Mám ostať s manželkou, s ktorou sexuálne nežijeme alebo odísť?
Pozdravujem,chcel by som poradiť. Mám dilemu či nechať svoju ženu ktorú mám rád ale sexuálne je to strašné z jej strany. Sme manželia 8 rokov ,máme spolu 2 deti. 4,5 ročnú a 18 mesiacov. Za posledných 5 rokov sme mali sex 5 krat, za každým totižto otehotnela a počas tehotenstva odmietla mať sex. Myslel som si že to zvládnem a nebude mi to chýbať, pomáhal som si sam. Sme spolu skoro 15 rokov ,predtým sex nebola žiadna výhra totižto bol som jej prvy,takže som sa snažil niečo ju naučiť. Nikdy nemala potrebu sexu ,tvrdý ze nikdy sa sama neuspokojovala ,stále som sa prosil...Myslel som si že to zvládne,keďže som bol zaneprázdnený svojou prácou a večer mi to až tak nechýbalo keďže som bol unavený...snazil som sa zabezpečiť do budúcnosti, dom,peniaze...hlavne pre deti...do času keď som spoznal priateľku s ktorou som znovu omladol a zistil co mi chýba v mojom vzťahu ...Mám 41 moja žena je v mojom veku.. teraz moja ex priatelka mala 35, nechala ma kvôli tomu že som neurobil žiadne kroky k rozvodu aj ked som to tak cítil a planoval urobit...teraz som späť doma akože dobrý manžel ale stále sa trápim ,že to nieje ono. Necítim sa dobre ,chcem byť s deťmi ale viem že sexuálne to už lepšie nebude s mojou manželkou a ja som ochotný po mojej skusenosti bežať za každou sukňou. Keď nie teraz potom uz nikdy...zabezpečil som celu rodinu,peňazí mame ako smetí, nechcem nič len nájsť pokoj v duši...Žena sa naozaj stará, keďže nepracuje, vsetko je v domacnosti super....ja som stratil zmysel pre prácu, peniaze,seba...môj zmysel života sú deti ....ja mám dilemu hľadať novú priateľku s ktorou to bude sexuálne ok a začať nový život alebo prestať nariekať sebe samému a zvyknúť si...
do buducna...
Povedz jej, ze si nestastny chyba ti milovanie a ked to takto pojde dalej uvazujes o rozvode.Ze uz to dalej nezvladas.Milenku nespominaj Ja by som bola hrozne zvedava, co ti odpovie. Treba sa ozvat.Ona mozno si mysli, ze si spokojny ze si si zvykol, a ked sa objavis v ruke s milenkou ze sa ides rozvadzat, tak to psychicky nezvladne.A mate malinke babtko co tiez na nalade neprida.Ja na tvojom mieste jednam na rovinu hlavne kvoli nej, aby nedostala sok, ze roky si zije v nejakej bubline aky je muzik spokojny a vsetko je ok
@dovozadokoca 😀 😀 😀
Kolko sa o tom rozpravate?
Nema mozno nejaku traumu. Strach? Ci uz po porode. Alebo spominanom potrate?
Pre zenu to moze mat psychicky dosah a tym padom aj odstup.
Skuste sa o tom viac rozpravat. Mozno pochopi ze tak to dalej nejde.
Zase na druhej strane si porovnaj na vahe. Co vsetko ostatne ti na zene vyhovuje. Myslis ze sa oplati to vsetko “zahodit”. Pre nieco ine?
Nielen ju. Ale scasti aj deti?
Ako bolo vyssie pekne vystizne napisane. V starobe ti sex vodu nepoda. Obrazne. No nezabudaj ze ide tam o celkove porozumenie s partnermi. Pochopenie. Akysi sulad v beznom zivote. Ak toto je vsetko ok tak... na starobu sa ti to vrati.
@nemazmysel Myslim si ze super to vystihol @tomaas ...
