icon

Mám opustiť partnera pred pôrodom?

naky
23. sep 2012

Ahojte,
uz neviem, co mam robit so svojim priatelom. Som v 27 tyzdni. Babatko prislo viac menej necakane, ale doteraz to vyzeralo tak, ze je vsetko super a budeme stastna rodinka. Od septembra som nepracujem, do porodu mam este tri mesiace a cele dni travim sama doma - varim, upratujem, studujem knizky o tehotenstve detoch a porode, snazim sa aby bolo vsetko tak, aby bol priatel spokojny. On sa dokonca aj tvari, ze je. Avsak cely problem spociva v tom, ze sa ukazuje ako neohladuplny blbec. Su dni, ked si myslim, ze mam najlepsieho partnera na svete a potom to zabije situacia, kedy nevychadzam z udivu a mam pocit, ze zijem s tym najvacsim sebcom pod slnkom. Kazdy den chodi domov okolo 7dmej, pritom v praci niekedy konci aj okolo 4tej. Cas po praci travi u kamarata a venuje sa svojmu hobby, alebo len tak kecaju. Inokedy ma zase dlho pracu a popri nej este musi stihnut ine pracovne zalezitosti. Ked pride domov, je zhuleny z travy a nasa komunikacia je minimalna, lebo je unaveny a o pol 9 zaspava. Ja som cely den doma sama a cakam kedy pride, aby sme sa mohli porozpravat, ale nic z toho - ani z rozhovoru ani zo sexu. Potom sa len hadame a ja mu nadavam, ze sa mi nevenuje a radsej chodi po kamaratoch hulit travu (s ktorou mal skoncovat uz pred rokom, ale ukazalo sa, ze to boli len prazdne recicky.. vraj ked sa nam narodi mala, tak prestane, lebo uz nebude mat cas.. hmm chcela by som vidiet) Jeho reakcie su asi taketo: " nemozem za to, ze sa cele dni doma nudis.. nemozem ti sediet pri riti len preto ze nemas program a nemas kamaratov..." Ja sa rozplacem, on sa so mnou odmieta rozpravat a veci riesit, pretoze "nebude riesit moje haluze". A co ja??? cele dni doma sedim a cakam na neho s upratanym bytom a navarenou vecerou, tehotna!!! Potom pride zase uzasne obdobie a je nam super, lubime sa, vsetko nadherne klape, chvilku sa snazi a potom je to zase o tom istom.. hadky, kvoli tomu istemu.. MOmentalne sa spolu nerozpravame.. Dovod je ten, ze raz za cas nas zavolaju kamarati do podniku a von.. Samozrejme, rada idem s nim, kedze aj ja potrebujem z domu vypadnut a byt v spolocnosti. On s kamaratmi popija a ja sa snazim pripajat na minerlke a cajiku. Pochopitelne, nevydrzim dlho, tak ho uz o 11tej vecer prosim aby sme isli domov. Najnovsie to vyvrcholilo do hadky, pretoze sa chudak nemoze ani opit a zabavit, lebo vsade chodim s nim a namiesto toho,a by som ostala doma tak sa (citujem) "vsade naje*em a potom ho taham domov a on sa nemoze zabavit tak ako vsetci ostatni chlapi, ktori maju tehotne frajerky". To ma dorazilo... Nie len ze zo mna spravil kravu, ktora sa vsade navtira a chodi pri nom ako cecok, ale som este aj netolerantna, lebo ho nenecham zabavat sa s kamaratmi a pit.. a co ja???? ma pre mna niekto pochopenie?? som tehotna, tiez sa nemozem zabavat, nemozem robit to comu som sa venovala predtym, cele dni travim sama doma, zatial co on chodi ku kamaratovi a huli, robim mu sofera, ked si da pivo, obskakujem ho a podavam ju jest pod nos, ked pride z prace.. a este vyjdem ako krava.. o moje pocity sa nikto nezaujima, len aby mal on pokoj a pohodu.. a najhorsie je, ze sa so mnou nechce o tom ani rozpravat, lebo opat "nebude riesit pic**viny".
Zacinam byt z toho zufala... a pohravam sa s myslienkou, ci ho neopustim.. ale mam to robit pred porodom? bojim sa, ze to nezvladnem.. neviem si predstavit ze by som bola sama s dietatom.. predstava, ze vychovavam dieta v neuplnej rodine je pre mna nocna mora...

