icon

Mám problém s neporiadnym manželom. Čo robiť?

5. sep 2024

Ahojte, neviem ci to len ja tak mam, alebo su vsetci muzi viscmenej takí, kazdopadne muz mi hovori ze je taky kazdy chlap a ze by som mala byt stastna za to aky je on. Ja uz to nedavam s nervami ani chutou pokracovat v tomto vztahu. Nic mu nenapadne sameho od seba, vsetko mu musim hovorit, poprosit ho o vec aj 5krat. Prosila som ho milion krat aby dal riady rovno do umyvacky, nie necha ich tam kde dojedol alebo v lepsom pripade to slahne do umyvadla. Ja mam potom dalsiu rpbotu navyse. Ked je nieco padnute na zemi, obide to, ani mu nenapadne to zdvihnut. Minuly mesiac som ho poprosila aby povysaval, doteraz to nie je urobene, schvalne som to neurobila ja. Veci po sporte si da na balkon, zabudne na ne, takze o dva mesiace zberam jeho trenky z pod stoliciek na balkone atd atd.. ked nieco zje v aute, obaly prioadne flasu tam necha a vozi sa s tym nadalej. Rovnako aj ked zje jogurt doma, necha to na stole, nevyhodi to. Kadial cjoeim, tafial po nom zbieram spinu a bordel. Jeho odpoved na to je, ze chodi do roboty a zaraba. A ked sa mne napriklad pokazilo auto, musela som si zabezpecit odvoz do servisu, zhanat elektrikarov atd atd.. nieco sa doma pokazi? Musim to ja opravit. Mam nervy neskutocne citim sa ako posledna cudera na svete co si za muza zobrala tela

letfenixa
5. sep 2024

Nie, nie je každý chlap taký.
Nič by som za nim nezbierala.
Môj otec, brat, muž a syn nič také nerobia.

viestta
5. sep 2024

@reanda nie, nie je to povahou. Ak teda to, ze je lenivy hnup a hulvat k tomu nepovazujeme za povahovu vlastnost. Normalny chlap si z domu nesie to, ze zena nie je jeho sluzka, domacnost a deti su spolocne a spolocne sa o nich starame. Ale ak si z domu doniesol, ze vydajom sa zena meni na domaci spotrebic, tak tam zlyhala vychova.

viestta
5. sep 2024

@marca12 ja som toto spravila raz, a teda odhodlane a statocne som dva tyzdne prekracovala kopu spinaveho pradla kym panovi docvaklo. Vsetky predchadzajuce dohovory aj "dohovory" sa minali ucinku. Az po takej lekcii, ked uz si nemal co obliect pochopil, ze ani ponozky, ani tricka nemaju nozicky a nedocupitaju same do kosa na spinave pradlo.
Ale vychovat dospeleho chlapa k poriadku, to je fakt hanba. Nie moja, jeho a jeho mamicky.

reanda
5. sep 2024

@viestta ak si prevychovala bordelara, tak to nebol skutocny bordelar 😀

viestta
5. sep 2024

@reanda hlavne, ze ty vies...

ahhola
5. sep 2024

Muz zo synom vytiahii sviatocne boty na oslavu. Po oslave nikoho neosvietilo vratit ich do policky- ani mna nie. Tak tam boli tyzden, dva, tri na chodbe pred botnikom. Isli smetiari, tak reku urobim vtip a oboje som hodila do smetia, s rizikom, ze nepozrie do popolnice a drahe boty poputuju do spalovne.... Stary sa vracal od smetiaka z ulice, v kazdej ruke jeden par a hovori na mna - Sibe, sibe? Konecne prisiel na to, kde botinky spinkavaju. 😅👞👞👞👞🚪

tenerifka
5. sep 2024

Tvoj muz ma pravdu, vacsina debilnych chlapov je takych ako on, ale nastastie je viac tych normalnych, a ti si po sebe svoj svincik upracu, dokonca sami vezmu do ruky vysavac alebo naskladaju umyvacku (aj ked treba to vzdy po ñom poprekladat).

