Mám povedať rodičom a svokrovcom o tehotenstve v 6. týždni?
Ahojte, chcem len pocut rozne nazory, aby som si sfinalizovala ten moj. Neviem sa rozhodnut, ci rodicom a svokrovcom oznamit, ze cakame babo. Som len v 6tt a v pondelok idem len na 1.utz. Ide o to, ze by som im to povedala, kebyze som pred 2,5 rokom nepotratila. Takto sa bojim, ze im to poviem, oni sa mega potesia a v pondelok bude nieco zle😥 (kedze sa momentalne viac bojim ako tesim). Lenze mame dnes oslavu, kde budu vsetci a je to pekna prilezitost. Tak neviem, co robit. Na jednej strane im to chcem moc moc povedat, lebo svokrovci este nemaju vnuca ale na druhej strane sa bojim, ze sa najprv potesia a potom zasa pride sklamanie. Vztahy mame velmi dobre.
Ahoj. Ja by som povedala, sú to tvoji najbližší, nech sa tešia, ale vzhľadom na minulosť opatrne. Ak by sa nedajbože nieco stalo, aj tak sa to dozvedia a smútiť budú podľa mna rovnako.
@sasesoe vedia, samozrejme. Kedze ten bol v 14tt ako MA.
Ale teraz beriem denne dvoje lieky na podporu, tak to je zatial take dobre znamenie, ze to bude ok.
@weronika171717 dakujem❤️ Verime☺️☺️
Nepovedala by som tak skoro...vydrž radšej ... Držím palce 🍀❤️
Ja som oznamila az v 14 tyzdni. Mne sa ale moje tajomstvo pacilo 🤣 kludne by som az do porodu nic nepovedala.
Pri prvom pokuse sme to hneď povedali aj našim aj svokrovcom a za dva dni som potratila v 7tt 🤷♀️ Bolo to hrozne na prd lebo som ešte chodila ku doktorke na kontrolu a vždy na mna moja mama pozerala ako na ranenu srnku ... proste lutost v ociach neschovas 🙈... pri druhom tehotenstve sme to povedali až ked som dostala tehotensku knížku v cca 12tt... nabuduce tiez nepoviem skor
@hederamonstera ahoj, ja by som pockala na prvy uzv a potom im to kludne povedala. Prve som tiez potratila, potom som mala dceru a teraz mam syna. Ked som otehotnela so synom, tak som im to este nestihla povedat a uz som zacala krvacat, ale nastastie to bol iba hematom. Bolo to blbe poprosit svokra v noci aby prisiel strazit dceru, ked ma muz chcel odviest na urgent a dozvediet sa v soku, ze som tehotna. Normalne im to povedat, ze si tehotna s tym vedomim, ze sa moze hocico stat. Nechapem naco to tajit rodine, ked keby sa nieco stalo, tak sa by sa to aj tak dozvedeli ked by si musela do nemocnice.
Tiež som teraz tehotná, čakám prvé dieťa a rodičom som to povedala v 16. týždni. A som veľmi rada, že som si to nechala pre seba a manžela taký dlhý čas 🙂 odkedy to ľudia vedia, tak počúvam z každej strany samé rady. Toho som chcela byť ušetrená čo najdlhšie. A rodičia sa potešili rovnako ako keby to vedeli napr. 2 mesiace skôr.
Ja by som povedala lebo verim v to ze ked sa to nahlas vyslovi a vsetci sa potesia 😊 kazdy do tej myslienky vlozi kus svojej lasky a radosti a preto ta krasna sprava tou krasnou spravou ostane a vsetko bude v poriadku 😜 mozno som naivna ale ja sa snazim vlozit do veci tu silu radosti a dat vediet "vesmiru" ze to myslim vazne 😀
@hederamonstera ja som tehotenstvo oznámila obom stranám až po ukončení tretieho mesiaca 🙂
Ja zase nechapem naco to tajit rodine, s ktorou som v dennom kontakte. Aj tak by na to prisli, ze mi je zle atd. A prave preto, ze som uz raz potratila, nech vedia o co ide a nemusia sa tak bat, ako keby som im zavolala z nemocnice ze mi nieco je.
