icon

Mám opustiť partnera pred pôrodom?

naky
23. sep 2012

Ahojte,
uz neviem, co mam robit so svojim priatelom. Som v 27 tyzdni. Babatko prislo viac menej necakane, ale doteraz to vyzeralo tak, ze je vsetko super a budeme stastna rodinka. Od septembra som nepracujem, do porodu mam este tri mesiace a cele dni travim sama doma - varim, upratujem, studujem knizky o tehotenstve detoch a porode, snazim sa aby bolo vsetko tak, aby bol priatel spokojny. On sa dokonca aj tvari, ze je. Avsak cely problem spociva v tom, ze sa ukazuje ako neohladuplny blbec. Su dni, ked si myslim, ze mam najlepsieho partnera na svete a potom to zabije situacia, kedy nevychadzam z udivu a mam pocit, ze zijem s tym najvacsim sebcom pod slnkom. Kazdy den chodi domov okolo 7dmej, pritom v praci niekedy konci aj okolo 4tej. Cas po praci travi u kamarata a venuje sa svojmu hobby, alebo len tak kecaju. Inokedy ma zase dlho pracu a popri nej este musi stihnut ine pracovne zalezitosti. Ked pride domov, je zhuleny z travy a nasa komunikacia je minimalna, lebo je unaveny a o pol 9 zaspava. Ja som cely den doma sama a cakam kedy pride, aby sme sa mohli porozpravat, ale nic z toho - ani z rozhovoru ani zo sexu. Potom sa len hadame a ja mu nadavam, ze sa mi nevenuje a radsej chodi po kamaratoch hulit travu (s ktorou mal skoncovat uz pred rokom, ale ukazalo sa, ze to boli len prazdne recicky.. vraj ked sa nam narodi mala, tak prestane, lebo uz nebude mat cas.. hmm chcela by som vidiet) Jeho reakcie su asi taketo: " nemozem za to, ze sa cele dni doma nudis.. nemozem ti sediet pri riti len preto ze nemas program a nemas kamaratov..." Ja sa rozplacem, on sa so mnou odmieta rozpravat a veci riesit, pretoze "nebude riesit moje haluze". A co ja??? cele dni doma sedim a cakam na neho s upratanym bytom a navarenou vecerou, tehotna!!! Potom pride zase uzasne obdobie a je nam super, lubime sa, vsetko nadherne klape, chvilku sa snazi a potom je to zase o tom istom.. hadky, kvoli tomu istemu.. MOmentalne sa spolu nerozpravame.. Dovod je ten, ze raz za cas nas zavolaju kamarati do podniku a von.. Samozrejme, rada idem s nim, kedze aj ja potrebujem z domu vypadnut a byt v spolocnosti. On s kamaratmi popija a ja sa snazim pripajat na minerlke a cajiku. Pochopitelne, nevydrzim dlho, tak ho uz o 11tej vecer prosim aby sme isli domov. Najnovsie to vyvrcholilo do hadky, pretoze sa chudak nemoze ani opit a zabavit, lebo vsade chodim s nim a namiesto toho,a by som ostala doma tak sa (citujem) "vsade naje*em a potom ho taham domov a on sa nemoze zabavit tak ako vsetci ostatni chlapi, ktori maju tehotne frajerky". To ma dorazilo... Nie len ze zo mna spravil kravu, ktora sa vsade navtira a chodi pri nom ako cecok, ale som este aj netolerantna, lebo ho nenecham zabavat sa s kamaratmi a pit.. a co ja???? ma pre mna niekto pochopenie?? som tehotna, tiez sa nemozem zabavat, nemozem robit to comu som sa venovala predtym, cele dni travim sama doma, zatial co on chodi ku kamaratovi a huli, robim mu sofera, ked si da pivo, obskakujem ho a podavam ju jest pod nos, ked pride z prace.. a este vyjdem ako krava.. o moje pocity sa nikto nezaujima, len aby mal on pokoj a pohodu.. a najhorsie je, ze sa so mnou nechce o tom ani rozpravat, lebo opat "nebude riesit pic**viny".
Zacinam byt z toho zufala... a pohravam sa s myslienkou, ci ho neopustim.. ale mam to robit pred porodom? bojim sa, ze to nezvladnem.. neviem si predstavit ze by som bola sama s dietatom.. predstava, ze vychovavam dieta v neuplnej rodine je pre mna nocna mora...

