Mám pocit, že doma máme stále neporiadok
Caute zeny, aj vy mate pocit, ze mate doma neustale bordel a ked zazvoni neohlasena navsteva, ste v strese? 😀
Kazdy den upratujem, uz sa citim ako otrok a aj tak nie som spokojna. Je pravda, ze mam tmavy nabytok a vidno na nom kazde zrnko prachu, cize ked neutriem prach kazdy den, vyzera to, akoby sa neutieral mesiac. Uz nikdy viac tmavy nabytok!!! 🙂
Ale to iste aj v kupelni, na umyvadle, vani, usadza sa vsade no uz proste neviem ci upratujem zle alebo je to normalka a len v mojej hlave tkvie predstava krasnej, cistej, nalestenej a hlavne nerealnej domacnosti.
@ciernabrigita ja som to davala do docasnych krabic, uz ich mame zo 6-7? A nikto ich netriedi, neriesi 🤔 mne sa uz nechce vyrabat dalsie krabice. Muz je bordelar a syn po nom. Dcera na svoju izbu tiptop inde veci nema. Ja som chaotik, ale chcela by som poriadok, muz vrani nech najmem upratovacku ale u nas nue je problem prach ale tie veci, a stale pribudaju 🥴
Ja mám presne to isté!!! 😁
Ja som kedysi zvykla mat upratane, mam rda poriadok. Ale pocas tehotenstva, kedy mi bolo zle a teraz ako mam dieta, tak upratujem ako sa mi chce a mam cas. Ale neni to take tip top.
Navstevy vacsinou neriesia, jediny kto riesi neporiadok.je svokra, ale pre nu tu bol bordel aj ked som mala pred tehotenstvm upratane, tak ju ani neriesim. Nie som a nechcem byt otrokom domacnosti. Ale myslim ze je to aj o vychove, moja mamina je tiez taka ako ja. Svagrina, moj muz (kym.som.ho nepreucila) boli zas ako svokra, ze musi byt vyupratovane tiptop a vsetko sa musi robit hned, nepocka to do rama alebo na inu chvilu vhodnejsiu.
Ahoj ja upratovanie nenaaaaavidim. A koli tymto cinnostiam ako je pranie, vesanie, a upratovaie mam pokrk celeho zivota. Lebo ako keby o nicom inom to ani nebolo. Najlepsie je chlievarom... Ti maju brajgel ale klud na dusi. Ja byvam teraz v byte takom malom ako mam v buducom dome obyvacku s kuchynou... Uz teraz tam mam centralny vysavac, a idem kupovat roboticky vysavac aj mop. Uupratovat nebudem. Bude tam behat ten vysacavac a mop. A raz za mesiac povysavam poriadne. Max kupelne. A kuchynu. Ostatne budeme mat malo nabytku, len co treba a malo veci. Este raz sa narodit mam sluzku....neznasam to. Niekedy si myslim ze v MOJOM zivote pre MNA nemam ani stipku casu.
@mariska1989 Ja mam svokra, ze musim zamykat izby, lebo chodi lasovat. On kludne pootvara zasuvky a skrinky. Co uz nevyberiem si. Muz nema silu ho poslat do riti, tak ho ticho trpi aj so svokrou. Je to debil jak rampa.
Aj ja mám ten pocit.. najradšej by som upratovala ako Pipi, proste všetko vyhodiť.. ale ľúto mi je tých veci..
