icon

Mám pocit, že všetci sa urážajú a sú vzťahovační

Dnes o 07:14

Na novy rok som si povedala ze uz nebudem suchat nohami a ked sa mi nieco nebude pacit tak to poviem. Vzdy som bola ticho, prisposobovala sa a proste neriesila.
Za mesiac sa urazila svokra, sestra a aj s manzelom sme sa uz skaredo pohadali. Asi ako nikdy. Je to normalne. To je fakt len o tom ze bud robim co chcu ostatni a sucham nohami alebo mam zrazu blbe vztahy lebo som sa ozvala.. a povedala pravdu nahlas. Mam pocit ze vsetci sa urazaju, su vztahovacni

Strana
z2
bomba36
Dnes o 07:17

Všetci sa urážajú, len ty si lietadlo
Oni nejde len o to čo povieš, ale aj ako to povieš.

biba_18
Dnes o 07:17

jasne že sa urážajú ak si to doteraz nehovorila a vždy si niekomu ustupovala ...

biba_18
Dnes o 07:18

@bomba36 stačí že raz povie nie, ak inokedy hovorila áno - vôbec to nemusí povedať agresívne - už len to druhú stranu zaskočí že je asertívna ...

autor
Dnes o 07:19
@biba_18

@bomba36 stačí že raz povie nie, ak inokedy hovorila áno - vôbec to nemusí povedať agresívne - už len to druhú stranu zaskočí že je asertívna ...

@biba_18 no asi tak...

autor
Dnes o 07:21

Svokra ktora byva 1km vedla k nam pride na navstevu 1x za mesiac. Ale fotky deti pyta kazdy den, tak som jej povedala nemam nove fotky a ziadne som jej neposlala.. ak ich chce vidiet moze prist. Urazila sa na smrt.

autor
Dnes o 07:22
@bomba36

Všetci sa urážajú, len ty si lietadlo
Oni nejde len o to čo povieš, ale aj ako to povieš.

@bomba36 nie som lietadlo a ani sa neurazam.. a urcite nie za pravdu...

anonym_b59519
Dnes o 07:41

@anonym_autor ešte si nedozrela do štádia uvedomenia si, že mlčať je zlato. Nato treba duševnú rovnováhu, presvedčenie o vlastnej pravde, sebahodnote a hlavne uvedomenie si, že druhých prerobiť nemôžeš, ani im porúčať, riadiť ich a hovoriť im čo majú robiť. Základ všetkého je zbaviť sa potreby súdiť niekoho a zasahovať do ich " priestoru". Ak rešpektujem seba samú, ani druhý ľudia do teba nebudú zasahovať a nakazovať ti, čo máš a nemáš. Vychádza to z vnútra.

autor
Dnes o 07:48
@anonym_b59519

@anonym_autor ešte si nedozrela do štádia uvedomenia si, že mlčať je zlato. Nato treba duševnú rovnováhu, presvedčenie o vlastnej pravde, sebahodnote a hlavne uvedomenie si, že druhých prerobiť nemôžeš, ani im porúčať, riadiť ich a hovoriť im čo majú robiť. Základ všetkého je zbaviť sa potreby súdiť niekoho a zasahovať do ich " priestoru". Ak rešpektujem seba samú, ani druhý ľudia do teba nebudú zasahovať a nakazovať ti, čo máš a nemáš. Vychádza to z vnútra.

@anonym_b59519 a ako ja sudim svokru led jej poviem ze jej nebudem posielat fotky svojich deti. A ked ich chve vidiet nech pride? A ona sa urazi a napise co s i to dovolujem a co jej vycitam ze k nam nechodi.. a pri tom je to fakt. Nechodi..co to ma spolocne s tym ze mlcat je zlato? Mlcala som cele roky..

anonym_c17d21
Dnes o 07:48
@anonym_autor

Svokra ktora byva 1km vedla k nam pride na navstevu 1x za mesiac. Ale fotky deti pyta kazdy den, tak som jej povedala nemam nove fotky a ziadne som jej neposlala.. ak ich chce vidiet moze prist. Urazila sa na smrt.