vejula
24. sep 2012

@naky nečítala som diskusiu, len by ma zaujimalo, ako často huli? To ako každy den? Toto sa neda dlhodobo tolerovať. Ono Kym žena nieje tehotna, tak to až tak moc nevnima, ale potom ako otehotnie, a nemôže sa zabaviť s manželom, musí sa vzdať všetkých uletov - alkohol, príp. tráva príde jej nespravodlive, že chlap sa nedokaže tak zmeniť, obetovať aspon niečo pre rodinu. A podla mna by to zrelý chlap mal pochopiť, že by mal stať viac pri žene, že aj jeho život by sa mal zmeniť, i ked to nieje pre nich tak prirodzene ako pre matku, ktora tehotenstvom uplne prehodnotí všetky priority a je pre nu automatické, že kvôli dieťaťu sa všetkého vzdá.
Pokial je to v takej miere ako píšeš, tam by som nečakala nejaké extra zmeny po narodení dcérky. Skôr asi ostane taký aký je. Ešte sí bude pripadať chudák obmedzovaný, a nikdy nepochopí tvoje pocity. JE to ťažko ked je obklopený kamaratmi, ktorých ženy to toleruju a beru to ako normalne, že im chlapi chodia domov zhulení. Najprv by musel zmeniť spoločnosť, ale to by si musel uvedomiť, že ma problem. Podla tvojho opisu, je tou travou už mierne vygumovaný a nedokaže vnímať realitu taka aka je, ale len taku aku ju vníma on sám

vejula
24. sep 2012

@naky teraz čitam tvoj posledný príspevok a hovoríš, že maš doma dospeleho chlapa a nieje problem v tráve ale v jeho prístupe. Ono bohužial to spolu aj nejako tak suvisi. Ono to už nieje o tom, že si da raz za týžden jointa s kamaratmi. Ale to je už jeho životný štýl, jeho spôsob žitia. V tomto je ten problem, prečo ti hovoríš že maš haluze, a že nieje jeho problem, že sa nevieš baviť...
JE to štýl obrany akým si sam v sebe uistí, že ma právo na život aký chce, že to ako si tu zariadiš život, je len na tebe. Ale ide tu o velmi podstatné veci na ktoré zabuda. Že to už nieje na tebe, lebo ty si obmedzená tehotenstvom, po pôropde budeš obmedzená starostilvosťou, dojčením babatka.. Toto je už taký život, ktorý ti nedovoluje aj ked chceš žiť si svoj život po svojom ako maš chuť. Proste život matky je tiež plný obetí a sebazapieraní. a toto by mal pochopiť, že žena proste musí obetovať aj svoj spoločenský život, že vypadne z toho rytmu, v ktorom žila pred tým. Nemôže čakať, že kamaratky nematky sa budu prispôsobovať tebe, že ty sa môžeš prispôsobovať, ked maš na starosti dieťa. A tam ano potom pride obdobie, že zistíš, že si už mimo toho života, ktorý si žila pred tým.
A ja si občas tiež vypočujem, že je moja chyba, že sa nechodím baviť a podobne. Ale to chlap ťažko pochopí, že tehotnu ženu nebaví sedieť triezvu medzi opíjajucimi sa kamaratmi, a že je unavená už o desiatej a potrebuje nejaké to pohodlie.
Taktiež nepochopí, že matke nedovoli zodpovednosť odísť od dojčiaceho sa dieťaťa, a baviť sa akoby ho ani nemala. To je to ked niekto povie, že ženy su z venuše a muži z marsu. Ženy su prirodzene založene viac altruisticky a chlapi viac egoisticky. Aspon mne sa to tak v okoli javí. A preto by ženu ani netešilo chodiť sa baviť s vedomím, že ju napr, prave teraz potrebuje dieťa. PReto radšej dobrovolne ostava s dieťaťom doma, a čaka, že chlap to pocíti rovnako. Ale to sa väčšinou nedeje 😅 A potom ešte chalp vykričí, žene že však nech ide, že on sa o dieťa postara. A nepochopí to, že ta žena by sa tak či tak nezabavila, lebo je hlavou stale doma s dieťaťom.

tinki
24. sep 2012

@vejula perfektne si to vystihla..je to presne takto..a na tom vzniká mnoho manželských nezhôd..

