Mám povedať rodičom a svokrovcom o tehotenstve v 6. týždni?
Ahojte, chcem len pocut rozne nazory, aby som si sfinalizovala ten moj. Neviem sa rozhodnut, ci rodicom a svokrovcom oznamit, ze cakame babo. Som len v 6tt a v pondelok idem len na 1.utz. Ide o to, ze by som im to povedala, kebyze som pred 2,5 rokom nepotratila. Takto sa bojim, ze im to poviem, oni sa mega potesia a v pondelok bude nieco zle😥 (kedze sa momentalne viac bojim ako tesim). Lenze mame dnes oslavu, kde budu vsetci a je to pekna prilezitost. Tak neviem, co robit. Na jednej strane im to chcem moc moc povedat, lebo svokrovci este nemaju vnuca ale na druhej strane sa bojim, ze sa najprv potesia a potom zasa pride sklamanie. Vztahy mame velmi dobre.
Nebojim sa im to povedat kvoli povere, to vobec.☺️
ja by som pockala - potratila som dvakrat - viem, ze to ci to povies alebo nepovies rodicom nijako neovplyvni to ako to napokon dopadne, na druhej strane som nasich a svokrovcov pri tretom pokuse chcela usetrit sklamania a uprimne ani mne by nebolo prijemne opat to riesit, byt objekt lutosti (aj ked to mysleli dobre) - prvykrat sme povedali "hned" dopadlo to zle a rodicia to cele prezivali s nami, druhy krat detto - na co? tretikrat sme im povedali az na konci prveho trimestra a nikto sa netesil o nic menej 🤷♀️
My sme sa podelili po prvom ultrazvuku keď lekárka potvrdila, že je všetko v poriadku a vytlačila mi prvú fotku. Teda už keď mi to potvrdila bola som v siedmom týždni. Ale vážne sme sa o to podelili iba s rodičmi pričom mali zákaz to niekomu povedať. Zvyšku rodiny až po tretom mesiaci. A kamarátom až keď na to prišla reč možno až v 4-5 mesiaci.
Dakujem zienky za vsetky nazory. Jednu minutu sa tesim, ze im to poviem, druhu minutu sa bojim a som v tom, ze im nic nepoviem🙈. Ale pravdepodobne im to povieme, ale aj s tym, ze v pondelok idem len na prve sono, tak to moze dopadnut este hocijako. Co myslite?🙂 to je podla mna taka stredna cesta - ze sa aj potesia ale aj budu pripraveni na to zle.
@hederamonstera ja som oznamila až v 9tt... 🙂🙏🏻❤️
Určite by som na tvojom mieste povedala až po 3 mesiacoch, keďže už máš potrat za sebou.
@hederamonstera pozri je to len a len na tebe ako zvládaš také situácie. Už si si prešla potratom vieš ako si to zvládala takže sa musíš rozhodnúť sama pretože každá ľudská bytosť ma iné prežívanie takýchto situácii. Ja som to nenapísala kvôli povere jasne ze som nepotratila kvôli tomu ze som to niekomu povedala ale pre mňa bolo jednoducho veľmi ťažké sa s tým sama vysporiadať a ešte odpoveď aj na otázky druhých. Naše bábätko bolo veľmi vytúžené snažili sme sa dlho a bolo to po druhom ivf takže moji rodicia vedeli ze je vymodlene a veľmi sa tešili a potom keď prišla rana pod pás boli z toho veľmi smutní aj oni. Ja som potrebovala čas na to si to sama spracovať a nerobilo mi dobre keď mi napríklad mamina stále volala ako sa cítim a ze to bude dobre. Ja chápem ze prečo to robila viem ze je to moja maminka a chce mi len dobre ale bolo to pre mňa veľmi ťažké proste,ty to tak nemusíš vnímať možno práve naopak by ti to pomohlo sa cez to rýchlejšie preniesť. Každopádne musíš počítať s tým ze na oslave nebude asi len najbližšia rodina a ak sa niečo stane budeš musieť vysvetľovať veľa ľuďom že sa niečo stalo.. Btw aby sme aj pozitívnejšie mysleli ja som inak tiež dneska 6+1 tt takže sme asi v spoločných terminovkach a dúfam ze tam budeme až dokonca a už veci o potrate riešiť nebudeme musieť ❤️
@niikoletka dakujem. Drzim aj tebe moc moc palce🍀 nam sa podarilo druhe IUI. Je to tak dlho co sme na tie dve ciarky (vysledky z krvi) cakali. A zasa len cakat na ultrazvuk, cakat na oznamenia. Som uz psych. unavena z cakania a chcem sa uz tesit.