@nemazmysel V prvom rade máš veľké plus, že sa vôbec zamýšľaš nad tým všetkým a máš záujem to riešiť... Nepíšeš ako konkrétne žijete a ako máte rozdelené práce súvisiace s rodinou a domácnosťou a iné veci, ktoré je dôležité pre dobrú radu vedieť... Rovno ti poviem, že pre mňa je veľmi dôležité intímne spolužitie partnerov na spokojné a šťastné fungovanie rodiny... Keď sa vytratí vzájomná fyzická blízkosť dvoch ľudí, ktorí sú manželmi a zároveň rodičmi, stráca sa aj vnútorný cit, tým aj vnútorná spokojnosť a to všetko vplýva nepriamo aj na deti... V prvom rade si ujasni, či svoju manželku miluješ a ak zistíš, že áno, snaž sa urobiť všetko preto, aby sa vaše partnerské spolunažívanie dostalo do stavu vzájomnej spokojnosti... V prvom rade daj možnosť vyjadriť svojej manželke ako to vidí a cíti ona a možno zistíš, že jej na srdci ležia úplne drobnosti, po ktorých vyriešení sa to napraví... Možno len potrebuje vidieť a cítiť tvoju podporu, aby sa ti dokázala oddať telom aj dušou... Keď bola neskúsená, možno len potrebuje nejako v týchto veciach povzbudiť a naviesť tým správnym smerom, veď ty už vieš ako to treba spraviť, dôležité je za každých okolností byť na jednej lodi... V prvom rade ste dôležití vy dvaja a váš vzťah až tak môžete riešiť deti, veď dobrými rodičmi môžete byť či už spolu alebo osobitne... Určite je lepšie, keď sú rodičia dobrými priateľmi ako zlými partnermi... Keď sa však vytratil z teba cit, nie je dôvod zotrvávať spolu zo súcitu a je potrebné to doriešiť tak, aby každý bol spokojný... Ja hovorím, že tvoj osud si na teba počká, aj keď sa mu ako budeš brániť a niekedy sa síce niečo zdá ako najhoršie, ale nemôžeš vedieť, či to lepšie ťa ešte len nečaká... K deťom však treba pristupovať citlivo a netreba za žiadnych okolností na ne zabúdať, ale tie raz vyrastú, budú mať vlastný život, no ty budeš žiť sám so sebou a svojimi pocitmi navždy...
@nemazmysel Ahoj, nečítala som celú diskusiu, takže možno zopakujem, čo tu už bolo napísané. Kvalitný sex je dôležitá súčasť zdravého, šťastného vzťahu, ale je len jedna z viacerých,takže ak vám to všade inde klape - t.z. ste si duševne/mentálne veľmi blízki, máte sa skutočne radi, trávite spolu voľný čas, ako rodičia sa cítite naplnení, spokojní, viete sa porozprávať, spoločne zasmiať, zabaviť, riešiť každodenné problémy, ale aj tie vážnejšie,....tak by som na tvojom mieste rozmýšľala, či ten váš sex bol taký "nemastný, neslaný" už počas randenia (ak áno, škoda, že si nad tým ako je pre teba dôležitý neuvažoval už vtedy), ak nie - tak hľadajte spolu cestu ako to vyriešiť k spokojnosti vás oboch. Určite by som to nenechala len tak plynúť - treba sa v prvom rade citlivo, no vážne porozprávať so ženou a potom spoločne smer sexuológ+ párový terapeut. Až keď na tom riadne popracujete a nebudete vidieť žiadne zlepšenie, tak začnete uvažovať čo ďalej, či zostanete napriek tomu spolu ako rodina, pretože šťastie, blaho detí vám bude prednejšie pred touto časťou vzťahu alebo pôjdete od seba - možno aj tvoja manželka má takýto problém ako ty (ako si písal, si jej prvý a zrejme zatiaľ aj jediný sex.partner, takže tých skúseností nemá veľa a nemá s čím porovnávať, momentálne je sociálne izolovaná, zavalená starostlivosťou o domácnosť a deti, pridajme k tomu smutnú, ťažkú skúsenosť z potratu vo vyššom štádiu tehotenstva..... ale toto všetko neznamená, že s nejakým iným mužom by v sebe nemohla objaviť potešenie zo sexu), možno vám to sexuálne neklape ako páru, ale každý zvlášť by ste vedeli prežívať vzrušenie s niekým iným. P.S.: Samozrejme neschvaľujem tvoju neveru, prejavil si sa ako zbabelec najmä vo vzťahu k tvojej žene, rodine a taktiež vo vzťahu k milenke.