reanda
5. sep 2024

@viestta miera poriadkumilnosti je dana povahou a u kazdeho prirodzene ina.. ja rada respektujem prirodzenost inych ludi a nebudem ich 'vychovavat' podla svojich potrieb.. praktickejsie je, vyberat si do zivota ludi, ktorych prirodzenost mi nevadi.. aj s bordelarom moze byt niekto schopny v pohode zit.. a nie, nemusi byt kazdy bordelar zakonite aj hulvat a hnup.. ti sa z nich paradoxne casto stavaju prave kvoli tej vychove, ktora ich tlaci niekam, kde im nie je prirodzene byt.. taky vychovany 'dobry chlapec' potom moze chytit pri partnerke pubertu a zacat si presadzovat svoje, lebo on uz nebude vecne iba 'mater' posluchat..
takze ano, ak mal niekto mama hotel a nikdy nemusel nic robit, tak si mozno iba nevsimol, ze veci sa nerobia same a ked mu to ukazes, tak si vsimne a zacne ich robit.. to ale nie je pravy bordelar 🙂 .. pravemu bordelarovi bordel proste nevadi..
moj otec je uz strnast rokov vdovec, zije sam, stara sa o seba sam - ma doma (podla mojich kriterii) neskutocny bordel a totalny chliev a je uplne spokojny.. uprace si dvakrat do roka, operie raz za stvrtrok a nic mu nechyba
a to ostatne, o com pises, ze chlap ma zenu za sluzku a podobne, to tiez nemusi nutne suvisiet s bordelarstvom..

tenerifka
5. sep 2024

@ahhola 😂👍

janka95
5. sep 2024

Tak môj nakúpi keď treba, zapne práčku, občas aj sušičku vyprace, posklada si veci, povysava. Umývačku obsluhuje rád, auto mi ide natankovať :D akurát nevarí iba keď nestihnem navariť a som po ťažkej nočnej tak špagety s morcadellou zvládne. Ja neviem kde na tých chlapov chodíte. Však automaticky dojem, odložím a hotovo. Ja by som prestala robiť všetko čo robíš nech sa pánko zbadá. To sa nedá celý život aby jeden robil za dvoch všetko.

veselo_neveselo
5. sep 2024

Viete po anglicky? Ak hej, daj mu precitat toto:

https://www.google.com/amp/s/www.huffpost.com/e...

viestta
5. sep 2024

@reanda pravy bordelar je psychicka porucha. Bordelar z lenivosti (alebo z akehokolvek ineho dovodu) je chyba vychovy. Kazdy dospely clovek, ktory je schopny pracovat musi vediet udrziavat poriadok na svojom pracovisku. Aky je rozdiel v tom, ze v robote odlozi hasak na miesto ked s nim skonci a doma odlozit salku do drezu ked som dopil? (o tom, ze normalny clovek tu salku aj umyje ani pisat nebudem) Ci doma uz moze prejavovat svoju bordelarsku povahu ale v praci dodrziava pravidla lebo tam mu ta jeho "povaha" jednoducho neprejde?

janinah
5. sep 2024

@marca12 nie.na Tom gauči by skončila autorka.nebude si predsa luhat do postele plnej bordelu...to chce kľud..a plán..a aj ho dodržať

hankab
5. sep 2024

Moj je viac poriadkumilovny ako ja. Upratuje, vysava, perie, vsetko je u nas na svojom mieste. ALE, po jedle mi vsetko necha na kuchynskej linke, neuprace do mycky, caka ze “samo sa to” spravi. Ked uz mi to lezie na nervy, tak mu poviem ze by si to mohol upratat po sebe aspon obcas, tak to urobi 2x a potom to zase ide do starych kolaji. Naberie si poslednu porciu jedla z hrnca a necha mi ho tam, maximalne donho napusti vodu aby to tam nezaschlo. Do servisu ho pravidelne nosim ja, aj k lekarovi ked mu je fakt zle a nevladze soferovat.
Mna to ale netankuje, ze niekedy nam na linke stoji zamoceny hrniec aj 3 dni, alebo ze 2 dni caka tanier kym ho nalozim do mycky, ked sme mimo domu alebo mame dolezitejsie prace na zahrade 🤷🏻‍♀️

