icon

Mám pravdu ja alebo partner?

18. sep 2023

Skúsim čo najstrucnejsie popísať problém a chcem len vedieť či by vám niečo podobne vadilo/nevadilo, či chápete skôr mna alebo argumenty mojho partnera.
Nechcem a nebudem tu podrobne rozoberať všetky súvislosti a veci okolo, o tom nie je príspevok.
Stručne-mám vzťah a bola tu žena kvôli ktorej sme s partnerom mali (aj mame keďže stále nejaká spojitosť ) problémy . Nebola tu nevera ( fyzická nie, emocionálna možno ale to nezistim 😃), no dosť iných veci na to aby to rozhodilo nás dovtedy pekný vzťah.
Ja som mu povedala, že ak mame fungovať ďalej a nejako cez to prejsť, nechcem aby v našom živote už bola akákoľvek spojitosť s ňou .
Partner ma prácu kde ma veľa zákazníkov, aj jej mamu, aj otca ( jej rodičia spolu nežijú, ona len s matkou ale nejako sa pritrafilo že už aj otec je zákazník 😃) . Ten otec si s partnerom potykal čo by mi vôbec nevadilo, je to bežne.
Mala som problém už keď si partner s jej otcom písal mimo prace, napr ked ten otec šiel na aute a stretli sme ho cestou a partner mu písal že ho videl a take tie veci.povedala som mu jasne že nepáči sa mi to lebo nechcem aby fakt nejaká spojitosť tu s ňou bola.
No prešiel nejaký čas a partner sa náhodne stretol s tým jej otcom niekde ked bol bezo mna a šiel sa s ním odviezť na jeho novom aute.
Veľmi ma to sklamalo pretože som nečakala že pôjde.cakala som že to odmietne kvôli mne a preto, že som sa jasne vyjadrila.
Tak teda: on za tym nič nevidí, pre neho to bolo len odvezenie sa na aute, veď ona tam nebola, len oni dvaja ..
Pre mna to znamená že si si pripustil k telu bližšie jej rodinu, nestačí len ona ale aj jej mama otec a kto ešte?😃pojde teraz spoznať starých rodičov atd? Keď spolu nebudeme rovno môže prísť do rodiny kde všetkých bude poznať 😃 som nahnevaná, aj ja chapem to hľadisko ze šlo len o odvezenie sa ale to všetko čo je za tym ma sklamalo pretože naozaj nechcem aby ešte mal s ňou niečo spoločne a aj s jej rodinou. Prečo nemohol jej otec zostať ako x iných zákazníkov s ktorými si len týka a inak nič? Zrovna s týmto potrebuje niečo viac?
Hádame sa kvôli tomu lebo on si ide stále svoje ze o nič nešlo ale ja to vidím tak ze ide niekde bezo mna a v momente zabudne na naše dohody, nevyhodnoti situáciu a ešte sa potom rozčuľuje ze doma sa oberáme o kopec času riešením týchto veci. Nemuseli byt, môj názor .nech ide kam chce s kým chce ale toto je na mna veľa

nikaa951
Odpoveď bola odstránená
sidicek
18. sep 2023

Aj je tento otec jediný zákazník s ktorym sa vyváža autom, alebo mu smskuje že ho videl.(načo?)Tak to je zvláštne, akoby chcel udržiavať nejaký kontakt s tou ženou hoci aj cez príbuzných.

hederamonstera
18. sep 2023

A realne ti to vadilo? Alebo ti skor vadilo ze nedodrzal dohodu? Lebo vsak ak si si nim ista a aj vasim vztahom, nemalo by ti to prekazat.

autor
18. sep 2023

@zuza265 jasne ja rozumiem ale na druhu stranu naozaj vo všetkom má byt taká voľnosť a nechať veci tak, nič neriešiť ? Niekto to môže pochopiť kľudne aj tak že aha nerieši tak nevadí jej..vieme akí sú chlapi veľakrát ich samých niečo nenapadne a ešte sa potom sami čudujú. Ta žiarlivosť nie je u nás problém, on vie aká som ja viem aký on, sme spolu veľmi dlho keby chcel už dávno so mnou nie je cesta je voľna

lili1313
18. sep 2023

Nechapem co sa tu do teba obuli. Vadilo by mi to tiez, ved si moze vyberat kamaratov z milion ludi, nemusi akurat otca zeny kvoli ktorej sa vam kazi vztah.

