icon

Mám odpustiť neveru a drogy?

nikolam
23. jan 2014

je mi hrozne a neviem, ako ďalej. s priateľom som takmer rok, obaja študujeme na VŠ, ja mam 23 a on 24 rokov. sme úplne rozdielne typy, on študuje umelecký smer, je veľmi nadaný, ale je proste uleteny... ja som uplne obyčajna baba, nikdy som nezapadla do jeho partie možno až na niekoľko výnimiek si s jeho kamaratmi veľmi nerozumiem. dali sme sa dokopy po roznych doťahovačkách a intrigách práve zo strany jednej jeho "kamarátky", ktorá po ňom išla. náš vzťah od začiatku nebol bez komplikácií, ale všetko sme zvládali, veľmi som ho milovala, on mi tvrdil to isté, akurát to dával najavo svojím spôsobom, čím mi niekedy ubližoval. keď som niekam chcela ísť bez neho, robil scény, ak som sa s niekým bavila napr. so spolužiakom, kamarátom, tak bol cirkus, dokonca niekedy aj na verejnosti. potom sa mi vždy ospravedlňoval, aby som mu odpustila, že sa to viac nestane, a nakoniec sa to aj tak vždy stalo. odôvodňoval to tak, že sa bojí že o mňa príde - čo bolo absolutne neopodostatnené, nakoľko som ho milovala, a stále milujem. týmto správaním mi ubližoval, neviem, či si to uvedomoval, možno aj áno ale nakoniec to aj tak vždy svoje sluby porušil. Ja tento rok končím VŠ a naskytla sa mi možnosť ísť na dva mesiace na stáž do Nemecka, možno som tam ani nechcela ísť možno chcela, povedala som mu to raz večer, že mam takuto možnosť a je celkom zaujímavá... čo nasledovalo potom, jeho reakcia úplne strašná, veľmi sme sa pohádali, on buchol dvermi a odišiel z bytu. a to som ani nepovedala, že tam pojdem ... výsledok bol taký, že išiel za svojou partou, tam sa napil a niečo si dal - neviem čo, hoci mi slubil že sa toho už nikdy nedotkne a aj sa rok toho držal - a korunou všetkého je, že po ňom vyšla oná kamrátka a on sa s ňou vyspal. mne sa na mobil vobec nehlásil až do druhého dňa, skoro som zomrela od strachu a to som išla na druhy deň ráno na skúšku čo vobec ani neviem, ako som ju nakoniec dokázala spraviť.proste mne po tomto pohár pretiekol, dala som mu facku a odišla z bytu čo mame spoločne v prenajme... niečo sa vo mne zlomilo, nezaslužila som si toto od neho... teraz ma prosí na kolenách aby som sa vrátila, plače, prisaha, že sa zmení. včera sme sa videli v škole, chvilu sme sa rozpravali, je na tom strašne, uplne sa triasol, prosil ... stále ho mám pred očami, stale ho aj mam rada, ale strašne ma to bolí, čo urobil, a vlastne to urobil uplne pre nič 😖

stanulienkat
24. jan 2014

Precitaj si,co si napisala a sama si odpovedz na svoju otazku. Niektorym ludom nie je pomoci. Sami idu oproti svojmu osudu.

nikolam
autor
24. jan 2014

neviem či to je ľútosť, skôr úplná nepochopiteľnosť tohto všetkého čo urobil... popri škole mam zamestnanie, robím ešte preklady a korektury, aby som utiahla aj nájom aj veci popri tom, čo mi rodičia pomáhajú, ako vedia ... on toto riešiť nemusel nikdy, vždy mal materialneho dostatok ale citové prázdno od mamy, pritom my aj ke´d su rodičia dávno nie spolu ale vždy to teplo, tá láska medzi nami deťmi a nimi bola. máš pravdu
@deniss111 neváži si svoj život a svoje zdravie a mňa to napriek všetkému trápi aj keď spravil to čo spravil 😖

