icon

Mám ostať s manželom, či odísť s milencom?

doldy
4. apr 2014

Ženy poprosím o radu... S manželom sme sa spoznali 7 rokov dozadu. Po troch rokoch bývania a svadby prišla svadba. Po svadbe sme chceli mat dieta. Planovane. Žial, z manželovej strane to prirodzene nejde. Museli sme podstupit umelé oplodnenie. Darcovské spermie. Podarilo sa hned na prvý krat. Máme krásne zdrave dieta. Počas mojho tehotenstva zomrela manželova mama. Žijeme u jeho rodičov doma. Velký dom, dvojgeneračný samostatný vchod. Počas nášho života tu prišlo vela zlého. Svokrovci ma radi nemajú, vždy mi to davali pocitit. Zial MM sa ma pred nimi nezastal nikdy verejne. Počas mojho tehotenstva sme prežili krizu. Ani jeden sme sa nevyrovanli poriadne s tým, ako naše dieta vzniklo. Po porode sa to zhoršilo. Obaja sme žili len pre dieta. Náš život sa uplne odcuzil. Hadky, nič sa nemenilo. Stratilo sa iskrenie, vášen. Večer sme travili ja na internete, on pri telke. Prišiel tento rok a ja som niekoho stretla. Pozorný muž, ochotný založit si so mnou rodinu. Ktorý má rad moje dieta. Ako slaboch som si povedala, že to necháme na osud. Za tri mesiace sme spolu stravili 4 noci plné vašne. A počas tej tretej som otehotnela. Myslela som si, že ked sa to raz stane budem štastna,,, ale neni som. Neviem, či to jo osud, alebo teraz citim strach z tej zmeny. Ale ja neviem čo urobit. MM povedal, že ak podstupim potrat zostaneme spolu. A ak by sa milenec dozvedel čo sa stalo, zoberie ma odtialto. čo by ste spravili vy, verili by ste na osud, alebo by ste stavili na rozum. Zostali tu a pokusili sa všetko polepit???? Dakujem za každý nazor a verte mi že ma velmi mrzi ako som sa zahravala. Sa mi to všetko vypomstilo až až....

sliznik
4. apr 2014

Nechápem, prečo na tak vážne otázky hľadáte odpoveď práve tu....? Máte predsa toho najlepšieho radcu, myslim tým vaše srdce a pod ním vysnívaný život. Snáď len toľko by sa dalo.... a síce, ako píšete, ze ste sa o zrod života márne s manželom snažili. Spomeňte si ako Vam bolo! A teraz si skúste predstaviť, ako by ste sa mohli cítiť vo dvoch situáciách.... Žiť s vedomím, že ste život zobrali a nechať sa tym žrať, alebo mužovi, ktory je k Vam pozorný ukážete vysnívané dieťa.

purplelife
4. apr 2014

Bojuj za vase manzelstvo. Od problemov sa neuteka, treba ich riesit. Chod za svojim srdcom... To je uzasna rada. Ked za nim pojdes vzdy, tak vystriedas x chlapov. Svojim detom tymto stylom znicis zivot, nebudu vediet co je to stabilna rodina. Manzelstvo nie je vzdy prechadzka ruzovou zahradou. Skus hladat cesty, ako poriesit vztah s manzelom.

bastika
4. apr 2014

Žiaden muz nestojí za to aby išla žena na potrat. Určite by som volila dieťa a je jedno co je okolo toho

jabadaba
4. apr 2014

Pokial je milenec pripraveny zakladat si s tebou rodinu, mysli vas vztah vazne, potom by som za danych okolnosti volila jeho. Tak nejak mi to vychadza. S tvojim muzom to podla mna uz nezlepite uplne. Odcudzilo vas dieta, lebo nebolo splodene manzelom. Navyse, je tu nevera a dalsie, nie jeho dieta na ceste....