sissy27
23. sep 2012

@naky @naky no huliť asi nezačal keď si otehotnela...ani piť a flákať sa s kamošmi... ako sorry, ale úprimne sa čudujem, že si si s takým začala... dieťa s feťákom (keďže hulí pravidelne a dlhodobo a nevie s tým prestať, tak je proste závislý) no nezávidím, a sotva sa to narodením dieťaťa zmení k lepšiemu... plus to ako sa k tebe správa... neviem, toto je to, čo ti chýba ku šťastiu? alebo teda tých pár lepších dní ti vyváži toto všetko?

irriss
23. sep 2012

@sissy27

Znam maminku,ktera se tesila na dny "pote"!
Vymenila 25 dni utrpeni za 5 dni "Lasky"
t.j. Tesila se,ze kdyz ji manzel zmlati,- ze pak ji nekolik dni bude nosit na rukou..kytice ...

Ani to, ze ji odkopnul placentu a narodilo se ji postizene dite na vozicku ji nedonutilo "vzdat se jeho Lasky" 😢 ☹

nejra
23. sep 2012

ukonci to alebo uvidis,ze skor ci neskor to ukoncis ale poviem ti jedno,ze po porode bude mozno este horsie...

sissy27
23. sep 2012

@irriss no asi mala kvety radšej než seba a svoje dieťa 😖 nerozumiem a ani nechcem rozumieť ženám, ktoré dobrovoľne zostávajú v takýchto šialených vzťahoch, kde to ani náhodou nemôže dobre dopadnúť...

irriss
23. sep 2012

@sissy27
Dokud nase deti chodily spolecne do skoly a neodstehovala se,mela 5 deti..4.bylo postizene....5. byla nadherna a zdrava holcicka...
Naposledy jsem ji videla, kdyz mne zadala o pomoc - potrebovala zabalit a odvest deti na zeleznicni stanici...
Verim tomu, ze se ji podarilo "utect"...a zpretrhat vsechny pouta s minulosti... 😉

sissy27
23. sep 2012

@irriss len škoda, že jej to tak dlho trvalo, kým sa odhodlala... chápem, že nie je to vždy jednoduché zmeniť život zo dňa na deň, často je to aj otázka financií, bývania, ale napriek tomu by žena nemala dopustiť, aby deti vyrastali v chorom prostredí, aby si takýto vzor odniesli do svojho života... kvôli deťom treba konať... držím palce, aby sa tej žene darilo už len lepšie a lepšie 😉

nejra
23. sep 2012

a pisala som z vlastnej skusenosti...po porode bude isto este horsie,pretoze uz len to,ze s radostou pride kopec starosti a clovek,ktory sa takto sprava nie je stavany na riesenie takejto velkej zmeny ktora sa tyka jeho novej zivotnej roly

