Mám plné zuby manžela
úplne sa mi zmenil muž,som ho pekne poprosila či na Stefana nezájdeme niekde vonku,pri tom mi odrkol že či malú pošleme do p*či jak bambuľku(pri tom mi moja mamka povedala že ju postráži...) dnes vianoce a on mi povie že som P*ča,s kým to do pekla žijem?
@zuzkaanicka jasne ze to nie je "bezny titul" ale mna vzdy udivi ze dakto tu napise 3 vety uplne vytrhnute z kontextu celej situacie a hned sa tu zlietne kopa zien pripravenych odsudit nehodneho chlapa. Vieme co bolo predtym? Aky maju vztah? Ci to nevzislo z dakej dlhodobo zlej situacie? Nevieme nic😝
@zuzkat1 no, tak presne o tom som uz pisala, ze ho nepozname a mozeme sudit iba podla tych par viet ... takze zakladatelka sa musi zariadit podla seba a podla toho, aky jej manzel naozaj je ... je to niekde na zaciatku ... hladat sa mi to uz nechce 😉 ... len potom sa to cele zvrtlo to vseobecnej roviny a uz sa tu prestal rozoberat konkretny manzelsky par 😉
@zuzkaanicka inak moj ju ani v 3rokoch nechcel dat do skolky ze este je mala🙂 a teraz je rad ze som pn ze nemam stresy🙂
@zuzkaanicka ale toto je kazda tema taka... 3 vety a hned upalme chlapov😝 ako ja nevravim fakt su niektori hrozni ale z 3 viet niekoho odsudit..to ja teda neviem posudit kde je pravda
@zuzkat1 no, idem ja uz spat 😉 ... takze dobru noc 😉
@zuzkaanicka idem aj ja skusit...nejak sa mi dnes nedari zaspat. Dobru noc🙂
@zuzkaanicka no vieš čo, ja napr. bych rada išla na materskú, lebo som finančne OK, ale zatial sa nepodarilo... takže nie každému vychádza to, čo chce. Takže také, že si šla na materskú, ked si si to mohla finančne dovoliť, tu nehovor, nie každý má také šťastie otehotnieť na povel, alebo zarobiť na povel. 😠
@rebeka7501 V živote väčšinou nič nie je čiernobiele. Existujú dôvody,pre ktoré ženy radšej trpia.Z vlastnej skúsenosti sú to moje zdravotné dôvody (som na ID), z toho vyplývajú ekonomické problémy, nehovoriac o tom že s tromi deťmi nemám kam ísť. Iba niekto,kto v podobnej situácii nikdy nebol môže povedať nech si teda trpia. Prajem ti,aby si sa nikdy neocitla medzi nami.
@zuzkaanicka stačí ťažko ochorieť a si tak závislá,že si to ani predstaviť nevieš.
Ahoj, možno ho len niečo trápi alebo sa niečo prihodilo a on sa nevie s tým vysporiadať a tak všetko zlosť prenáša na človeka s ktorým žije - teda Teba. Na Tvojom mieste by som sa s ním, ale až keď sa upokojí, porozprávala a povedala mu, ako Ťa zranilo ako Ti nadáva.
a este jedno sa mi velmi paci, ked o situacii pisu zeny, ktore ju nikdy nezazili 🙂 😉 ... ako moze niekto posudzovat situaciu zeny na MD alebo RD, ked to nikdy nezazil 😉
@svano, @borkavan podla mna, zalozit si rodinu, ak nie som zabezpecena-to je nezodpovednost ... vrhnut sa do manzelstva s hocikym, len aby neostala starou dievkou, to je ten dalsi moment, nad ktorym mi rozum zastava ... lebo stat sa moze vselico, presne ako pise @svano, ale ak si zena dokladne vybera partnera, tak potom zvycajne nemusi nariekat, ak sa jej nieco stane ... netvrdim, ze mam idealneho manzela (taky neexistuje), ale uz som mala moznost zistit, ze k problemom sa stavia celom a nie utekom ... uz som mala moznost zistit, ze nema snahu zneuzivat situaciu ... nic viac za mojimi prispevkami netreba hladat ... samzorejme, pisem o sebe a nepisem, ze ma ma niekto nasledovat 😉
ja neviem,ale mam pocit,ze tema bola o niecom inom,ci???tu sa teraz riesi uuuuuplne nieco ineee,....
