icon

Mám odpustiť neveru a drogy?

nikolam
23. jan 2014

je mi hrozne a neviem, ako ďalej. s priateľom som takmer rok, obaja študujeme na VŠ, ja mam 23 a on 24 rokov. sme úplne rozdielne typy, on študuje umelecký smer, je veľmi nadaný, ale je proste uleteny... ja som uplne obyčajna baba, nikdy som nezapadla do jeho partie možno až na niekoľko výnimiek si s jeho kamaratmi veľmi nerozumiem. dali sme sa dokopy po roznych doťahovačkách a intrigách práve zo strany jednej jeho "kamarátky", ktorá po ňom išla. náš vzťah od začiatku nebol bez komplikácií, ale všetko sme zvládali, veľmi som ho milovala, on mi tvrdil to isté, akurát to dával najavo svojím spôsobom, čím mi niekedy ubližoval. keď som niekam chcela ísť bez neho, robil scény, ak som sa s niekým bavila napr. so spolužiakom, kamarátom, tak bol cirkus, dokonca niekedy aj na verejnosti. potom sa mi vždy ospravedlňoval, aby som mu odpustila, že sa to viac nestane, a nakoniec sa to aj tak vždy stalo. odôvodňoval to tak, že sa bojí že o mňa príde - čo bolo absolutne neopodostatnené, nakoľko som ho milovala, a stále milujem. týmto správaním mi ubližoval, neviem, či si to uvedomoval, možno aj áno ale nakoniec to aj tak vždy svoje sluby porušil. Ja tento rok končím VŠ a naskytla sa mi možnosť ísť na dva mesiace na stáž do Nemecka, možno som tam ani nechcela ísť možno chcela, povedala som mu to raz večer, že mam takuto možnosť a je celkom zaujímavá... čo nasledovalo potom, jeho reakcia úplne strašná, veľmi sme sa pohádali, on buchol dvermi a odišiel z bytu. a to som ani nepovedala, že tam pojdem ... výsledok bol taký, že išiel za svojou partou, tam sa napil a niečo si dal - neviem čo, hoci mi slubil že sa toho už nikdy nedotkne a aj sa rok toho držal - a korunou všetkého je, že po ňom vyšla oná kamrátka a on sa s ňou vyspal. mne sa na mobil vobec nehlásil až do druhého dňa, skoro som zomrela od strachu a to som išla na druhy deň ráno na skúšku čo vobec ani neviem, ako som ju nakoniec dokázala spraviť.proste mne po tomto pohár pretiekol, dala som mu facku a odišla z bytu čo mame spoločne v prenajme... niečo sa vo mne zlomilo, nezaslužila som si toto od neho... teraz ma prosí na kolenách aby som sa vrátila, plače, prisaha, že sa zmení. včera sme sa videli v škole, chvilu sme sa rozpravali, je na tom strašne, uplne sa triasol, prosil ... stále ho mám pred očami, stale ho aj mam rada, ale strašne ma to bolí, čo urobil, a vlastne to urobil uplne pre nič 😖

leanax
28. jan 2014

@nikolam všetci chlapi sú na dne ked ich partnerka opustí, ale to len preto, lebo bola poškvrnená ich hrdosť...
ale je tu ešte nevera a drogy a to sú veľmi vážne veci, tak tu nemáš nad čím rozmýšľať... lahšie je odísť ti samej ako s dieťaťom...

nataliaslivkova
28. jan 2014

... neverila by som , ze sa zmeni...aby sa horsie nestalo... 😒

skus ist na tu staz ci co sa ti to ponuklo ...predsa len prides s odstupom casu... ci chces byt s nim ci nie...nikto nie sme dokonaly ,ale drogy , nevera a ziarlivost...co potom ked budete rodina , deti...neviem asi by som nezostala s nim... tazko radit pocuvaj aj hlavu - rozum nie len srdce... 😉

nataliaslivkova
28. jan 2014

a este si si ista ze ten rok bol cisty?? bez preč od neho...preč! cas zahoji bolest ...radsej teraz sa chvilu potrapit ako cely zivot a znicit zivot aj svojim detom... SKUS TO ! vela šťastia!