@hederamonstera závisí úplne od teba, od vás... My sme po smrti dcéry v 38.tt hovorili hneď po pozitívnom teste (teda po pár dňoch, keď test stmavol, že bolo jasné, že nebol chybný). Rodine, priateľom, všetkým. Lebo sme si veľmi silno uvedomili, že naše ďalšie dieťa je tu, teraz. A navždy je súčasťou našej rodiny a chceme, aby o ňom naši blízki vedeli do budúcnosti, aj teraz, kým žije. Rodičom a svokrovcov sme to hovorili otvorene s tým, že teraz žije, ale samozrejme sa môže čokoľvek stať.
Tak neviem, ak by si im to povedala cele pravivo ako tu, ze este ides na vysetrenie... tfuj, tfuj, tfuj... nech je vsetko v poriadku. Preco sa dopredu strachovat a riesit co ak to nevyjde? Aj mysel si nadstav tak, ze tento raz vsetko vyjde, nemaj pochyby.
@jumama dakujem❤️
Ja som po 2MA a aj rodičia aj svokrovci to vedeli hneď od začiatku lebo vychadzame dobre a sme spolu skoro stále a potrebovala som,aby ak sa nieco stane,aby postrazili prvú dcérku... urobila by som to znova, pretoze viem ze ten smutok mi pomáhajú prekonať aj oni a ich podpora ked sme to s muzom obaja potrebovali...ale je to na zvážení kazdej ako sa s tym vysporiada a aky ma vztah ci s rodičmi alebo svokrovcami...
@hederamonstera zalezi,ake mate vztahy.my sme o prve babo prisli v 11 tt.nikto o tom nevedel a bolo to fakt tazke.takze,ked sa podarilo druhe,povedali sme im to hned po prvom vysetreni,kt.potvrdilo,ze som tehotna.ak by to nevyslo,potrebovala som vediet,ze sa mam komu zverit.
@hederamonstera Ahoj. Pri prvom tehu ktoré skončilo v 7tt vedela blízka rodina od začiatku. Pretože sme išli do ivf.. Teraz sme po druhom ivf a svokre to plánujeme oznámiť az po skončení 13tt. Moji rodičia aj segra vedia, ony su mi veľkou oporou. Viem ze im môžem dôverovať. Čo o mojej svokre a jej dcere nemôžem povedať ☹️ takže počkáme a potom im to oznámime pri vhodnej príležitosti.. Keby som vedela ako sa zachovajú pri prvom tehu tak by to nevedeli vôbec. No človek sa učí na vlastných chybách 🙊
Porozprávaj sa o tom s mužom a ak to cítiš tak im to povedz.
Moja svokra nieje zlá, mam ju veľmi rada, len je klebetná a preto to teraz nevie.
Ako ja nechapem tie akoze tajnosti a cakat do konca 3.mesiaca..to potom tie zeny co tak rozmyslaju asi nemaju bohvieake vztahy s rodinou a priatelmi..ved jasne,ze stat sa moze cokolvek a samozrejme by to moji blizki priatelia a rodina vedeli..aj mne sa to stalo..a normalne som im potom povedala,ze to nevyslo,potratila som a dalsie tehu som oznamila opat v nejakom 5-6tt..ved kazdy to aj tak berie,ze to nemusi dopadnut dobre..
