icon

Mám pravdu ja alebo partner?

18. sep 2023

Skúsim čo najstrucnejsie popísať problém a chcem len vedieť či by vám niečo podobne vadilo/nevadilo, či chápete skôr mna alebo argumenty mojho partnera.
Nechcem a nebudem tu podrobne rozoberať všetky súvislosti a veci okolo, o tom nie je príspevok.
Stručne-mám vzťah a bola tu žena kvôli ktorej sme s partnerom mali (aj mame keďže stále nejaká spojitosť ) problémy . Nebola tu nevera ( fyzická nie, emocionálna možno ale to nezistim 😃), no dosť iných veci na to aby to rozhodilo nás dovtedy pekný vzťah.
Ja som mu povedala, že ak mame fungovať ďalej a nejako cez to prejsť, nechcem aby v našom živote už bola akákoľvek spojitosť s ňou .
Partner ma prácu kde ma veľa zákazníkov, aj jej mamu, aj otca ( jej rodičia spolu nežijú, ona len s matkou ale nejako sa pritrafilo že už aj otec je zákazník 😃) . Ten otec si s partnerom potykal čo by mi vôbec nevadilo, je to bežne.
Mala som problém už keď si partner s jej otcom písal mimo prace, napr ked ten otec šiel na aute a stretli sme ho cestou a partner mu písal že ho videl a take tie veci.povedala som mu jasne že nepáči sa mi to lebo nechcem aby fakt nejaká spojitosť tu s ňou bola.
No prešiel nejaký čas a partner sa náhodne stretol s tým jej otcom niekde ked bol bezo mna a šiel sa s ním odviezť na jeho novom aute.
Veľmi ma to sklamalo pretože som nečakala že pôjde.cakala som že to odmietne kvôli mne a preto, že som sa jasne vyjadrila.
Tak teda: on za tym nič nevidí, pre neho to bolo len odvezenie sa na aute, veď ona tam nebola, len oni dvaja ..
Pre mna to znamená že si si pripustil k telu bližšie jej rodinu, nestačí len ona ale aj jej mama otec a kto ešte?😃pojde teraz spoznať starých rodičov atd? Keď spolu nebudeme rovno môže prísť do rodiny kde všetkých bude poznať 😃 som nahnevaná, aj ja chapem to hľadisko ze šlo len o odvezenie sa ale to všetko čo je za tym ma sklamalo pretože naozaj nechcem aby ešte mal s ňou niečo spoločne a aj s jej rodinou. Prečo nemohol jej otec zostať ako x iných zákazníkov s ktorými si len týka a inak nič? Zrovna s týmto potrebuje niečo viac?
Hádame sa kvôli tomu lebo on si ide stále svoje ze o nič nešlo ale ja to vidím tak ze ide niekde bezo mna a v momente zabudne na naše dohody, nevyhodnoti situáciu a ešte sa potom rozčuľuje ze doma sa oberáme o kopec času riešením týchto veci. Nemuseli byt, môj názor .nech ide kam chce s kým chce ale toto je na mna veľa

katkati
18. sep 2023

Ja by som ťa aj chápala, keby tam bola nevera, ale viackrát si zopakoval, že fyzická nevera tam nebola. To ti povedal on, že nebola?

ropucha6
18. sep 2023

Myslim, ze robis vsetko preto, aby si ho odplasila. Zbytocne umelo otvaras tuto temu a nepriamo mu dotycnu pripominas. Je len mali chlapov, co by zniesli taketo zakazy, s kym sa stretavat a s kym nie.

anketkarka
18. sep 2023

Načo ostal s Tebou? Povedal Ti to? Buď sa k Tebe správa on, že mu na Tebe nezáleži, a potom je úplne jedno s kým sa bol voziť v aute. Alebo Ti dáva najavo, že mu na Tebe záleží a Ty ho aj tak dusíš a dusíš, lebo to nevieš v sebe zabudnúť a spracovať z minulosti. Akj je to prvá možnosť, tak to ukonči, lebo sa budete obaja len trápiť. Ak je to druhá možnosť vyhľadaj psychológa, čo Ti pomôže spracovať minulosť, začať priateľovi dôverovať a žiť pekný vzťah. Držím palce, aby ste ukončili toto trápenie pre dobro oboch či tak alebo tak.

