icon

Mám s ním ostať? Poraďte mi

natalka0910
3. nov 2017

Dobrý deň chcela by som poradiť pretože už to fakt nezvládam..Začnem asi tak že mám priateľa s ktorým spolu žijeme a máme krásnu trojmesačnù dcérku.Naše nažívanie s priateľom bolo ideálne samozrejme našli sa aj hádky ktoré sù v každom vzťahu ale po narodení dcérky sa všetko zmenilo dokonca v deň pôrodu bol priateľ práci zavolala som mu že rodím načo mi povedal nemôžem som v práci od vtedy sa to začalo mal o mňa menej a menej záujmu...Aj zo mňa sa stal iný človek nemyslela som si že pôrodná depresia môže byť až taká zlá...Mám strašné úzkosti keď má ísť dakde do práce v zahraničí predtým som taká fakt nebola...Išiel raz ale neuspel tak sa vrátil a skúšali sme nájsť prácu tu doma našli sme a platovo to bolo aj dobré a mohol si byť každý deň doma ale on stále hľadá len v zahraniči a vie že na tom moc psychicky v poriadku niesom ale on ma len vysmeje a ide dokonca sa ani nerozlúči neviem si to vysvetliť.Moja dcérka mi robí radosť každý deň a keby nebola ona tak neviem.. Troška som sa rozpísala ale nemám sa komu vyrozprávať a myslela som si že ma priateľ aj pochopí troška ale asi som mu len na smiech a ani neviem či ma aj ľúbi ešte..Prosím poraďte mi čo mám robiť ?? Ide mi len o to že aj tu má dobrú prácu dokonca podobnú sumu a radšej ide od nás preč bolí ma to a hlavne aj kvôli dcérke...

emi16
3. nov 2017

@deti95060810
Ved to, ako keby ti ich vychovavali oni a zivili.

blue_eyes
3. nov 2017

Za mnou keby dosiel chlap po porode dvakat...ho nakopem

0silvia0
3. nov 2017

@emi16 no to sa priznám, ja osobne beriem tehotenstvo ako normálnu vec, nikdy som sa nad tým nezamýšľala, že tehotné potrebujú nejakú extra pozornosť 😔
Ani mne to nikdy nenapadlo že by si ma mal niekto v čase tehotenstva nejako viac všímať. Takže aj ty keď teraz po skúsenostiach v zahraničí vidíš teraz na sk tehotnú ženu máš tendenciu všimnúť si jej tehotenstvo, prehodiť nejakú vtipnú poznámku? Lebo fakt toto na sk nie je nejako zvykom oslovovať len tak cudzích ľudí na základe tehotenstva alebo niečoho iného, to je pravda 🙂

janickacrazy
3. nov 2017

@emi16 škaredé pohlady, ked si bola tehu? Teda s tým som sa ja osobne nestretla ani v zahraničí ani tu na SK. Ja ked som bola v 9mes. išla som dačo na úrad vybaviť a hned mi to dali na počkanie, aj ked lehota bola mesiac na vybavenie, dokonca mi ponúkli aj odvoz autom do mesta, lebo úrad bol na kopci, tak to som už úplne bola prekvapená a bolo to na SK. 😉

emi16
3. nov 2017

@maciatkolulu
Nechcela som tu rozmazavat temu zahranicie a SVK
Odpisala som len kocke co sa pytala
Vradte sa kludne k teme mamicky co ma problem

marion09
3. nov 2017

@natalka0910 nema nahodou inu?

