icon

Mám pocit, že všetci sa urážajú a sú vzťahovační

Dnes o 07:14

Na novy rok som si povedala ze uz nebudem suchat nohami a ked sa mi nieco nebude pacit tak to poviem. Vzdy som bola ticho, prisposobovala sa a proste neriesila.
Za mesiac sa urazila svokra, sestra a aj s manzelom sme sa uz skaredo pohadali. Asi ako nikdy. Je to normalne. To je fakt len o tom ze bud robim co chcu ostatni a sucham nohami alebo mam zrazu blbe vztahy lebo som sa ozvala.. a povedala pravdu nahlas. Mam pocit ze vsetci sa urazaju, su vztahovacni

Strana
z2
madeincssr
Dnes o 09:30

@anonym_autor takmer nik nepocuva rad kritiku na seba. Ty ano? Je to aj tym, ze sa ludia nevyjadruju k pozitivam okolitych osob (nepochvalia, neocenia), ale negativne veci (hoci aj slusne asertivne) odkomunikuju. A ked si kritizovany clovek premietne, co vsetko pre vec (a danu osobu) urobil a robi, zarmuti ho to.
Jasne, ze VELMI zalezi na sposobe podania kritiky/asertivity, ale nie vsetci sme v tom majstri...

anonym_6183af
Dnes o 09:33

@anonym_autor je to tým, že si doteraz bola ticho a oni na to nie sú zvyknutí. Spravila si dobre, že si sa rozhodla ozvať sa a povedať si svoje. Kto sa urazí, ten sa aj odrazí

gabrielkaa
Dnes o 09:41
@bomba36

Všetci sa urážajú, len ty si lietadlo
Oni nejde len o to čo povieš, ale aj ako to povieš.

@bomba36 súhlasím. Môj postoj, stanovisko alebo názor viem vyjadriť viacerými spôsobmi. Da sa to povedať aj privetivo aj vycitavo. Neverím, že sa niekto urazí len preto, že mu poviem aby k nám prišiel na návštevu. Asi to bolo povedané inak, keď svokra vybehla s tým , že čo si dovoľuje 🙂

tamtamka26
Dnes o 10:16

to je len o tom, na čo boli u teba zvyknutí, t.j., že si neoponovala, vždy bola ochotná, prispôsobila sa atď. a zrazu to nechceš robiť a podľa nich "vytŕčaš rožky" a keď sa urazia, ešte ťa to aj mrzí. poznám to veľmi dobre. bola som vychovávaná v duchu, že musím poslúchať, byť slušná, dobrá, nehádať sa, nepapulovať... ale dokedy sa to tak dá? raz ti prepne z toho, keď si uvedomíš, že ľudia si vlastne robia s tebou, čo chcú...
a čo sa týka svokry - pošli jej každý deň tú istú fotku, trvá to pár sekúnd. a keď to bude komentovať, povieš jej, že si jej poslala tak ako chcela.

anonym_b59519
Dnes o 10:22

@anonym_autor tam sú tie vzťahy narušené, neverbálne komunikujeme aj na 70 percent. Darmo budem niekomu hovoriť, ako som rada, že prišli na návštevu, keď neverbálne komunikujeme, že ho na návšteve nechcem. To človek vycíti. No a slovný konflikt je už len vyvrcholením takehoto emocneho nastavenia. Aj voči mužovi, aj svokre, aj rodine. Tam budú skryté nevypovedané emócie, rešpekt a vôbec všetko narušené.