jankako
28. jan 2014

s tebou spravil doma rock n roll a potom si išiel dať drogu a sex....takže čo z toho vyplýva..že taký život má rád..

nikolam
autor
28. jan 2014

@nataliaslivkova nie som si istá už ničím, ale stále sme boli spolu a všimla by som si, keby nebol čistý, aspoň myslím ... keď si dal tak si dal so mnou pivo alebo víno a inak mimo školy sme boli skoro nonstop spolu, večery sme trávili spolu ... neviem

nikolam
autor
28. jan 2014

@nataliaslivkova ja na tú stáž idem ... v polke februára idem preč a vrátim sa v druhej polke apríla. práveže sa snažím aj hlavu počúvať prevláda u mňa asi hnev a hlavne odpor k tomu čo urobil no a hlavne s kým ale na druhej strane som sa s ním nedokázala rozísť on to zobral tak že OK bývam inde ale sme stále pár stále "si moja" nonstop mi teraz píše hlavne o bežných veciach že pojde hrať tam a tam, oslovil ho ten a ten, že za honorár keď sa vratim zo stáže kupime toho psa čo som chcela alebo pojdeme tam kde som chcela a podobne veci a keď som mu povedala že s ním ani psa teraz nechcem tak na to mi odpovedal že budem chcieť raz opäť, on je ako zakódovaný 😖 dnes ma prehováral aby som sa vrátila na byt, že bude spať na zemi (mame garsonku) že ma nebude nijako do ničoho tlačiť len nech nie som u D. /kamošky/ lebo ona ma proti nemu štve a celá partia moja ma proti nemu štve a podobne ... že nech som doma je to aj moj byt že skoršie to prekonáme keď sa budeme aspoň rozpravať že nevie spávať keď tam nie som a podobné veci ... odmietla som všetko

nataliaslivkova
10. feb 2014

drzim palce!! chod som presvedcena , ze tam si to vyjasnis...nema vyznam sa trapit a strachovat cely zivot ...budes mat dieta a on pojde akoze s kamosmi na pivo a ty samozrejme mu po vsetkom nebudes uz tak doverovat budes sa doma zozierat a dufať, že neurobi nic zlee...zakaždym co nebude s tebou...a ked uz ti kamarati / kamaratky dohovaraju (taky co maju oči nezaslepene laskou...) tak vidia , že si ta nezasluzi taky chalan... držim palce 😉

adri266
10. feb 2014

@nikolam ako sa Ti dari?

nikolam
autor
10. feb 2014

@adri266 v nedelu odchádzam do Berlína ... s ním som na tom tak, že som ho nedokázala úplne poslať do r. ... vidíme sa skoro každý deň, pripadá mi tak, že keby som s ním nekomunikovala normálne, tak by spravil nejaku hovadinu... zatial sa drží, snaží sa, nenúti ma do ničoho, o byt sa stará ukážkovo ... teraz mal nejaké skúšky a bol aj hrať ... baví sa so mnou o bežných veciach a o veciach normálne tak, ako keby sa nič nestalo teda ako keby sme boli "predtým". ale vidím že sa drží len tak tak pred zrútením ale nepopustila som a nevrátila som sa do bytu 😖 vidím že ho to veľmi štve a mrzí ale ja ho chvíľami za to čo spravil a z akej blbosti nenávidím 😖 cítim že by to nebolo dobre keby som sa vrátila ... povedala som mu že bude mať teraz čas dva mesiace rozmýšľať, že ako chce ďalej žiť... na to on mi povedal že on nemá o čom rozmýšľať, on to vie 😖