hmm to si neviem predstavit a podla mna je tam nieco zle. ako bolo by fajn ak by ste sa o tom priamo porozpravali a podla mna tam uvidis, ci to fungovat bude alebo nie a ci je vobec nejaka sanca na zachranu
Nezvyknem sa zapajat do takychto diskusii, ale... V tvojom pripade by bolo urcite treba prehodnotit ake su tie prave hodnoty. Spominas, ze je chyba iba v sexe a vsetko sa toci okolo neho. Myslim, ze by tu pomohol otvoreny rozhovor s manzelkou. Na druhej strane musis chapat aj ju, ze to urcite nema doma lahke s dvomi malymi detmi a davaju jej zabrat a mozno by rada uvitala viac pomoci z tvojej strany. Skus sa zamysliet nad tym, ci by tvoje deti, keby mali moznost vyberu, vybrali si taku rodinu, v ktorej otec podvadza mamu namiesto takej v ktorej si manzelku vazi ako matku svojich deri a je pre ne prikladom. Rodina je vsetko, to je zmysel a mali by sme si ju vazit. Nie hladat chvilkove potesenia, pride staroba, choroba a potom? Potom mozes zostat sam, a uvedomis si ze si stratil to najcenejsie co si v zivote mal.
No nic. Citala som len prve komentáre a mam dost. Tak chudak chlap, nema doma sex, našiel si frajerku, ktoru ale opustil no tuzi si opäť niekoho nájsť, lebo chce pokoj na dusi. No, tak ten pokoj takto urcite nenajdes! Najprv skus urobiť všetko pre manzelstvo, ak nie, ukonci to slušne a potom si hladaj. MNA LEN ZAUJAL TEN DVOJAKY METER aky maju zeny na zeny v podobnej situacii a na muza. Ak muz ako tento, tak chudak no, nedostáva od zeny co by mal, ona je sebecká a v pohode ze podvadzal zenu a ved co nech si najde dalsiu na sex. Ale ked sa presne takto postazuje zena, ktorej muz odopiera sex, ihneď ju mamicky spacifikuju recami ze to predsa musí vydrzat, ze sex nue je všetko, ze nech predsa ozivi vztah, nech sa snazi..... Ale chlap.. Ten nemusí nic. Smiesne az tragikomicke
V prvom rade by som sa chcel poďakovať za odpovede a komentáre. Aj keď sa trápim a určite budem cez akýsi čas, som sa rozhodol ostať a zabojovať o rodinu. Manželka mi prepáčila,aj keď som bolo dve mesiace mimo bez záujmu o rodinu ,stratený v mojom sebeckom vnímaní okolitého prostredia. Teraz sa dve mesiace trápim sám so svojím svedomím...Takže baby keď môžete ľúbiť svojích partnerov ,prepáčte keď sa dá a buduje vzťahy do budúcna. Ja sa taktiež pokúsim napraviť čo da dá, hlavne kvôli deťom oni za nič nemôžu. To sú naše radosti do budúcna. Verte že nie každý chlap nie je zlý, niekedy len stratený sám v sebe. Tiež som si nemyslel že som schopný byť neverný ,stalo sa, vsetko je o porozumení. Kto tým prešiel vie o čom rozprávam. Nebude to ľahké do budúcna ale chcem sa s tým vysporiadať. Chcel som sa len poďakovať a zároveň dodať odvahu iným bojovať za pokoj v duši a v rodine...
@interneta
Ja si myslim,ze taka je doba...zase dnes nikto nema na nikoho cas....na jednej strane to je dobre....ze si vylial dusu radsej sem..skor akoby sa mal uchylit k inemu kroku.
Kedysi som pocula,ze v Skotsku nemali zaclony na oknach domy preto,aby sa videlo domace nasilie....to su take odlisnosti...neviem co je na tom pravdy....ale castokrat za tym su realne veci.
Ako aj striedavu starostlivost vymyslel otecko,ktoremu zena nechcela dovolit vidiet dieta.......atd.
