icon

Mám opustiť manžela alkoholika

kathrin24
25. jan 2021
Strana
z2
pribinak
25. jan 2021

Má zmysel zostávať s ním? Má zmysel obetovať seba? Deti? Svoje zdravie?

irusa
25. jan 2021

Čo chápeš pod pojmom alkoholik ??? Alkoholik je už diagnóza.....

kittykat22
25. jan 2021

@kathrin24 na profile mas ze mas tri deti. 1, 9 a 11 rokov. Si si ista, ze sa dokazes sama postarat o deti casovo aj financne? Ma ti kto pomoct? Mas kde byvat? Mas nieco nasetrene? To su dolezite otazky ked mas tri deti, a jedno je malicke 😕 Neda sa najst riesenie s manzelom? Poradna, liecenie ... Neviem si predstavit ako by si sama dokazala uzivit rodinu o 4 clenoch. Ak manzel pije - a vazne pije, tak po rozvode bude pit prvu ligu - od zialu, a pretoze ho nebude mat kto zastavit. Vyzivne 0-.

hradnapani
25. jan 2021

ak je to alkoholik, ktory sa nechce liecit a nema to uz perspektivu, tak ano ma.
ak potrebujes poradit, nemas kde po odchode byvat a podobne, kontaktuj centra pre zeny, matky s detmi http://www.kmotricky.sk/potrebujem-pomoc/

maria39
25. jan 2021

pokial on nechce prestat pit a liecbu nebude chciet postupit tak ano ma cenu ho opustit deti potrebuju normalneho otca a nie toto ... netreba sa bat mas rodinu ktora ta podrzi

pribinak
25. jan 2021

@kittykat22 to nie je veľkom pravda že výživné 0 bodov. Súd mu určí výživné a keď nebude platiť, vybaví si nahrané. Je to trosku behacka, ale na konci sú peniažky

kittykat22
25. jan 2021

@pribinak ale ked pije - a fakt pije, tak nemusi mat pracu. A ak aj tu pracu mat bude, tak nepredpokladam ze zaraba 3000e, aby zaplatil dobre vyzivne ak ma problemy so zavislostou. Prakticka vec je aj to, ze tie deti treba zivit a satit ci tie peniaze posle alebo nie. Mat 6 mesacny sklz v platbach by bolo pre matku s 3 detmi velmi problematicke. To je tak na azylovy dom.

elizabet173
25. jan 2021

@pribinak to je sice pravda, ale ak uz pije prvu ligu, pracu si dlho neudrzi, tazko ho aj niekto zamestna. Prisudia mu minimum, alebo nieco nad a pri troch detoch... Tym samozrejme nechcem povedat, ze ma s alkoholikom zostat, len je prave na rodicaku. Ak ma kde ist byvat, ma jej kto pomoct financne, da to, inak to bude tazke, velmi tazke.

elizabet173
25. jan 2021

@kittykat22 pisali sme takmer sucasne v podstate to iste 🙂. A suhlasim so vsetkym, co si napisala vyssie. Nepozname jej moznosti, ale ak nema dobru pracu, do ktorej sa moze co najskor vratit, s velmi dobrym prijmom, byvanie aj ked u rodicov, plus niekoho na strazenie pocas OCR, velmi ruzovo to nevidim.

pribinak
25. jan 2021

@elizabet173
@kittykat22 nemusia mu určiť minimum. Kľudne mu môžu určiť štandard podľa priemernej výšky mzdy v jeho odvetvi, ďalšia vec je ak niečo vlastni, napr auto, tak mu ho môže exekútor zhabať
Náhradné výživné čo i len 150e je pre ňu celkom fajn príjem

elizabet173
25. jan 2021

@pribinak k tomu rodicaku? Z toho styria nevyziju aj s byvanim. Ak by byvala u rodicov, mozno ano, s odretymi usami. Nepise nic viac, tazko radit