danica2711
18. sep 2023

buď v kľude, frajer ti čoskoro tvoj problém vyrieši. Odíde

macilaci
18. sep 2023

@danka808 pýtala si sa na názor. Keď ti ho napísali, utočíš. Ak ho nechceš počuť načo sa pýtaš 🤔

lienocka2808
18. sep 2023

mám pocit, že vlastne ani od nás nechceš počuť naše názory a ak ti tu niekto odpovie inak, ako si predstavuješ tak píšeš veci, ako že zase to tu nesklamalo. Skús sa ale zamyslieť nad väčšinovým názorom na danú situáciu. Je veľmi dôležité práve to, čo ti spravil. to nevieme, či bola komunikácia medzi nimi flirtovanie, či bola sexuálna, či bola romantická a pod.. či je tvoje "vyšilovanie" oprávnené. Poviem za seba. Pre mňa je pod úroveň niekomu niečo zakazovať, pokiaľ si sám neuvedomí, že niektoré veci ti môžu ublížiť tak to asi naozaj nemá význam. Možno aj ty si skor ci neskôr uvedomíš, že evidentne v kontakte s ludmi blízkymi tej zene chce byť. Asi by bol skôr správny prístup povedať mu o tom, že ti niektoré veci ubližujú ako od neho vyžadovať a vyčítať mu, že ich robí. Ak to sám nepochopí je to aj pre teba signál, že o váš vzťah moc nestojí. Za mňa, kontakt s jej otcom ako zákazníkom by som vôbec neriešila.

viera27
18. sep 2023

Ak si chcela len suhlasne paciky a potlapkania po pleci,mala si to napisat hned. Ale k tvojmu "problemu". Nevyrabaj si ho zbytocne este vacsi. Dupkanim nohou nic neporiesis. Ak ta to tak zranuje,tak mu to tak povedz. Ze nech za tym nehlada logiku (lebo fakt tam nie je),ale ze ti to proste robi zle a nevies,ci to ustojis. Osovne by som sa na to vykaslala,iba co ho zbytocne na nu zase upozornujes. De facto ty jej prikladas velku moc nad vasim vztahom a zbytocne ju donho montujes. Vas vztah hadam nestoji a nepada na jej rodine 🙂

juliacenc
18. sep 2023

Mne by sa to tiez nepacilo. Ja ta chapem a mas pravo byt nasrana

banderaska29
18. sep 2023

tu nenastáva ale správna otázka, že prečo to on urobil a robí (to s jej otcom). tu nastava otázka, prečo si teda s ním ? lebo ty neveríš jemu, čo je logické, lenže čo je horšie, neveríš a nemaš rada samu seba, pretože si odpustila niekomu, kto ti ublížil.

neviem, na akej urovni je tvoje emočne vyzretie a tvoja sebadovera, ale ja sa mam tak rada, že sa aj chranim a teda akonahle mi hlavne partner ubliži závažne (emočna, fyzicka nevera atd) môžeme byt pred svadbou, končí v tej chvíli. prečo si robíš zle ? prečo si s ním, ked ta to vlastne cele škre ?

ako si povedala nech ide, kam chce. tak ho tam aj pusti a nechaj ist. a ty začni odznova. fakt nie si pri tolkých miliardách chlapov na zemi odkázaná na jedneho, ktorý robí zle tvojej duši.

number19
18. sep 2023

Ja ta chapem. Mne by to tiez vadilo. Mas asi pocit ze tvoj partner nadalej vyhladava ludi z jej blizkosti. A ty si si nim (po nejakej epizode - priznani partnera) tiez nie ista.
Ak bola dohoda, ze sa prerusi kontakt, tak to chapem aj so vsetkymi v jej blizkosti, tvoj partner by mal mat zaujem si ziskat tvoju istotu v tomto vztahu. Stretavanim sa s jej rodinou ti to velmi neulahcuje.

Ak to chce tvoj partner dat do poriadku, tam ziadne rodinkarcenienema co hladat (lebo teba to zneistuje) a ma nastat tvrdy strih. Inac to nebude dalej fungovat.
Lenze dolezite je to, aby to tvoj partner sam chcel...lebo neprinutis.

macatt
18. sep 2023

Ja mám pocit, že cítiš, že partnerovi veriť nemôžeš..
Mne sa to spája s príspevkom, kde partner mal myslím autoservis a jedna zákazníčka ani neplatila, ani nevracala peniaze a napriek tomu partner stále skákal keď pískla a vtedy bol problém to zastaviť a išiel si svoje aj keď si o všetkom vedela..
To by trochu zmenilo názory aj ostatných, lebo vtedy sa choval ako by stratil rozum a úsudok..

domkakvet
18. sep 2023

Ak medzi nim a nou doslo k nevere, aj ked nie priamej uz vtedy si to nemela odpustit.

ema22270
18. sep 2023

Vies co, ja ti aj rozumiem, ako to myslis a preco si nahnevana. Na niecom ste sa dohodli, on to nedodrzal. Zblizuje sa urcitym sposobom s jej rodinou, travi s nimi cas. Nevieme podrobnosti, ako to bolo medzi nou a tvojom priatelom. Ale tak asi to bolo take "vaznejsie" medzi nimi...neviem no.

