icon

Mám problémy s budúcou svokrou. Čo vy na to?

lalia2
7. sep 2011

Ahojte. Som tu nová a chcela by som, aby ste mi povedali svoj názor. Mám 27 rokov, priateľ 33. Bývame spolu, sami. Čakáme vo februári bábätko. Môj priateľ je najlepší človek, akého som kedy stretla. Môj problém je ale budúca svokra. Teda - povedzte mi váš názor, či som ja čudná alebo je čudná skôr ona.
- priateľ pochádza z 3 bratov, je najstarší, keď začal chodiť na VŠ, rodičia sa rozviedli, v ťažkých podmienkach doštudoval
- bolo treba byť matke oporou, takže v tomto veku prevzal za rodinu zodpovednosť, chodil po súdoch, vybavoval, riešil, bolo vyplatiť otca z domu - na to si zobral pôžičku
- skončil VŠ a kvôli rodine a aj vtedajšej priateľke neodišiel nikam za prácou, ale ostal v rodnom meste, bývať s matkou a bratmi
- za ten čas bolo treba stále čosi opravovať na rodinnom dome, vymeniť plastové okná, prerobiť terasu, obnoviť interiér - podľa mňa ak na to nemala, tak to v rámci možností mala nechať tak, ale svokra nie, ona musí vyzerať na úrovni, nie ako nejaká chudera, tak sa všetko robilo a na všetko prispieval vo veľkej časti pomocou a financiami môj priateľ
- jeden brat odišiel do Čiech - príde domov tak max. 2x do roka, čiže len na návštevu, nepomôže nič - za ten krátky čas sda ani nedá a na Vianoce asi nebude doma "makať" a odnesie si pol auta zaváranín a podobne
- druhý brat má malý obchodík a žije si svoj život - práca, futbal, kamaráti, krčma a tak. Že by ho napadlo pomôcť matke, tak to nie
- môj priateľ bol odjakživa vedený k tomu, že jej pomáha, nerobí mu problém všetko zariadiť, pomôcť, upratať, umyť okná a podobne.
- podľa mňa si svokra na to zvykla a vôbec jej nedošlo, že už asi sa má zariadiť bez neho a trošku zapojiť do chodu domácnosti druhého syna
- totiž - zavolá nám - príďte v sobotu, ok, dojdeme, urobí kávu, priateľ pokosí trávu. Pohodička, akurát na to, že jeho brat si kľudne spí - o druhej popoludní. On bol v práci, no a? Priateľ chodí tiež do práce!
- pokazila sa jej nejaká vodárnička, nehreje či čo. Ok, priateľa s tým otravuje, on zariaďuje, zisťuje, keď to majú prísť opraviť, samozrejme že tam musí byť, a brat je na futbale. Okrem toho mi spomenul, že minule za to zaplatiť 20 eur. Ja kukám, akože všetky moje peniaze a úspory idú nám, tak nechápem, prečo by on mal platiť stále niečo do ich domu, keď tam nebýva a keď čakáme dieťa, musíme platiť nájom a ja nechodím do práce, som na rizikovom, takže peniaze budeme potrebovať. Jej to nie je trápne a moja mama, keď niečo kúpim do ich domu, tak mi to zaplatí, ešte aj 2 eurá, aj keď nechcem, ale peniaze sa nám zídu.
- v piatok ideme do Čiech na svadbu jeho bratovi. No akože kúpili sme mu dar - telku, šli sme napoly s druhým bratom, vyšlo nás to na 300 eur, čo je podľa mňa dosť. Okrem toho im dal priateľ aj brat po 100 eur, lebo oni vraj teraz sa musia uskromniť a šetriť na svadbu. No a? Ešte som nevidela, aby ti svadbu spolufinancoval brat. Takže dokopy 400eur, plus oblečenie a ešte nejaká drobnosť...
- svokra už mesiac chaosí, kúpila si dvojo šiat, k tomu doplnky, aby bola na úrovni, že tam nemôžeme prísť ako chudáci. Len jedny tie jej šaty s doplnkami ju vyšli na 200 Eur.
- okrem toho chaosí aj mňa, to je zlá kravata, lacná košeľa, zlé šaty, s účesom mi treba niečo robiť a vraj mi pozerala už aj parochňu. No ak vyzerám tak blbo, že tam s mojími jemnými vlasmi nemôžem ísť, tak prosím, ja sa netlačím. Dotklo s ama to.
- ja by som sa tiež vedela lepšie zladiť, keby mi nebolo ľúto vyhodiť toľké prachy čo ona na dve hodiny obradu - a vodárničku a podobné veci si dá zaplatiť od môjho priateľa. Podľa mňa je to na hlavu, nie? Nedôjde jej, že tie peniaze potrebujeme? Priateľ zarába 750 Eur, 250 platíme nájom, 200 je splátka pôžičky na dom - tie peniaze sme mohli mať my. Nevyčítam mu to, ale ona by si to mala uvedomiť, že ho zatiahla do dlžôb, ok, ako syn jej mal pomôcť, ale už hádam stačío, nie? Aspoň čo sa týka peňazí. Bratia si žijú svoj život a my budeme mať asi manželstvo v trojici.
- nehovorím,ž e sa nezaujíma, opýta sa ma, ako sa cítim, je milá, ale aj dosť egoistická podľa mňa, čo na to poviete vy?
- a ešte včera ma dorazilo, že priateľ tam vraj v piatok ráno, keď máme ísť do Čiech pôjde, aby jej pomohol, lebo to bude chaos. Že zbaliť a tak. Veď zbaliť treba len ju a brata, to sú dvaja, ako aj my. A priateľ na to, že brat jej s ničím nepomôže, že on bude spať. Tak on bude spať a praiteľ vstane o piatej ráno, aby jej pomohol? A to mu bolo celý týždeň zle. a potom má pred sebou 10 hodín šoférovania.
- a s tými peniazmi chcem povedať, že ja mám nejaké úspory a keby som ich nemala, tak ťažko by sme zariadili byt. Priateľ platí nájom, ja stravu a všetko ostatné, ale nechcem, aby financoval aj ju. Okrem toho ja mám 2 kabelky, 3 topánok, ona má 5 kabeliek, 8 topánok, nie najlacnejších a podobne. Čiže ona sa neobmedzuje a to ma štve. Ona bude chodiť ako z katalógu a ja sa budem musieť vo všetkom uskromniť na jej úkor? Už len tých 200 eur pôžičky je veľká položka a ekby nebolo tej, tak ma to nerozčuľuje, keby jej dal 20 eur na vodárničku.
- aj minulý rok bola na dovolenke v chorvátstku a priateľ jej prispel 100 EUR, brat, 100 eur a priateľ enbol nikde. Mne by to ako matke nedalo, keď vie, že syn s peniazmi nevychádza...