pehavcek
25. jan 2021

Ja mojej mame dakujem, ze neriesila financie a od otca sme utiekli k starym rodicom.Postupne sme sa stabilizovali. Najskor mestsky byt, potom vlastny, neskor aj vysoke skoly. Ten svaty pokoj od ozrana (aj ked zneprijemnoval zivot este niekolko rokov) je na nezaplatenie. To ti pisem z pohladu dietata. Maminu velmi velmi obdivujem, ze nasla v sebe silu na odchod. Som jej za to vdacna

ivca88
25. jan 2021

Pozri si tento film. Ja som tam pochopila že alkoholizmus naozaj nie je ľahký.
Ak je skutočne alkoholik, tak by som mu pomohla a keď tak, až potom ho opustila.
Neviem aké manželstvo máte za sebou, ale ak bolo čoby len trošku pekné, tak by som to skúsila najprv takto

pribinak
25. jan 2021

@elizabet173 no bude mat rodicak, prídavky a vyzivne. Pripadne ak jej má kto postrážiť to maličké aspoň pár hodín dennne, mize si nájsť nejakú brigádu
Dala veľmi malo info

elizabet173
25. jan 2021

@pehavcek ja ti to verim, keby som mala muza ozrana, urobila by som vsetko na svete, aby som s dietatom od neho odisla. Ale najma by som si s nim nerobila dalsie dieta. Urcite nezacal pit vcera. Tvoja mamina je silna zena, bolo vas viac deti?

elizabet173
25. jan 2021

@pribinak ved to, ze dala malo info. Niekedy aj dobra bezdetna suseda je neuveritelnou pomocou, ked postrazi, pomoze

pribinak
25. jan 2021

@elizabet173 tak taka suseda je hotový poklad

jenny257
25. jan 2021

Ja som odisla a najlepsie co som mohla urobit ....ale pánko nechcel pomoct....takze skusila najprv skusila s nim hodit rec a potom sa rozhodla

mondolina
25. jan 2021

Alkoholika som opustila potom čo odmietol ísť na liečenie, ktoré mal akútne vybavené.
Je to už 8 rokov a neľutujem. Mám po boku výborného partnera, a spolu s mojím synom nažívame v pohode. Bez stresov🙏

kittykat22
25. jan 2021

@pribinak teraz kamaratka odchadza od muza - a ma 1 dieta kt ma 7 rokov. Ma mesacny prijem aj s vyzivnym vo vyske 1000e - lenze 500eur len garsonka s poplatkami, 25e za obed, 25e za druzinu, 25e za MHD, TV + internet 25eur a sme na 400e. A ledva z toho vyzije. Neviem si predstavit ako vyzije maminka s 3 detmi ...

pehavcek
25. jan 2021

@elizabet173 ja a brat. Ja nikomu nehovorim ci ma odist alebo ostat. Poznam, zeny ktore to riesili roky a nikdy nenasli silu odist. Vzdy nasli dovod preco este nie. A poznam aj take ako moja mamina. A ponukam len svoju skusenost a to ako to vnimam z pohladu dietata. Brat to ma takisto. Tiez viem, ze by som od ozrana odisla, aj ked to maju tie zeny strasne tazke. Hlavne ak niet pre zaciatok kam odist. Nastastie sme s muzom uz skoro 20 rokov spolu a nas vztah je krasny. A mamina nasla znovu stastie. Ale co ja vnimam ako plus, je to ze nam ukazala, ze z kazdych sra... k sa da dostat aj ked je vidina normalneho zivota na zaciatku miziva. A ze treba pri tazkostiach hladat moznosti ako sa to da a nie ako sa to neda.

elizabet173
25. jan 2021

@pehavcek este raz opakujem, ze tvoja mama je silna zena a ja si take zeny nesmierne vazim.