@anonym_autor na mna by to tiež pôsobilo nie ako pravda, ale skôr pasívno- agresivne.
Skvele, že si si začala budovať hranice. Teraz už možno len doladiť. Hovoriť viac o sebe. O tom, ako ti je a čo potrebuješ. Napr. Je pre mna náročné fotiť a posielať fotky každý deň. No budem rada, ak k nám prídete častejšie. Aj deti sa potešia. 🙂
Skús si pomyslieť, že tento výrok /a ten tvoj predchádzajúci ti povie syn/nevesta. Čo ti bude milšie? Neboj sa hovoriť o sebe viac. Ak niekto nechce počuť a uznat, neber mu jeho pravdu. Zopakuj si: ja to vidím takto. Hotovo.

anonym_d062e6
Dnes o 07:53

Poznám to, a nie je to o tom, že som lietadlo a ani ako komunikujem s ľuďmi, ale proste sú v šoku, že zrazu rokážem povedať nie, zrazu som sa zmenila, zrazu neskáčem tak ako pískajú. Také dusno, ako je teraz v rodine som nikdy nezažila ale na druhej strane, 40 rokov prispôsobovania sa, hľadenia na to, aby druhí boli spokojní...stačilo.

autor
Dnes o 07:54
@anonym_c17d21

@anonym_autor na mna by to tiež pôsobilo nie ako pravda, ale skôr pasívno- agresivne.
Skvele, že si si začala budovať hranice. Teraz už možno len doladiť. Hovoriť viac o sebe. O tom, ako ti je a čo potrebuješ. Napr. Je pre mna náročné fotiť a posielať fotky každý deň. No budem rada, ak k nám prídete častejšie. Aj deti sa potešia. 🙂
Skús si pomyslieť, že tento výrok /a ten tvoj predchádzajúci ti povie syn/nevesta. Čo ti bude milšie? Neboj sa hovoriť o sebe viac. Ak niekto nechce počuť a uznat, neber mu jeho pravdu. Zopakuj si: ja to vidím takto. Hotovo.

@anonym_c17d21 a to je dalsia vec. Ja mam poctivo vyberat slova, rozmyslat co komu ako poviem, len aby sa neurazil a mne kazdy vsetko spliachne do tvare hociak, drzo neuvazene. Ale ja mam vymyslat slohove prace aby boli empaticke, vystizne, nenasilne atd... je to od veci...
Ak mi raz niekto napise ze mi neposle fotky a mam prist osobne tak pridem. Ako co ine mi ostane ked ich budem chciet vidiet
Ak sa urazim tak ich asi neuvidim ani tolko. O co vlastne ide? Chve ich realne vidiet alebo len mat pocit aha mam foto

anonym_c17d21
Dnes o 07:54
@anonym_autor

@anonym_b59519 a ako ja sudim svokru led jej poviem ze jej nebudem posielat fotky svojich deti. A ked ich chve vidiet nech pride? A ona sa urazi a napise co s i to dovolujem a co jej vycitam ze k nam nechodi.. a pri tom je to fakt. Nechodi..co to ma spolocne s tym ze mlcat je zlato? Mlcala som cele roky..

@anonym_autor aj ak je to pravda, je tam skrytá výčitka. Svokra nereagovala na pravdu, ale na ňu a tón.
Nie je pravda, že nechodí. Chodí raz za mesiac. Pre niekoho je to malo, pre iného vela, niekomu tak akurát. Čo je častejšie? Je to relatívne. Povedz raz do týždňa, tri krát do mesiaca.

autor
Dnes o 07:56
@anonym_c17d21

@anonym_c17d21 a este to nie je o tom ze ako to posobi. Proste manzel vie kolko tu chodi, ja to viem, ona to vie, deti to vedia, svokor to vie, to nie je o tom ze si myslim ze chodia raz za mesiac to je fakt. Dokazatelny, bud je tu alebo tu nie je.nic ine medzi tym nie je..