stellina1982
23. sep 2012

@naky no super a odkial si? mozno budeme nakoniec susedy🙂

stellina1982
23. sep 2012

@iwanna to co si napisala je pravda ,ale ja netvrdim ze ona ma drzat hubu a krok , a uz vobec netvrdim aby cakala kedy ju zacne tyrat a pdo...ja len hovorim aby nerobila zbytocne velke rozhodnutia ktore neskor by mohla olutovat a nevratit spät...lebo osobne si myslim , ze clovek s ktorym zije nie je vyzrety a ani dospely ,ale to este neznamena ze ked uvidi svoje dieta ze sa nemoze zmenit...ano mozno sa zmeni tak ze mu zacne prekazat destky plac a budu z toho na nervy vsetci ,ale coked sa zmeni tak ako moj kamos a zacne si uvedomovat zodpovednost....to je cele ..podla mna je zbytocne aby teraz utekala niekam k rodicom do podnajmu a sama tehotna a vysvetlovala ze preco , ze jej muz -frajer je dlho v praci a nevenuje sa jej a pod...a ze pride zhuleny ...na jej mieste jej odporucam uzivat tehu a veci vyriesi za trizva potom...nehovorim ze ma cakatg kedy jej jednu vylepi a pod. a ako samam pise trvdi ze on takyto nasilnicky nie je...a to ze si chalan zahuli travu ok nech sa paci nech si huli ,ale zle jej nerobi ona ma doma pohodu , moze ist za rodinou ,kamoskami , peniaze jej dava byt ju nebije tak nevidi ziadny zavazny dovod na to aby utekala prec...a netrvdim ani ze ma cakat na to kedy jej on vylepi...a potom koniec koncov ruku na srdce ktora znas by bola taka odvazdna a odisla by tehotna niekam prec do este väcsej neistoty...kazda z nas by zachranovala to co sa da, tak sa tu nehrajme na hrdinky , lebo je lahke napisat ze je to blbec a arogantny neviem co ,jedine co viem 100% napisat je ze ten clovek je nevyzrety , to je vsetko ,ale to este nie je dovod nicit si tehu a stresovat sa stahovanim vysvetlovanim a zvykanim ,lebo netrvdim rodicia pomozu ,ale ich si treba nechat vzdy v zalohe ked uz nebudeme si vediet pomoct same....

stellina1982
23. sep 2012

@veriiii keby sa ludia netolerovali tak by nebolo rozvedene kazde tretie manzelstvo ,ale kazde jedno manzelstvo...opakujem netvrdim ze ma drzak hubu a krok a cakat kedy jej vylepi ,ale tvrdim ze sa ma na to povzniest...je pravda ze je lepsie zit samej s dietatom ,ako s debilom ,ale on to dieta este len caka a az potom pochopi ked sa dieta narodi ci je on skutocny debil alebo nie...osobne si mylsim ze kazdy chlap sa narodenim dietata zmeni...ale ci k lepsiemu alebo k horsiemu to musi zisti ona sama...ale nezisti to ked od neho odide teraz ...

vianne
23. sep 2012

@naky my sme s partnerom tiez cakali babo nahle, neplanovane a dost nam to urobilo skrt cez zivotne plany, zo zaciatku to bolo o strese, rizikovom tehotenstve, problemoch v praci atd. ale po par mesiacoch sa zacali nachadzat riesenia. teraz uz manzel sa mi do siesteho mesiaca ani brucha nedotkol, tak sa toho bal, a otcom sa staval postupne. az po par mesiacoch po narodeni syna sa vyjadril ze sa tesi....aj pre tvojho partnera to moze byt velke prekvapenie, stres a nepripravenost vzdat sa povodneho zivot a a planov.
ako pises, niekey je to super a niekedy nanic...je to tazka situacia ale mozno este nie je dovod na definitivny koniec.
ja by som ti radila, zameraj sa viac na seba, skus si najst kamosky nejake tehotne alebo s malym babom, aspon uvidis ake problemy budes neskor riesit ;) venuj sa nejakych zalubam, oddychuj a sem tam nevar, a posli ho nech sa ide najest s kamaratmi. mozno bude prekvapeny, ze ho tam sama posielas.
mozno si na otcovtsvo bude zvykat pomalsie, ale daj mu sancu skusit to. tu travu by som asi aj riesila, nejakym rozumnym kompromisom, mozno je to prave v tomto obdobi pre neho moznost ako ujst realite.
dohodnte si trebars jeden dva dni v tyzdni ked pride po praci hned domov a bude sa venovat tebe a zvysne tri nech je s kamaratmi. neboj pridu dni, ked bude sediet rad s tebou doma a bude sa tak citit dobre, ale to nejde pod natlakom.
ja sama sa snaznim niekedy manzela doslova vyhnat na pivo, ked vidim ze toho ma dost, a potreuje aj chlapsku spolocnost.
si tehotna, to znamena aj precitlivelejsia, mozno je pre teba patrtner jedinym clovekom s ktorym chces travit cas, cely den sa na neho tesis, ale nie je to najlepsie. bbyt prilis naviazany na partnera moze pre toho druheho znamenat pociz zviazania a neslobody. drzim palce aby ste sa stali stastnou rodinkou, ajj ked ta cesta asi nebude lahka, ale dajte si navzajom sancu 🙂