vejula
24. sep 2012

@tinki 😉 ja si myslim, že Boh presne vedel, prečo určil ženu ako rodičku.... PRetože keby to nechal na chlapov, tak by bolo pol zemegule retardovaných detí, lebo len maloktory chlap by dokazal 9 mesiacov nevypiť si, nezdržiavať sa v zafajčených krčmach, prípadne si nezahuliť. Tým nechcem hadzať všetkych chlapov do jedneho vreca, najdu sa aj vynimky, ale nieje ich vela 😅 Môj mm ked zistil, že som prvý krat tehotna, sluboval, že bude abstinovať somnou 😅 no vydržalo mu to asi mesiac... Pritom to nieje žiaden alkoholik, fakt raz za tyžden ide sadnuť s kamaratmi, ale potrebuje to, bez kamaratov by asi umrel 😝
A tiež sme mali nejednu hodku práve kvôli tomu, že som dosť zmenila pohlad na život a poprehadzovali sa mi priority a chlapovi to tak automaticky v hlavne necinklo....

vejula
24. sep 2012

@sue no teda chudak chlap..... Doma ho čaka žena s navarenou večerou, cela šťastna, že je manžel doma, s chuťou na neho po každej stranke... A dokonca by občas chcela aby jej pohladkal bruško a pod. No to je teda skutočne dôvod na to aby každé poobedie behal za kamaratmi huliť, lebo ta harpia doma od neho chce nemožne.... No čo ja viem, trošku zvlaštny pohlad. To dieťa je aj jeho, žena sa vzdala takmer všetkeho kvôli dieťaťu, ano je pravda, že s nou lomcuju hormony a môže to byť aj na chlapa niekedy naročnejšie. Ale je to dôvod aby nechodil domov po praci a chodil sa baviť s kamaratmi pri jointiku.... Toto je podla teba ospravedlnenie?
Ospravedlnovala by si tak aj ženu, ktoru už proste nebaví trčať doma s velkmým bruchom a predpôrodnymi depkami, tak si vybehne zahuliť pripadne vypiť nech sa odreaguje? Asi nie. Chlap by mal podla mna pochopiť, ak miluje ženu, čo preživa a že to pre nu nieje ani fyzicky ani psychicky jednoduche....

megika1
24. sep 2012

ten chlap nemá utriedené priority,čím sa bude viacej zamýšľať nad rozšírením rodiny,na ktorú asi nie je pripravený,tým častejšie bude siahať po " cigaretke " je to jeho únik ☹

veronicka1901
24. sep 2012

Co bude robit, ked pride dieta? Prebdene noci, plac, vsetky konicky musia ist bokom, ziaden oddych, atd. Ja radim unik, kym je este cas 😒

jabadaba
24. sep 2012

zasnem a nevychadzam z udivu! Domov chodi zhuleny, o siedmej. Travi cas u kamosa a teba ma za trubu co ho obskakuje. Je nejaky extra dovod na co potrebujes takehoto vola po boku? Myslis, ze bez neho neporodis? Alebo nenakojis? Ak si myslis, ze porodom sa veci zmenia, tak si na tazkom omyle a zijes v totalnej naivite. Tak ako sa neobmedzuje teraz v tych jeho "pitchovinach"(lebo to je presne nazov pre jeho aktivity) tak sa nebude ani potom. Budes sama s jaciacim kojencom takcitak. Neverim, ze bude zrazu chodit domov s cistou hlavou a na cas. Nedala by som ani ruku do ohna za to, ze uz davno nie je len na trave ale pritvrdil. Ani nahodou by som neuvazovala o dalsom kroku vo vztahu s takymto jedincom. Nedajboze, ak by ste sa vzali, este prides k jeho dlhom. Od jednej zavislosti k inej nie je daleko. Chces si na seba upliest bic s "fetakom", ktory nema problem presustrovat prachy na svoju davku u kamosa? Dnes je to trava , zajtra nieco "fajnovejsie". Utekala by som na hony daleko a obzrela by som sa az v bezpecnej vzdialenosti. Ziaden ohlad na jeho buduce otcovstvo! Radsej ziaden otec ako takyto mizera.

jabadaba
24. sep 2012

@sue som sa pobavila, odpust. Ked prasil, tak nebol pod tlakom chudatenko? Zasnem, ze sa najde zena, ktora kludne obhajuje nezodpovedneho, huliaceho magora. Oj, teda. Este chlapca treba polutovat, vazne. 😝