@hederamonstera my sme povedali všetky tri hned, hoci pri treťom som trochu váhala, lebo som nevedela odhadnúť reakciu. Som typ, čo svoje pocity nevie skrývať. Keď sa teším, chcem to všetkým povedať (podobne aj keď smútim). Pri poslednom som im to oznamovala ale s rezervou, že tak sa teda modlime, aby vsetko dobre dopadlo, predsa len vek... Veď ako si písala, sú to rodičia. Tak či tak by vedeli aj ak by to dobre nedopadlo. Keď tam budete na oslave všetci spolu, využila by som to. Ale zase roztrubovat to celej zvyšnej širokej rodine by nemuseli. Poprosila by som ich o diskrétnosť vzhľadom na to, že jednu zlú skúsenosť už máš. 🙂. Držím palce aby všetko dobre dopadlo.
to je cisto na tebe, neexistuje “spravny cas” na oznamenie tehotenstva, musis si spravit ako ty citis.
my sme prve oznamili najblizsej rodine uz v 7tt, zial o 2tyzdne bol koniec ..
teraz druhe sme vysli s pravdou von az cca v 16tt a keby mi nerastlo brucho, ktore sa uz nedalo schovat, tak este pockam. bolo to take krasne nase iba s manzelom proste ☺️
ja som čo sa týka najbližšej rodiny určite nečakala do 12tt.Povedala som im to akonáhle som mala potvrdenú akciu srdiečka.Ale ty urob tak,ako to cítiš,čiže kľudne aj hneď,lebo čakať len preto,že prvé tri mesiace sú rizikové je hlúposť,keďže stať sa môže čokoľvek aj neskôr.
@zonjushe to niesu tajnosti pred rodinou, človek by najradšej vykrical celému svetu akí sme šťastní a podobne ❤️🍀 ale poviem Ti z môjho hľadiska napríklad. Išli sme do ivf a od začiatku o tom vedela blízka rodina aj priatelia. Lenže ten povedal tomu, ten sa preriekol tam uňho a tá zase tam, takže to tak aj vyzeralo 🙈
Deň pred vkladom sme nastupovali do auta a suseda nám kričala ze ci sme natom tak zle ze musíme ísť na umele.. 🙈 Ďalšia z rodiny ze aké sú to injekcie ked som pribrala asi som už tehotná a podobne. Potom po vklade svokrina švagriná ze ako, ci sa ujalo, ci bolo mužove, ako mi je a podobne. Myslíš ze sa to dobre počúva? Svokre sme jasne predtým povedali ze je to citliva téma a nech to nikde nerozpráva. Samozrejme bola z toho taka šťastná ze ideme do ivf ze sa "prekecla" pred kamoskami. Po potrate to bolo ešte horšie ked sa každý pýtal a prečo, co sa stalo a tak. Tak sme si teraz povedali že to bude vedieť len tá a ten, ktorým plne dôverujeme a máme istotu že sa o tom nikde nezmienia a neprekecnú pred inými.. Hold. Toľko. Nieže by sme mali zlý vzťah, môj muž si rozumie s mamou a ja takisto svokru mam veľmi rada, ona mňa neviem 🤣 ha ha ale budeme to tajiť pokiaľ neprejdem 13 tt minimálne.
Môj názor a moja skúsenosť. Pekný dnik 🙂
Tak ako si napísala v predchádzajúcom príspevku.
Povedať im, že to vyzerá dobre, ale že to nemáte zatiaľ potvrdené.
Sila myšlienky veľmi pomáha a aj tebe sa trochu uľaví
Nerieš ako sa ďalej budú cítiť. Je super, že si empatická. Ale ber to tak aj ty, že oni zase chcú stať pri tebe. V dobrom a aj v zlom. Na to sú rodičia.
Nie. Az po 3m..alebo aspon uz ked budes ku koncu 1 trimestra. ;)
@hederamonstera nie, az po 3 m, ale ty sprav ako citis.Tak bude v strese aj mama, svokra co, ak....v podstate do porodu sa uz budes obavat

@hederamonstera a ešte jedna poznámočka ak by si bola presvedčená, že je dobrý nápad to povedať, urobila by si to bez ohľadu na MK.
Pripadne zvoľ kompromis povedz len budúcim starým rodičom s tým, že nech si to do konca 3 mesiaca určite nechajú pre seba.