majka99999
24. jan 2014

@nikolam mas 23, ja ma o skoro 10 viac. Pred 5 rokmi som si tiez myslela, ze jedneho milujem tak strasne, ze uz nikoho nemozem, rozumeli sme si, sex uzasny... A bol to len hajzel, co ma len vyuzival, dokonca podviedol parkrat svoju (neskor tehotnu) snubenicu so mnou (to uz sme boli rozideni, ale ja som bola uplne zaslepena a sprosta). Az teraz viem, co je laska. 🙂 Moj muzik je svatec, iny muz by ma asi nezniesol, bil by ma kazdy den. 😀

cat
24. jan 2014

@nikolam z tvojich príspevkov je evidentné, že si inteligentná baba, ktorá už vlastne dobre vie, čo má urobiť. Láska je slepá, ale aspoň na jedno oko treba vidieť. Chlapov je ako makuuu, prečo by si si mala uviazať na krk zrovna žiarlivca, narkomana a neverníka..? Jedine, že by si si dobrovolne chcela pokaziť život. A ak ti môžem dať nejakú radu, trošku viac si váž seba samú, pretože máš na ovela viac. Ak má chlap takéto neakceptovatelné správanie, tak si nezaslúži ani aby si sa na neho pozrela, nieto s ním bola vo vzťahu.

nikolam
autor
24. jan 2014

zmietam sa len medzi tým čo urobil a medzi tým, že ho stale lubim a že každý by si zaslúžil druhú šancu, ale strašne ma bolí, že sa vyspal s tou druhou a čo sa mňa týka mám odpor pri pomyslení, že by som s ním mala ja spať teraz, je mi to proti srsti aj keď predtým bolo po tejto stránke všetko super. napisal mi rukou písaný list, z ktorého mi vlastne nevyšlo vôbec nič okrem toho, že on sám nevie, prečo to spravil a že to všetko strašne lutuje, nechcel mi takto ublížiť a že to už nikdy nespraví a kde prosí o druhú šancu

lessiie
24. jan 2014

@nikolam kočka, prečítaj si to ešte raz! chceš byť s ním z ľutosti? neboj sa , dostanem sa z toho ale ty si neznič život! porozmýšľaj dobre čo bude...ale neveru to nie...to by som nedokázala priateľovi odpustiť...( teraz už mám manžela ale tiež by to bolo brutálne ťažke) pri každej hádke na to budeš myslieť...viem to lebo som to mala s bývalym frajerom...nebola hádka kedy by som mu to nevykričala...stále na to budeš myslieť...boli sme skoro 3 roky spolu a stále to bolo o tom istom...až som konečne raz pochopila! teraz mam skvelého muža ktorý samozrejme má svoje chyby aj sa pohádame (už len biť sa nám treba začať 😀 ) ale stále to nie je to čo to bolo predtým...veľmi som trpela...teraz aj keď sa pohádame, nakričíme na seba ale v ten deň, max o 2 je to v pohode...pri bývalom to bolo aj týždeň a dokonca prišlo že ja som ostala ta zlá a ospravedlňovala som sa za jeho chyby :( porozmýšľaj dobre ako sa rozhodneš 🙂 veľa síl prajem 🙂

maria1989
24. jan 2014

@nikolam keď teraz odídeš, ver, že tá láska časom prebolí, každý, kto bol bláznivo zamilovaný ti to potvrdí... zaslúžiš si niečo lepšie,,, áno, každý si zaslúži druhú šancu... ale on má tých "chýb" viac než je zdravé... drogy (i keď možno mäkké), nevera, čo by sa i odpustiť dalo, ale hlavne to jeho manipulátorstvo.... no nebudem ťa presviedčať, možno chceš skúsiť na vlastnej koži, čo je to dostať sa do pekla. Akurát si dovolím poznamenať, že nie každý sa z neho potom vyhrabe. 😖

