumbadance mozno si to vystihla.. on mal dost blbe detstvo pri otcovi alkoholikovi.. nemal sa kde naucit, ako zit spokojne a pokojne.. preto ano, je somar, ze si nechce dat poradit.. ked sa snazim, robi zo mna teroristu..
@anjelicek26 ja to viem ☹(( kopa bab si takto pochvaluje..
myslite, ze sa fakt nezmeni?? aj ked to sam povedal, NECHCEM tomu verit, dufam, ze to povedal len v zlosti...
@desperate píšeš,že ho máš rada.tak skús od neho na nejaký čas odísť, nie hneď sa rozvádzať a počkaj ,čo urobí.či bude konať,alebo bude len čakať na teba.a možno ,keď bude sám v prázdnom dome ,tak až vtedy si uvedomí ako sa k vám správa a ako mu chýbate.a že sa musí zmeniť - najmä riešiť ten alkoho.. a ak ani to nepomože,tak potom to riešiť rozvodom.
@desperate bez ohladu na to co on...moj nazor je ten ze pokial si ty nestatsna niet co riesit...uz sama vies co chces a co mas urobit no nerobis to zo strachu...ale bojis sa skor tej zmeny a ver z ebude k lepsiemu 😉 nieje nic horsie ako zit s niekym a zaroven zit bez neho!takze sup sup pozbierat zbytky svojej dostojnosti a v pokoji odist este kym mate apson ako taku uctu voci sebe ...drzim prsty
@lilysk dakujem ti velmi pekne.. toto som skusala uz davnejsie, avsak on do poradne, alebo k pschl nepojde, lebo podla neho su doktori najvacsi debili ☹ sam robi v zdravotnictve..
ono mam ale akosi pocit, ze "debili su vsetci okolo neho, iba on je lietadlo" 😝
ale vies co? AK sa mi nahodou podari ho naviest este na rozumnu debatu (vezmem ho na veceru a napisem si pekne bod po bode a tie prejdeme - lebo vzdy ma len rozreve a ja nemam sancu argumentovat) a skusim mu este raz navrhnut nejake sedenie
@anjelicek26 samozrejme ze by som to chcela zazit a najstastnejsia by som bola, keby to bol on... ale on je ako osol.. pdesne opacnym smerom, ako ho tahaju...
@zumbadance ano, ma.. takych, co maju odrastebe deti a ich zeny su rady, ze ich nevidia doma, alebo slobodnych .
nie je vsak nikto, od koho by si dal povedat..
@desperate mne sa vidi ze nema tych spravnych priatelov ktori by ho motivovali k lepsiemu,ale ak ma takych co su na tom horsie ako on,mozno si pripada medzi nimi ako svetec 😖
@desperate poznám takéto typy mužov, bohužiaľ z rodiny. Takýto chlap sa len tak nezmení..sám neverí, že by robil niečo zlé..vidí len chyby toho druhého a bude mu ich vyčítať ale svoje len tak okrajovo "ja viem, že mám svoje chyby, ale kto ich nemá"..ale keby zostali sami tak by neprežili ani dva týždne (prvý by celému svetu dokazovali, že to zvládnu)..skús šokovú terapiu..odíď do bytu, ktorý máš s tým, že si potrebuješ oddýchnuť a premyslieť si ten rozvod..a uvidíš ako sa zachová..ak si neuvedomí o čo by rozvodom prišiel, tak je už len jediná cesta a to rozvod..ja viem, že je to ťažké, v mojej rodine sa bude takýto chlap znášať do konca života, aj keď sme už toľko krát navrhovali dotyčnej rozvod..
@desperate škoda času a sĺz,ja som sa po 2rokoch rozviedla a neľutujem (alkohol),o 2 roky ma čakalo šťastie s novým terajším manželom. Mimochodom a nepomohla mi ani manželská poradňa ,proste môj ex si chyby nepriznal a iba vyprával a sľuboval ako sa všetko zmení a nič s toho. V prvom rade musí prestať piť ,aby sa triezvo začal pozerať na život,ženu,deti......podotýkam ,že ked som ostala sama s dcerou bolo to ťažké,ale zvládla som to len tak tak.
@desperate inak ak robote neni stastny je to mozno preto,poznam to podla mojho muza ,ked sa mu nedari je hrozny,,nemasny neslany 🙄 ,nervozny
@ankaevka v byte mam najomnicku a ta ma mesacnu vypovednu lehotu. cize najprv by som musela vyhodit ju. a ako sa poznam, za ten mesiac by sa to zas nejak utriaslo a tak dokola..
ja viem, ze vztah je o kompromisoch.. ale tu bol ten "kpmpromis" (ha-ha) uz to, ze cezpracovny den nevypije viac ako 3 piva a cez vikend ze sa neopije a nebude to viac ako 6-7... blbe, viem..aj tak to viac nedodrziava, ako dodrziava.. a mam pocit, ze by to bolo tak, ako pisa @ankaevka ale len ta polovica 😝
@desperate moje srdco 😕 ty mas kam ist poho a spoko a trpis doma svojho stareho..nepochopim,ja by som sla het..davno.

Hmm, v prvom rade by som riešila ten alkohol - ten je podľa mňa príčinou ostatných vecí 😒 a chlap čo denno-denne vypije 3-4 pivá je alkoholik 😔 začni odtiaľton 😔