jaond19
18. sep 2023

No bud v klude, s otcom snád nespáva. Ale s takymto clovekom ktory raz nejako podviedol, budes trpnut cely zivot ci to nepravi zas... chlapa nebude bavit davat ti nejake dokazy "lasky" a "vernosti" tym ze bude posielat dokelu ludí s ktorymi sa mu fajn kecá alebo co... ty sa budes zozierat a dá ti akurat tak kopacky. Ozaj prehodnot cely vztah a ci si ochotná aj ty zabudnút...

mandarinka555
18. sep 2023

Mňa normálne udivuje, ako skoro v každom príspevku zdôrazňuješ, že tam nešlo o sex 😝 Taká si si tým istá, až je to komické...Istá si totižto môžeš byť len smrťou a nie neverou, preboha🙏

autor
18. sep 2023

@mandarinka555 na margo toho keď sa ženy pýtali aký bol problém . Nebudeme tu snáď filozofovať ako je všetko na svete relatívne a neviem čo.

autor
18. sep 2023

@ema22270 áno presne toto mi vadí, že nevidím dôvod aby sa mal práve s nimi zbližovať.

autor
18. sep 2023

@number19 presne tak, nútiť nebudem. Vedel vopred dávno že mi vadí kontakt s nimi mimo prace a urobil toto a povedal mi to ako hotovú vec s tým že veď o nič nešlo, ona tam nebola.ona nie ale je to jej otec. S ktorým si on vytvára kontakt mimo prace a isto minimálne raz padlo jej meno. Netvrdím že partner ho vyhľadáva a zámerne s ním chce tráviť čas, to nie ale mohol tuto vec odmietnuť. Ani nevie ako by som si to vážila keby mi niečo rake povedal, že mal mozmost to a to a neurobil to lebo by mu to bolo voči mne blbe.tak teda nebolo

akiana
18. sep 2023

Ako to vidim ja - nejak sa proste stale nevie od nej odputat, nemyslim si, ze jej otec je tak jedinecny a uzasny clovek, ze s nim proste musi byt kamarat, aj ked si to opravnene nezelas. Opravnene pre to, lebo aj ked ta s nou fyzicky nepodviedol, nieco s nou mal a tym narusil doveru vo vasom vztahu. Pre mna by to bol dovod na rozchod, pretoze u mna nevera nie je fyzicka a nefyzicka - u mna je nevera to, co mi robi partner za chrbtom ked vie, ze by som s tym nesuhlasila. Vypisovacky a flirty nevynimajuc. Ty si mu odpustila, to je tvoje rozhodnutie, ale naozaj podla mna nemas prehnane naroky, ked chces, aby s nou a s jej rodinou uplne prerusil kontakty. Uz ta s nou podviedol (fyzicky/nefyzicky, pre mna jedno a to iste) a teraz sa ide kamaradickovat s jej rodinou? Nie, nie si hysterka. Mal by si sypat popol na hlavu a nie vymyslat.

autor
18. sep 2023

@banderaska29 tým že cela ta vec s ňou nebola Až taká hrozné vážna v zmysle nevery a niečoho sexuálneho a do hlavy mu nevidím aké predstavy si s ňou robil a podobne.po dlhých rokoch kde nič podobne nebolo mi neprišlo hneď automaticky rozísť sa keď sme nič podobne ešte neriešili a ja som tiež porobola pár veci v minulosti ktoré mi on odpustil .a rozhodne sa nestýkam s dotyčného rodinou

akiana
18. sep 2023

Skus opisat, co presne tam bolo medzi nim a tou babou

autor
18. sep 2023

@viera27 nie to som nechcela aby mali všetci názor ako ja ale aby sa len vyjadrili k veci či by im to vadilo alebo nie, každý si to mohol preniesť na seba necjcela som aby sa tu riešili celkom ime veci.
Áno je pravda že takto stále ona bude medzi nami vo vzduchu lebo ju spomeniem ale inak sa nedalo

ahhola
18. sep 2023

Tatko by rád videl dcéru "na poriadku"... Možno rozhodil siete, kto by bol vhodný a uviazol v nich tvoj muž. JJedno je, co ti tvrdí do očí, nič s nou nemá🙃 a druhe, ako po nej baží a chcel by s ňou niečo mať, deti👥mate vy spolu? To by mohlo ta vážiť, ci sa o niečo pokúsi s nou. Starý asi vie svoje. Bohužiaľ, život je 🐖