vianne
23. sep 2012

@sissy27 neivem ci toto je zrovna "sialeny" vztah, mozno im to tak neklape, su problemy, ale nemam pocit ze bi ju bit a tyral..ako pise, su dni ked je vsetko ok,....ak by bol kazdy takyto vztak taky saleny, tak prepokladam ze pomaly ziadne manzelstva a partnerstva by nevydrzali.

sissy27
23. sep 2012

@vianne no tak ja neviem, asi som náročná, ak očakávam od partnera viac ako len to,že ma nebude biť a týrať... a u nich to nie je, že raz za čas príde domov zhulený a opitý ale naopak, raz za čas zhulený nie je a raz za čas sa jej venuje, inak je preňho otravná pi@a a čojaviemčoešte, veď si prečítaj... či ako má sa nad to povzniesť a počkať, až sa jej trojročné dieťa spýta, čo to znamená a prečo tatinko má také krvavé oči a stále sa smeje? ja chápem, že v každom vzťahu sa raz za čas zatiahne mrak, ale nie aby bolo tých zamračených dní viac ako slnečných... keby tvoja dcéra zvažovala život a výchovu dieťaťa s feťákom, ktorý jej nadáva do p@č a podobne, tak čo jej poradíš? dieťa moje vydrž, veď tých pár pekných dní stojí za to a veď nebije ťa, peniaze prinesie, tak čo viac chcieť? 😝

vianne
23. sep 2012

@sissy27 nezijem s nimi tak presne neviem, a nedokazem na 100% povedat, ze toto je pre vas to dobre riesenie. ja mam za sebou niekolkorocny vztah, kde sme mali aj problemy, ktore dokonca trvali niekolko mesiacov, vsetky kamaratky mi radili aby som ho opustila, ale ked som vydrzala, a bolo to narocne, veci sa dal aj riesit. je najlahsie povedat, utekaj, vykasli sa na to, je to debil. dotycny citi najlepsie ci ho lubi a ci za to stoji. ak bude mat 99 zo sto rad ze sa ma na neho vykaslat,. ona to urobi, lebo my vsetky to vieme najlepsie aky je to debil. nehovorim, ze jej partner je v pohode a robi dobre. ale to co u niekoho je bezne a zvlada to, iny by kvoli tomu ukoncil vztah. poznam chlapa co fajci travu a napriek tomu je uzasny partner a predpokladm ze bude z neho aj dobry otec. ruku na srdce, kolki vasi partrneri sa opiju a pridu domov pod obraz bozi a predsa im to toleruju partnerky? vsetc ti chlapi su debili a nerobia nic dobre pre svoje manzelky a deti? ja sa ho nejdem zastavat, nemyslim si ze robi a hovori spravne veci, ale v kazdnom probleme maju obe strany svoj podiel a naky si neprisla pytat radu: opust ho! ale radu co robit. citim ze ma zaujem mat stastnu rodinu a dobreho partnera, tak preco by som jej neporadila ako na to, a nepovzbudila ju, aby triezvejsie a v pokoji ubvazovala nad tym, ci sa v tej stuacii sa nieco napravit a co moze urobit pre zachranu vztahu?
aj ja som urobila tu chybu, ze som bezchybne viedla domacnost, partner mal vsetko co by chlap chcel mat a predsa nebol spokojny...lebo bol moje vsetko, nemala som v tom case okrem neho nikoho a nic, a cakala som ze sa bude venovat mne....nejdem zachadzat do detailov, takmer nam to znicilo vztah. bol to pokojny a uzasny clovek, napriek tomu vybuchol a povedal vselico za co sa neskor hanbil a lutoval to, ale kym som si aj ja uvedomila ze moj pristup robi problemy, a dokazala som prekrocit vlastny tien, trochu to trvalo. moji znami videli ako trpim, a vsetci mi radili vzdaj to, nie je to dobry vztah. len jeden clovek ma povzbudzoval riesit to, a ja mu budem do smrti vdacna, ze ma podporil.
nie, nechcem aby nikoho parneri tyrali a vztah nie je len o tom, ze chlap da peniaze.
ale nechajme ju rozhodnut sa samu, dodajme jej ale odvahu a povzbudenie, ze sa vsetko nemusi riesit len utekom, niekedy ta namaha zamysliet sa nad sebou stoji za tu bolest a namahu...len tolko.