Baby a nemate este taky pocit, ze mate akoby dvojaky zrak (alebo ako to povedat 😀) ked pridete k niekomu na navstevu, maju tam pekne poupratovane a cisto a nevidite neporiadok ani nic strasne a doma zase zameriavate oko iba na ten neporiadok a prach a hned vam udre do oci co nie je na svojom mieste atd 😀 a potom je z toho ten pocit neustaleho bordelu
Anonym áno presne ten pocit mám.. aj sa mi stáva že rýchlo upracem, niekto príde a keď odíde tak prídem na kopu miest ktoré som neupratala.. 😅 našťastie k nám vlastne chodí len kamarátka čo má doma tak isto ako ja.. tiež má veľa detí čo rady robia doma všetko čo sa dá a tiež ma veľa veci.. vždy sa smejeme, lebo vždy povieme, prepáč mám doma bordel a ona (alebo ja na to) jej veď to je ako umna doma.. a fakt to tak je 😂
Moja odpoveď asi nebude úplne relevantná keďže sme v byte iba 2 pracujúci dospelí bez detí a zvierat.. ale veľmi mi pomáha 1.) Minimalizmus, vedieť veci schovať do skriniek, a mať malo vecí ktoré majú svoje miesto "na očiach" 2.) Veci po sebe hneď odkladať.. to znamená že keď dojememe všetky fľaštičky, riady dať späť na miesto, oblečenie hneď do skrine, vybaliť a odložiť tašky a pod.. 3.) Robotický vysávač...
A na poriadku si veľmi zakladám, mám na to systém ktorého sa snažím držať.. ale je to jednoduché lebo ako som písala sme len 2 a tú obyčajnú zásadu že hneď po sebe odložiť sa snažíme obaja dodržiavať...
@buberova aj ja som taká bola keď som nemala deti.. niekto to všetko dokáže aj pri deťoch, ja som tu schopnosť udržať minimalizmus stratila deťmi
@nwnw no ja som strašna papulnata takže by som si otvorila ja hubu a dopadlo by to tak že by svokor už kumne nepachol 😂
@buberova ja to takto mám aj pri dvoch deťoch. Presne ako píšeš - minimalizmus, všetko má svoje miesto, ihneď všetko odložiť.
Okrem detských izieb, tam majú povolené mať niekedy rozhádzané hračky. V obývačke sú hračky len keď sa s nimi v tú chvíľu ozaj hrajú, to je akceptovateľné. Aj návšteva s deťmi keď príde tak sú hračky tam, kde sedíme. To je ok. Ale akonáhle odídu, všetko sa uprace.
Mám rovnaký pocit ako ty, občas sa cítim že by som sa mala dať liečiť :D ako tu bolo spomenuté tak minimalizmus je pre mňa dôležitý. Neznášam kopy papierikov, obalov od niečoho a iných malých zbytočných veci. Čisto máme doma stále a bordel upratujem pravidelne. Keď prídeme z vonku tak veci musia ísť hneď do skrine, po najedeni ide všetko do mycky. No a potom prídem na návštevu a hovorím si že kde robím chybu a začne to porovnávanie. Hovorím, diagnóza :D
@nikyball presneee ja uz tiez nechapem, minule som zbehla k susede na kavu, vsade sa mi zdalo cisto a prisla volako tema na upratovanie a ona ze ja som uz asi 2 tyzdne podlahy nezmyvala. A ja tak pozeram, ze u nas ani neviem, ako by vyzerala podlaha po dvoch tyzdnoch bez mopu 😂
V bytovkách sa hrozne prasi neviem prečo ale je to tak, vidím ten rozdiel na podlahách aj nábytku co sa s nami stahoval z jedného bytu do druhého bytu a teraz do domu. V dome je prachu určite menej.
Povrchy. Laminát a drevotrieska sú zaprasene rýchlejšie oproti klasickému drevu.
Minimalizmus, logicky usporiadané priestory a zvyk všetko čo sa pouzije hneď spratat pomôžu veľa.
Mam rada poriadok a vonavo, je to ukludnujuce ale zas nepreháňam to s upratovaním a určite nie na úkor voľného času. A pri malých deťoch na poriadok radšej kašľať, to by sa človek zbláznil, to treba len prežiť kým sú vacsie

fihaa ato som riadna spindurna, denne prach ? Hm , chyba mi dalsich 24 hod, proste neni cas na to ..