Mám problémy s priateľom a bojím sa o dieťa
Poradte prosim ,tie ktore sa v tom aspon dajako rozumeju,lebo ja vobec,nastala taka situacia ,byvam spriatelom u jeho rodicov,no mame strasne nezhody spriatelom,mame 21 mesacneho syna,venujem sa mu 24hodin denne iba ja,ked ma volny cas priatel,radsej travi cas v krcme pri pive spoldecakom vruke,stale sa snim hadam,ze miesto toho by mohol zobrat syna von pomoct mi snim trosku,nikdy ho nenakrmi nevezme von ,max vecer vposteli sa trosku pomojka a spime,je to uz n hlavu cely tento vztah,chcem odist bojim sa ze mi mozu zobrat maleho ,lebo svokra sa mi stale vyhraza ze nepristupia na to aby som odisla snim,co mam robit?
Ahojte ja mám taký problém že z priateľom sme sa pohádali a pobyli. Žijem v jeho byte z mojou dcérou a so synom ktorí je aj jeho. Vyhadzuje má z jeho bytu ale malého mi odmieta dať. Čo mám robyt? Odídem z bytu a malého mi niekde odvezie poraďte ale rýchlo dakujem
@monika1293 ako rychlo?
@obsadenemeno ako sa len bude dať. Fakt potrebujem poradiť.
@monika1293 zavolaj policiu. Kto ma maleho v starostlivosti? mate ju urcenu? Nech ta policia aj s detmi vezme bud k najblizsim pribuznym alebo do nejakeho krizoveho centra
@monika1293 tak odid z bytu aj s malym a rovno na policiu.
A zajtra poriesit zverenie do starostlivosti a zacat sa chovat ako dospeli ludia. Ste sa pobYli? Tebe uz je neskoro radit, uz si si zariadila sama..... 😒
Toto že sa nedá odísť. Skúsila som odísť z malim ale on mi ho hneď bral z rúk a mňa vyhadzoval.
A čo mala som sa nechať mlátiť. Som tehotná . Jasné že som sa bránila.
@misscelaneous neni určené kto ho má . Rodinu nemám žiadnu ostala som sama...
@monika1293 zavolaj policiu a nech ta vezmu do krizoveho centra aj s detmi
@misscelaneous do krízového centra má len tak nezoberú. Viem čo to je už som v krízovom kedysi bola. Najprv treba papiere a až potom berú a aj vtedy ak majú miesto. Kedisi som chcela ísť do Sniny do krizaku musela som čakať kim im dám papiere zaplatím a až po týždni má zobrali. A za ten týždeň som sa musela starať z deckom v ruke sama.
@monika1293 odid s detmi a s malou ked budes sama trebars aj do centra.
@ema234 ono chcem odísť ale nedá sa keď on je furt nalepeni na malého. A keď ja odídem do mesta si vybaviť veci čo potrebujem tak on má vymkne z bytu a zaberie sa preč.
@monika1293 boze to je hrozne,on nechodi do prace nic? naozaj toto mi je luto, keby clovek vedel ako Vam pomoct.
@ema234 chodí ale zajtra a pozajtra má voľno. A on mi tualeho nenechá on ho zoberie zo sebou aby som ho ja nezobrala .
@monika1293 tak to je fakt ujete.
@monika1293 no na to, ze mas 23 rokov, si uz postihala dost..... rozum kde bol, ked si si s takym chlapom robila druhe dieta?
Kristova noho...... tak ked je v praci, chod si vybavit deti do svojej starostlivosti. A hladaj si nieco medzitym. To akoze nemas ZIADNU rodinu , ZIADNE kamaratky, co by ti pomohli? Smutne teda...... 😒
@monika1293 nic sa neda, na vsetko mas negativnu odpoved, tak sa nechaj mlatit, bi sa aj ty s priatelom, deti budu mat nadherny priklad. Zvlastne pomery, ale tu asi najviac plati, ze pravopis vela napovie
@moni244 mne ona pripomina jednu, co poznam....tiez si nedala povedat, ked sme jej vsetci hovorili, ze si vybrala zle. Utiekla za nim do UK, taka laska to bola. Az kym jej zoparkrat nezrovnal cifernik...... potom od neho akoze odisla, kamosky aj rodina jej pomohli...raz, dvakrat, trikrat....ale ona sa stale vratila k tomu fesakovi neodolatelnemu. Samozrejme, otehotnela a ked prisli dalsie facky, uz tu nebol nikto, kto by jej pomohol, lebo sa stihla s kazdym povadit, vsetci boli zli, len ona a frajer neviniatka. Tak jej nakoniec pomohli Social Services, ale takisto ju deportovali z UK, kedze nepresla habitual test.
Na SK jej rodicia vybavili byt v krizaku, aj tam sa s kazdym povadila a nakoniec ju vyhodili, ked frajer zacal za nou aj tam chodit po nociach. Ale vzdy je vina u niekoho ineho, len nie u nej. Esteze je teraz mlady v base, tak sa trosku ukludnila.
Ach jo.

@lucia006
1. požiadala by som ihneď o výživné na seba a svoje dieťa + o zverenie dieťaťa do vlastnej starostlivosti.
2. poprosila by som otca a sestru o finančnú pomoc s tým, že otvorene povieš, že nevieš, kedy budeš môcť peniaze vrátiť, ale obidve strany si to budete zapisovať. popros ich, aby ti povedali, koľko ti môžu mesačne prispievať, aby si si ty vedela vypočítať koľko peňazí máš
3. nájdi mesto alebo obec, kde budeš s malým bývať - kvôli svojej práci, následne (ak prácu máš a si len na rodičovskej dovolenke) hneď rieš škôlku alebo jasle pre malého, aby si vedela termín
4. hľadaj maminu v podobnej situácii ako ty - ľahšie sa poskladáte na nájom, budete si môcť strážiť deti a podobne
5. keď toto budeš mať vyriešené, oznám to priateľovi - svokru vôbec nerieš, nepočúvaj, nehovor jej o svojich plánoch.
...držím palce