silvike
Dnes o 07:57

@anonym_autor Tak ono veeeelmi vela zalezi od samotneho vasho vztahu a akym tonom dane veci povies. To je podla mna klucove 🙂

anonym_bd8bf8
Dnes o 07:58

Nastavis hranice ,povies si svoj nazor - je to normalne ze mnohim to nevyhovuje -lebo uz nie si ta co drzi hubu a krok.
Tiez som to zaizila.

anonym_c17d21
Dnes o 08:00
@anonym_autor

@anonym_c17d21 a to je dalsia vec. Ja mam poctivo vyberat slova, rozmyslat co komu ako poviem, len aby sa neurazil a mne kazdy vsetko spliachne do tvare hociak, drzo neuvazene. Ale ja mam vymyslat slohove prace aby boli empaticke, vystizne, nenasilne atd... je to od veci...
Ak mi raz niekto napise ze mi neposle fotky a mam prist osobne tak pridem. Ako co ine mi ostane ked ich budem chciet vidiet
Ak sa urazim tak ich asi neuvidim ani tolko. O co vlastne ide? Chve ich realne vidiet alebo len mat pocit aha mam foto

@anonym_autor jasne, zmena v komunikácii ta môže stat namahu a niekedy sa ti proste nechce, nevies, nemáš energiu. To je úplne normálne. Nemusíš to robiť vždy. Už teraz, že začínaš byt pravdivá je dosť.
Potom si teda drž svoje, možno si nepovedala vsetko ideálne, ale tak ako si vedela. - To, že sa ona urazila je už jej vec. Nechaj ju teda, nech sa s tým vyrovná sama. - Nepotrebuješ ju ale obviňovať z toho, že to nedokáže uniesť.

autor
Dnes o 08:00
@anonym_c17d21

@anonym_autor aj ak je to pravda, je tam skrytá výčitka. Svokra nereagovala na pravdu, ale na ňu a tón.
Nie je pravda, že nechodí. Chodí raz za mesiac. Pre niekoho je to malo, pre iného vela, niekomu tak akurát. Čo je častejšie? Je to relatívne. Povedz raz do týždňa, tri krát do mesiaca.

@anonym_c17d21 lenze vlastne vies co je fakt? Ja som to nepovedala ale napisala. Teda tam ton ani nebol ziadny. Napisala som nemam nove fotky len tie co ste uz videli. Ak chcete vidiet deti castejsie musite castejsie chodit k nam.

anonym_c17d21
Dnes o 08:04
@anonym_autor

@anonym_c17d21 lenze vlastne vies co je fakt? Ja som to nepovedala ale napisala. Teda tam ton ani nebol ziadny. Napisala som nemam nove fotky len tie co ste uz videli. Ak chcete vidiet deti castejsie musite castejsie chodit k nam.

@anonym_autor je , a niekedy dokonca silnejší než povedaný, lebo tam nie je reč tela, hlas, tak druhy si domysla a môže to vyznieť este horšie než v skutočnosti 😏 Premyslaj o sebe, čo urobíš/neurobis, či jej nejaké fotky pošleš, ak áno, kedy, či ju pozves na kávu.. (ale skús nechať jej pocity a jej reakcie na ňu, neber si ich na seba, ani sa z nich neviň ty sama)

autor
Dnes o 08:06
@anonym_c17d21

@anonym_autor je , a niekedy dokonca silnejší než povedaný, lebo tam nie je reč tela, hlas, tak druhy si domysla a môže to vyznieť este horšie než v skutočnosti 😏 Premyslaj o sebe, čo urobíš/neurobis, či jej nejaké fotky pošleš, ak áno, kedy, či ju pozves na kávu.. (ale skús nechať jej pocity a jej reakcie na ňu, neber si ich na seba, ani sa z nich neviň ty sama)

@anonym_c17d21 a aky ton je teda v mojej odpevedi? Bolo to presne tak napisane..

bobbula
Dnes o 08:07
@anonym_autor

@anonym_autor skús viac hovoriť o sebe a písať o sebe - to staci, nemusíš vyberať slova a premyslat inak.