jana_eyre
3. nov 2017

Zazila som poporodnu depresiu a keby ma vysmial ten najblizsi clovek a na nete ma vysmiali ako kopku nestastia, zrejme sa zrutim.. Ako ospravedlnovat chrapunstvo chlapa co sa vysmieva svojej zene a nestoji pri trodine tym, ze kazdy chce mat pri sebe veselu zenu.... No dakujem pekne.. My to tu sice nijako nevyriesime, ale zase si myslim ze ked sa tu uz hrame na denne psychologicky co radia inym do zivota mali by sme mat aj trocha pochopenia..
@sissy27

emi16
3. nov 2017

@0silvia0 ja som tiez nechodila s pupkom a hukala kukajte som tehu

Len som napisala skusenost

A odpisala kocke co sa pytala

Ale asi na buduce cez IP
Lebo to tak na MK chodi, ze hned komenty a sudenie

0silvia0
3. nov 2017

@emi16 práveže niekedy sa diskusia rozvinie do ešte zaujímavejších dimenzií ako je pôvodná téma 🙂

jana_eyre
3. nov 2017

@natalka0910 moj muz pri mne stal ked som trpela poporodnou depresiou.. Neviem co si realne myslel, ale pocuval ma a bol trpezlivy.. Vdaka nemu som tozvladla.. Raz som si ho vybrala ako zivotneho partnera a otca mojich deti, krto iny by mi mal byt vacsou oporou ak nie on?

Neviem poradit ine, ako sa s nim poriadne porozpravat, polopatisticky predostriet ako sa citis a co ti svojim spravanim sposobuje..

A navstiv odbornika, ale pomoze.. Poporodna depresia bez podopory je velmi zla, drzim palce..

emi16
3. nov 2017

@0silvia0
Sorry, no ihrisko uz caka
Musim potomstvo obliect

sissy27
3. nov 2017

@jana_eyre popôrodná (alebo akákoľvek iná) depresia je stav, ktorý si vyžaduje spoluprácu s odborníkom... ty tu vidíš jeden stav, ja tu vidím oveľa viac problémov - prečo mladá baba nemá žiadne kamošky, žiadnu rodinu, nikoho komu by sa mohla zveriť, s kým by trávila čas? chlap, dieťa a hotovo. Zle. Do narodenia dieťaťa bolo vraj všetko ideálne a zrazu sa dozvieme, že pani matka pýta peniaze, že on investuje do auta a do blbostí, nevie hospodáriť... Toto neprišlo s narodením dieťaťa, toto tam muselo byť už predtým, len si to nepripúšťala. Zle. A čakať podporu od niekoho takého je znova zle. Proste ona sa musí pozbierať, navštíviť odborníka a pracovať na sebe, zobrať to do svojich rúk a nie plakať a čakať na zázrak, že on zrazu pochopí a bude jej oporou, keď tam od začiatku na to neboli základy.
A že ju tu niekto poľutuje na nete a napíše "áno, máš pravdu, mal by sa on správať inak", to jej tiež nepomôže...

lilyianka
3. nov 2017

@natalka0910 je dost divne,ze sa takto sprava..hlavne,ze mu ocividne moc na tebe nezalezi aj ked ty mas zle obdobie a trapis sa...
Nechapem preco ked moze pracovat kusok od domu za rovnaky plat ako v zahranici,predsa len ide tam...jedna sa o rovnaky typ prace?
Jednoducho si s nim treba sadnut a polopatisticky mu vsetko vysvetlit...s chlapmi musis niekedy jednat ako s malymi detmi
Na tvojom mieste by som mu povedala nasledovne: pred 3m sa ti narodila dcera,to znamena,ze sme rodina (samozrejme aj predtym ste boli), bolo by vhodne,aby si pracoval tu na SK kusok od domu nakolko sa budem citit istejsie keby sa cokolvek stalo so mnou ci malou...teraz mam zle obdobie a potrebujem,aby si mi bol oporou ...a ohladom penazi asi tolko,ze by som ziadala,aby ich dal mne a ja by som hospodarila...sak co stale vie kupovat? A do auta? Nechapem...