sissy27
23. sep 2012

@vianne je obrovský rozdiel, ak si partner raz za čas vyrazí s kamošmi a príde domov hoc aj štvornožky a ak je DENNE zhulený a NEMÁ ZÁUJEM s tým niečo robiť, ešte označí svoju partnerku za netolerantnú kravu, lebo jej to vadí... áno, mala by si aj ona nájsť kamošky, záľuby, nevisieť na ňom ako keby bol jediný na svete, ale to jeho postoj ani správanie nezmení... ja som si tiež prežila svoje, ale mám hranice a dokonca aj hrdosť mi ešte ostala, a práve vďaka týmto skúsenostiam by som jej radila dať možno ešte jednu šancu, nech sa mladý pán spamätá, aby mala čisté svedomie, že ona spravila pre záchranu vzťahu maximum,ale na vzťah sú potrební dvaja, o rozchod sa postará aj jeden...

pingu1
23. sep 2012

@naky no po porode to bude len a len horsie. aj sporiadana rodina ma dost vela problem, kvoli dietatu. aj my sme sa vela hadali, no ustali sme to.
ked je hentaky, tak lepsie to nebude, to mi ver

simca06022011
23. sep 2012

Tazko sudit na dialku, ale fakt je taky, ze ked raz nieco vo vztahu neklape, lepsie to uz nebude. Aspon nie na trvalo... Mozno keby si aspon na cas odisla, aby sa spamatal, tak by ho to preslo... ale otazka je na ako dlho... Ked pride babatko, moze sa vsetko zmenit k lepsiemu ale aj horsiemu (mozno uz vobec nebude chodit domov, ked teraz ma vsetko "na haku") a vtedy to bude tazke riesit, pretoze sa bude treba venovat niekomu inemu...

jankanelka
23. sep 2012

Ahoj, necitala som vsetky komentare, tak ak sa opakujem, ospravedlnujem sa.
Moja. ty len chod od neho co najdalej a cim skor. Takych debilov ako on zije na svete vela. Ale aj osamelych mamiciek. Nebudes prva ani posledna, ktora vychovava dieta sama. Ja som jednou z nich.
A zostat s nim, len preto, aby dieta nevyrastalo v neuplnej rodine? To nemyslis vazne, vsak? Chces vychovavat dieta s chlapom, ktory je taky ako pises? Chces mu uprostred noci robit sofera a brat dieta so sebou len aby ON bol spokojny, ze si mohol zahulit a ist si "pokecat" s kamosmi? Chces mat naraz na starosti 2 deti? Lebo podla toho, co som si precitala o jeho spravani, tak je to maly rozmaznany fracek a treba ho riadne prefackat, aby sa uvedomil.
A este nieco (sama tomu neveris): ked sa vam dietatko narodi, nemysli si, ze prestane hulit, mozno by bol schopny pytat od teba na travu aj peniaze, lebo "musi si zahulit a vypadnut z domu, lebo dieta place, ty sa mu nevenujes, tak ide radsej za kamosmi atd:" Vyhovorka sa vzdy najde.
Nech sa uz rozhodnes akokolvek, prajem vsetko dobre nielen tebe ale aj babatku. Drzte sa.