irusa
18. sep 2023

@lili1313 tiež si myslím....

autor
18. sep 2023

@hederamonstera nemám nič osobne proti tomu chlapovi a ani by mi to veru nevadilo.vadí mi že si budú zase o niečo bližšie, týmto sa nikdy neukončí celé to že ona tu nejakým spôsobom bude. Obľúbi si jej rodičov, bude mat v hlave aj ju.

hederamonstera
18. sep 2023

Nebude, chlapi takto nezmyslaju. Proste mu sadol jej tatko, tak to maju rozbit medzi sebou?
Ale tak kazdy mame ine nastavenie, takze tu bude vela roznych nazorov

koniarova
18. sep 2023

Takto rozmýšľajú ženy. Chlapi by takúto story nevymysleli ani vo sne.

autor
18. sep 2023

@lili1313 ja neviem niekedy mám pocit naozaj že tieto ženy samé majú x problémov vo vzťahu / vzťahoch a určite nereagujú vždy takto duchaplne a nedávajú mužom toľko priestoru a na nič neziarlia a podobne. Keby to tak bolo všetko na svete ny fungovalo typu- nájdem neveru aj bez toho že hľadám, povoem ok čau alebo ok odpúšťam a všetko je rovnake 😅 pritom vieme aké sú ženy, akí sú muži, kto co rieši .. každý z nás niečo rieši a nepísala som tu veci do detailov pretože mojim zámerom nebolo aby tu niekto hodnotil váhu veci ktoré mi vadia keď im zase vadí niečo iné co mne možno nie. Každý mame to svoje a každá mame aj vzťah v ktorom nejako fungujeme . Ako môže žena ktorá nevie aký my mame vzťah napísať určite si ho odplašíš a podobne. Nefungujeme všetci podľa jedného vzorca.niektoré chcú strašne všetko vyšetrovať a nevedia reagovať iba na opis situácie ktorú si majú predstaviť. Ženy veď keď napíšem otázku predstavte si ze ste vyhrali jackpot , čo si kúpite? Tak piste odpovede čo si kúpite a nie otázky kde si si podala? Kto bol za okienkom? Čo na to rodina?
Chápeme sa?

ckocka
18. sep 2023

Nie, nechápem ťa.

autor
18. sep 2023

@ckocka ok ďakujem beriem

autor
18. sep 2023

@hederamonstera preto som dala otázku do fora aby som videla komu by vadilo, komu nie. Uplne jednoduché.
Nemyslím že nejako by mu veľmi sadol zase toľko toho spolu nemali, skôr mi to príde že hneď sa chytí niečoho keď sa dalo a nemusel.
Ja tiež s niektorými ľudmi nevyvíjam kontakty lebo by to mohlo byt nežiadúce a nemusí mi to ani kázať

autor
18. sep 2023

@lili1313 nemôžem povedať že sú kamaráti, to nie. Práve preto by mi prišlo normálne keby nemal potrebu nejako vytvárať tam vzťah. Nech ho má ako zákazníka s ktorým hodí reč v práci keď príde, pripadne keď napíše lebo bude niečo dodatočne potrebovať ..ale môže odmietnuť slušne nejakú ponuku ako tu odvoz autom. Ja si neviem predstaviť že by som mala nejakú blokovku ( aj keby tam nebol sex) a keď jeho rodičia budú jednotlivo chodiť ako zákazníci budem s nimi vyvíjať bližšie kontakty a pôjdem napr na kávu s jeho mamou..určite by sa to môjmu chlapovi nepáčilo

zuza265
18. sep 2023

@melanta ale ja som to pochopila. Ci kde som napisala nieco akoby ine? Vazne sa pytam nie som si ista co tak vyznelo

doriiis
18. sep 2023

Autorka ty si návod ako sa pripraviť o chlapa a doslova ho vohnat do náručia inej ženy.