cecilia68
3. nov 2017

@natalka0910 Tlačila si ho do dieťaťa, alebo ste mali nehodu? Ja to vidím tak, že on dieťa určite ešte nechcel a bojí sa zodpovednosti. Ale ak si ho "dotlačila" k dieťaťu, tak ti možno aj utečie 😢

mirola
3. nov 2017

@emi16.. no neviem podla mna zalezi kam ides... ked niekde v Coop Jednote na dedine, ktora sa nezmenila 30 rokov co sa tyka sortimentu, interieru aj personalu zhanas veci o ktorych ani nepoculi niet sa co cudovat. Chod do Tesca, kde neni problem, alebo do Yeme kde zozenies aj Thajsku zeleninu, ktoru je tazko zohnat aj vo Viedni. A tam skutocne nemas problem ani s pristupom predavacov ani so sortimentom a najdes tam veci, ktore ani ty nepoznas. Ja som cele leto prepiknikovala v sade Janka Krala, pri Dunaji, alebo v Medickej zahrade pripadne na Gotku, ktore je z nich v najhrsiom stave, ale mam ho priamo za domom a teraz bude prechadzat rozsiahlou rekonstrukciou, napriek tomu som tam nikdy nejaky extra bordel nevidela. A co sa týka ludi ani s tymi ja nemam problem, tak ako sa chovam ja k nim tak sa oni chovaju ku mne a to, ze niekto sem stekne.. a co? Asi mal zly den, to mavame vsetci... A som tehotna a teda nik na mna nezazera prave naopak... Csetci v mojom okoli sa tesia so mnou, aj ludia, ktori ma nepoznaju mi prejavuju vacsiu uctu a ohlad... takze mam pocit, ze problem bude niekde inde ako v "Slovensku".. ale skor v nastavení danej osoby.... vsade moze byt vsetko na hovno a vsade moze byt vsetko fajn.... je to len na nas..

katrin21
3. nov 2017

@natalka0910 zas pre chlapa stravit s dietatom 2h je aj dost... hlavne s malym.. neda sa s nim este hrat a tak....
bude to asi ten typ, co az taky otcovsky nebude,musis sa ty rozhodnut, ci ti to bude vadit,a lebo nie....

natalka0910
autor
3. nov 2017

Ja nečakám podporu len radu a ani nechcem poľutovanie...Aj tak ďakujem za odpovede.Niekto si tým zažil a vie čo to je a niekto nie tak to nepochopí ja som stála pri mojom priateľovy vždy aj keď mal zlé nálady nevychádzalo mu nič ale to že sa mi vysmieva nerozlúči sa ani somnou nezavolá ma dosť bolí snažila som sa byť mu vždy dobrou ženou a raz prišlo na mňa zlé obdobie a on sa o mňa ani nezaujíma...Nechcem sa už trápiť nad takým vztahom čo nemá možno ani buducnost ale myslím hlavne na malú že bude bez ocka 😌😌 keď sa s ním rozprávam tak cítim že už neni to čo bol a že mu je všetko smiešne malicherné vie o všetkom aj o mojej depresii..milujem ho ale prečo by mal byť somnou v do rom ked v zlom neni hadam nechxem od neho vela praca je ta ista ako v zahranici plat tak isto tak ja neviem...ale strasne vam dakujem za rady moc si to vazim kamaratky mam ale vydali sa a odisli a falosnym ludom co tu v meste ostalo sa nemienim zdoverovat....poradili ste mi a urcite sa rozhodnem...

janinah
3. nov 2017

spí s tebou?nemusíš odovedať,ale je asi jasné prečo sa pýtam....

sticker
natalka0910
autor
3. nov 2017

@cecilia68 Praveze ja som nad babetkom nerozmyslala..Babetko navrhol on netlačila som na neho..