,

biancarv
23. sep 2012

Daj si do vyhľadávača závislosť na marihuane . Tvoj priateľ je jednoznačne závislý. A dieťa ho nezmení.

veriiii
23. sep 2012

@stellina1982 nie kazdy sa zmeni, keby sa chcel zmenit,zmenil by sa uz teraz, ked je partnerka tehotna-akoze v ramci radosti a pripravy na otcovtsvo...nezabudaj,ze seknut s marihuanou sa neda zo dna na den..co ho bude motivovat??babo, ktore bude vyzadovat neustalu opateru jeho partnerky? ved je to sebec...ako kazdy kto berie drogy!este viac sa bude utiekat!a velmi rada by som sa mylila!ja by som mojmu partnerovi drogy netolerovala ,takisto ani alkohol... 😠

janinah
23. sep 2012

skoro vždy píšem "za" zachovanie vzťahu,ale tu akonáhle som prečítala,že "hulí" ,tak píšem...utekaj a ani sa neobzri...ty dáš dieťa na ruky,na starosť zhulenému ockovi? niečo to aj stojí,to ste takí bohatí? no nemám slov 😒 všetko ostatné by sa dalo zvládnuť a možno aj ospravedlniť tým,že si potrebuje zvyknúť na manželstvo,ale tráva? to nie,nikdy by som to netolerovala a on je slaboch,neskončí s tým tak ľahko 😒

something
23. sep 2012

No, mam pocit, ze niektore tvoje vety su trosku ako z mojho zivota...tiez som parkrat rozmyslala nad rozchodom...jednoducho sa to pise tym, ktore to nezazili...Ale ...ano, je to o kompromisoch...Treba hladat spolocnu cestu..nam sa to ciastocne dari, len skoda, ze mam pocit, ze situacia meni moju podstatu...ja uz nie som ja...aj to je asi kompromis...

nejra
23. sep 2012

@stellina1982 len nechapem,ako si mozu uzivat tehotenstvo... a ked radis vydrzat-tak sa treba pripravit este na horsie veci ktore pridu...myslim si,ze skor sa zmierit s tym negativnym ako ocakavat pozitivnu zmenu

nejra
23. sep 2012

@veriiii mas stopercentnu pravdu

naky
autor
23. sep 2012

@sissy27 samozrejme ze nezacal hulit az potom.. vedela som to.. ale nikdy mi to neprislo ako problem, kedze to bolo vzdy v medziach zabavy a hlavne.. hulenie travy u ludi, ktori ju hulia dlhodobo nie je take ako pozname z televizie a filmov.. ze niekto vyrehotany netusi kde je sever.. v tomto pripade ma trava skor ukludnujuce a relaxacne ucinky a nemeni zdrave uvazovanie... ale to je uplne o inom.. jednoducho, jasne ze som to vedela, ale v tej dobe som mala dost malo rokov a skusenosti a skutocne som ani len netusila, ze toto bude clovek, s ktorym raz budem zakladat rodinu.. sme spolu uz niekolko rokov, ale byvame len rok.. ja som ho vzdy velmi lubila i napriek tomuto neduhu.. milion krat sme sa o tom rozpravali a riesili sme situaciu, ci je schopny prestat.. vravel, ze hej, ale kym nema rodinu a dieta, tak sa nechce tychto veci vzdavat... je mi jasne, ze je zavisly, ale to bol aj na cigaretach a dokazal s nimi skoncovat.. kazda zavislost sa da prekonat, a ja som si myslela, ze prave toto bude obdobie pre to, aby prestal.. mylila som sa, ale to som nemohla tusit dopredu... mne samotne hulenie nikdy moc neprekazalo, kym sme nemali zavazky.. az teraz ked ocakvam zodpovednost a zmeny to zacina byt zavazny problem...
co sa tyka alkoholu - nepije pravidelne.. raz za cas si da s kamaratmi pivo plus nieco tvrde.. ale alkohol nie je jeho problem.. to som ani nikde nepisala, ze pije pravidelne...