adri266
11. feb 2014

@nikolam samozrejme, ze on to vie, kedze ON bol ten, co spravil chybu. Ale Ty mas teraz udavat tempo, kedze Ty si ta podvedena a zranena.
Cas zahoji vsetky rany. A mozno to, co spravil, mu pomoze dospiet, a ked sa vratis o dva mesiace,z neho bude nielen iny muz, ale aj clovek. Vyspelejsi, spolahlivejsi...
Ale urcite sa s nim nedavaj naspat dokopy z pocitu viny. Manipuluje Tebou. Pozor na to.
Nemecko si uzi, a uvidis 🙂

activit
11. feb 2014

píšem z vlastnej skúsenosti, žila som s človekom ktorý začal brať drogy, s takým sa žiť nedá..k tomuto len toľko a nevera? prežila som si to na vlastnej koži. partner ma 5 rokoch podviedol, odpustila som mu, zatiaľ neviem či som urobila správne je to veľmi čerstvé,ale ľúbim ho, viem že on ľúbi mňa, s tou druhou sa rozišiel hneď ako sa nevera prevalila, zatiaľ poslúcha a poslúchal aj predtým.. ťahal to s nou asi mesiac,hoci sme nemali problémy vo vzťahu,stalo sa... snažím sa to prežiť ale je to ťažké. ☹ ..

nikolam
autor
12. feb 2014

@adri266 našťastie to nejak prešlo myslím ten čas do môjho odchodu a bolo to aj tým že som si potrebovala spraviť všetky skúšky čo mi pozostávali čo sa mi aj podarilo ... takže môžem ísť. kamoška u ktorej bývam mi bola a aj je veľkou oporou. je to aj pre mňa ťažké pretože ho stále ľúbim.som z toho všetkého stresu dosť unavená a skutočne sa na druhej strane moc teším, že vypadnem do úplne iného sveta a veľkého mesta 😖 vážne potrebujem odstup aj keď vobec mi nie je jedno, čo bude on za tie dva mesiace tu robiť, ako sa bude správať, či nebude s ňou, či nespraví hovadinu nejakú ... ale to už je jedno s druhým, neovplyvním to. POdľa toho, čo tvrdí, tak to bude OK a čo bude po tých dvoch mesiacoch, ako to budem brať vtedy s odstupom, tak to vôbec netuším. v piatok má vystúpenie, čaká ma, že prídem, že budem sedieť vpredu ako vždy predtým. Myslím že nebudem mať srdce ho odmietnuť aj keď vôbec nemám chuť sa postretávať s jeho partiou, ale hádam naberiem sily. V podstate ani neviem aký je toto stav, nie sme spolu, ale nie sme ani od seba. On to berie tak, že sme stále spolu, v podstate sme sa nerozišli, podľa toho sa aj správa a tak nejako mechanicky tú hru s ním hrám aj ja, samozrejme len čo sa týka komunikácie. 😖

nikolam
autor
12. feb 2014

@activit je mi veľmi ľúto čo sa ti stalo, držím ti palce, aby sa vám to dalo do poriadku. ja to mám pre istotu dva v jednom, drogy aj neveru v jednej osobe ktorú som považovala za svoju životnú lásku. je to ťažké a najťažšie je nie opäť ľúbiť, lebo napriek sklamaniu a ublíženiu som ho neprestala ľúbiť, ale opäť mu dôverovať. to je najťažšie ak nie nemožné, aspoň v tejto chvíli 😖

adri266
12. feb 2014

@nikolam aha, dobre si to pomenovala, je to hra z jeho strany, a mozno trochu aj zotrvacnost. Znovu opakujem, on Ta moze naozaj lubit, aj ked Ta podviedol /chlapi su cudne tvory, oni si dokazu zit v inych svetoch, su to taki schizofrenici, len neviem, preco ich potom nepozatvaraju do blazinca 😀 /.

Nemaj obavy z toho, co on bude stvarat. Ved presne o to ide, je to skuska aj pre neho. Ak Ta miluje, tak Ta bude tie dva mesiace cakat, bude Ti pisat, volat, dvorit Ti na dialku. Ak nie, najde si inu a Ty to mas potom lahsie opustit ho.
Chapem aj to, ze ho napriek vsetkemu lubis. Laska znamena aj odpustat, byt spolu v dobrom aj zlom, ale pozor, laska nie je posadnutost, ani sebaobetovanie sa.