ivuska6
4. apr 2014

vie ten tvoj milenec ze cakate spolu dieta ? ak ano ako sa k tomu postavil tesi sa chce zit stebou skus sa jeho spytat co on nato ci ta aj ozaj chce alebo to bol len ulet prenho aj taky su ale na tvojom mieste by som sla kade tade ak ma ten druhy zaujem o teba aj dieta

vavrenka
4. apr 2014

potrat este nikdy neupevnil vztah a nevyriesil partnersku krizu a myslim si, ze tu vasu urcite nie 😉 , osud je jedna vec, ale jeho zitie je durha 😉 , takze je v istom zmysle jedno, ci veris/neveris na osud, rozhodnutie musis urobit ty a niest zanho aj zodpovednost so vsetkymi dosledkami. z mojho pohladu si momentlane v situacii, kedy budes musiet zvolit "mensie zlo" a neskor sa ukaze, ci to bola stastna volba 😉

crystal333
4. apr 2014

Fuha,tak s manzelom by som uz viac menej neratala do buducnosti ,myslim ze tazko by predychaval 2 deti,dvoch muzov,pripadne ty ten potrat, a ostatne vycitky ktore by na teba casom spustil. A co sa tyka milenca,tak v nom by som tiez svoje stastie veru nehladala. Radsej sa sustred na svoje deti, muzov ber iba s rezervou ,tí budu vzdy neisti!

nikawero12
5. apr 2014

V živote by sa mali riešiť problémy s rozumom a nie sa spoliehať na nejaký osud. Skús riešiť problémy najskôr so svojím manželom a nie zbabelo od problémov utekať. A to, že manžel ťa posiela na potrat -ani sa mu nečudujem, ja by som ti na jeho mieste tiež dala rovnakú podmienku. Preboha, ved muž je tiež človek, ktorý má svoje city a hrdosť a prečo by mu malo byť príjemné celý život sa dívať na "plod" manželkinho zlyhania. Ak nechceš ísť na potrat, tak by bolo asi rozumnejšie odísť s milencom. Ale radila by som ti, aby si druhý krát neriešila manželské problémy tým, že skočíš do postele prvému chlapovi, ktorý sa na teba usmeje.

marcelasladeckova
5. apr 2014

Aka predstava ta tesi viac?zibot s manzelom a v dome, v ktorom nie si stastna, s manzelom, ktory nie je vyrovnany s tym, ze ani prve dieta nie je jeho. Alebo s muzom, ktoreho by ai mozno dokonca zivota milovala, s dietatom ktore vzniklo asi preto ze malo. Ak nevidis cestu ako zlepsit manzelstvo tak ho ukonci. Moze sa ti stat, ze po rokoch zistis, ze si prisla o viac ako o nenarodene dieta.

verus16
5. apr 2014

vsetko len nie potrat : ☹

wewe22
5. apr 2014

chces ostat s manzelom lebo mas istotu ze mas kde byvat atd atd atd
ale priznaj sama sebe ze stastna koli istote strechy nad hlavou nikdy nebudes
ale volba je na tebe

sterre
5. apr 2014

Možno sa na to treba pozrieť inak. Muž, ktorý je rodinne založený a miluje svoju ženu nadovšetko (iskrenie časom prestane a nastáva akýsi súzvuk, harmónia, porozumenie, ťahanie za rovnaký koniec v zložitých situáciách), tak jeho činy a zmýšlanie smeruje k udržaniu vzťahu a udržaniu rodiny pohromade. Podmienky si nedáva, ale robí riešenia. V tvojom prípade je tá podmienka nenormálna.
Ale hlavne, takýto rodinne založený a mysliaci muž, ktorý nemôže mať vlastné deti dokáže prijať aj cudzie dieťa za vlastné a veľmi sa teší z neho. Skúsenosti mi ukazujú, že takýto otec je dokonca viac snažiaci sa, viac ćasu trávi s "osvojeným" dieťaťom, než keby bolo blastné. Lebo pochopil a hlavne prijal, zmieril sa s realitou. ten tvoj nedokáže sa zmieriť s tým, že on nemôže mať nikdy vlastné deti, preto je taký. Pre muža je to zásah od osudu do najcitlivejšieho miesta.
Nikdy, keď budeš s ním sa vo svojiom chápaní neposunie ďalej, ostane to navždy tak, ako je to teraz a ty budeš tá, na ktorej sa drobnými správaniami bude "kompenzovať".