A ak sa citi pod tlakom a obmedzovany, nie je nic lepsie ako poriadny kopanec do analu. Ono sa zvykne podaktorym touto metodou rozjasnit. Alebo nech si slahne silnejsiu davku, oslobodi sa uplne, kazdodenne starosti, aj nim zapricinene ho uz ominat nebudu. Toz, rieseni je viacero.

tynamartina
24. sep 2012

@naky Prepáč ale s tvojich slov nemám pocit že ste partneri ale že ste len dvaja ludia žijúci v jednom byte.On sa vôbec nezaujíma o tvoje pocity a to sa podla mna bude len zhoršovať ked sa malé narodí. Nebudeš mať čas na to všetko čo teraz pre neho robíš a vôbec si to neváži. Čo máte vôbec spoločné keď chodí domov neskoro a zhúlený 😕 ? Kamaráti sú mu prednejší ako ty a dieťatko? Veď on by mal utekať domov aby ti pomohol a poláskal ťa. Neviem si to ani predstaviť takto žiť a to že ti vyčíta že sa nemôže ani opiť tak ukazuje na čo mu záleží, Jeho priority vyzerajú byť niekde inde ako pri teba a pri malom poklade ktorý nosíš pod srdcom. Možno ho zmení dieťa ale veľmi by som sa na to nespoliehala. 😢 Mysli hlavne na dieťatko a určite sa rozhodneš správne 😉

nejra
24. sep 2012

@stellina1982 myslis silvovu metodu ? :D nasa mama tiez dala sancu nasmu otcovi a tak ci tak sa zazraky nekonali...preboha ezotericke okienko na modrom konikovi 😀 ...aj ludia v osviencine niektori mysleli pozitivne a neprezili.aj ten clovek ktory bojuje s tazkym ochorenim nie vzdy prezije hoci mysli pozitivne...tu uz treba mysliet realne a predvidat a nie pozitivne...a par takych knih som precitala aj ja a nastastie zijem v realite

macioli
24. sep 2012

Ja mam ten isty problem mala ma 2,5 roka a žiadna zmena len sa to stupnuje a je to horšie.Pokial bude fajčit bude to o tom istom.Ja sa rozhodujem od porodu ,že ho opustim a stale som snim ,ale už som sa napevno rozhodla ,že končim.Najviac trpia deti.

sara07
24. sep 2012

skús navštívit psychologa ak sa predsa len rozhodneš odísť..ale myslím že ty v podstate rodinu ani nemáš..len taký obrázok ktorý pestuješ v sebe....otázne je či zvládneš aby vaše dieta videlo a neskôr chápalo že jeho otec je zhulený

jabadaba
24. sep 2012

@naky o to horsie, ze je dospely a nie pubertak. Trava je droga, ci sa to níekomu paci alebo nie. Radi sa sice do kategorie makkych, ale je to droga! Je tvoj partner snad nevyliecitelne chory a siaha takto po alternative alebo co ma za mindrak, ze si potrebuje oblbovat lebenu? Sa nedokaze zasmiat v jasnom stave? Potrebuje svet vidiet dvojmo s hojdajucou podlahou a chlamat sa aj na snurke od topanky, ci kde ma problem? Inak sa zabavit nevie a inak sa mu ani zivot nerata? No tak potom ma zjavny problem.

Rovnako je dost diskutabilne jeho spravanie, odhliadnuc od hulenia, ze po praci ide rovno ku kamosovi. Ma doma partnerku, zaklada si rodinu, vedie partnersky vztah. Ist za takychto okolnosti takmer denne kamosovi je na hlavu. Skor sa to javi tak, ze si s tebou potreboval len povyrazit v posteli, ups, nezvladol to, cakate dieta. Byvate spolu, tak fajn, ma doma upratovaci servis a zadarmo. Tiez vyhodne. Inac sa v jeho zivote ako tak citam nezmenilo nic. A ak Ti tu niekto pise, ze je normalne, ze chlap potrebuje rozlet a slobodu bez ohladu na vzniknutu situaciu, a ako on nie je tehotny a teda sa ho to netyka, tak je to dristal na entu. A najsmutnejsie je, ze takto dristaju samotne zeny.