Ak aj pojdes na koncert, chod s kamoskou, kamosom, so svojou partiou. Ak pojdes sama, mozes mu tak dat jasny znak, ze si tam len a len pre neho a kvoli nemu. Ale mozno uz si pripravena to spravit. Ja by som Ti vsak radila pockat tie dva mesiace.

nikolam
autor
12. feb 2014

@adri266 myslíš, že tam nemám ísť? alebo ako si myslela, tie dva mesiace? ja som tiež zvedavá na to, ako sa bude správať a či mu to dvorenie na diaľku vydrží pretože teraz ho praktizuje (až príliš) odvtedy čo sa to stalo a čo sa dal nejak trochu dokopy. ďalšia vec je, že má pre mňa ten prsteň a chce, aby som si ho vzala do nemecka. zatial som si ho od neho nevzala 😖

adri266
12. feb 2014

@nikolam do Nemecka urcite mas ist a na koncert...ano, ale LEN ako kamoska, nie frajerka. Preto som navrhla, aby si tam sla aj s kamoskou.

Ale samozrejme, je to na Tebe. Mozno by nebolo aj od veci si s nim pred odchodom sadnut, cele to este prebrat a povedat, co vlastne Ty chces. ci sa rozchadzate, ci nie, aby zase on cely cas necakal a Ty si niekoho najdes, alebo opacne. Ty budes dufat, ze ste spolu a on si po tyzdni niekoho najde...

nikolam
autor
12. feb 2014

@adri266 ano, na koncert som myslela, do Nemecka odchádzam. ono to je tak, že v sobotu máme dohodnutú večeru, a potom sa vidíme aj v nedeľu keďže ma chce odprevadiť na vlak. v sobotu s ním určite pôjdem sadnúť, ale tým koncertom som si nie istá. kamoška určite tam so mnou nepojde, jedine by ma s tym tak poslala niekam (možno má aj pravdu). ak pôjdem sama, tak máš pravdu že to je jasný znak toho kvôli čomu/komu to spravím, na druhej strane nemám srdce neísť pretože vždy chcel aby som ho ohodnotila, vždy sa na všetko pýtal aké to bolo atď. myslím po vystúpeniach, ak nedojdem vôbec, tak to bude znak zase toho, že končím ... a keď prídem s niekým, aj "neutrálnym" teda s takým čo nemá antipatie k nemu, myslím že aj tak to zoberie zle

sunshineka
12. feb 2014

@nikolam nehnevaj sa,ale co si ty samaritan???aby si bola s chlapom len preto,aby sa nezrutil?nemaj obavy,chlap sa nezruti,prezije to.keby sme mali obranovat a byt nasilu s kazdym,kto by bol smutny z toho,ze s nim nie sme,tak by na svete bolo vsetko krasne,idealne a nikto by nebol smutny.aj smutok patri k zivotu.snazi sa,lebo caka,ze ta ziska a ked ta bude mat,tak sa dostane do starych kolaji.je to jeho zivotny styl

nikolam
autor
12. feb 2014

@sunshineka nie som samaritan, len ho lubim 😖 aj mám o neho strach trochu, aj viem, že som blbá

sunshineka
12. feb 2014

@nikolam podla nejde o lasku,ale zavislost a to si casto ludia mylia.nemozes lubit niekoho,kto ti tak nesedi.v case studia som mala dlhorocny vztah s chlapom,ktory rad zuroval,nepohrdol ani pofajcenim si marisky a myslela som ako neskonale ho lubim.az som si jedneho dna povedala,ze nechcem takto zit,odisla od neho.aj ked som myslela,ze som sa rozisla z lasky,bolo to zo zavislosti.po case prebolelo a dnes som stastna.mam cloveka,ktory neholduje zurkam,marisku nikdy nefajcil a to su moje priority.milujem svoj zivot a nedopustim,aby som sa trapila s niekym,kto mi nesedi povahovo a takeho otca ani nechcem pre svoje deti.zivot je tazky a este si ho budem stazovat?nie,pripravim si podmienky,aby som mala s kym zdielat tazky zivot a nie aby som si prihodila dalsie bremeno a vlacit ho so sebou po cely zivot

