icon

Mám podozrenie, že som vydatá za lakomca

12. feb 2025

Ahojte,idem si pre názory budem si sypať popol na hlavu za akého muža som sa vydala. Teraz to vidím. Mám podozrenie, že som vydatá za lakomca. Každý máme svoj účet. On tvrdí, sem keď platí poplatky ohľadom domu ( dom je jeho), že už mne nemusí dávať nijaké peniaze. Stravu platím ja,sem tam aj on, ošatenie detí je tiež v mojej réžii.Máme tri deti. Jedno dieťa mám z predchádzajúceho vzťahu a dve máme spoločné. Muž je vedený na úrade práce lebo nemusí platiť odvody zatiaľ, ale s tým, že chodí na fušky. Ak ho z úradu vyradia, plánuje i tak živnosť. Koľko zarobí neviem, veľmi nechce povedať a že odkladá to som vôbec nevedela pretože sa nepochválil. Naposledy viem, že zarobil okolo 3000€, tiež som nedávno prišla na to, že si odkladá peniaze a bolo to cez 10tisíc euro za pol roka. Konfrontovala som ho, ale vraj to sú jeho zarobené peniaze a mňa do toho nič.
Keď si pýtam peniaze na nákup vždy povie, že nemá, že je nezamestnaný atď. Naposledy som si musela od mamky požičať 50€ než mi príde rodičovský príspevok.
Privádza ma do šialenstva,keď mi ešte drzo ide tvrdiť, že všetko i tak platí on, tak načo mi má dávať nejaké peniaze. Neviem, ale pripadám si ako pubertiak, ktorý si pýta na kofolu od otca.
Napríklad dnes ráno. Pýtal sa, či pôjdem do obchodu,že by chcel niečo kúpiť. Vravím, a peniažky mi dáš do obchodu? Samozrejme nedal. Išla som nahnevaná a zároveň on sa urazil na to, že som nahnevaná.
Podotýkam, že nechodím kaderníčke ani kozmetičke a oblečenie si nakupujem cez bazár a tiež aj deťom. Žiadne nové.

bielasovicka
12. feb 2025

@majka2 presne tak, moja reč. Vôbec by sa už ľudia nemali sobášit. Načo?

petulda333
12. feb 2025

@earlgrey moj svagor je takmer stale bez prace a ak,tak robil brigadne alebo na cierno. Napriek tomu mu sudkyna dala 300€ na dve deti platit,ze je mlady,ma zdrave ruky...

la_dolce_vita
12. feb 2025

@majka2 presne tak a pri vybere 2.manzela, s dietatom ,na krku' uz si sakra dam zalezat na vybere dalsieho partnera, aby som nesla z blata do kaluze.

majka2
12. feb 2025

@la_dolce_vita ka každopádne má to mrzí kedysi ty manželia naozaj spolu držali mali svoje peniaze euz sa nedelilo moje tvoje už bolo nase. Mladý postavili svojpomocne chalupy deti maly ja fakt neviem tieto nové manželstva načo potom sa berú nechápem vôbec . Kedysi muž prišiel domov dala sme výplatu na stôl a bolo lebo varila starala sa o chod domácnosti deti . Neviem dnes je to len spolužitie s papierom..

janickacrazy
12. feb 2025

@karolinakr áno, určite tých 800 pri 3 deťoch je minimum, my aj viac minieme

karolinakr
12. feb 2025

@janickacrazy verím tomu, že ked ma niekto 4 chlapcov doma, tak to sa nedoplatí..my sme boli same baby, ale chlapi zhltnu aj hrniec niečoho a nepriberú ani gram

karolinakr
12. feb 2025

@janickacrazy kolega 12x knedľa, cely hrniec špagiet jedno cele balenie, 3x si naložil zemiaky, kura a potom kňučí celé poobedie, že je hladný

earlgrey
12. feb 2025

@petulda333 No pekne...netušila som to...preto aj tá moja otázka...