Aby som teda uviedla podaktore do obrazu - muz sice fyzicky tehotny nie je a nemoze byt. Ale rovnako sa ho tyka vsetko okolo buduceho potomka. Tak ako sa musi vediet obmedzit zena a musi znasat vsetko co suvisi s tehotenstvom, porodom a tym ostanym po, tak je plne na mieste, aby zvolnili tempo aj pani tvorstva. Normalny chlap to vie sam od seba a zacne brat ohlady na partnerku a chrapun sa neobmedzi v nicom. CHLAP a CHRAPUN. Dve slova na rovnake pismeno, ale len jedno je to velke "CH" a robi muza muzom ci chlapom!

A este na margo vyssie spomenutych dristalov - som rada, ze nemam dceru, ktorej by nedajboze hrozil partner z dielne takejto tolerantnej mamicky... 😝

mirfa
24. sep 2012

@naky pokiaľ sa on nezmení, Váš vzťah nevidím na dlhú trvácnosť. keď aj spolu teraz ostanete, určite sa v blízkej budúcnosti rozídete, lebo si nemyslím že mu tieto výstrelky budeš tolerovať. ja by som ho poslala "niekam" už teraz. vlastne nie, ja by som si s takým ani nezačala 😲

bakajka
25. sep 2012

@naky nikto ti netvrdí že je feťák ale zváž si sama ktorý dospelý rozumný chlap by hulil keď má na ceste rodinu? Každý chlap sa začne tešiť na prírastok a takto sa začne správať len chlap ktorý to berie ako príťaž a snaží sa celú situáciu toho , že bude otcom len hodiť na teba, v tomto chlapovi oporu veru nehľadaj!! Skôr mi to príde že jedno dieťa máš už doma a druhé na ceste a ty sa snažíš vidieť v tom chlapovi niečo čo nieje, neviem koľko má on rokov či je mladý alebo nie , či je pre neho dieťa skoro alebo má pocit, že musí sa ešte "vybujačiť" ale ak sa takto chová teraz čo bude potom? Keď malé bude v noci plakať bude tebe nadávať, že sa v noci nevyspal? Keď nestihneš uvariť alebo upratať alebo urobiť niečo na čo bol zvyknutý vyleje si na tebe zlosť? Lebo sa staráš o dieťa .. Naky neuznávam keď dvaja ľudia zostávajú spolu len kvôli deťom a pritom si oni dvaja nerozumejú, deti nie sú hlúpe a vycítia veľa vecí , najhoršie keď sa dvaja hádajú pred deťmi vtedy je najlepšie sa rozviesť lebo deti majú vyrastať v kľude a v pohode , radšej nech sú dvaja od seba ale je kľud lebo dieťa ak vyrastá v niečom myslí si že je to asi normálne a presne tak ako sa chovajú rodičia môže sa začať chovať aj to dieťa, a bude mať presne taký istý život aký majú rodičia! 😒

bakajka
25. sep 2012

@mirfa myslíš, že ho opustí? Keď to nevie urobiť teraz a čaká s ním dieťa , neurobí to ani potom!

jabadaba
25. sep 2012

@bakajka plny suhlas.
A k tej schopnosti opustit na h. chlapa - tera ma uplne idealne podmienky. Pokial teda ma kde ist, rodinu, ktora ju podrzi. Cakat az uz bude dieta na svete a ona sa bude trapit, bude nervozna, frustrovana, ten blbecek zhulakany a mrzuty....tak na toto by som ja osobne necakala, leda ze by som bola sado maso a dopriala aj dietatu!