liana111
13. sep 2011

tak toto poznám 😀 až sa musím smiať že som neni sama 😀 moji drahí svokrovci sú tiež neni iní. obidvaja pracujú, majú pôžičky jedna radosť a chúdatká to už nezvládajú 😕 viete naprv si zobrali pôžičku na prerábku bytu, potom na nový nábytok, a na koniec na nový celý presklenený balkón..muž pracoval v zahraničí tak im sem tam s niečím pomohol, myslím finančne... nie vela tak som to moc neriešila..potom prišiel domov na sk..mimochodom aj my máme malú rodinku..máme synčeka..peniažky sa im už nedali pretože sa chystáme o mesiac stahovať do švajčiarska, tak potrebujeme nejakú tú rezervu.. fííha a to ste mali počuť 😀 ..výčitky typu: vy si odídete a my máme platiť všetko sami??? 😠 akože to kde sme????? --a ešte a tvojej sestre nemožeme pomáhať! ---to akože som vyrozumela tak, že to čo on posielal dávali jeho sestre??? mimochodom..muž jeho sestry zarába velmi dobre.. pred rokom sa im narodilo mimi..a svokrovci im vypomáhali....hm no comment...vyriešili sme to tak, že proste už nič nedostanú a hotovo.. môj muž vie, že keď sa na*erem tam to bude velmi nepekné povídaničko.. ja si pred nimi servítku pred ústa dávať nebudem! hlavne keď im takto ,,hrabe,, v hlave 🙄

sisaha
13. sep 2011

@lalia2 no a nech by sa nasrala, aspon budete mat od nej pokoj... treba pekne vylozit karty na stol a ked treba, tak rob zo seba aj tu chuderku ktora nema. Ona si naozaj mysli, ze zijete v prepychu. Treba jej jasne povedat, ze to tak nie je.....