určite by som neostávala s takýmto mužom. nepochopil šancu, akú mu ty dávaš. Pochopí možno tak 50 na 50, až keď od neho odídeš. Ale nevracaj sa k nemu. Ak pochopí, bude mať šancu začať od nuly, ak nepochopí, ostane tam kde je, zatrpknutý a sám. S tým druhým budeš šťastná ty aj vaše deti. dôkaz toho je, že ten druhý ťa už teraz chce aj s dieťaťom, ktoré nieje jeho vlastné. Veľa šťastia.

bublinkaj
5. apr 2014

Ja by som odišla s novým partnerom a tešila sa z tehotenstva. Myslíš si, že tvoj manžel by rozchodil tvoju neveru a tehu? Never tomu, je to len otázka času. Držím palce.....

jankako
5. apr 2014

ked pojdeš na potrat muž ti spraví zo života peklo.nikdy ti to nezabudne..to si bud istá..

marcelka932
5. apr 2014

To babatko za to nemoze !

dilino
5. apr 2014

prve ste mali na umele oplodnenie teraz prirodzene a ty chceš isť na potrat tvoj muž ti povedal že ked pôjdeš na potrat ostane s tebou dieťa mať nemohol on a a to prve ako keby bolo tiež od cudzieho chlapa lebo na umele oplodnenie tak čo sa nadrapuje moja ja ked niečo idem robiť tak musim myslieť aj na nasledky čo sa ti aj vypomstilo dovtedy sa chodi z krčahom po vodu pokiaľ sa ucho neotrhne rieš to z milencom nie z mužom čo vlastne ten zamyšľa milenec chce byt s tebou či ako ak ano ber nohy na plecia a chod a nie maš dilemu bud alebo neda sa sedieť na dvoch stoličkach v žiadnom pripade čo je pre teba perspektivnejšie preto sa rozhodni a naber silu sa konečne rozhodnuť a ozaj ked sa to dozvedel tvoj muž že si ho podviedla nerobil žiadne cirkusy či ako sa chova k tebe teraz to nebude dobre ked pôjdeš na potrat neskôr by sa s tebou tak či tak rozišiel tak radšej voľ toho milenca ako ho ty nazyvaš a uvidiš čo bude dalej držim ti prsty.

sunshineka
5. apr 2014

Tak to je hrozna situacia.priatela urcite dlho nepoznas a bohvieco sa z neho vykluje...ale na potrat by som nedokazala ist a nedokazala by som sa pozriet muzovi do oci po tejto nevere.takze ti neostava nic ine,len ist k milencovi a rozviest sa.aj tak pises,ze ste nezili pekne.osud vas rozchod zariadil inak.snad budes konecne stastna s novym muzom

zuzka_bluzka
5. apr 2014

urcite by som nesla na potrat a nezostavala by som ani v takom manzelstve, chod za novymi zivotnymi vyzvami, myslim ze sa ti nic nevypomstilo, osud to tak chcel aby si zacala novy zivot...s niekym inym a s dalsim dietatkom, nemas byt vlastne vobec preco nestastna 🙂 tak to vidim ja

steffi123
5. apr 2014

Urcite by som bola s milencom, je jasne, ze by ti to manzel nikkdy neodpustil,vdy by ti to vyhadzoval na oci.......

gloria13
5. apr 2014

Ja ťa odsudzovať nebudem, pretože kto súdi, bude súdený. Je to Tvoj život a hlavne musíš byť šťastná Ty, Ty sa musíš usmievať, aby si si raz nepovedala, že si brala ohľady na všetkých dookola a Ty si koniec-koncov bola nešťastná...zapamätaj si moja jednu vec...všetko sa pre niečo deje..a všetko má svoju príčinu..ja som sa vždy riadila srdcom..prajem Ti veľa šťastia už ako-koľvek sa rozhodneš..

apendix
5. apr 2014

Kazdy vztah je istym spôsobom loteria. v tej s manzelom si uz prehrala (ci chces alebo nie je to tak a skor ci neskor to pochopis) ....