vilma7
5. sep 2024

Môj tiež necháva...ale už robím takto: (tanier so zvyškami jedla na stole) - budeš to ešte jesť? Ak nie, zvyšky do koša a tanier do dresu....funguje. a budem opakovať kým sa to nenaučí. Žiaľ dona ho to nenaučili. A tiež necháva prázdne obaly, napríklad dojem čokoládu ale obal ostane v skrini. Ale určite nie sú takí všetci, môj vie aj porobiť keď treba. Aj oprat dá, vyvesi atď. Ale vedle aj viac keď nechodil do práce, ale našťastie pracujem aj ja, takže nehrozí, že mi bude vykrikovať, že on zarába. A to zarába menej.

buberova
5. sep 2024

Nie sú všetci takí... Trošku sme sa potrebovali zosynchronizovať na začiatku, ale keďže sme obaja normálni a vážime si toho druhého, dokázali sme sa o tom porozprávať a vieme vyhovieť tomu druhému

rorino
5. sep 2024

Nemáš muža ale dieťa.Nie sú všetci muži takí.Kazdy sme nejaký,či chlap,či zena,nik nie je dokonalý.Nebol tak náhodou naučený z domu?Že maminka za ním behala ako slúžka?

sissy27
5. sep 2024

Tak ked zaraba, nech si plati upratovacku a opravarov, vybavene. Inak nech sa zbali a ide naspat tam odkial prisiel.

thirstymonk
5. sep 2024

Poviem, ako som to mal ja... ja som ako pubertiak bol veľmi usilovný a vlastne aj teraz som. Ide o to, že po odsťahovaní sa od rodičov a vo vlastnom bývaní zrazu riešiš miliardu veci, ktoré dovtedy riešiť netrebalo. Ani doma som nenechával matke taniere popod nosom, pekne som odpratal do drezu (umyvačka u mojich rodičov neexistuje).

Ale také prkotiny, ako napr. že nechám sprcháč na vani a nedám ho do tej zázračnej poličky... pre vás ženy je to hotová katastrofa a určite vám to robíme "naschvál", aby sme vás nasierali, ale skutočnosť je taká, že držíme v hlave tisíc myšlienok, ako uživiť rodinu, ako spraviť to a to a hento na baraku, že s autom treba ísť na STK, že do troch dni treba zaplatiť nedoplatok za plyn atď, že nejaky sprcháč na vani nás trápi asi toľko, ako vás trápi výsledok futbalu medzi chelsea a juventusom turin. Čiže vôbec. Je to proste úplne na konci nášho zoznamu priorít. Tak to je, ale nerobíme to naschvál. Proste nemôžeme popri tom všetko myslieť ešte aj na také blbosti ako je sprcháč.

Manželka ma trpezlivo upozorňovala a snažím sa dávať si na to pozor, ale tak či tak sa stane, že ho tam proste zabudnem, lebo mám "dôležitejšie" veci na práci.

Vrcholom tuposti je to, keď žena (nie moja, ale viem o takom prípade) nasratá vyskočila na muža, keď sa vrátil z roboty, že jej nechal ráno hajzlový dekel dole, že sa kvoli tomu celý deň nevyšťala. Akože sory, ale to už je diagnoza. To už je opačný extrém a buzerácia.

Mnohé veci, ktoré by ma pred manželstvo ani nenapadli, zrazu niekomu vadili. A vadili niekomu, koho milujem. Čo s tým? Buď sa na to vybodnuť a ustavične sa hádať, alebo proste nebyť debil a robiť tak, aby bol v dome kľud. Ale to som ja, pre mňa je kľud podstatnejší ako to, že "dám žene za pravdu", alebo urobím niečo tak, ako chce ona a nie tak, ako chcem ja. Možno je väčšina mužov iná, neviem.