lalia2
autor
13. sep 2011

@wieruss ona si vraj tiež nejakú pôžičku spláca, to mi vravel priateľ. ale to nie je môj problém, že je zvyknutá žiť na pôžičky a tým pádom musí tak žiť aj môj priateľ. Ja nebudem brať pôžičky, pokiaľ to nie je nevyhnutné a báťsa, že o všeto nakoniec prídem. No ale hovorím, má príjem 500 eur (dôchodok a plat), potom má nejaký príjem (nehovorím, že veľký) za masáže, ktoré robí sem tam doma, ďalej jej prispieval môj priateľ a určite aj druhý syn.Ale ten radšej dá peniaze a má svätý pokoj, nemusí ani prstom pohnúť. A jej nedochádza, že priateľ jej tiež dával peniaze a ešte aj robil všetko, čo bolo treba. Takže príjem na mesiac mala celkovo dosť dobrý. No a nie je to tak, ako v iných rodinách, kde deti dajú na domácnosť povedzme 100 eur a tým to hasne. Tu nie, treba hento, treba tamto, nie raz mi priateľ hovoril, že matka objednala vajcia u voľakého jeho kolegu, tak že nech to zaplatí a vezme domov. Akože ok, boli to možno len 3 eurá, ale tak buď prispievam naraz alebo keď treba alebo čo. Keď objednám vajcia, tka ich zaplatím, nie? Ona to so všetkým tak, akože asi aj teraz si predstav uje, že budeme mať s ňou spoločné financie. No už čoskoro jej to vysvetlím, len nech ešte vyplakáva...

lalia2
autor
13. sep 2011

@sisaha no už začnem aj ja vyplakávať, keď začne niečo riešiť, že si nemôže dovoliť hento a tamto. Hovorím, na svadbu si kúpila dvoje šiat a celkovo s dobplnkami a vlasmi a kadečím, čo ani nebolo treba ju len jej oblečenie vyšlo (a to určite ešte neviem o všetkom) na 290 eur. Ja som bola oblečená za stovku a bola som oblečená výborne... Tak teraz nech si rieši pobyt v nemocnici ako chce, mohla mať 200 eur ušetrených a mohla ísť rovno do kúpeľ...

lalia2
autor
13. sep 2011

A to ešte nehovorím, že nám treba chystať svadbu, síce len menšiu, ale výdavky to budú tiež. No ja mám nejaké peniaze našetrené, ale navrhla som, že môžme si našetriť na tú svadbu spolu. No moji rodičia nám určite tiež prispejú, ale už som niečo také počula od priateľa, že matka asi nebude mať, keď teraz mala výdavky s tou prvou svadbou. No tak nech si požičia, tak jednému synovi, ktorý je od skončenia strednej školy preč na svadbu dá a môjmu nie? A pritom všetkom, čo pre ňu urobil? No ale priateľ to asi berie tak, že ona je chuderka, lebo napr. naši nie sú rozvedení, tak jej ten jeden plat akoby za manžela chýbal. No a čo, som mu povedela, že na to nemusí doplatiť ešte naše dieťa. A keď niekto ovdovie a ostane sám s tromi deťmi, alebo aj naša starká je vdova od 50-tky a tiež musela byť na všetko sama a musela vyžiť. Nie ako ona, sa robí také chúďatko, na všetko je sama, peňazí má málo, je jej smutno, ale môj sa jej venuje viac a dáva jej viac, ako by jej dával vlastný manžel... Si na to zvykla, že ho má pri sebe a teraz budem ja tá zlá, že som jej ho ukradla. A má aj priateľa, ale ten len príde, naje sa, niečo jej síce vybaví, ale nič jej nepomôže (lebo je už starší - 63 r.) a zas ide k sebe domov. Tak nech si s ním zavedie spoločné financie.