natfek
25. sep 2012

@naky
...tak ako som pisala-mame tichu domacnost uz tri dni. Medzitym dostala moja Babicka este aj mozgovu porazku, stravila som niekolko hodin s rodinou v nemocnici, partnerovi som to nevolala aj ked som asi najviac na svete potrebovala niekoho o koho sa clovek moze opriet. Ale to on nie je-a nemam pocit ze tvoj partner taky je. Poviem ti, ze ked sa v noci zobudil na to ze placem v obyvacke pri telke, strasne hrdinsky sa chystal nieco riesit. Tak som mu hned povedala ze nech si nefandi ze neplacem kvoli nemu a potom to zo mna vypadlo....to s tou babickou...chcel ma utesit ale... Uprimne som mu povedala to ako to citim-ze keby sa nechoval ako sa chova, tak by stal po mojom boku a bol mi oporou ked som sa to dozvedela a aj cely cas potom. Dost ho to vzalo... Bohuzial-je to pravda. To bolo v nedelu. Posledne tri dni som urobila ako som tu uz pisala-spravila si program ako slobodna, a zrazu bol on ten, ktory bol soma skor a cakal na mna. Ani raz som sa ho nespytala co robil, s kym bol, aky mal den... A ani ja som mu nerozpravala kde a s kym som bola. A vcera vecer ked bol doma takto sam uz 3hodiny zavolal ze kedy pridem a ci som jedla. Ked som potom prisla domov, pradlo zo susiaka bolo zvesene, bola oprata dalsia pracka, umyte riady a cakala ma vecera. Ktoru ON uvaril. Podakovala som a dalej pokracujem v style zivota-mam spolubyvajuceho s ktorym cakam dieta. Lebo to momentalne je. Este stale sa nema k tomu aby zacal debatu o nas, ale ja mu to uz nemienim ulahcovat.
Tvaril sa ze chce viac volnosti a cojaviem coho, ale ja suhlasim s mnohymi mamickami tu... CHLAP ktory bude dobry otec aj partner ma urcite zakladne kvality. Dodrzi slovo, hlada sposoby ako ulahcit a sprijemnit zene tehotenstvo-kedze on to ftzicky vobec nepocituje-a hlavne-TESI sa za svojou rodinou domov... Dokaze dlho pozerat na brusko a cakat na kazdy kopanec...
Ten moj sa aspon na babatko tesi, pozera na brusko a hlaska ho, zaramoval fotky z UTZ a tak...
Bude asi Celkom dobry otec.
Ale nieje dobry partner. A mam pocit ze Ty to mas podobne... Urcite aj trava ma svoj podiel-ja som osobne bola zabudla nehambim sa to priznat-je to ale uz niekolko rokov co som nehulila. Bolo tazke prestat ale stacilo mi vyjadrenie vtedajsieho priatela-bud ja alebo trava. Tak som prestala zo dna na den. Ak babatko nieje dostatocny dovod na zmeny zivotneho stylu-bude nieco?!
Mas to tazke, vobec ti nezavidim. Prestan brat ohlad na nho. On to nerobi. Nemusis ist od neho prec ani vzoat malej definitivne otca, len musis "vyhrat". Vyhrat nad jeho egoizmom a nezrelostou. Vydrzat dlhsie ako on, neodpustit mu lahko... Je to strasne tazke, ja s tym bojujem kazdu hodinu. Potom si vzdy pohladkam brusko a poviem si, ze kvoli babatku vydrzim hocikolko. A neulahcim mu to. Neodpustim mu tak lahko. Vsetko alebo nic. Lebo MOJE dieta, si zasluzi vsetko.

natfek
25. sep 2012

Zabudla malo byt zavisla... Telefon robi autoopravy...🙂

mirfa
25. sep 2012

@bakajka nie nemyslím... Ale chcela radu a mala som jej poradiť nech s ním ostáva a trpí ďalej?

vejula
25. sep 2012

@bakajka ja si skôr myslim, že tu nejde o vybujačenie.... JE to človek, ktorý ma taký životný štýl, ktoremu to tak vyhovuje, a rodina pre neho nieje dôvod na zmenu. Možno nečakal, že sa zrazu na neho zmenia naroky. Očakaval, že bude stačiť, že dava peniaze a raz za čas sa pohra s dieťaťom.
Poznam takych aj otcov, že si každý večer zapalia jointa, ako pre pohodu a skutočne tam nejde o vybujačenie...
A dokonca su ženy (nieje ich vela) ktorým to tak pripada normalne. ale väčšinou ženu dieťa tak zmení, že jej samej to dopne uplne prirodzene a vôbec vyplyva to z jej ulohy... KEdže už len tehotenstvo a dojčenie je obdobie, kedy sa žena musí vela vecí vzdať... A je to velmi psychicky naročne pre nu ked vidi, ako ona opustila všetko, a ked aspon do určitej miery niečo take očakava od chlapa a ten to vnima ako nejaky natlak z jej strany. Pričom nechape, že ona sa toho všetkeho vzdala uplne prirodzene bez ofukov