@marianqa ja neviem co chces pocut za odpoved,...riesis tu veci,ale aj tak si s nim stale,....uz len pre tu t......u by som s nim nebola a nie preto ze ma nazve p,....ou.....mas vaznejsi problem,....a ja som ti v minulej teme povedala,ze chcem verit,ze je to do casu,ale neni a nebude,....cim skor to pochopis,tam lepsie pre teba,.....DAJ DOLE RUZOVE OKULIARE!!!!!!!!!
precitala som si prve dve strany /dalej ani radsej necitam/ a mam dost...tolko "mudrých" a "nezavislych" žien som este po kope nevidela....frajerky....aby ste sa vy raz v živote neocitli v takej situacii. A manzela si tiez mozes vyberat neviem ako dokladne...no nikto nema krištalovu gulu aby vedel co ho caka a ci ho ten ci onen partner nezradi...kazdy predsa v zivote robi pre seba co moze, co to da a snazi sa o maximum, nikto sa nechce mat zle...A prispevkami typu...ja sa mam dobre, lebo ja mam dobreho manzela jej urcite nepomozete.. 😒
@beka12 ja som sa v takej situácii ocitla , ked mi štvorročná dcéra dostala mozgovu porážku a ostala mi ležat a dostala sa na uroven trojmesačného dieťata. A ano bola som v tom období plne závislá od manžela , lebo som jednak bola tehotná a jednak som sa 24 hodí starala v kuse o postihnuté dieťa.
A ver tomu , že mi to pri rozvode spočítal ako on na nás robil a ja som v tomto období bola doma , ako som ho cicala z každej koruny.
Takže za prvé mám osobnu skusenost so závislostou a mám osobnu skusenost so zlým výberom už teraz exmanžela. Takže k tejto téme sa dokážem vyjadrit z obidvoch strán .
@svano ja mám invalidnu dcéru , jej invalidný dôchodok z mladosti je 255 EUR a je na mne závislá , jednak by neprežila sama ( mentálna retardácia ) a ani by z toho nevyžila keby mala žit sama. Lenže je tiež invalidita a invalidita. Kamarátka ma karcinom prsníka , za sebou chemoterapiu a teraz je na biologickej liečbe , má invalidiný a napriek tomu pracuje na 6 hodín týždenne ako predavačka . Chce a musí - dve dcéry na vysokej a invalidiný muž.
Všetko je o tom ako sa k tomu človek postaví .
@zuzkaanicka vieš čo.... niekto je rád, že má deti a nemá moc prachov nazvyš. Proste je to o tom byť matkou. Ako takto môžeš hovoriť? asi ti všetko v živote vychádza lahko a nikdy si nemusela o nič bojovať.
Lebo poznám prípady, že neboli zabezpečení, išli na potrat a ptoom boli a už sa nedarilo....
Však nech ti všetko vychádza ako doteraz... ale nie každý ma taký super osud
A výber partnera... no čo si povieme.. je to loteria. Môžeš si vyberať celý život a stále nenatrafíš na toho koho by si chcela a keď hej, tak on ťa nechce....
ja sama si viem prachy zarobiť ale vidím okolo seba rôzne osudy a proste nedá sa aby každý zarábal veľmi veľa,,, kto nám bude piecť rožky a chleba? a tam nezarábajú vela, alebo kto nám bude kábliky do aut montovať u korejcov, keby sa každý hrnul na zárobkami? na čom by si jazdila? kto by ti to spravil, kedy všetci sa hrnuli za prachmi a školami, len aby zarábali a boli zabezpečený???????
nechcem ťa osočovať, ale nedá mi.. asi ti chýba empatia.
@borkavan neviem ci si citala vsetko, co som sem pisala, mne je jedno, ako si kto zariadi zivot, ale nech sa potom nestazuje 😉 ... kazdy clovek je iny, kazdemu vyhovuje nieco ine, ale ak si zalozi rodinu a potom sa stazuje, ze musi byvat u svokry, alebo nema na jedlo, tak je to proste nezodpovedny clovek-podla mna, podla niekoho ineho mozno nie ... a ver tomu, ze mi vsetko nevychadzalo ... ja som si zabojovala dost, ale nestazujem sa, svoje problemy riesim, neutekam od nich a ani necakam, ze ich niekto vyriesi za mna 😉
inak baby
dieťa má oboch rodičov
ak by mi muž čo len raz povedal, že som na ňom finančne závislá, pekne by som počkala, až odíde do práce, zbalila dieťa, doviezla mu ho na firmu a paaaa miláčik, idem do práce 😀 😀 😀 staraj sa teraz ty 😉
prečo by som ja mala riešiť, čo s dieťaťom? prečo len matka? má aj otca, nie?
a mňa by tými slovami fakt tak naštval, že nemala by som problém okamžite nastúpiť do práce (pokiaľ mám kde samozrejme, nie som znevýhodnená zdravotne, nie som na ID,..)