lalia2
autor
13. sep 2011

No a to ma dorazilo, že keď mala ísť minule do tej nemocnice na pár dní, tak priateľ sa zas bál, že ako to bude o nich doma. Som sa ho opýtala, že o koho sa bojí, či o brata alebo o psa. Akože on tam chcel ísť po práci kvôli tomu psovi (majú ho v dome), lebo brat ktovie kedy príde z roboty a on je aj tak nezodpovedný, aj na psa by zabudol. Akože ona sa vôbec nehádala, sa jej to zdalo normálne. Som mu povedala, že brat ide mať 30 rokov a má sa vedieť o seba a nejakého psa na 4 dni postarať a keď nie, tak to je jeho problém. Trochu zodpovednosti mu nezaškodí. No ja som na pn, tak priateľ nevedel, ako by to vyriešil, ale toto mu napadlo, že by tam po práci zabehol a večer by prišiel k nám domov. Som zas mala výstup, už vyzerám ako sebecká trúba asi ja.

sisaha
13. sep 2011

@lalia2 neviem ci ja by som si nejaku svadbu na tvojom mieste nerozmyslela pokial tvoj priatel nema jasne stanovene pravidla fungovania a financovania vasho vztahu, resp. nema ich vydiskutovane s matkou...

lalia2
autor
13. sep 2011

Teda som na pn, tak by som tam nemohla ísť, kvôli kontrole.

No prepáčte, že skáčem z témy na tému, ale už som sa potrebovala aspoň vyžalovať, aj keď viem, že mi nikto nepomôže, sama si to musím vyriešiť. Len sa bojím, že ona bude strúhať takú chuderku a priateľ je citlivý, on má výčitky svedomia aj preto, prečo vôbec nemusí. On sa na ňu len tak nevykašle, ani to od neho nežiadam, len chcem mať svoju rodinu, svoje peniaze, svoje súkromie, svoj pokoj...

lalia2
autor
13. sep 2011

@sisaha no vidíš, a niektoré mi tu vravia, že pokiaľ nie sme manželia, tak do týchto vecí nemám čo hovoriť.
Ale sme zasnúbení, aj sa ľúbime, čakáme bábo, ale bojím sa, že ona nám to pokazí. Nehovorím, že naschvál, hádam nie je až taká zlá, ale ona sa chce mať proste dobre a doteraz sa akotak dobre mala.

lalia2
autor
13. sep 2011

@sisaha ona si asi myslí, že s peniazmi fajn vychádzame, keď sme si akože zariadili (aj keď nie ešte úplne) byt, ale to nevie, že som to vo väčšej miere financovala ja.

sisaha
13. sep 2011

@lalia2 no moj nazor je preto taky, ze tym ze priatel nema toto s matkou vyjasnene a ked sa vezmete a zrazu zacnes tlacit na pílu...tak ty budes ta najhorsia a zacne ta ohovarat pred celou rodinou. To sa sice moze stat aj teraz, ale ak sa ona rozhodne, ze vam znici manzelstvo, tak lepsie byt slobodnou matkou, ako rozvedenou.. neviem, mozno ine s tymto nazorom nie su stotoznene, ale ja by som sa do svadby nehrnula. tvoja svokra je taka povaha, ze prave cez tvojho priatela vam bude este aj do spalne vstupovat a hovorit co mas robit a co nie..Takto si mozno drzi este ako taky odstup...no neviem. mas velmi tazku situaciu.. a zhorsuje to postoj tvojho priatela, ked sa nevie rozhybat a stale ma pocit, ze ju musi zivit on.