naky
autor
23. sep 2012

@vianne dakujem za pochopenie.. mozno mas pravdu a treba mu dat cas, aby si zvykol, ze v jeho zivote nastava velka zmena.. mozno to naozaj len vsetko tazko spracovava... tak ako pises, nechcem sa uchylovat k jednoznacnemu rieseniu - zbalit veci a proste ist.. chcem mat normalnu rodinu a problemy skusit vyriesit, ak sa vyriesit daju.. to by som bola uplne najstastnejsia.. nehladala som tu odsudenie, ale skor nazory triezvych oci alebo podobne skusenosti, ktore by mi ukazali, ze nejaka cesta existuje... pretoze s horucou hlavou sa tazko riesi...

naky
autor
23. sep 2012

@stellina1982 ja som z BA, ale v NR mam znamych, takze susedky asi nebudeme, ale ja do NR chodim velmi rada, lebo mi to mesto pripomina detstvo 🙂

sissy27
23. sep 2012

@naky aha, tak keď jeho každodenné hulenie nevidíš ako problém, nemáš pocit, žeby to ovplyvňovalo jeho správanie, myslenie a podľa teba mu to vlastne prospieva, tak potom nemalo zmysel vôbec túto debatu začínať...asi potrebuješ dospieť aj ty, aby si pochopila, že tvoj partner má vážny problém, ktorý vám negatívne zasahuje do vzťahu a len pevne verím, že keď mu raz dáš dieťa na ruky tak mu svojím "zdravým" marihuanovým úsudkom neublíži, prípadne nebude až tak kľudný a zrelaxovaný, že mu dvojhodinový detský plač nebude vôbec pripadať čudný...

koniarova
23. sep 2012

@naky Tak touto vetou si zabila: "v tomto pripade ma trava skor ukludnujuce a relaxacne ucinky a nemeni zdrave uvazovanie..."
Ja mám pocit, prepáč, že ty už zdravo neuvažuješ. 😒 Máte vážny vzťahový problém, ktorý sa narodením dieťaťa ešte viac prehĺby. Rieš to, pokiaľ je ešte čo riešiť a viete zatiaľ spolu komunikovať. Mať dieťa a starať sa oň zodpovedne, je riadny "záhul", ktorý určite nie je relaxačný.

natfek
23. sep 2012

@something perfektne si to napisala, ja mam presne ten pocit Len som ho nevedela definovat... Len navyse mam pocit ze kompromisi robim v ovela vacsej miere ja, on sa nicoho nevzdal-akurat mi zacal klamat...
@naky ja mam doma nieco podobne, aj ked nie AZ v takej miere... Resp. aby som nekrivdila nikomu, ten moj nehuli ani nepije, ale sedi doma na riti a ak chce niekam ist tak sam a najradsej si vymysli veci ktore nemozem ist robit s nim ako paintball a podobne aby mal vyhovorku... A som nestastna a frustrovana... Je to jeden egoista, vobec sa mu nechce prevziat zodpovednost a ja som ako na hojdacke... Velmi lahko mu odpustam lebo chcem aby to fungovalo ale to nieke cesta... Ja som sa rozhodla dalej s nim byvat ale momentalne mame tichu domacnost, a ja spim na gauci. A teraz budem varit len sebe, dalej spat na gauci a robit si program bez neho. Moe spolu byvat ale nemusime mat vztah. Ak je to to co chce/chcu - mat pokoj a mysliet egoisticky len na seba- nech sa paci. Ja uz nevladzem,nechcem a nebud
dalej potlacat svoju osobnost kvoli tomu aby som nebola hystericka krava. Dost. Mozno mu to nieco ukaze a otvori oci, mozno nie. Ale chcem to skusit kym sa definitivne zbalim... A rodim 2tyzdne po tebe takze viem ake je to tazke rozhodnutie... ☹