sova7
12. feb 2025

Chlap má iba dom keďže hovori že platí všetko a platí za dom tak všetko je pre neho dom. Nie ty a deti ani vzťah. Dom. Majetok. Jeho všetko je majetok. Deti sú podľa neho iba tvoje? Vyzerá to tak. Má navarené nakúpené upratané ty si zamestnana deťmi a starostlivosťou o neho a jeho dom teda taká pracovná sila do kuchyne a upratovačka on si robí co chce. Ty nestíhaš vymýšľať a on si žije. Šikovný chlap. Dobre si to zariadil. Mne to príde že videl ženu s dieťaťom ktorá bude za bývanie a chlapa čo sa mihne v dome vďačná a servis má zaistený. Tiež byvas u neho neviem ako by to bolo s bsm a ak nemáš kam ísť vie že sa k tebe môže správať ako chce lebo ta má okrem detí ešte poistenu bývaním. Určite vie že si vytrasena s peňazí ďalšia poistka. Má svoje pohodlie dobre poriesene aj o jeho všetko je postarané on si žije svoj sen

cacianka
12. feb 2025

@earlgrey už to nie je ako kedysi, že chudák nezamestnaný otecko(dobrovoľne a pritom fušky za tisícky) tak mu súd naparil 20 € na tri deti. Pravidlá sa zmenili, súd berie do úvahy potencialitu príjmu, tzn. vzdelanie, profesiu, výšku platu aký môže zarobiť (napr. inzeráty na Profesii, ponuky práce a povinnosť zverejniť hrubý plat). Súd berie do úvahy aj životnú úroveň otca, lebo niektorí plakali akí sú chudáci, ale zahraničné dovolenky, výlety, lyžovačky v Alpách, drahé hodinky a značkové oblečenie, motorky, bicykle, autá na to mali evríčka, tak nech miesto hodiniek živia svoje splodené deti. Dokonca si môže matka starajúce sa o maloleté dieťa požiadať o príspevok aj na seba.

bielasovicka
12. feb 2025

Ináč tvoj muž si normálne žije ako slobodný chlap. Svoje si zaplatí, a tým to haslo. 🤔

nevenka
12. feb 2025

@denkanr ja aj blbosti platim muzovou kartou 😅🙃.

larisa
12. feb 2025

Ale keď tak si uvedom že ty živíš deti seba a ešte aj jeho pretože on pánko len o svoj dom sa stará a ostatné výdavky má v prdeli. Však ty máš všetko platiť. Ale keď sa zamyslis chlap zje vždy viac ako zjedia deti aj ty. Dnes sú potraviny dosť drahé. Juuj vedel si to zariadiť ten tvoj chlap. On ma teba ako slúžku co , navarí, uprace celý dom, perie ,zehli a nakupuje za svoje peniaze čo on neprispieva. Veď prečo by mal.

earlgrey
12. feb 2025

@cacianka Tak to je potom úplne super!....som rada, že sa to zmenilo...

alickapusinka
12. feb 2025

@earlgrey aj nezamestnaný musi platiť výživne teraz skončil v base mojej kolegyne muž.

earlgrey
12. feb 2025

@alickapusinka Dobre dobre...😉 ja netvrdím, že nemusí...mňa len zaujímalo z čoho vypočítajú...

mabenn
12. feb 2025

Ako sa prosim da urobit dve deti s niekym, s kym nemam jasno ohladom financi a zivobytia...?

sisska96
12. feb 2025

@alickapusinka Nezamestnaný z čoho platí ?

cacianka
12. feb 2025

@sisska96 to je jeho problém

alickapusinka
12. feb 2025

@sisska96 súd to nezaujíma vzali ho do basy a tam robí beru mu koľko súd určil a každý mesiac z basy dostane výživne koľko určil súd.To keby bolo take jednoduche tak by bolo veľmi veľa takých chytrých raz ma deti musi platiť.Aj ked chlap ma deti a ma zťp, alebo polovičný ID alebo celý ID musi príspevať deťom na výživu.

alickapusinka
12. feb 2025

@earlgrey to určil súd v base zarabal a súd to nejako vypočítal a platí.