@hederamonstera no ja som v stredu zakrvacala a v podstate stále trochu spinim takže som sa veľmi zľakla ale na sone bolo všetko v poriadku dieťatko ma akciu srdiečka tak musím len veriť ze to tentokrát dobre dopadne ale tiež už mám pocit že nevládzem a kým porodim tak asi zosediviem celá :D
Stat s amoze hocikedy hocičo. Aj ja som potratila, napriek tomu vedeli o všetkých tehotenstvach hned ako vyšiel pozitívny test. Neviem si predstaviť ze v čase ked som potratila by o tom rodičia (jedny akd druhý) nevedeli. Aj ked sú ženy co to taja, ved každý inak prežíva život, no mne osobne by to prišlo zvláštne.
@niikoletka no tak to ti verim😥 fuh. Dopadne nam to dobre!! Som povedala😁
Nie nepovedala, my sme povedali az ked som bola u dr a potvrdil mi ze je vsetko ok. U teba by som pockala az do tretieho mesiaca kedze si us raz potratila
@hederamonstera musí to tak byt 🍀🍀🙏 vo februári si pošleme fotky malých sladkých bábätiek ❤️
Ja by som pockala do pondelka a povedala po prvom utz.
Ja som to utekala povedať našim ešte 10 dpo keď som mala prvú čiarku na teste 🙈😂 svokrovcom sme to povedali v 5. týždni, ešte pred prvým ultrazvukom, ale testy som už mala riadne silné (bývame s nimi)....brala som to tak, že ak by sa aj stalo niečo zlé, tak by som to pred nimi netajila
Ja som povedala kazdemu hned a potom som kazdemu povedala aj ked som potratila, ale ja som Taky Typ cloveka, ze neviem nic prezivat v sebe. Takze je to na tebe, am by nedajboze bol potrat ci chces o tom rozpravat.
Ja som čakala až keď dr. potvrdí že je všetko v poriadku na prvej návšteve, takže po 10. Týždni som im ukázala rovno ako nám drobec kyva na sone
Podla mna zalezi aj od vzťahov v rodine...ja som svojej mame povedala hned, ako som mala pozitívny test, ona ale nehovorila dalej nikomu, nechala si to pre seba a az ked som bola v 12tt a dostala som tehotenský preukaz, vtedy to bolo oficiálne a uz sme to netajili...svokre som nemohla povedat, lebo ona by nabehla s nakupenou výbavou a vedelo by to cele mesto...jej sme to povedali na vianoce, zhruba v 12tt
Nie,nepovedala by som este.Pri mojom druhom teh.sme povedali rodicom aj svokrovcom v 8.tt ked som mala potvrdene od dr.Na poradni v 12.tt bol zisteny MA.A okrem toho,ake to bolo pre nas strasne, bolo najtazsie volat rodicom a oznamovat im,co sa stalo.Takto sa trapili zbytocne aj oni.Pri dalsom teh.sme povedali az po 12.tt.
Nehovorila by som im to. Príjemná správa bude vždy len príjemná, či to povieš na oslave alebo každému osobne.
@hederamonstera ja by som tiež nevydržala a povedala.... Ved, ak náhodou sa stane niečo zlé (čo dúfam, že nie.... nech ste v poriadku 🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏), tak aj tak sa to dozvedia.... Toto bábätko sa vám narodí zdravé, ver tomu. ❤️❤️❤️🍀☀️
@hederamonstera pockaj do konca prveho trimestra a uvidis....ja som 12 tt a este nik okrem muza a sestry nevie....cakam na kontrolu koncom tyzdna a potom to uz pustim do eteru...
@hederamonstera ja som počkala a akurát to vyšlo na Vianoce potom to oznámenie😉
@hederamonstera vedia o predchadzajucom potrate? Ak ano, tak by som povedala aj s dovetkom, aka je situacia. Mozu pomoct vymodlit zazrak.
Jasné, povedala. Aj v práci som oznámila hneď v 5tt a v 6.tt aj písomne s kópiou tehotenskej knižky
@hederamonstera ja som nepovedala ani raz. Vždy po 12 tyzdni
@hederamonstera ja som s tým tak že do 3.mesiaca by som rozhodne nepovedala. Toto prvé som im oznámila v 7tt a oľutovala som to lebo sa už chválili každému. Aj sa vraví že by sa nemalo hovoriť lenže ja som musela lebo by bolo čudné že nechodím do roboty 🙂 ale ak máš možnosť podľa mňa by si to ešte nemala oznamovať 🙂
@hederamonstera je to na Tebe. Ako poznám moju mamu, síce by navonok tvrdila, že všetko bude OK, ale už by sa vo vnútri začala báť, či naozaj. Takže by som volila jej sladkú nevedomosť a predsa len to riziko po 3.mesiaci je výrazne menšie.

Pockala by som na potvrdenie lekarom, ale v pripade rodicov mi pride zvlastne cakat do 12 tt a viac