icon

Mám problém so svokrom. Čo mám robiť?

leeenka26
10. nov 2011

Ahojte, chcela by som sa poradit s viacerymi ludmi, uz som zufala. Ale zacnem pekne po poriadku. S mojim priatelom sa pozname uz 10 rokov, vo februari sa ideme brat. Mame za sebou nelahke obdobie, ale snazime sa ist dalej. Teraz som tehotna a velmi sa z toho tesime. V lete tohto roku som sa dozvedela, ako o mne rozprava moj svokor od svagrinej, ktoru tiez poznam 10 rokov. Povedala mi to, lebo prislo na jeho oslave k nejakym konfliktom, ktore tam kypeli uz dlho a vynadali si kazdy. Neviem presne o co tam islo. Ale k veci. Moj svokor o mne narozpraval, ze som henofena, larva, a aj vulgarne. 10 rokov o mne takto rozpraval pred celou jeho rodinou a ja som o nicom nevedela. Vzdy sa ku mne spraval milo, ked sme tam prisli, tesil sa, ze sme tam, nikdy mi nic zle nepovedal, prave naopak. Fakt som ho mala rada. Ani vo sne by ma nenapadlo, ze toto sa dozviem. Az potom mi zacalo neskor vsetko dochadzat, ze preco sa priatelove sestry na mna tak pozeraju a maju odo mna odstup. Jedine jeho brat so zenou boli vzdy ku mne normalny. Nemam dovod svagrinej neverit, ona je velmi uprimny clovek a nechcela ma zranit, to isto nie, len povazovala za nutne, uz konecne celu pravdu povedat. nech kazdy vie, s kym mal tu cest. Mozno mi to mohla povedat aj skor, ale asi nechcela zbytocne robit rozbroje, na setko som sa jej pytala a ona mi len odpovedala, neprisla za mnou, ze vies co on hento na teba povedal atd.
Vo februari sa ideme teda brat a ja fakt neviem, vobec sa na tu svadbu netesim, som z toho znechutena, ja viem, musim ho ignorovat, ale ja neviem ci to dokazem. Ako sa budem citit, ako sa mu pozriem do oci, ked viem, co o mne narozpraval, mal to byt krasny den a ja som z toho len smutna, neviem, co robit :(

Strana
z2
sisaha
10. nov 2011

@leeenka26 viem, doslo mi to 😀. Ono do svadby casu dost, uvidis ci sa nieco zmeni, kazdopadne by som mu povedala, ze o tych nadavkach viem. A co na to svokra? Aky je jej pohlad na vec?

popelka
10. nov 2011

ahojky leeenka 26 precital si si ,,,poslalla som ti ip,,,,,,ahojky

leeenka26
autor
10. nov 2011

@popelka ano, aj som ti odpisala 😉

leeenka26
autor
10. nov 2011

@sisaha Svokra? No to je kapitola sama o sebe. Odjakziva ma ignorovala, aj ked som u nich byvala, (na co naozaj nemam dobre spomienky a lutujem toho) malokedy ma odzdravila, pekneho slova nepovedala, vzdy sa tvarila, ze co ty odpad, my ta tu nechceme. Aspon som mala taky dojem. No a co ona na svokra? Ja neviem, nebola som s nou, nic neviem.

dada1212
10. nov 2011

no takýchto ľudí väčšinou človek neodhalí hned, preto chápem, že máš k nemu aj nejaký citový vzťah a dosť ťa to ranilo.
ale neostáva nič iné, len sa cez to nejako preniesť a potom dalej riešiť ako som ti písala hlavne tvoju rodinku, nie rodiča tvojho partnera. sústred sa hlavne na to čo máš a čo budeš mať a jeho nejako nerieš. určite by bolo ideálne mať so širokou rodinou vrúcne vzťahy, ale skoro v každej rodine sa vyskytnú takéto problémy. ale ak budeš mať skvelého muža, neskôr aj skvelé deti, pravdepodobne máš aj dobrých rodičov, tak si váž a teš sa z toho a svokra nejako nerieš. uvidíš sama ako sa váš vzťah časom vyvinie, možno že mal len nejaké problémy a časom sa uvedomí a vzťahy sa trochu upravia .
a keby aj nie, nájde sa dosť rodín, kde nie sú vzťahy z rodičmi z jednej alebo druhej strany ideálne, ale napriek tomu sú tie rodiny šťastné.
len sa musíš naučiť nejako na to povzniesť a netrápiť sa nad tým, fakt ti to nestojí za to, aby si sa kvôli tomu trápila.

daduska2009
15. júl 2012

ahojte dievcata,pripajam sa k vam ak mozem.ja mam problem so SVOKROM od kedy sme s mm svoji co je 4roky stale mi strpcuje zivot vzdy ked ma nejaku prilezitost tak mi zacne nadavat do spinavych ku...v a podobne.mm vcera uz aj policajtov volal lebo sa vyhrazal ze nas pozabija ale oni nic nemozu spravit okrem ulozenia blokovej pokuty !!! No a to sa len olej prilial do ohna mojmu mm patri polovica domu a svokor chce aby sme odisli prec ale nemozeme si dovolit sa prestahovat nemame totiz tolko prostriedkov uz sme rozmyslali ze sa necha od rodicov vyplatit a odideme neviete mi poradit ako v takomto pripade postupovat som momentalne na rizikovom tak sa dost bojim co bude dakujem za akukolvek radu som uz naozaj zufala

Strana
z2