pribinak
25. jan 2021

@kittykat22 veľmi malo info mame. Možno mize ísť k rodičom, babke. Takto môžeme len polemizovať

ivangeline
26. jan 2021

Wtf. Prečo by to nemalo mať zmysel? 🤣🤣🤣🤣

petulda333
26. jan 2021

@kittykat22 suhlasim s tym co pises, ale... V com je lepsie s nim ostat? Ak pije prvu ligu tak nezaraba, takze zena nezivi len 3 deti ale este aj ozrana. Navyse ziju v strese, ze co bude. Cize pre mna jasna volba odist. Pretoze bude na tom rovnako ako teraz, akurat o jeden hladny a prepity krk menej

jumama
26. jan 2021

Alkoholikovi alebo inak zavislemu sa pomoct neda, ak to nechce riesit sam. Ak riesis za neho, ak vybavujes cokolvek za neho, ospravedlnujes ho v praci, ospravedlnujes ho pred sirsou rodinou, pomahas mu alkoholizmus tajit, lebo sa z hanby sirsej rodine a kamaratom nepriznas, tak potom padas do spoluzavisleho vztahu. A tam si potom chvilu obetou, chvilu prenasledovatelom, co obet nahana a chvilu tym, kto obet zachranuje a tak stale dokoloecka dokola. Neda sa uniknut. Taky vztah nebude nikdy zdravy. Vravi sa, ze zavislemu cloveku najviac pomozes, ak neuhnes, ak nedavas nove a nove sance, das ultimatum a ak ho nedodrzi, odides, odstrihnes sa. Je to bolave ale jedine ucinne. Bud si uvedomi o co prisiel a podstupi liecenie, alebo to este nie je dno a padne este hlbsie. Ano, potom je ta prakticka stranka - byvanie, financie - no aj s alkoholikom to nemusi byt inak, moze prepit vsetko a situacia je velmi podobna, akoby aj ked zena s detmi odide. Len ak to dokaze a odide, mozno aspon ciastocne ochrani deti od toho zleho vzoru spoluzavislosti, ktory sa im vpise pod kozu.

sense
26. jan 2021

@kittykat22 ale ak tak pije tak ani teraz to nemusi byt financne lespie ak splachne vacsiu cast penazi dolu krkom .. .

sense
26. jan 2021

@pehavcek ano aj moja mama tak odisla a s 3 detmi...penazi bolo vwlmi malo ale ten klud za to stal... tiez z pohlasu dietata aj ked teda by smw boli vacsi a mama neskor niw raz povedala skoda ze to neurobila skor

stanulienkat
26. jan 2021

Len pit asi nezacal teraz. Musel popijat uz predtym. Je nezodpovedne s takym clovekom mat 3 deti,ktore si to odnesu,nech sa rozhodnes akokolvek.

kathrin24
autor
26. jan 2021

Ahojte..vsetkym dakujem za rady..popisem situaciu trocha blizsie..on uz raz na lieceni bol ..myslela som ze sa zmenil..preto som suhlasila a urobili sme si tretie babatko..ako take specatenie noveho zivota..no po narodeni sa to otocilo..potajomky pije a pije fakt dost..dcera ho videla ako vypil 0,5 litra ako malinovku..zakrickami ako taky bezdak..na deti to velmi zle vplyva..boja sa ho..akoze nebije nas ani mna len je nervak a krici hada sa..snazi sa akoze vychovavat..som na ne sama..pretoze je na fuske..nema pracu len take robotky..tu a sem..byvam v byte po babicke..este nieje napisany na mna..moj tatko sa boji ked je taky..takze byvanie mam..tazko je to len s pracou..hlavne teraz..ked je korona..pracu by som si nasla vzdy som niekde pracovala,no kde dat deti?su momentalne viac doma ako v skole..a tu najmensiu fakt neviem..mozno by postrazila mamka no nie dlhodobo..nebyvame v jednom meste..neviem ci to ma zmysel aj ked mi dava nejake to euro..no potom potakomky berie..akoze na cigy, na vlak..a tak..najhorsie je ze deti sa za neho hambia...kedysi to bol jeden dobry otec a manzel..mali sme sa radi..no teraz..vobec nechce nic riesit..nic..

Strana
z2