natalka0910
autor
3. nov 2017

@janinah Ano spi a viem na čo myslíš a aj my to napadlo len dúfam že nie..Aj keď chodil do roboty a výplatu neniesol bolo mi to nápadnè pretože raz pracoval v druhom meste a mobil nechal doma kedze som mala vybity a potrebovala som si daco pozriet na internete vyskocilo mi ze hladal sexzoznamku v tom meste bola som v 9 mesiaci tehotenstva on sa vyhováral že to ten jeho kamarát a prisahal mi že to on nie...Mali sme vtedy krízu ale pomyslenie že mala bude bez neho mi nedalo spavat...aj idylicke to bolo spraval sa kumne ako ku princeznej vravim no to ignorantske spravanie zacalo prichom nasej dcerky..

katrin21
3. nov 2017

@natalka0910 teraz citam, ze on ti aj peniaze niekedy neda , ked zarobi a ani nevies, kde skoncili. No neviem, toto nie je dobre. cele je to zvlastne... prilis vela nejasnosti je medzi vami....
Z coho potom zijes, ked ti neda peniaze? zachvilu budes mat len 200,-E RP a potom co?? poriadne na neho zatlac, ked pracuje, ma ti davat aj peniaze, miimalne na dieta, ak nie, daj si stanovit vyzivne na dieta ... a ak ste manzelia, aj na seba

natalka0910
autor
3. nov 2017

@katrin21 Peniaze mi dáva ale ako pisem pride dakedy z roboty co by mal prist s vyplatou a nikde vravi ze na dtuhy den a potom sa uz nedockam..Pred par dnami tiez bol v praci na dakej brigade tri dni po troch dnoch mal mat peniazky pokym sa ja nespytam tak nepovie nic spytala som sa vraj mu doniesie dneska rano siel do zahranicia a peniaze stale nikde...

vejula
3. nov 2017

@sissy27 neviem si predstaviť, že by moj manžel trpel depresiami a ja by som sa chovala takto. Neviem, ale manželské spolužitie si predstavujem trochuinak. TEda ked ma jeden problem tak druhý sa snaží mu pomôcť. Nie, že "maš poporodne depky, si otravna, tak radšej bez rozlučenia zdrhnem do zahraničia." Partner by mal yť oporou. Nehovoriac, že 3 mesiaco po pôrode eešte nieje tak vela aby sa to nedalo pochopiť.

3009
3. nov 2017

@natalka0910 taký muž ti je na nič, ani poriadne peniaze, ani starostlivosť, ani úcta. To by som radšej bola bez neho a nemusíš sa trápiť. Kvôli dieťaťu ostávať s chlapom to sa nikdy neoplatí. Dieťa vidí, že nie si šťastná. Nevieš kedy ťa stretne nový chlap čo ťa bude mať v úcte aj tvoje dieťa. Išla by som od takého chlapa kade ľahšie.

katrin21
3. nov 2017

@natalka0910 no to neni normalne kazdopadne...

catherinah
3. nov 2017

@vejula problem je, ze to NIE JE manzelske spolunazivanie.
To nie je jej manzel. Aj sa rak sprava.

natalka0910
autor
3. nov 2017

@3009 No asi máš pravdu aj to asi spravím nechcem už trpieť pre dakoho komu je všetko jedno...
@vejula
@3009
@katrin21
@jana_eyre Dakujem vam za rady je pekne vidieť osoby ktoré to pochopia a vedia sa vžiť do kože velmi ste mi pomohli a hlavne otvoriť oči možno toto som potrebovala počuť a otvoriť oči...Diky mocc

marusia12
3. nov 2017

@natalka0910 máte hypotéku? Ak nemáte, tak ber nohy na ramená a utekaj.

natalka0910
autor
3. nov 2017

@marusia12 Nemame chvalabohu na take veci ako hypoteka pozicka sa vyhybam...Ano bude to tak lepšie mám dcérku a len pre nu žijem..Ďakujem za odpoved ☺

jonnie
3. nov 2017

Sorry...necitam vsetko...ale to ma kolko rokov?? 19??? Pride mi to ako nevyzrete dieta...