Mal by si s nou ostat..mate dve male deticky a ty si ju podviedol prave v case ked hlavne to mensie este vyzaduje plnu starostlivost...musel si ju velmi zranit..rozumiem ze ti sex chyba a ze ho potrebujes..ale snad necakas ze po nevere ked potrebuje znovu ti zacat verit s tebou zrazu cela stastna zacne mat sex..a hlavne urcite nema chut aj preto lebo je pod tlakom ze ak ti neda tak si najdes inu..takyto tlak neposobi zrovna vzrusujuco..nehladaj inde..dokonalu zenu nenajdes a pozor aby si neskocil z blata do kaluze..a zena sa spamata ze nevernika jej netreba a ty este skoncis sam alebo ta este nejaka zlatokopka oberie o peniaze..vaz si ze mas zenu co ti dala deti..ze sa o teba stara...vaz si ju a pracuj na vasom vztahu a vysledky sa dostavia..deticky odrastu rychlo a bude lepsie..ale to ze deti su s vami v jednej posteli povazujem za hlupost..nejde len o sex ale aj blizkost partnerov a vecerne rozhovory. .mozno ma tu ukamenuju ale moj nazor je ze deti do manzelskej postele nepatria..velmi ti odporucam knihu od garyho chapmana 5 jazykov lasky..stoji necelych 9 eur,pripadne si ju zdarma stiahni na uloz.to... mne osobne velmi pomohla v manzelstve..podstata knihy je v tom, ze na kazdeho funguje ako prejav lasky nieco ine. Jeden potrebuje najma ocenenie a komplimenty..druhy zazitky a spolocne straveny cas..treti fyzicky dotyk a sex..stvrty sluzby a starostlivost..piaty darceky..a zbytocne niekomu budes chciet ukazat lasku napr darcekmi a vela zarobenymi peniazmi pre rodinu, ked on najviac zo vsetkeho potrebuje ocenenie a komplimenty..urcite ak mas cas tak aspon par stran si z toho precitaj..mne to naozaj lepsie pomohlo pochopit manzela. .mozno nejako citlivo skus naznacit manzelsku poradnu..tazko sa tu radi ked my pozname len jednu stranu mince..a este mi napadlo..preboha 5krat ste mali sex a z toho 2 deti a jeden potrat? Ani sa jej necudujem ze sex odmieta kedze sa jej to spaja s tehotenstvom a dalsie uz zjavne zazit nechce..takze kondom, prerusovana suloz a plodne neplodne dni a mozno aj kombinacia vsetkych troch..a hlavne sa vela rozpravajte..vies mozno si nanic milenec..mozno si len sustredeny na fakt, ze ty potrebujes sex lebo si chlap..ale nevnimas to, ze nato aby si to tvoja zena uzila, tak sa potrebuje citit milovana a neohrozena tym, ze ak ti neda tak si sex najdes inde .potrebuje pomoc v domacnosti a s detmi..a citit sa v tvojich ociach pritazlivo..drzim vam palce..nezahod to co mas a bud vdacny zato ze ta vzala naspat po nevere.
@nemazmysel ak sa chceš vrátiť, vráť sa kvôli svojej zene. Deti odrastu, ale ONA tu bude stále. Ak ti odpustila, je nesmierne silná a zaslúži si úctu. By si jej mal každý deň ruky nohy bozkávať.
A nezabudni, kým ty si si užíval a myslel na seba, strácal sa v sebeckom vnímaní (naozaj len pekne povedané to, že si t.tkal inú ženu a s.al na rodinu), ona na takéto excesy nemala právo. Ona bola pri deťoch, bezvýhradne, celá po cely ten čas.
@pieksamaki takto, nevravim, ze je zle, ze sem pisal. Ale z pohladu dotknutej zeny by som nadsena nebola. Hlavne, ak napriklad pise, ze sex nic moc (a ak by sa o tom so zenou ani nerozpraval a ona ani nemala potuchy, tak to by som bola nastvana)
Mal by si si položiť otázku: Miluješ svoju ženu? Prečo ju miluješ? Je pre teba dôležitejšia tvoja žena alebo sex? Dokážeš žiť bez sexu?
Ja by som sa určite poradila so psychologom/partnerská poradňa a chcela by som vedieť prečo moja manželka/manžel odmieta sex. Ja by som chcela vedieť dôvod, chcela by som pochopiť toho druhého partnera prečo je to tak. Tvoja žena je možno asexuálna alebo má nejaký iný problém. Ak vravíš, že ju máš rad, tak by si to mal riešiť.
