icon

Mám paniku a strach z rečí okolia

29. nov 2020

Dobrý deň prajem. Neviem či sa to čo teraz napíšem stretne s pochopením. Asi budem poriadne zahrabaný pod čiernu zem. Ide o to, že sa nemám s kým sa o tom porozprávať a ani u rodičov by som nenašiel pochopenie. Mám 40 rokov a so snúbenicou sme 2 roky( bude mať 31) Budúci rok v lete sa zoberieme, keď nejak pominie korona. Odkedy sme ohlásili, že sa budeme brať sú neústále narážky od okolia a rodiny typu - niekto na dôchodku chodí na ryby, druhý má deti alebo ako ťa bude volať tvoj syn/dcéra dedo, pradedo. Zo začiatku som sa tomu bránil, ale už nevládzem a začínam si myslieť, že majú pravdu. Sme spolu veľmi šťastný a plánujeme spolu založiť rodinu. Viem, že môj vek, nie je tréning skoku do truhly, ale aj tak je to pokročilý vek. Čo si o tom myslíte?

Strana
z3
ckatka
30. nov 2020

Holt niekto si zakladá rodinu skôr lebo musí....niekto neskôr lebo chce. 😉
Môj manžel má prve biologické dieťa v 37. Skôr sa nepodarilo. A teraz čo ho mame dat na adopciu? Mladším? 😉🤦‍♀️
Nikto s vami nebude žiť ani vaše deti vychovávať...

elisebah91
30. nov 2020

Treba to nejako pretrpiet, pustiť z hlavy, ved jw to váš spoločný život a ked to priateľke neprekáža, vyhovuje...čo riešiť druhých, oni s tebou nebudu žiť. Moji známi sa brali ona 26 on 41...rozdiel 15 rokov, dnes dve deti a planuji ďalšie(on ma teraz 46), niekto si musí počkať na toho pravého partnera. Medzi mnou a manzelom je tiez 10 rokov...bolo to zvláštne, ze ,,taky starý,, kedze vsetci z okolia mali rozdiel do 5 rokov...ale všetci ai zvykli.

nurielka
Autor odpoveď zmazal
lindusa666
30. nov 2020

@ckatka to je co za hlupost ze zalozit si rodinu skor lebo niekto musi 😀 preco hned musi. Tak ako on chce dieta v takom veku, niekto chce v 20tke ked su zabezpeceny a lubia sa nevidim problem v bars akom veku

tncka
30. nov 2020

Bud vdacny za to co mas,ze ste zdravi a ze sa lubite,ostatnych si nevsimaj 🙂

leskovael
30. nov 2020

No ja by som nemávla nad takými rečami rukou, ale dôrazne by som povedala nech sa uvedomia a krotia s rečami, lebo je to urážajúce a vadí ti to.. A ked si to neuvedomujú, treba in to šplechnuť narovinu do ksichtu, tak, ako oni šplechnú tieto reči. A neviem, ale mne chlap kt ma 40 či 45 nepríde vôbec starý na dieťa..

1katus1
1. dec 2020

Majte deti.cim skôr ,keby príde ku komplikáciám s otehotnením aby bol čas na riešenie situácie, a na ľudí sa vykašli snúbenica má vek v ktorom bežné v dnešnej dobe majú ženy prvé dieťa. Môžeš skúsiť hádam že ľudia čo to hovoria sú tak okolo 50 - 60 rokov ?

senta_sofia
1. dec 2020

Podstatne je to, ako to vnimate vy dvaja, vy budete tvorit zaklad Vasej rodiny, jej hodnoty a to, ako bude fungovat. Ak budes pochybovat, neskor nepriamo prenesies tie pochybnosti aj na deti, pri kazdej prilezitosti budes rozmyslat, ci to bol dobry napad a ci sirsia rodina nemala pravdu. Takto sa zit neda. Neries, zariadte si zivot podla seba. Dnes je uz vela veci inak, ako ma starsia generacia v pamati. Aj ludom tazko hadat vek, dneska mnohi vypadaju v pokrocilom veku lepsie, ako volakedy stredoskolaci na maturitnych tablach, takze ja by som sa toho titulovania nebala. Nedovol, aby sa cudzi miesali do toho, co je u Vas doma, dovolim si tvrdit, ze prave to je jednym z pilierov rodinneho stastia a pohody.