sisaha
13. sep 2011

@lalia2 skus sa jej zacat stazovat pri kazdej jednej prilezitosti a vychvalovat aku ma ona super poziciu, ze zije s tym najmladsim synom, ktory jej pomaha s domom a urcite aj s inymi vecami. ze vy ste na vsetko sami v ocakavani a nemate ani to vlastne byvanie a ako je vam tazko..Ze tvoji rodicia sa sice snazia pomahat, ale aj tak je to prilis narocne a podobne blaboly...a uvidis ako zacne reagovat. Mozno nepovie nic, mozno to bude zlahcovat, mozno sa bude stazovat. Vtedy sa ty zacnes stazovat este viac...

lalia2
autor
13. sep 2011

@sisaha no ona práveže keď tam prídeme, tak povie, že by sa jej zišlo hento, tamto pomôcť, kúpiť a na tvojho brata sa nemôžem spoľahnúť, toho som tento týždeň ledva videla, furt niekde lieta. Takto hrá na city. Má jemu povedať, že jej má pomôcť a nie to hovoriť nám. Akože ja už by som tam asi lietala a pomáhlaa, ale som na rizikovom, tak sa musím šetriť. A ona mi povie, že sa mám šetriť, ale že by sa mal šetriť aj priateľ, to ju nenapadne. On sa nesťažuje, tak čo. Môže robiť, keď vládze.

Aj minule mala zavárať, už som sa bála, že priateľ jej navrhne, že jej príde pomôcť. No nič také nehovoril, chvala bohu. Akože on alebo nmy by sme jej pomáhali a brat by bol s kamošmi? Veď on by tie zaváraniny tiež jedol a to v prvom rade, nie? V druhom pošle do čiech a mne je trápne aj niečo zobrať.
No nakoniec vraj bola taká naštvaná, že aj ten brat jej musel pomáhať. No nech si zvyká 🙂

No a čo sa týka zaváranín, tak priateľ tiež hovorí, že sa to moc neoplatí, ak by sme to mali na rok zavárať sami, že viac sa oplatí vo veľkom. Potom mi to vysvetlil tak, že napr. by sme to zavárali u matky, aj pre ňu, aj pre seba. No to si radšej kúpim alebo budem zavárať sama, nemám rada také spoločné veci, raz to bude ešte vykričané, že mi dala navyše dve fľaše kompótu a nemôže jej priateľ niečo zaplatiť, nie? Nech si zavára s druhým synom a my si budeme sami. No sú to maličkosti, ale priateľ to tak myslel, že by jej aj pomohol, aj by sa to viac oplatilo.
Furt len na druhých myslí a ňa ňu musí brať ohľady v prvom rade !!!

oskvarkaa
13. sep 2011

@lalia2 no to s tym zavaranim nieje zly napad ak by to bola jedina spolocna cinnnost kazdu rok co by ste robili (pri tom netreba ani moc komunikovat nebolo by dusno :D...) teda aspon ja to beriem tak...
btw dost bolo srandy... suhlasim s sisaha vyries to vsetko pred svadbou nech vies ci sa to da vyriesit po svadbe to uz bude tazsie.. aj tak si to nechala zajst dost daleko chlapi nefunguju na naznacovanie ... ak nieco vadi treba to na rovinu vyklopit od zaciatku... lebo potom este maju pocit (v podstate aj opravney) krivdy ze "doteraz to nevadilo a zrazu..."

lalia2
autor
13. sep 2011

@sisaha no aj v nedeľu mala takú hlášku, že či sme si v čechách všimli ten koberec, čo mali v obývačke, že bol veľmi pekný, aj sa ľahko udržiava a že nebol ani drahý. Akože chcela tým povedať, že by sa aj nám taký zišiel, my máme teraz v obývačke dva také malé (tie, čo sú ako domáce tkané) čo nám dala moja mama, na druhý žiaľ nemáme a okrem toho to vyzerá celkom pekne. No asi nie podľa jej predstáv.
Som mala reagovať tak,že nato nemáme, ale ja zas len čumela, aká je blbá. Odteraz na takéto rady bude moja odpoveď rovnaká - teraz na to bohužiaľ nemáme... Som zvedavá na jej reakcie.