A este toto ma zarazilo - ze na sex nikdy nebola.Co to znamena? Ze ked ju pobozkas ked prides z prace potlapkas po zadku odskoci akoby ju had ustipol? Ze si ju nemozes posadit na kolena? Drzat sa vonku za ruky ako mlado zalubeni? A v posteli si ju neprebudil? Viac x som pocula ze zena nechce sex.Cize alebo sa neciti milovana, ide len o to jedno( ziadne kvetinky a podobne) alebo je muz v posteli sebecky ci ju neprebudil..Robis predohru a staras sa aj o jej potreby, neni to vzdy len o tebe? Lebo ja ked z inych diskusii vidim ako niektori muzi sexuju, tak sa ani necudujem, ze sa zeny sexu vyhybaju, nemaju orgazmus a nebavi ich. Dlhsie hladkanie celeho tela prebudi sj mrtvolu, tak neviem, sko vam to funguje intimne, ale mozem ti povedat, ze az po 30ke davno som stretla cloveka kedy som pochopila preco zeny pti tom kricia.Takze muzi si za to mozu sj sami Mozno to neni tvoj pripad..Treba sa jej spytat, v tomto by som sa nehanbila.Ste manzelia tak ake tajnosti
Skusila by som esze raz prebrat svoje frustracie s manzelkou, poradka, sexuolog, ktovie kde ma blok. Mozno aj ona ma nieco voci vam o com neviete. A ak tam z vasej strany bola uz nevera aj to moze byt ono. Skratka by som
tomu dala sancu, aby ste obaja vedeli ze ste pre to spravili maximum. A ak ani potom nic, tak asi to skoncit, ale s tym pocitom ze ste sa pokusili. Ono deto velmi vnimaju aj ked su rodicia nestastny, verte mi, aj ja som bola take dieta 😉
@karolinakr ja napriklad predohru ako taku neznasam 🤣 Som na to moc unavena mama 🤣 Ale pravda ze predohra v podobe prejavu lasky je velmi dolezita, ak pokulhava, je to velmi o odcudzeni a to sa prejavi samozrejme aj v posteli
@nemazmysel kvoli sexu opustit krasnu rodinu je nezmysel. na zaciatku je kazda zena suxuchtiva, ale casom pride rutina. Sadni si zenou, povedz jej o svojich pocitoch a povedz jej, ze pomyslas nad neverou, ze potrebujes sex. Ak ta lubi a zalezi jej na tebe, pokusi sa venovat sa ti alebo hladajte spolu sposoby. Navstivte lekara, rozpravajte sa. A preco vlastne sedi doma? Co nejde pracovat? Mozno si zvykla, ze ty vsetko zabezpecis a uz tak zlenivela, ze sa jej nechce ani sexovat 😀 mozno jej v niecom vadis alebo si bol len darcom spermii, ma deti a to jej staci. Mozno bola vychovavana tak divne, ze jej teraz sex nie je po chuti. U nas doma bol sex vzdy tabu a bolo to nieco zle, strasne a dodnes to mam tak zafixovane 😀
Tak keď už kvôli sexu sa chceš rozviesť si dobrý sebec a chrapun!Teba nezaujímajú tvoje deti,že budú trpieť a ťažko znášať rozvod???!!!sex nie je všetko.teba by som teda nechcela.fuuuuj.