a nech chlapec platí opatrovateľku a rieši dieťa
ja by som fakt vedela sa zahrať na hrču a nech si rieši, dohaduje, vozí aj vyzdvihuje
a ja ráno vezmem kabelku, zavriem dvere a hajde robiť
myslím, žeby mnoho chlapov precitlo a možno by sa aj ospravedlnili 😀 😀 😀
ale ako som písala, našťastie fakt takéto niečo u nás nehrozilo
a maminy, zas sa nepodceňujte
verím, že mnohé zdravé z vás by vedeli po opustení partnerom sa skvele postarať o svoje deti
možnosti sú tam,kde je vôľa
práca na začiatok akákoľvek, aj dve
ak budú peniaze, bude aj na bývanie
na nový začiatok v nefunkčnom vzťahu nikdy nie je neskoro 😉
@marianqa
platí aj pre teba 😉
@macamac presne 😉 ... nebudem sa stazovat, vyriesim si tu svoju situaciu sama 😉 ... toto naozaj nie je o tom, ze sme mali stastie na partnera ... to je o hraniciach, ktore (hoci ich nemusime zdoraznovat) partner neprekroci, lebo vie, alebo aspon tusi, ze tade cesta nevedie 😉
@borkavan este k tej mojej (ne)empatii ... ak sa tu nejaka zienka stazuje, ze jej nieco na manzelovi, svokre a co ja viem na com este nevyhovuje, ze sa trapi ... pomoze jej viac, ked ju niekto bude lutovat, alebo ked jej priamo napise nejaky navod na riesenie? ... samozrejme, s navodom suhlasit nemusi, ale to lutovanie jej pomoze este menej 😉 ... proste pred problemami netreba zatvarat oci, su na to, aby sme ich riesili, aby nas to niekde posunulo ... je smiesne mysliet si, ze ten co sa (podla nas) ma lepsie, ze tomu vsetko spadlo do lona a nemusel ani prstom pohnut ... je to sice smiesne, ale stretavam sa s tym pomerne casto, takze ojedinele to asi nebude a mam dojem, ze specialne na Slovensku je to rozsirene ako mor 😝
@zuzkaanicka však v tom s tebou súhlasím, že netreba lutovať ale napísať názor. Ale taký čo pomôže a nie písať, že je nezodpovedné si založiť rodinu a potom napr. nemať na jedlo alebo tak... Vieš ale aj počas toho ako máš rodinu sa ti môže hocičo prihodiť.. teda nie tebe konkrétne alebo tak celkovo... a potom sa musia nasťahovať k svokre alebo nemajú na chleba...
moja kamoška s mužom sa mali normálne, kupili si byt, spravili dieťa a potom auto. no taká finančná pohodka. tak sa rozhodli pre druhé dieťa a bum, tesne pred pôrodom on dostal výpoveď a práve pred vianocami a tak si hladal pol roka robotu a nič a tak ona šla naspäť do práce a on ostal doma na materskej a bude doma už celé tri roky... A zrazu su problémy medzi nimi. Snažia sa... ale už si nežijú finančne tak v pohode ako žili. A rátajú každý cent. a teraz čo? sami si za to môžu? Nie.. stalo sa.
Takže aj počas života sa môže hocičo prihodiť, netreba hned odsudzovať tých čo sa tu sťažujú na manžela, frajera, svokru a iných...
len ti vážne chcem zdôrazniť, že osudy sú vážne rôzne, netreba odsdzovať sťažovateľky....
@borkavan pozri, ja nikoho neodsudzujem, len pisem svoj nazor a Ty s nim nemusis suhlasit, kolko ludi, tolko chuti ... nevnucujem Ti ho ... kazdy nech sa zariadi podla seba 😉
@borkavan
@zuzkaanicka ved vy ste uplne mimo temy,riesite nieco uplne ine,precitajte si uvodny prispevok a k tomu sa vyjadrujte a nie k uplne inej teme,.......
@marianqa no je to smutné , ale aj môjmu už to slovo vyhŕklo z úst . Vie v afekte toho veľa povedať. Nemalo by to byť . Ja som tiež vtedy ako obarená, aj keď som tiež niekedy prvotivná... Aspoň sa ospravedlnil? Ja mu vždy poviem, že má vzor v rodine a tiež ale si nezaslúžim niekdy...
@luba28 nemyslim si, ze sme mimo temy ... posunuli sme to do vseobecnej roviny ... ja som sa priamo k zakladatelke uz vyjadrila 😉

@mima4 tak vsetci sme ini... Mna ked nastve tak mu pokojne poviem somar... Jemu to nevadi este sa aj zasmeje... Asi sme fakt divni😝 ale nase manzelstvo je od zaciatku take "talianske".