babajaga
18. sep 2023

Prosim ta prestan riesit manzela,jeho pracu a zakaznikov..ked s nou bude chciet byt,tak bude,takto ho iba viac od seba odhanas,venuj sa svojim zalubam,praci a bud v pohode,to je cele

zuza265
18. sep 2023

Ja chapem co chces povedat. Ale toto robi prave ten strach a neodpustenie. A aj chapem, ze sa bojis teraz. V tejto faze, v ktorej si, by som mala strach aj ja. Ale vedela by som, ze to nijak neovplyvnim a ze nemozem chciet, aby sa chlap chlapovi vyhybal. Naozaj rozmyslaju inak. Iba ze by to bol taky ten naozaj zly spekulant - ale zas ste spolu dost dlho na to, aby si vedela, ze taky zas nie je.

autor
18. sep 2023

Ja si myslím osobne že viacerým by to určite vadilo ale ako keby ste sa bali napísať to aby ste náhodou nepôsobili ako žiarlivé alebo neviem. A tiež niekddy mám pocit akoby sa niektoré bali vôbec niečo mužovi povedať tak radšej budú ticho len aby neodplašili. Upokojme sa, my dvaja teda rozhodne nemusíme riešiť čo môžeme a nemôžeme pred sebou povedať.sme v takej fáze že rovnako ako naj kamarátke poviem uplne že všetko, tak aj jemu a naozaj sa ja nemusím báť že keď dám najavo nejaké obavy Alebo požiadavky tak prídem o chlapa 😃 ak o neho prídem tak to bude pre iné veci a rovnako každá z vás môže o toho svojho prísť , nikdy nevieme čo ako bude. Ale toto čo tu píšete je ako byt so slepým a báť sa že po rokoch keď sa ho spýtate či stále nevidí vás pošle k vode 😃takí plytki nie sme ja ani on. Proste sa mu po rokoch zapáčila iná ako sa to môže stať každému a na rozdiel od iných chlapov nešiel s ňou hneď do postele ale určite ju nebudem trpieť ako kamarátku pobliz. A ani jej rodinu. Nič v spojení s ňou. Inak ja budem ta ktorá od neho odíde a nie že on ujde odo mna lebo ja ziarlim? Prosím vás..

autor
18. sep 2023

@babajaga to ja som ta ktorá mu dala šancu dať veci do poriadku a preukázať snahu, inak odídem. Prečo zo mna robíte tu ktorá má niečo trpieť ? Alebo hneď odchádzať, hádzať veci do kosa? Ja sa snažím opraviť .on bol kto urobil chybu a ja som mu dala návod na to ako to napravit.

autor
18. sep 2023

@zuza265 nie taký nie je ale niekddy je lepšie veciam predchádzať ako do nich vhupnut a nevedieť potom ako von..keby ich vzťah zostal v rozmedzí ako s inými bolo by všetko ok..takto zbytočne povoľuje a vytvára väzby a môže sa tp potom dostať tam kam nechceme.. už nás ten pán volal aj spoločne na obed ( to mi len partner odkázal) a jasne som povedala že nie , ďakujem. Ten pán/otec nevie čo my riešime a je to ok, no ja naozaj nemám záujem spoznávať ho. Mohlo to takto zostať obojstranne

januska12323
18. sep 2023

Chápem, že ti vadí lebo ti pripomína tú ženu ale jej tatko sa môže kamošiť s kým chce (zrejme ani o ničom nevie). Primárne by si mala riešiť či si chlapovi odpustila alebo nie. Keď budeš takto vyvadzat akurát ho k nej vyženieš.

autor
18. sep 2023

Jedine čo som chcela aby ste si predstavili situáciu na sebe a zhodnotili či by vám to vadilo / nevadilo. To je celé neviem prečo sa tu rieši všetko ostatne len nie toto. Uplne uniká zmysel diskusie

autor
18. sep 2023

@januska12323 skôr zalomim rukami ja a na celé to sa vykašlem a môj chlap sa potom bude čudovať čo sa deje keď mal pocit že je všetko ok a ja som nemala s ničím problém .. preto dávam najavo že áno problém je, chcem aby o tom vedel a nejak ku tomu pristúpil. Keď mu to bude lahostajne ja si môžem povedať že to nemá význam a rovno si potom všetci traja môžu dať obed spolu ako rodina