0kristina0
Dnes o 10:37

Ja ti autorka 👏

karolinakr
Dnes o 10:41

no vidiš, ešte aj tu dostaneš naložene
..pravda je taka, že people pleasera si nikto neváži. kazdy využije jeho služby zdarma, ale ďakovat nebude
každy čaka, že mu vyjdeš v ustrety, a prehltneš horku slinu, ale naopak to neplatí, nikto okrem teba si v sebe hladat chybu nebude
teba to mrzi, lebo si asertivna za cenu, že maš teraz zle vztahy, inak by si nezakladala diskusiu, ale časom pochopiš, že chyba može byt aj na ich strane a ozvať si sa mala už dávno
čo si mysliš, prečo obete šikany tak často pachaju samovraždy? lebo každy je proti nim, nikto sa nesnaži vidiet aj ich hĺadisko
neplávaj s prúdom, načo? pokiaĺ neplatia tvoj rent, nech su ofučani aj na večnost

anonym_262a91
Dnes o 10:42

@gabrielkaa Ty si asi tiez rada domyslas. Autorka svokre predsa nevolala. To co jej napisala, je uvedene v diskusii vyssie.

autor
Dnes o 10:51
@biba_18

tak ale napríklad to že ak ich chce vidieť častejšie že má prísť - to už si jej písať nemusela ... ona to vie ...
nemám fotky. ani nesľubujem že ich vám budem posielať lebo nestíham, nechcem, čokoľvek - ale nie že ak ich chce vidieť že nech príde - tam je priestor na doťahovanie o tom, že príď ty deti ukázať (napr...)

@biba_18 tak ak to vie preco nechodi

anonym_edbad1
Dnes o 11:12

to je tak, ked raz povies NIE. Drzim palce, je tazke byt astertivnou a stat si za sebou samou. Tiez som vyrastala, ze mam byt napomocna, v podstate len drzat hubu a krok. Ak som sa ozvala, vzdy bolo zle, lebo som nevdacna, vystrkujem rozky, ten a onen ma na mna zly vplyv a pod. Asertivite som sa ucila az na VS a neskor v zamestnani. A ver tomu, mozes 100x povedat ano, ak raz povies NIE, vztahy sa velakrat pokazia. Ja som prestala riesit urazenu rodinu a urazenych cudzich uz vobec nie. Normalny clovek sa neprestane s tebou bavit, lebo povies na nieco nie, lebo chape tvoje hranice. Problem maju vzdy len ti, co ta vyuzivaju. Aspon sa sami vynesu ako smetie. Nenechaj na sebe orat.

anonym_2ad9e6
Dnes o 11:15

Veľmi dobre to poznám. Všetko je v pohode, len keď sa ty prispôsobuješ, ty si tá chápavá, ty si tá tolerantná. Veľa krát zatneme zuby a "vydržíme", lebo je to pre dobro vzťahov. Ale v momente, keď si zastaneš samú seba (alebo uprednostníš seba a svoje záujmy), je zle. Zmenila si sa, si egoistická taká hentaká onaká... Netreba is to všímať. Ak sú to ľudia, ktorí ťa majú radi a chcú byť v tvojom živote, pochopia to. Áno, na začiatku, kým sa naučia, že neskáčeš ako pískajú, to bude nepríjemné. Ale zvyknú si a bude všetko ok. A ak si nezvyknú, tak ich problém.

anonym_0d1dba
Dnes o 11:18

Ja som uz v takej fáze, že som rada keď sa niekto urazí. Nech sa urážajú, aspoň mam konečne pokoj a priestor pre seba. To sa nedá večne prispôsobovať a konať empaticky ak druhá strana nemá žiadnu sebareflexiu.

simca06022011
Dnes o 11:28

@anonym_autor ano je dolezite co a ako sa povie, ale je pravda ze ano ludia su urazlivi a vztahovacni.. a k tomu = vela ludi sa naucilo rozkazovat, a caka ze ludia budu robit co povedia.. niekto nieco nechce, niekam nechce.. a uz je ohen na streche :D

gabrielkaa
Dnes o 12:34
@anonym_262a91

@gabrielkaa Ty si asi tiez rada domyslas. Autorka svokre predsa nevolala. To co jej napisala, je uvedene v diskusii vyssie.

@anonym_262a91 preco domysam? Ja len citam. Kde si prečítala, že jej napísala?

Strana
z2