natfek
25. sep 2012

Viete co...?! Takmer vsetky tu rozpravame o vzdavani sa veci v zivote, a o tlaku a zmenach a obetach...
Pritom pravda je, ze s babatkom sa predsa zmeni to, co chceme. Tiez som velakrat povedala ze som sa vzdala toho a tamtoho, obetovala svoj zivot a telo a neviem co este... Ale ved dieta je tak uzasny dar ze pouzivanie tychto slov ma pomalicky zacina mrziet. Milujem to babatko a nic z toho neberiem ako obetu. Rada sa toho "vzdavam".... Ja to Priam nechcem! 😀 chapete ako to myslim...?! Neviem ci som to napisala spravne... A som presvedcena o tom ze spravny otec to bude citit rovnako. Taky ktoreho naozaj dojme k slzam pocut srdiecko svojho babatka a pre ktoreho je rodina uplne vsetko.... Naplnenie snov.
@naky Zelam ti/a aj sebe/ a vsetkym ktory maju partnerov ktory este neboli pripraveny na rodicovstvo-aby sa zobudili a aby si uvedomili ze sa im nemohli stat nic lepsie v zivote ako to ze maju nas a deticky...
A tebe hlavne aby pre toho tvojho zacala byt rodina naplnenie zivota a aby si uvedomil ake ma stastie ze vobec moze mat babatko... Vela ludi nema to stastie.

bakajka
25. sep 2012

@vejula prečítaj si čo píše v úvode Naky pretože tam nepíše len o hulení ale o tom, že jeho cesta z práce je ku kamarátovi stále má potrebu chodiť von s kamarátmi a ak Naky ide s ním tak jej to vyhodí na oči u mňa je to vybujačenie , ja som s partnerom skoro 3 roky a ani jedného nás to neťahá na diskotéku lebo sme radi, že sme doma a spolu lebo kolobeh dňa ráno vstanem idem do práce a tak o 17:00 prídem domov potom príde on a potom trávime spolu čas a stále si máme čo povedať! U mňa chlap ktorý sa ťahá po diskotékach a kamaráti sú mu prednejší pred partnerkou a bábätkom a ešte k tomu má chuť na hulenie je u mňa decko a nie dospelý chlap, lebo zodpovedný človek sa nedá na drogy či už mäkké alebo tvrdé.. droga ako droga.

bakajka
25. sep 2012

@mirfa vieš môžeš radiť čo chceš pokiaľ to ona sama nebude chcieť tak nikto nič nezmôže, ja som toho istého názoru ako ty ale sú ženy ktoré to neurobia nikdy a znak toho je už len to že si to nevie uvedomiť sama čo má urobiť ale potrebuje radiť od žien ktoré vôbec nepozná.. 😒

cica99
25. sep 2012

@bakajka suhlasim s @vejula . Aj ja si myslim ze tu nejde o vybujacenie , ale o to, že on ma taky životný štýl , na ktorom neplánuje nič meniť. On nechodí po kamarátoch hrať piškvorky alebo stružlikať vtáčie búdky, on tam chodí denne ako na klavír za jedným cieľom , a to húliť, hoci už vraj má pubertálne časy dávno za sebou. Zrejme ho to samého nebaví a s kamarátmi si vytvoril nejaký rituál alebo čo. Okrem toho, doma pre to zázemie a "oporu" už stratil a v práci si dať jointik nemôže. Veď @naky v úvode píše , že od kamarátov chodí zasadne zhulený, lahne do postele a o pol 9 spí. Dovi, dopo, nic a nikto ho nezaujima, a už najmenej náreky nejakej hysterickej ženskej. Skor mi príde už uplne vymletý trávou, ako nevybúrený....

vejula
25. sep 2012

@natfek Ved o tom to je. Že ty si to zobrala ako fakt a že tak to jednoducho je, takto sa tvoj život posunul a si s tym spokojna. Ja to tak v podstate citim tiež, ale na druhej strane očakavam to iste od muža. Tka isto ako väčšina žien, ktoré nemaju sice problem so zmenou v živote aka sa im stala, ale maju problem s tym, že chlap stale potrebuje to, čoho sme sa mi vzdali a už nam ani nechyba. A očakavame to iste od neho, ale vela chlapov to takto proste neberie. My velakrat prestavame žiť same pre seba a žijeme pre dieťa. Toto chlap malokedy pociti, oni beru dieťatko ako sučasť života, ale necitiapotrebu až na tolko zmeniť svoj život a vzdať sa uplne celeho ich dotarejšieho života.