autor
18. sep 2023

@januska12323 ani nie že mi to pripomína ju skôr keď ku nej chlap mal sympatie / nejaký vzťah stále týchto ľudí o ktorých vie že sú jej rodina bude brat inak a celkovo nie je to podľa mna fér voči mne

thoughtfulweirdo
18. sep 2023

Ja nerozumiem, aké väzby vytvára s jej rodinou? Veď píšeš len o otcovi, s ktorým ani dotyčná nežije a ani sa cez ňu nezoznámili. Keby chodil na kávu za jej mamou do bytu, kde dotyčná žije, to by som nazvala vytváraním väzieb, ale vymenenie pár správ a jedno povozenie v aute s jej otcom veru nie. Chceš vedieť, či by nám to vadilo, takže za mňa toto, čo si opísala, fakt nie. Vadilo by mi, keby sa kamarátil s jej otcom kvôli udržaniu kontaktu s dotyčnou, ale v tvojom opise absolútne nič také nie je. Nenavštevuje ich spoločnú domácnosť, nechodí s ním na miesta, kde by sa ona mohla vyskytnúť, nepíše mu preto, aby sa na ňu vypytoval. Chápem, že nechceš, aby bol partner v kontakte s dotyčnou, ale toto "nič, čo s ňou čo i len vzdialene súvisí" mi príde ako zbytočne hysterické. Viac by som sa ja osobne sústredila na váš vzájomný vzťah s partnerom.

autor
18. sep 2023

@thoughtfulweirdo ďakujem, rozumiem a opísala si to fajn. V podstate máš pravdu .ale keďže je to jej otec vždy tam spojitosť bude, pretože on si asi mysli, že ona je naša kamarátka . Naposledy keď bol u partnera v práci len tak prehodil že ona má dnes narodeniny. Ja osm bola ticho, pre mna naozaj nepodstatná informácia. Chcem tým povedať že takto tu spojitosť s ňou vždy bude .

macatt
18. sep 2023

Hm, no môjmu priateľovi dlhoročnému pisala po x rokoch bývalá a on potom doniesol od jej babky paštéky😀len tak si spomenul, že jej babka predáva domáce paštéky a išiel kúpiť🙄 tak som sa nad tým usmiala, ale teda ma to žralo, hľadala som za tým spojitosť, že sa šiel otŕčať jej babke, potom som ho posielala zasa pre paštéky, lebo boli dobré, ale už priniesol od kolegu.. asi by tvoja situácia vadila aj mne, ale vážila by som si úprimnosť, že ti to povedal a uštipačnou poznámkou urobiť z neho dilina( no úžasné, tak si sa povozil?!) aby mu docvaklo😜 ale hlavne byť nad vecou, mohla to byť len blbá náhoda.. je to jeho zákazník a proste to pozvanie mu bolo len blbé odmietnuť…a fakt strašne veľa žien chodí po svete, túto jednu mu netreba stále pripomínať, je s tebou, keď sa rozhodne pre ňu, budeš o tom vedieť🤗 zatiaľ buď tá, pri ktorej nebude nikdy ľutovať, že sa zle rozhodol👍

tosomja
18. sep 2023

A prečo sa s ním hádaš, keď ti to vadí?
Ak sa neviete zosúladiť, tak treba ísť od seba. Možno hneď pri prvej príležitosti by bežal za ňou.

thoughtfulweirdo
18. sep 2023

Autorka, ja chápem, že je to pre teba boľavá záležitosť. Ale tá žena z povrchu zeme nezmizne, ani jej rodina a ďalšie s ňou súvisiace veci. Určite aj ty, aj partner ešte budete jej meno počuť, aj ju stretnete, aj budete poznať ľudí, ktorí poznajú ju. Ale to vôbec nie je podstatné 🙂 podstatné je, aby partner vedel, prečo bolo jeho správanie nevhodné a bol si istý, že to nechce opakovať, lebo mu to za stratu vášho vzťahu nestojí. Takže ja by som sa snažila skôr dívať na to, ako sa správa, či situácii a tvojmu postoju rozumie, či sa snaží o váš vzťah, nesústredila by som sa na to, či niečo nejako náhodou nesúvisí s dotyčnou.