earlgrey
12. feb 2025

@alickapusinka to áno, o tomto som počula už...že tam musia pracovať a platiť potom z toho výživné

miadi
13. feb 2025

Smutne je to Hlavne ze si to zistila az teraz ked si mu uz dve deti porodila .Ty to malo co mas vsetko minies a on si pri tebe este usetri. Pred sto rokmi moji prastari rodicia mali služobnice a paholkov ktori makali za jedlo a byvanie a ziadne $ . Ty si na tom
Este horsie Lebo ty zivis seba deti a pana velkomozneho a este aj sex a vsetko .on stebou riadne vy ..,piiip .. akoze toto je manzel otec ? Plati len to co by platil Keby ste neexistovali . Tebe je trapne pytat si od neho 50 na potraviny ( nie je ti trapnejsie od maminky si pozicat ???) a jemu nie je trapne hodit celu zodpovednost za deti domacnost na teba ? Tak si nepytaj 5o Ved to je malo na nakup pre 5 ludi . Si pytaj rovno jeho kreditku . Co je toto za vztah ? Jeho dom on si sysli $ a tebe ostane co ? Len zodpovednost za 3 deti a prazdne ruky. Si bezmocna . Toto si nevidela ked ste spolu zacali zit ? Cize o tvoje prvorodene dieta sa nikdy nestaral platil si svoje ucty ako vzdy ako kym bol sam a ty tam cela stastna ze mas strechu nad hlavou nevadi ze na tvoje dieta je lakomy ty to zvladas. Potom ste si urobili spolocne dieta a aj to Akoby bolo len tvoje staraj sa kupuj mu jest ,, a tretie dieta ., to je ako sediet na konari a pilkou ten konar pilit . Ako chapem mat deti je to najkrajsie na svete ale mat ich s blbcom ? Sebeckym lakomcom ? Ked sa chovas ako sluzka budu sa k tebe ako k takej chovat . Chovaj sa ako kralovna..

basska_b
13. feb 2025

Jeminenky, co preboha za dom plati on? Tu elektrinu, plyn a smiesny poplatok za vodu a smeti? U nas to predstavuje asi 200-230 euro mesacne, bez rocnej poistky. Ved to sa neda absolutne porovnat so sialenymi uctami v supermarketoch, kde 100 eur len tak zahučí na jednu navstevu pre 5clennu rodinu. Kupuj len sebe a deckam. Nech pekne chodi na nakupy a vie, co kolko stoji.
Moja babka s dedkom takto funguju cely zivot, 60rokov v manzelstve. Mali zlatu svadbu. Babka povedala, ze neni co oslavovat. Babka furt na nule a dedko ma x desiatok tisic naskreckovanych na ucte(potreboval pomoc a vypisom z uctu, tak som.videla)

cacianka
13. feb 2025

@basska_b až mi špatne zostalo...

karolinakr
13. feb 2025

ja poznam viac manželstiev, kde muž zarabal 3x viac ako žena, a napriek tomu 90% vydajov domacnosti bolo na žene a muž mal nasporenych xy tisíc.,vysokoškolsky vzdelané ženy, šikovne, docentury spravene, veduce, a nechali sa okradať a ani jedna nemala odvahu sa rozviesť alebo ho aspon vykopnuť..jedna si musela dve prace najsť
však taky chlap je len na priťaž, zje celu chladničku, na deti neprispeje a len si spori sam pre seba.keby ho nemali, vyšlo by ich to nastejno, akurat im vyjeda hrnce a robí nervy a to je celý vklad do vzťahu, čo dáva
toto si treba uvedomiť, aky maš z neho osoh?
a miadi to pekne napísala, že robiš len za stravu a noclah 😅

janickacrazy
13. feb 2025

@karolinakr ja to tiež nechápem, že nato neprišla aspoň po tom prvom dieťati, veď to musela vidieť, že je lakomy. Ja keď som bola na RD, tak môj muž platil všetko, ja len tak deťom občas niečo na oblečenie, zmrzlinu a nejaké drobnosti. A to mám tiež syna s bývalým, aj tomu muž platil školu, cestovné, atď.

karolinakr
13. feb 2025

@janickacrazy kde ste sa zoznamili s tymto pokladom, lebo velmi pekne ho vždy opisuješ a hlavne ako si vedela dopredu, že bude ok?

janickacrazy
13. feb 2025

@karolinakr na zoznamke 😂

alickapusinka
13. feb 2025

@earlgrey jasne mu zoberu a ostatok mu vratia