teleskop
1. dec 2020

mame 44 a mame dvojtyzdnovu dceru, od chudakov sme si vypoculi vela...my sme stastni 🙂

danielak84
1. dec 2020

@jese1 jeej aj my s manželom mame taky vekový rozdiel a 4 spoločne deti, najmladší sa narodil keď mal 54 rokov. Sme spolu vyše 10 rokov a tiež ma každý odhovaral že veľký vekový rozdiel.Mam svoju hlavu a neľutujem. Je to ten najlepší manžel a otec akého som mohla pre naše deti vybrať.

cervenaruza123
1. dec 2020

Vobec neries okolie. My sme sa brali pomerne mladi a tiez sme pocuvali reci, ci sme sa zblaznili, ci sme normalni. A napriklad v istom obdobi vsetci do nas hucali nieze sa opovazime mat tak skoro deti, ze treba najprv byvanie zabezpecit, nasetrit, uzit si zivot, lebo budeme lutovat. A priam zo dna na den sa to zmenilo na vycitky, ako to ze este nemame deti, uz sme stari, oni v nasom veku uz tri deti mali, nemame byt karieristi sebecki. Kazdy vek ma vyhody aj nevyhody. Moji rodicia si vzdy velmi chvalili, ze mali deti skoro a kolko vyhod to ma a podobne. Ked mal ocko 49, necakane mamka zase otehotnela a narodilo sa im babatko. Takze clovek nikdy nevie, aj ked si naplanujes cosi podla reci okolia, nemusi to vyjst presne tak, ako si oni predstavovali.

pipina5
1. dec 2020

Okolie tak reáguje preto, lebo asi môže. Najprv sa treba zamyslieť nad vlastným postojom a uistiť sa v tom. Potom aj okolie povolí. Z neistých ľudí sa ľahko uťahuje.

angela85
1. dec 2020

Mám známych,kde boli na Tom podobne, plus mínus asi rok, a majú krásneho dvojročného syna,minulý rok svadbu a plánujú druhé. My s mužom sme mali druhé,keď ja som mala 33 a on 42 a svadbu minulý rok. Možno aj mali nejaké poznámky ale my to vôbec neriešime

ckatka
1. dec 2020

@lindusa666 to sa tak vraví "lebo musí" keď je baba tehotná neplánovane. Hlavne na dedine...väčšina svadieb.

felicita7
3. dec 2020

Ja som mala 40 a partner 46 ked sa nam narodilo prve dieta. Tiez boli narazky na nas vek, ked som povedala ze som tehotna. Takze vzdy ked niekto komentoval moj vek a tehotenstvo, milo som sa usmiala a povedala: "To mi zavidis, ze mam na to odvahu, alebo mi to prajes? Len pre istotu sa pytam, nech viem ako mam odpovedat." Poznamky vcelku rychlo prestali😉. Ono skutocnost je taka, vo vyssom veku je obycajne clovek zodpovednejsi a tak ma vacsie obavy a treba viacej odvahy na tento krok. My sme tu odvahu mali a po troch rokoch to stale hodnotim ako jedno z mojich najlepsich rozhodnuti v zivote. Tak drzim palce a hura do toho.😄

poraditsa
3. dec 2020

Nedajte si pokazit vase stastne partnerstvo lebo take je velmi vzacne a nikdy nedajte na okolie, pokial ste stastny. By si beriete partnerku a nie okolie a verte, okolie byva casto neprajne ci zavistove... nech sa vam dari!

111kiki11155
3. dec 2020

Mám v rodine pár ktorý je spolu už 9 rokov, majú spolu tri malé detičky a chlap má 45 rokov a rodine sa venuje... Vek je len číslo...je to tvoj život a ako ho budeš žiť je len a len na tebe. Moja učiteľka mala 40tke prvú dcérku a zostala na ňu sama chlap zdúchol a zvláda to.

Strana
z3