anina929
12. feb 2014

@nikolam ak ti taketo sceny robi teraz ani si nechci predsavit co bude neskor,ty si beznadejne donho zalubena a on to len vyuziva, ak by ta skutocne lubil ako ti tvrdi tak by ti tu staz odobril,mal by ta v tom podporit, vsak vysoka skola nieje rekvalifikacny kurz a takato moznost sa ti nemusi viac naskytnut, kasli nanho urobi ti zo zivota peklo, a mozno na tej stazi stretnes cloveka ktory ta bude lubit skutocnou laskou,vsak svet je maly a kazda prilezitost aj ta najmensia stoji zato. Rok co ste spolu si zazila ziarlivostne sceny, vies si predsavit co by bolo dalej??? Zhod ruzove okuliare zober prilezitost a sancu do vlastych ruk vycestuj a zabudni na SEBCA a nevera??/ tak to nie stalo sa raz-ty odpustis a bude to samozrejmost lebo ta bude mat za uplnu hlupanu ktora sa vzdala vlastych prilezitosti a zivotnych sanci......... PRO JEDNOM KVITI SLUNCE NESVITI, a lasku za lasku..... drzim palceky

adri266
12. feb 2014

@nikolam ak tam pojdes, chod tam ako kamoska, nie frajerka. A neboj sa ukoncit vztah, hoc mas obavy o tom, co si on spravi. On je svojpravny, dospely, a mal by sa tak spravat. Ak sa tak spravat nevie, tak potom Ta nie je hoden. Predstav si, ze budete mat v buducnosti deti, on na ne zacne ziarlit, lebo sa venujes im, nie jemu. Co spravis? Das novoredeniatko na adopciu?
Laska je slepa. Ak som zalubeni, nevidime tie najhorsie veci nasho partnera, len tie najlepsie. Ked budes v Nemecku, budes mat trochu odstup a budes sa na to pozerat inymi ocami. On potrebuje dozriet, daj mu cas.

nikolam
autor
12. feb 2014

@adri266 myslím že sa to vyriešilo práve samé od seba, zalahla som do postele so zimnicou... asi to tak malo byť 😖 😖 alebo to už všetko na mňa celé doľahlo každopádne do nedele musím byť fit

adri266
12. feb 2014

@nikolam psychika asi urobila svoje. Prajem skore vyliecenie .

nikolam
autor
12. feb 2014

@adri266 hej, tiež si myslím. momentálne mi je "fajn" tam kde som, nemusím konečne nič riešiť ani nikam ísť aspoň na chvíľu mám pokoj a mám sa aj na čo "vyhovoriť". fakt som unavená. ďakujem