Ahojte potrebovala by som poradiť s partnerom sme spolu skoro 11 rokov mame spolu syna ma necelých 9 rokov s mužom som si prešla veľa skúšok a sklamaní ale stále ho ľúbim a všetko som mu vždy odpustila a riešila každý problém a pomáhala mu jasne boli aj zlé obdobia mal také extrém zecez leto bol bohem chcel si robiť čo chce a cez zimu mal depresie ktoré sme už museli riešiť so psychiatrom po4 mesiacoch povedal ze prestal brat lieky tak som mu povedala ze to nech nerobí že on sa cíti dobre a povedal to aj doktorovi a ten mu liečbu ukončil a potom som mu v telefóne nasla že si vypisuje s bývalou s ktorou paktoval predo mnou a ona bola vydatá že nech mu pošle fotku a som sa ho na to spýtala že je to normálne ze prečo to riešim a ja som sa ho spýtala že ako by to dopadlo keby som to nenasla tak s kľudom mi povedal ze by mu poslala hoľu fotku potom si začal blokovať telefón začal si kupovať veci nový notebook nový telefón kúpil malému počítač lebo on sa tak rozhodol a oni si ide robiť čo chce potom povedal pre mojim bratrancom že deti netrpia keď sa rodiča rozidu že deti sa majú lepšie lebo rodiča sa predbiehajú co im kúpia a predtým také veci nevravel ten chlap sa za dva mesiace zmenil ta ze som mu povedala ze ja ho nezpounavam ako by som žila s iným mužom povedal som mu mesiac a pol som ho prosila aby prestal a chcela som zachrániť rodinu a on mi stále vravel ze on nevie ci so mnou chce byť už raz to spravil pred 5 rokmi ale to behal 2 týždne a po víkende sa vrátil a plakal ako sme mu chýbali a ja som mu pre páčila mame spoločnú hyp a dom vôbec nie je Dorobeny a pritom je murár a peniaze sú už není našiel si nejakú kamarátku o ktorej tvrdí že s ňou nič nemá a ze ona mu ponúkla izbu v odme lebo ze mu jej bolo ľúto ze spával po nociach v aute a povedal mi také veci ze on už nerozmýšľa rozumom ale dušou že okolo neho krúži smrť že on si nepotrebuje hľadať ženu že ho chce niekdo asi zabiť a ďalšie takéto veci ze sa stretol s takými ľuďmi co majú schopnosti a ze sa ho drží duša malému povedal ze mamina chce iného chlapa a ja som mu povedala ze chcem jeho ale aby sa viac venoval rodine a keď bol s malým tak mu povedal ze ak bude do roka dobre a sa s tým zmieri tak mu kúpi agamu a ak nie tak ze mu ju nekúpi a k tým ľuďom ho zobrala ona a ze je to uzavretá skupina ľudí mňa by tam nepustili lebo ja nerozmýšľa dušou ale rozumom ja som epilepticka že beriem lieky aby ma udržali v realite a keby som ich nebrala že by bola zo mňa dobra jasnovidka alebo veštica že mu to povedali oni ze musí ísť na genetickú a potom ešte na vyšetrenie do Ostravy že videl takú hru že bola. Medzi nami stena že ja som len stala a plakala že on ma volal aj som k nemu nešla že tam bola položená pištoľ a ze ľudia mali kyjaky miesto rúk kyjaky a takéto somariny ta ho tak zmanipulovala že prišiel za minútu 12 lebo ze by to zle dopadlo jeho brat sa jej pýtal ci býva u nej že hej že je šťastný ze sa ponáhľa k nej domov a ze jej robí dom a ze je šťastný a ze to môže robiť že jej chodí po drevo do krbu a stále sa rozprávajú že je spokojný a keď bol doma že sa mu nechcelo nič robiť a keď aj niečo spravil tak to robil na silu uple nás s malým zlomil malý mi stále plače že on to tak nechce že on chce kompletnú rodinu po večeroch mi plače aj cez deň nedokáže sa sústrediť je hotový a aj ja povedal mi ze pre malého príde za 2 3 týždne keď mu bude lepšie ja som mu povedala ze malého môže prísť pozrieť ale ze mu ho samého nedám lebo sa bojím co by mu natrepal a ze o tých veciach co mi povedal ze nemám nikomu hovoriť lebo by si o ňom mysleli ze je blázon a dali ho naspychiatriu ale pred ostatnými on je úplne v pohode nik mi verí mi len jeho mama a jeho teta lebo oni dve vedeli o tých depresia ja osm si myslela ze je všetko v poriadku