lalia2
autor
13. sep 2011

@oskvarkaa no veď jasné, že by sa to viac oplatilo, ale nechcem. A presne, keby to bola jediná činnosť 🙂 ale je jasné, že mu to napadlo preto, že by na to nebola chuderka sama. No ale má ešte ďalšie dieťa, to je jej vec, že ho tak vychovala, že on nič nemusí. Nebudem ešte ja robiť zaňho. A to môžeme zavárať aj s mojimi rodičmi, len tí bývajú bohužiaľ 25 km od nás, ona iba 10 či 15. A odsťahovať sa neprichádza do úvahy, aj keď ja by som odišla aj hneď. Ale priateľ tu má prácu a nájsť druhú kdekoľvek je ťažšie, okrem toho mu k nášmu bytu pomohli dostať sa nadriadení, lebo bez nich by sa k nemu nedostal, nakoľko v tomto meste nemá trvalý pobyt, nemohol by ísť ani on ani ja do zlosovania o byty (nájomné, či aké sú to). Takže sa cíti byť zaviazaní v robote a fakt na ten byt dosť dlho čakal.

Akože mne by vôbecv nevadilo, keby sme neboli v žiadnom kontakte, ale priateľ by umrel od výčitiek.

oskvarkaa
13. sep 2011

@lalia2 tak obmedzte ten kontak aby bol spravodlivi... chodte ku vasim rovnako casto ako ku nej... moj manzel ma tiez len mamu a byva 8 km od nas... moji rodicia byvaju 150 km od nas... ku nim chodime na vykend raz za 2-3 mesiace a muzovu mamu chodime na 1/2-1 hodinku kuknut kazdy tyzden... myslim si ze dospeli clovek sa dokaze o svoju domacnost postarat aj sam.. a pomoc by mala byt skorej taky bonus a nie ako povinnost...

martina2001
13. sep 2011

baby sa vám čudujem, že si tým lámete hlavu, pozrite ak s ňou nežijete, rešpektujte ju, je to matka vašich manželov, ja som to tak robila a bola som tá naj nevesta, žiaľ moja svokra už nežije 😎 a tie čo žijete so svokrami no ........ , tu len jediná rada, založiť si vlastnú domácnosť. Ale zas sú aj super svokričky, môj manžel si tu svoju nevie vynachváliť 😉 dúfam že aj raz budem taká dobrá svokra 🙂

sashabb
13. sep 2011

@martina2001 ale tu sa rieši iný problém a nie že dotyčná býva so svokrou 😉

martina2001
13. sep 2011

@sashabb však to je k tomu, že svokra si môže povedať čo chce, ale zas nik nemusí skákať ako si ona povie. Iné je už ako sa k tomu postaví jej synáčik. Aspoň u nás jej manžel rovno povedal že odtiaľ potiaľ, nehovorím že sme jej nepomohli ak potrebovala, ale zavrela som dvere a dovi, dopo a bolo. Aj keď bývala blízko návštevy a pomoc boli tak raz za 2-3 týždne, ale aj to podľa toho koľko môj manžel uznal zapotrebné. Tiež tam bol problém, že druhý synáčik býval cez cestu a vedel tam len nasáčkovať deti na stráženie 😀

sashabb
13. sep 2011

@martina2001 no veď to je to "koľko môj manžel uznal zapotrebné" ... no keď to chlap "vidí" inak potom je ten problém ako má lalia2

martina2001
13. sep 2011

@sashabb tak to si treba doma urobiť poriadok, porozprávať sa s ním a dať si dáke hranice, my sme si to doma vyriešili na začiatku a tým sme predišli konfliktom, k svokre sme chodili ako som písala a k mojím rodičom chodievame častejšie, ale to zas chceme obaja 😉

oskvarkaa
13. sep 2011

@martina2001 no ved to je prave ten problem oni si to nevyriesili hned a teraz uz to vyzera ako ze to tak ma byt... a to je veeeelmi zlee.... dufam ze sa im to podari dat do normalnych kolaji..