anuska8
25. feb 2014

@nikolam, ste ešte veľmi mladí. ja mám skoro o desať rokov viac ako ty, a som sedem rokov vydatá, dieťa zatiaľ nemáme. Mne manžel odpustil neveru po šiestich rokoch manželstva. Bolo to peklo pre oboch, pre neho určite väčšie. U mňa to bol skrat, jednorazová záležitosť. miliónkrát som oľutovala, že som mu takto ublížila. Bola to takmer polročná agónia, a ani teraz to nie je, ako to bývalo predtým, ale pracujeme na tom obaja. Keď sa to prevalilo, moj muž zúril, kričal, plakal, vyhadzoval ma z domu, rozbíjal veci. Vyrovnával sa s tým po svojom. Vždy, ke´d som sa začala baliť, prišiel za mnou a prosil ma, aby som zostala. Po jednej takejto scéne som sa postavila pred neho a povedala som mu, že odchádzam. že už to takto ďalej nejde, odchádzam a už mu nebudem svojou prítomnosťou ubližovať, keďže vidím, že mi nedokáže odpustiť, že viem, spravila som chybu, oľutovala som ju, ospravedlnila som sa mu za ňu, a v tejto chvíli viac nemôžem urobiť, keďže neviem vrátiť čas. Ani som sa nebalila, len som sa obliekla, obula, vzala doklady, bola som rozhodnutá odísť hocikam, už som nedokázala znášať výčitky aj keď boli oprávnené. To bol zlom, nenechal ma odísť, plakal, že bezo mňa nedokáže žiť, že ma miluje napriek tomu, čo sa stalo, že to bola aj čiastočne jeho vina, že sme sa od seba vzdialili... naozaj úprimne ľutujem, čo sa stalo, už by som to nikdy neurobila. prechádzali sme ťažkým obdobím, keď sa to stalo, bolo to moje zlyhanie, čo som si aj priznala, povedala som to aj pred ním. odvtedy sme začali, alebo aspoň sme sa pokúsili začať odznova, nehovorím, že to ide vždy bez závad, ale obaja sme si určili priority a obom nám vyšlo to, že chceme zostať spolu, aspoň sa o to pokúsiť ... nie je to ľahké, ale keď niekto chce, dá sa to. nezahoď lásku. držím palce.

nikolam
autor
27. feb 2014

ahoj @anuska8 , ďakujem za tvoj príbeh. určite to bolo/je ťažké pre vás oboch a je super, že takto bojujete ... my sme už skoro dva týždne od seba, teda ja som preč, ale sme stále v kontakte, dosť intenzívnom... sama prechádzam podobnými stavmi, teda teraz už ani tak nie, lebo som od neho preč, ale kým som bola doma, tak som sa musela odsťahovať, pretože stále keď som ho videla, mala som chuť ho "zabiť" za to čo spravil... a na druhej strane som plakala, že chcem byť zase s ním a nech je to, ako to bolo predtým. to sa žial nedalo zo dňa na deň a teraz sa uvidíme až o niekoľko týždňov ... on moc bojuje, toto odlúčenie bude testom ale myslím že skôr pre neho, lebo on sa aspoň trochu bude musieť zmeniť, ani nie tak seba ako takého ale svoje správanie a niektoré svoje reakcie, ktoré už nechcem ... uvidíme, či sa to podarí a či sa mne podarí znovu mu veriť ... láska je tu medzi nami stále, aj keď tá moja bola zdradená 😖 ale nedá sa vymazať

nikolam
autor
19. mar 2014

no takže "super", prešiel mesiac a on chce dojsť na víkend za mnou, "len tak, ma pozrieť. " 🙄 teda opýtal sa ma, či môže ... ani neviem či ho chcem vidieť, aj áno aj nie ... teraz mi to napísal, vôbec neviem, ako mám reagovať. odpoveď typu na otočku vlakom sa ti to neoplatí asi neprejde 😒

kveta
19. mar 2014

@nikolam Plzak hovoril, ze ak su partneri od seba, tak ak je vztah zdravy, mali by si do troch dni zacat chybat.

Byt Tebou, tak napisem uprimne, ze sa na jeho navstevu momentalne necitim.

kveta
19. mar 2014

@anuska8 Byt Tebou tak snazenie sa o dieta odlozim, lebo Tvoja minulost Ta dobehne. Hovorim Ti to pre Tvoje dobro, lebo Ty si v podstate velmi tvrdym vydieranim cez okamzity rozchod donutila partnera nedavat najavo svoje zranene city. A tak ich prejavy namiesto ventilovania potlaca. Toto nie je pre dalsi vztah zdrave a vacsinou to konci tazkou krizou o par mesiacov /ja skor vidam pripady, kde je to/ az o par rokov neskor, ked kedysi podvedeny partner nahle zdviha kotvy a odchadza. Zvycajne to byva vtedy ked sa pozicia "podvadzajuceho" z nejakych dovodov oslabi, casto ked je zena zavisla na muzovi na materskej dovolenke a tak brzda v podobe myslienok "co ak ma opusti" skonci.