biba_18
Dnes o 08:20

tak ale napríklad to že ak ich chce vidieť častejšie že má prísť - to už si jej písať nemusela ... ona to vie ...
nemám fotky. ani nesľubujem že ich vám budem posielať lebo nestíham, nechcem, čokoľvek - ale nie že ak ich chce vidieť že nech príde - tam je priestor na doťahovanie o tom, že príď ty deti ukázať (napr...)

anonym_5fb9e3
Dnes o 08:21

Za mňa napríklad úplne stačilo napísať, že nemáš nové fotky - to sú tvoje hranice a je to v poriadku - a nie pridávať ešte aj výčitku, že podľa teba málo chodí - to sú jej hranice a ak chceš, aby rešpektovala tvoje, ty rešpektuj jej.. vy ku nej chodíte?

Ale tak toto je jeden konkrétny príklad... vo všeobecnosti, áno, ak sú ľudia zvyknutí, že si people pleaser a rovno ťa o niečo žiadajú s tým, že vedia, že povieš prikývneš a ty zrazu povieš svoj názor alebo nie, tak sú prekvapení, urazení, môžu si to zobrať osobne, lebo ťa takú nepoznajú, ale to sa utrasie...

brrunetkaa
Dnes o 08:30

Ja som zase zástanca nebyť ticho. Treba sa ohradiť, slušne, lebo keď si názor stále necháš len pre seba, tak ti budú srať na hlavu niektorí ľudia stále. Nech sa urazia, no čo, ich to prejde…

anonym_c1fb76
Dnes o 08:36

som na strane autorky. mňa dokonca tak vychovávali - žiadne odvrávanie apod.
tiež som donekonečna ustupovala súrodencom, rodičom... Až som povedala dosť. a vzťahy boli odvtedy na bode mrazu.

marci9
Dnes o 08:39

Máš pravdu, povedz si, čo máš na srdci. Slušne samozrejme. Ja by som jej nepovedala, aby chodila častejšie, lebo by som sa bála, že naozaj začne chodiť častejšie. Ale fotky každý deň by som jej neposielala ani náhodou. 2-3 fotky raz za mesiac by jej museli stačiť.

anonym_7a0c22
Dnes o 08:47

@anonym_autor To sa volá rodinné vzťahy. Ako si ich v rodine nastavíte, tak ich máte.

petrao2
Dnes o 08:56
@anonym_autor

@anonym_autor ano ked zmenis postoj a povies svoj nazor vsetci sa urazia
Zial ludia su radsej ked robis co chcu a ako im pasuje

anonym_26c175
Dnes o 09:01

@anonym_autor od ludi ktorí sú dlho ticho sa neočakáva že si niekedy otvoria ústa a po ďalšie, možno to nevieš podať prijateľným spôsobom. Ja som v tom expert. Vtedy keď by som sa mala ozvať som ticho, a otvorím si ústa keď sa to absolútne nehodí. Stále na sebe pracujem, ale☝🏼 dôležité je že si si už tie ústa konečne otvorila. Pracuj na tom, buď asertivita a neboj sa občas aj priznať že si to prehnala, pripadne sa ospravedlň a skus si to vydiskutovať v kľude.

anonym_3669ec
Dnes o 09:02

Ide z teba extrémna negativita. Zatrpknutost, závisť, ze ini môžu a ty nie. Sama to píšeš.
Tu nejde o to, voliť správne slová, alw o slušnom spravani, a ked to ostatní nevedia, tak je to ich vec, nie tvoja. Ci ty musíš ist s davom a tiež byt nasilu nepríjemná? Rečnícka otázka

anonym_f0494d
Dnes o 09:03

@anonym_autor Autorka myslím si, že ak by boli vzťahy dobre a ľudia normálny tak sa určite za pravdu neurazí ani nie je dusno. Im vyhovovalo že si celé roky šuchala nohami. A tiež myslím že niekto, kto nezažil aké to je snažiť sa udržať dobré vzťahy na úkor seba samej, to nepochopí. So mnou sa najbližšia rodina nebaví a je urazená ale ja som rada že mám konečne svoj priestor a môžem slobodne dýchať. Nechýbajú mi. Držím ti palce

Strana
z2