katka700
18. sep 2023

Autorka neviem povedať či máš pravdu ty alebo partner, môžem len hádať čo sa deje v takej situácii.
Možnosti: 1.MK osadenstvo má pravdu, zbytočne stresujes a vidíš problémy tam kde nie sú. 2. Rodina dotyčnej osoby vidí tvojho partnera ako potenciálneho zaťka pre dcérenku a celá podarená rodinka mu kurizuje, to že je zadaný pre nich nepredstavuje prekážku.
Príde mi nevhodné že partner odmieta pripustiť že by si mohla mať pravdu. Môže to byť znakom sebestrednosti, presvedčení že má vždy pravdu a o veľkej naivite. Napríklad to že sa ani nezamysli prečo ho klient volá vyskúšať nové auto. Ak odmyslíme možnosť že pán sa z nového vozidla tešil natoľko že mal potrebu radosť zdieľať a tvoj partner bol práve po ruke, dostal ho do situácie kde tvoj partner nemohol len tak ľahko odísť a mohol z neho ťahať rozumy, alebo chce dostať tvojho partnera do friend zóny a na princípe konfliktu záujmov získať kamarátzlavu alebo služby zdarma 🤔
Každopádne naivný chlap presvedčený že má vždy pravdu je hotová pohroma a jeho kiksy si ods**ie celá rodina.

autor
18. sep 2023

@akiana aj ja som čo to porobila preto som mu nedala košom keď on po rokoch s niečim prišiel. Boli to ale šancu dostal za istých podmienok, akurát že on ich zľahčuje. On to berie tak že ide len o ňu a s ňou keď nič jema toto je iné lebo jej otec s ňou nežije a nebola ona tam s nimi a pod.ale pre mna to nie je už obyčajný muž hocijaký. Pre mna on má status hlavne : jej otec.tým že partner si rozumel s ňou tak jeho by som mohla brat ako potenciálneho svokra a nie je teda žiadúce aby si práve s ním rozumel počas nášho vzťahu. Neverím že žiadnej žene vy to nevadilo alebo by sa rovno rozišli.

akiana
18. sep 2023

Co bolo presne medzi nim a tou zenou? Pisali si, kavickovali, alebo co presne? Je tazke odhadnut zavaznost tejto situacie, ked nechces povedat, co presne sa stalo.

autor
18. sep 2023

@ahhola aj ona má partnera . Cely problém s ňou spočíval v tom, že dotyčnú sme obaja poznali tak neutrálne že nebola to moja kamarátka ani nič a keďže aj ona sa stala jeho zakaznickou, mali už kontakt spolu taký a prerástlo to do vypisovania si 😃poza môj chrbát. Aj ja som tomu môjmu verila bol vždy vzorný nebol dôvod na podozrenia ani nič.ale ja som taký typ čo dôveruje ale aj preveruje a preverenie sa mi stalo nešťastným keď som našla teda to co som nečakala. Opakujem nikdy nic iné ani s nikym som nenašla len toto po rokoch. Preto píšem ze síce to nebolo nic sexuálne ( správy som mala možnosť vidieť ) ale bolo to veľmi osobne a ja mu nemôžem vidieť do hlavy co ako bolo. On mi jasne povie ze nepáčila sa mu ani nic ale keď robil veci ktoré inokedy nie s ňou tak jasne ze tam o niečo šlo 😃dospely muž vyťažený si len tak z ničoho nic nevytvorí nejakú kamosku ktorá tu predtým nikdy nebola a ešte poza partnerkin chrbát 😊

autor
18. sep 2023

@akiana už som to tu napísala práve

akiana
18. sep 2023

No, tak odpoved mas. A neverim, ze na tych vyjazdoch s tatkom nepadne rec aj na nu. Takto je tvoj muz s nou nepriamo v kontakte, ma o nej info. Navyse, ma ju v hlave. Ak sa dvaja rozhodnu preniest cez emocionalnu neveru, tak je hadam najdolezitejsie, aby sa ta tretia osoba vytratila z myslienok. Ale kym je on velky kamarat s jej najblizsimi ludmi, tak sa to neda. Takto mu to kludne povedz. Opakujem sa, tvoje vyhrady su opravnene, otazka je, ci on ich chce akceptovat. Zda sa mi, ze nie.

autor
18. sep 2023

@lienocka2808 nie nechcem pritakavanie len nevidím zmysel v tom , keby napíšem že bol mi neverný tak mám právo aby mi jej otec vadil? Keď neverný nebol a šlo by o vypisovanie si bez sexuálneho podtonu tak vtedy mi toto nemôže vadiť? Podľa mna je to jedno, podstatu som napísala že on a iná žena a niečo čo nemalo byt to už je jedno čo lebo nebolo to len v mojej hlave ale aj on vie že to byt nemalo .čiže výsledok je to