ivkp1982
24. jan 2014

@nikolam nebudem ti hovorit co mas robit ale poviem ti co sa stalo mne:
ja som tiez na vyske chodila s jednym a pred letnym skuskovym ma podviedol takze som cele skuskove preplakala a pomedzi to robila skusky. v lete som odisla do usa a to mi tak super pomohlo ze som ho uplne dostala z hlavy mala som ine starosti takze nic lepsie ako poslat ho do kelu a odist do zahranicia nemozes urobit. ked som prisla z usa o dva mesiace som stretla uzasneho chlapca ktory je teraz mojim manzelom a som naramne stastna ze tamtem ma podviedol inak by sa mi asi neotvorili oci.

nikolam
autor
24. jan 2014

ja by som mala odísť viem, aj to tak spravím, len teraz to tak strašne bolí a všetko ma veľmi mrzí aj kvôli sebe aj kvôli nemu, že si fakt neváži sám seba svoj život, svoj nádherný hlas a talent, a ničí sa sám nevie prečo a ničí aj tých čo ho majú radi a on to v skutočnosti ani nechce, nechápem tomu je to moja prvá naozajstná láska, veď koľko žien v mojom veku maju už manžela, deti, a ja len teraz idem vlastne zo školy .... nevie mi normálne vysvetliť prečo to spravil nevie, ani on sám, to nevie povedať poriadne 😢 neviem čo sa to s ním deje nebol taký počas celeho roka čo sme boli spolu, nechápem prečo do toho zasa musel teraz spadnúť 😖

maria1989
24. jan 2014

@nikolam ach jaj, a ešte k tomu hudobník. no dievča, o tom by som ti vedela napísať román. http://music-zone.eu/10-dovodov-preco-nechodit-... - hudobníka mám aj ja, a všetko tam sedí úplne presne 😉

nikolam
autor
24. jan 2014

@maria1989 teraz mám smiech cez slzy. 🙂

kiki68
24. jan 2014

no to je tak,ked ma clovek partnera umelca... 😉 treba vidiet ako sa to dalej bude vyvijat ta situacia. nehrotila by som to,isla do nemecka na tu staz, alebo si robila,co chces a uvidis ci sa chlapec zbada.
Nie nadarmo nam na umeleckej hovorili,ze sa nemame sobasit,ani mat deti,ze to nie je vhodne..nieco na tom asi bude. Ja som sa predtym davala dokopy s ludmi z umenia, lebo sak v tom sama fungujem a nerobilo to vobec dobrotu...tam ma kazdy svoje muchy a sme divni...poznam par ludi,co su dlhodobe pary v umeni,ale jeden je vzdy ten normalnejsi a o dost. Drzi toho druheho,ktory je dost mimo a asi by neprezil samostatny zivot. Vela tych ludi zije v takej bubline- cize normalny svet im nic nehovori a keby nemaju pri sebe niekoho normalneho za mesiac by ich vypli od elektriny a vody..lebo to nie su ludia,co su schopni ist do banky, ci na postu. Tiez ich vacsinou partner alebo partnerka drzi od nich samych, lebo to je snad to najnebezpecnejsie co moze byt,ze sa neikto strati sam v sebe. Ja uz som toho videla za tie roky velmi vela. Mam partnera,co sa do umenia rozumie ako koza petrzlenu a je to tak dobre. Lebo ja sama som celkom prakticka,ale tiez by ste na mne videli,ze to neni uplne normal. Nie na prvy pohlad,ale na druhy urcite.