martina2001
13. sep 2011

@oskvarkaa tak len chladnú hlavu a bez emócií sa porozprávať, ale to musia chcieť obaja

sisaha
13. sep 2011

@lalia2 mne to tak pripada, ze mas pred svojou svokrou prilis velky respekt a bojis sa jej povedat co ta tazi. Usudzujem aj podla toho, ze jej chces iba povedat "teraz na to bohuzial nemame". tu vetu treba rozviť a povedat preco nemate. Doporucujem ti vies preco vyriesit tieto veci pred svadbou? pretoze po nej budete mat BSM a ked budes zamestnana a tvoj priatel bude nadalej davat peniaze svojej matke, tak uz ich dava zo spolocneho a bude to hnevat este viac. budete sa kvoli tomu hadat a to nestoji za to. Treba si sadnut aj s milou svokrickou a urcit co ano, co nie. Ak chce, aby jej tam chodit tvoj priatel šúrovať podlahu, tak jej povedz, ze dobre, ked si svoju podlahu vyšúruje doma a ostane mu cas na jej...ona musi zacat respektovat vase sukromie...Ste dospelí a pupočná šnúra bola dávno prestrihnutá..

lalia2
autor
13. sep 2011

@sisaha nie je to o tom, že by som sa jej bála niečo povedať alebo oponovať. Ale bojím sa následkov. Ja zas nemám problém ani s komunikáciou a viem sa dosť dobre obrániť a mám aj dosť veľkú hubu na to (prepáčte za výraz), aby som jej povedala svoje. Ale bojím sa, že tým budem trápiť ešte viac priateľa. Len kvôli nemu som zatiaľ ticho, lebo viem, že ho to bolí. A on sa snaží vyhovieť mne, ako sa dá, keď som mu minule povedala, že čo je to za hlúposť ísť strážiť psa, tak si to rozmyslel. Bolo viac takých situácií, ale zatiaľ ho to nenapadne samého, chce vyhovieť aj mne aj jej, a keď ona nevidí alebo je jej jedno, že on sa pre niečo trápi, tak ja to vidím. A jasné, že tú vetu "teraz na to bohužiaľ nemáme" by som rozvinula 🙂 🙂 🙂

lalia2
autor
13. sep 2011

no veď uvidím, rozpočet je urobený, čakám na jeho výplatu, má ju mať tieto dni a rozdelíme to. Len hovorím, že on je taký typ, že sa snaží vyhovieť všetkým a on je až na poslednom mieste. Je až moc dobrý 😉

sisaha
13. sep 2011

@lalia2 😅 tak potom treba zacat od priatela a postupne ho preonačiť..a to tak, aby mal pocit, ze na to prisiel on sam 🙂.

lalia2
autor
13. sep 2011

@sisaha no veď práve to chcem, aby si to sám všetko uvedomil a prípadne jej povedal svoje alebo oponoval, keď treba, nie jej furt vyhovel. Len neviem, ako to spraviť. Hm? Kto mi poradí?

sisaha
13. sep 2011

@lalia2 tazko ti radit, lebo nikto ho nepozna, ani ako sa vyjadruje, ani ci vie dostatocne argumentovat. Mozes s nim niektore situacie dookola preberat a hlavne pomoct mu pozriet sa na ne z druhej strany. T.zn. ze ked on povie, ze musi ist mame umyt okna, tak mu nastavis zrkadlo, ci bude umyvat aj okno u brata v izbe, ci on nema zdrave ruky.. Jednoducho niektore domace prace by si mohla mamicka zvladnut aj sama, pokial nema zdravotne problemy. Saty, kadernika, masaze by som absolutne neriesila, kedze ona neriesi tvoje vydavky s lekarmi, vitaminmi pre tehotne, vybavicku...a takto mu nastavovat zrkadlo...on ma urobit, co urobi na oplatku ona jemu? A takisto s tou pozickou..On si musi s nimi sadnut a dohodnut sa kto ju preberie, kedze vy si zakladate vlastnu rodinu a uz to nemoze platit, alebo potom postavit matku pred hotovu vec, aby este za zivota prepisala cast domu do ktorej prispieval na neho..., ale tak aby o tom vedeli aj bratia...