a on ze vravel radšej chodil do roboty aby s nami nemusel byt povedal mi ze necíti lásku a ze videl ze ja budem šťastná ze on to vie a ze jemu bude stačiť mňa vidieť šťastnú tak ze bude aj on a ze takto chce chrániť malého ale žiadne vysvetlenie nič po 10 rokoch lebo on sa so mnou o nás nechce rozprávať že príde čas keď mi to povie ale ja si myslí že si to zaslúži poraďte mi prosím ako sa k tomu postaviť aby sme to s malým zvládli lebo jeho brat mi povedal ze vyzerá byt teraz šťastný a spokojný začal podnikať sám všetky peniaze co sme mali pominal ešte si sám išiel na dovolenku a pritom sme sa dohodli ze tento rok nepôjdeme na ňu že radšej spravíme kúrenie sľúbil mi ze malému ten dom do robí ale ja mu už neverím a bojím sa ze prídem o dom koli nemu co mam robit
@zuzanita312 tak na jednej strane je to pacient, čo je poľutovania a pomoci hodné. na strane druhej to vyzerá že aj keby bol fit, veľa zodpovednosti v sebe nemá a správal by sa rovnako...asi že bude si robiť čo chce čo mu aktuálne vyhovuje ak nemá bokovku je rád s tebou ak má, deťom nieje zle ak sa rodičia rozvedú....v podstate mi príde že s tým nemáš veľa čo robiť lebo on sa rozhodol sám odísť takže ho nemusíš ani vykopnúť. len to rešpektuj a povedz si že takého muža nepotrebuješ. je to ťažké po tých rokoch no skús sa venovať sebe malému a uvidíš že si šťastnejšia
Toto je neuveriteľne ake dlhé romány tu píšete.Si myslite že druhým Vám vyriešia problémy za Vás?Vy viete najelpsie a poznáte svojho partnera.A každý vie ako by sa mala dvojica správať a chovať k sebe.
@nemazmysel Je mi Vás oboch ĺúto, ale skúsila by som manž.poradňu, úprimný rozhovor. Nech sa vyjadrí tvoja manželka , prečo nechce mať sex. Mne sa zdá, že komunikácia medzi vami je úbohá. Mali by ste si úprimne povedať komu čo vadí a potom hĺadať spolu riešenie a kompromis. Škoda hned páliť mosty, veď ledva o sebe navzájom niečo viete. Po toĺkých rokoch ste si nesadli vyrozprávať veci, ktoré v timto vzťahu nefungujú. Objasnite si tieto veci a možno budeš prekvapený.
@rainbow82 a bodky, čiarky nič... 🥺 Snažím sa čítať a stratila som sa . Nuž.. to sa stáva v zúfalstve 😏

@nemazmysel Psal jsi, že si ji takovou už bral, že na to nikdy moc nebyla, nechápu proč sis jí teda bral, když je pro tebe sex očividně prioritou..uvědom si, že behem pěti let byla třikrát těhotná, jednou dokonce porodila mrtvé miminko, nejenže je to bouře hormonu jak sviň,ale taky obrovský trauma.. nejedna žena se po necem takovém zhroutí, nehledě na to, že po porodu velká část žen ztratí chuť na sex kvůli hormonům, únavě atd., je to celkem běžné.. A pokud tvoje žena na to nebyla ani před tím, tak tím spíš na to nebude ani po porodech..Já teda nevím, jestli jsem to nepřehledla (nečetla jsem úplně všechno), ale mám pocit, že jsi tu nikde nenapsal, jak ses snažil ten váš problém ( krom toho, že sis našel bokovku) řešit..jestli jste o tom mluvili, jestli jsi ji třeba odlehčil v povinnostech,aby si odpočinula, jestli jsi ji třeba vytáhl na nějakou dovolenou jen ve dvou, jestli jste třeba nebyli v poradně??? Pokud ne a tys to vyřešil pouze tak, že sis vrznul jinde s nějakou bezdětnou holkou bez závazků a starostí, tak je to pěkný svinstvo.. problémy se takhle neřeší..já netvrdím, že jsi na vině jen ty, ano, sex je ve vztahu hodně důležitý, ale tys věděl do čeho jdeš, věděl jsi, že na to žena moc není a přesto sis jí vzal a pořídil sis s ní děti..momentálně přemýšlíš jen přirozením a sex upřednostňuješ před vším, co jste se svou ženou vybudovali, prožili, dokonce i před svými dětmi.. ty se divíš, že to tvou ženu nebaví, po tom cos jí udělal, ona to dělá kvůli tobě a nedokážeš to ocenit.. věř tomu, že spát s někým po tom,co tě podvedl, je sakra těžký!!! Tak se prober a začni zachraňovat své manželství..