mima4
24. jan 2014
maria1989
24. jan 2014

@mima4 hej videla, som, aj tam všetko sedí, ale ja som chcela nikolam od neho odhovoriť 😉

maria1989
24. jan 2014

@mima4 máš i ty chudobníka? 😀

maria1989
24. jan 2014

@kiki68 fíha, tak to čisto môj starý... a ja som myslela, že je lenivýýý 😀 😀

mima4
24. jan 2014

@maria1989 to moje je len vtip 😉

nie, nemam hudobnika, môj manžel skôr čísla, logika, PC,..kódy 😀

nikolam
autor
24. jan 2014

@maria1989
@kiki68
@mima4 mam chuť ho zabiť. ja by som ho brala aj so všetkými muchami ALE ... odtial potial ... 😖

mima4
24. jan 2014

@nikolam
pozri, odplavala jedna rybička, priplava dalsia 😉

Najhorsie čo moze byt, je emocionalna zavislost zeny od muza...

maria1989
24. jan 2014

@nikolam no ja som svojho presne so všetkými muchami zobrala, a poviem ti, bol to riadny zaberák kým sme sa zladili 😉

maria1989
24. jan 2014

@nikolam a tiež som ho raz chcela prejsť autom 😀

nikolam
autor
24. jan 2014

@mima4 neviem, či som emocionálne závislá, alebo ho jednoducho lubim. kamaratka mi hovorí, že ona na mojom mieste by o neho už ani nezakopla, nie že by mu ešte odpisovala na správy, ako ja. lenže čo mam robiť, nedá mi to ... nedá mi to, čo ak budem ľutovať, že som mu tú šancu nedala 😢 a už bude neskoro

nikolam
autor
24. jan 2014

@maria1989 ešteže nemám vodičák 🙂)) ďakujem, rozosmiala si ma, to sa za uplynulý týždeň nepodarilo nikomu 🙂

mima4
24. jan 2014

@nikolam a čo ked budes lutovať, že si mu tu šancu dala? 😉

podla mna emocionalna zavislost je taka, ked clovek nevidi a nechce vidiet realitu, napr. aj to, ze jeho partner/partnerka nema problem s neverou, su mu blizsi ini ludia, ine zaujmy....

Vies, ty si mlada zena, teraz v tychto rokoch rozhodujes o svojom zivote, o tom, co bude!!! Mnohe zeny velmi lutuju, ze vtedy ked mohli veci ovplyvnit, zatvarali si pred nimi oci. Nedovol, aby si prezila zivot v slzach!!

spalka
24. jan 2014

@nikolam pozri, nie si uplne presvedcena, ze od neho chces odist, tak to nerob, daj vam este cas... myslim si ale, urcite vam to neprajem, ze urobi dalsie kixy, ktore ta casom spravia voci nemu imunnou a potom ta ten rozchod boliet nebude... takze ak si trufas, tak to teraz nekonci a preboha davaj si pozor, aby si s nim neotehotnela 😉

nikolam
autor
24. jan 2014

@mima4 neviem bohužial ho napriek tomu čo spravil stale príliš lubim na to aby som vedela spraviť ráznu čiaru a ignorovať ho 😒
@spalka otehotnieť s ním teraz tak to v žiadnom prípade 😖 odídem do toho NEM. a uvidím potom čo bude ... ak ma lubi tak sa zamyslí a ak nie ... tak to nemalo zmysel a trápila som sa kvôli nemu zbytočne

spalka
24. jan 2014

@nikolam tak to kazdopadne, nemecko si kvoli nemu nenechaj ujst, drzim palec 🙂

nikolam
autor
24. jan 2014

diky moc... v sobotu na to stretko s nim pojdem, poviem mu že idem preč ...

majka99999
24. jan 2014

@nikolam ak pojdes, tak povedz kamoske, nech ti v urcitu hodinu zavola, aby si nepodlahla. Lebo mozes urobit chybu. Nech na teba dohliadne.
Este ti napisem jedno.

nikolam
autor
24. jan 2014

@majka99999 hej, asi to bude vhodne. rozmyšlam, tak, že nemam silu to ukončiť, ale pojdem preč, tak mu to aj poviem, a že potom sa uvidí. a určite aj on sa za tie dva mesiace aj niečo doma prejaví že čo a ako, a podľa toho sa už budem naozaj môcť zariadiť, inak to riešiť momentálne nemam silu