@bakajka asi sme sa nepochopili. Ja si myslim, že tym všetkym jej chlap naznačuje len to, že on sa nehodla vzdať svojho spôsobu života, ani jej tehotenstvo a ani dieťa to nezmenia. Ako píše
@cica99 ide o nejaky ten ritual, o niečo čo potrebuje aby bol s dnom spokojny. Nie o to aby sa vyburil, aby poprevracal par kontajnerov a rozbil telefonnu budku.
Ako to že tvoj partner nema potrebu posedieť si s kamaratmi neznamena, že to nemaju iní chlapi. PRoste aj chlapi su všetci iní. Ako napr ja si popišem na koni, môj mm si potrebuje aspon raz za týžden dať pivo s kamošmi a odreagovať sa. A bohužial niekto si potrebuje každý den zahuliť - lebo je tak zvyknutý, lebo to potrebuje k tomu aby bol s dnom spokojny, lebo to tak proste má byť

bakajka
26. sep 2012

@vejula a @cica99 len mi baby teda vysvetlite prečo ak to je jeho životný štýl s ním ta baba je! Do riti veď ak by takýto bol stále tak o takého chlapa ani nezakopnem, alebo ho po mesiaci ako zistím čo je zač pošlem do kelu, prečo sa teda teraz sťažuje aký on je? veď to musela už vidieť aký je ak tak žije stále a nie je to teda naozaj len preto lebo ona je tehotná (teda , že sa zľakol zodpovednosti a potrebuje sa "vybujačiť" ešte) ☹

pectore
26. sep 2012

@naky tvoje dovody na opustenie priatela niesu take vazne...si tehotna a kvazi "akoby " ti bolo ublizene ze nemozes robit veci co robi priatel...nemozes sa tolko zabavat, ani stretavat s ludmi...bud uz preto ze nevladzes alebo nemas chut. Ale to nieje dovod aby si to zakazovala jemu...je to jeho "posleny volny cas"... ak vravel ze po porde sa to zmeni...daj mu to po porode aj pocitit...nerob zo seba mamicku ktora vsetko zvladne a tlac na neho aby sa staral a aby chodil domov na cas...pretoze je to na teba privela...kludne by som aj nejaku debku a slzy predstierala ak by sa po porode nespameta...neustale by som mu pripominala ze je to aj jeho dieta..... bohuzial tehotenstvo je udel zien a nemozne chlapom zavidiet ich slobodu v tomto obdobi..... skus travit cas inac nez sedenim doma...prechadzaj sa po nakupnych centrach napr...alebo sa viac bav s kamoskami...trosku by som sa od priatela "distancovala" ...a .nechala ho nech si uzije.... i ked na druhu stranu by si mala byt pre neho cislo 1 no nesmies to zneuzivat.....ak sa k nemu moc pchas je jasne ze ta bude odstrkovat.....a dalsia vec si tehotna...precitlivela...reagujes na vsetko zbrklejsie nez obycajne.... ja ti poviem tak je tisickrat lepsie ked je niekto zhuleny ako keby bol ozraty.... Zivot s clovekom ktory by chlastal by bol 100 krat horsi ako s niekim kto si zahuli....ci uz z ekononickej ale aj vztahovej stranky.... ludia co hulia neprestavaju ani ked maju dovody.... takze moc nepocitaj ze dieta priatela oduci od tejto neresti..... musel by najst vazny dovod a dieta nieje dovod pre chlapa aby prestal hulit...a hlavne ak uz vravel ze skonci a oklamal ta...urobi to znova.....ale stale to nieje dovod na rozchod....pretoze mate spolu dieta, a to ze si obcas niekto zahuli nieje vo vztahu taky pruser ako ked niekto chlasce.... neohorzuje to rodinu do takej mieri... A pokial mate obcas obdobie ze vam je spolu krasne..tak to treba skutocne zvazit aby ste zbytocne nezabili rodinku koli tomu ze ti skacu hormony a vela vaci ti vadi..... pockala by som isto aspon do porodu...pripadne nejaky cas po nom.... ale riesit taketo veci tehotna je zbytocne... pokial to samozrejme nieje vazny dovod...ale to co si napisala dovod na rozchod nieje.

cica99
26. sep 2012

@bakajka no, ona to predtým neriešila, zámerne to prehliadala. Písala, že húlil aj predtým, ale neprekážalo jej to, až keď otehotnela, prestala to tolerovať. 😖