Aj mne vadia mnohé veci na mojej žene, len na rozdiel od vás, babizne, ja jej to nevykrikujem, ale nechávam si to pre seba, prípadne taktne upozorním, ale keď to zrobí znova, nerobím kvôli tomu pol dňa scény a neurážam sa na dva týždne. U nás sa stáva, že žena necháva kade-tade zasvietené svetlo a to ma ubíja. Samozrejme, ona tvrdí, že nenecháva, ale vieme svoje. No a keď ho niekde nechá, mohol by som sa zachovať "žensky" - začať vrieskať cez cely barak, že zase nechala zasvietene... ale neurobím to. Kľud mi je prednejší. Proste ho zhasnem a som ticho. Problém? 🙂

viestta
5. sep 2024

@thirstymonk Jezkoi oci!!!! A my zeny mame v hlave prievan, nam tam myslienky a veci ktore treba spravit po sebe vykrikuju aby sa necitili v tom prazdne same... To len vy, chlapi mate plnu hlavu starosti... 🙄

thirstymonk
5. sep 2024

@viestta To netvrdím

thirstymonk
5. sep 2024

@viestta PRoste som tým celým slohom chcel povedať, že poriadok pre nás nie je priorita číslo 1. Sú dôležitejšie veci.

gladys_07
5. sep 2024

@thirstymonk s tymto chod dakam. Daleko. Ani pre zenu nie je priorita c. 1 poriadok. Ale nie sme jednobunkovce, ze ked musim mysliet na to, co uvarit zajtra na obed, nezvladnem popritom odlozit sprchac na policku. To su vyhovorky co si napisal. Mier.

Zhodneme sa akurat na tom ze aj mne je pokoj v dome dolezitejsi, tak si rozmyslim kedy uz robit cirkus.

thirstymonk
5. sep 2024

@gladys_07 Tak aspoň dačo... ja neobhajujem autorkinho muža, popravde je mi to hlboko u prdele, len som chcel poskytnuť chlapský dôkaz, vám na svedectvo

reanda
5. sep 2024

@thirstymonk su aj zeny, pre ktore poriadok nie je priorita 🙂 .. proste si treba najst vhodneho partnera, alebo potom "ked milujes, nie je co riesit' .. ale ono vo vacsine pripadov, ked partneri jeden druhemu vyhadzuju na oci hovadiny, nejde vobec primarne o tie hovadiny.. ako ani tuna u autorky nejde tak o ten bordel, ako o to, ze si ju chlap nevazi a nezalezi mu na tom, co je pre nu dolezite

hankab
5. sep 2024

@gladys_07 pre vacsinu zien ale ten poriadok JE priorita 🙈 a dokazu robit sceny kvoli neodlozenym novinam, nesklopenej wc doske a pod. Mala som dokonca kamosku, ku ktorej sme chodili v mladosti na prespavacky 2x mesacne. Byvala sama. Isla vyskocit z koze, ked sme sli na wc a nesklopili sme celu tu dosku na wc za sebou. Bola to prva vec, ktoru si vsimla pri vstupe do kupelky. Ja osobne nechapem taketo lipnutie na blbostiach. A zeny v tom vedia byt majsterky.

natinka36
5. sep 2024

Moj je taky isty co sa tyka vnutorneho poriadku😄 ale o auta a pod. Sa stara on chvalabohu😄 uz som si zvykla na tento chliev ktory denne odpratavam. Dvakrat do mesiaca chodi upratovacka. Skus aj ty si zabestelovat pani ked sa mu nechce riadit. Ved predsa zaraba tak nech si zaplati. Sluzka je platena sluzba.

reanda
5. sep 2024

@viestta su ludia, ktori maju aj v praci bordel.. su ludia, co nevedia fungovat systematicky - su vtedy menej vykonni.. od monka po zhromazdovaca odpadu je siroka skala

ahhola
5. sep 2024

@hankab
😅to mi naskocili Basnici 3,ako Vejmelkova cesala strapce na koberci a Kriz jej ich naschval rozcuchaval😂

hankab
5. sep 2024

@ahhola nevidela som sice, ale mat doma taku harpyu, alebo chlapa co by ma tymto stylom buzeroval, tak by som radsej dozivotne byvala so 7 psami 🙈