maznacik007
5. apr 2014

Nuz neni co zavidiet moj osobny nazor je ze ak uz vznikol novy zivot tak nemame pravo ho zabit na potrat by som nesla ... ale rozhodne by som nepocitala s tym ze milenec, ktory ide do vztahu kde vie ze je zena vydata a ma dieta, sa o teba postara... (pre mna to nie je spravny muz)
na dom nemas narok kedze je tvojho manzela, byvat ta tam nenecha, takze si najprv dories kam pojdes byvat, predpokladam ze manzel ti vase dieta nenecha a bude ziadat minimalne striedavku, a nebude ta financne podporovat .. na sud s rozvodom a urcenim otcovstva urcite bude vytahovat ze to ty si rozbila vase manzelstvo a podvadzala ho .. co je teda aj pravda, ...
Urobila si velku chybu, nesies si svoje nasledky, je mozne ze ta to bude stat to ze budes sa delit o starostlvost o dieta, co uz mate spolu ... ale tak to je zivot ...

marges
5. apr 2014

Akosi tu nikto zatial nezmienil to štvorročné dietko - nejaký Ondrík, Janík, alebo Veronka... ktorému mamička rozbila rodinu. Koľko milencov je pripravených na dieťatko, a k tomu ešte prijať dietko z prvého vzťahu?
Všeobecné riešenie tejto situácie nemám, asi iba odkaz pre mamičky - nenadväzovať na internete intímny vzťah !

Skúste prečítať Annu Kareninovú, staršia knižka, ale v niektorých otázkach nadčasová.

zuzka1008
5. apr 2014

manzel by ti to i tak neodpustil, kebyze pojdes na potrat, staci mensia kriza a uz by tu boli vycitky... ☹ musi to byt velmi tažke, ale ako si kto ustelie tak bude spat, par vasnivych noci, a teraz situacia, kt. zmeni cely tvoj zivot a zivot tvojej rodiny, ja by som spravila to co je najlepsie pre dietatko , vasen vyprcha, sex časom pominie, ale rodina je zaklad... drzim palce, nech sa rozhodnes akokolvek 🙂

andrylm
6. apr 2014

nechapem ako vobec mozes rozmyslat nad tym,ist neist na potrat,ked si nemohla otehotniet a mas za sebou umele oplodnenie,uz len to ,ze si mala pomer s inym a manzel o tom vie,je iste ,ze to nebude fungovat,dovera je v tahu a to je zaklad fungujuceho vztahu,teraz nemas na vyber,s manzelom ostat by som neostala,lebo ci si dietatko nechas ,alebo nie,hadky budu a skor ci neskor sa Vas vztah skonci,ja si mysli,ze najlepsie je teraz od manzela odist,jednoznacne dietatko si nechat a skusit to s novym partnerom

niki928711
6. apr 2014

Môj názor je takýto - na potrat isto nechoď a ostaň s milencom. Tvoj manžel by ti to isto neodpustil a vždy by ti to vykrikoval..už len to, že milenec ti spravil dieťa prirodzenou cestou a manžel toho žiaľ nebol schopný.

dilino
20. okt 2019

na potrat nikdy v živote ani by som na to nepomyslela vieš čo je zaujimave že prvé si mala na umele oplodnenie ako pišeš. Prešla si si cestu plnu útrpenia, bolesti, smútku, beznádeje a teraz ked sa to podarilo normálnou cestou kaže ti isť na potrat ani o tom nerozmyšľaj o potrate. Ja by som dala aj svoju dušu aby moja milovana dcérka bola zdrava a žiaľ to neide daj mu šancu na život to že sa ti narodi nebolo jeho rozhodnutie to bola nezodpovednosť teba a tvojho milenca nechápem ženu čo da prednosť chlapovi pred dietatom a čo ich málo beha po Slovensku nikdy by som nedala prednosť chlapovi pred dietatom.

evelyn0303
20. okt 2019

Zbalte sa a chodte 🙂 zivot je prilis kratky na to aby sme sa tràpili,ani sa nenazdame a budeme stare babky!!! Cestujte, radujte sa, uzivajte deticky 🙂)))

montemotherone
20. okt 2019

@doldy ako to nakoniec dopadlo?

kiwi3
20. okt 2019

@dilino
s patrocnym dietatom sa uz neda ist na potrat.