Mám s ním ostať? Poraďte mi
Dobrý deň chcela by som poradiť pretože už to fakt nezvládam..Začnem asi tak že mám priateľa s ktorým spolu žijeme a máme krásnu trojmesačnù dcérku.Naše nažívanie s priateľom bolo ideálne samozrejme našli sa aj hádky ktoré sù v každom vzťahu ale po narodení dcérky sa všetko zmenilo dokonca v deň pôrodu bol priateľ práci zavolala som mu že rodím načo mi povedal nemôžem som v práci od vtedy sa to začalo mal o mňa menej a menej záujmu...Aj zo mňa sa stal iný človek nemyslela som si že pôrodná depresia môže byť až taká zlá...Mám strašné úzkosti keď má ísť dakde do práce v zahraničí predtým som taká fakt nebola...Išiel raz ale neuspel tak sa vrátil a skúšali sme nájsť prácu tu doma našli sme a platovo to bolo aj dobré a mohol si byť každý deň doma ale on stále hľadá len v zahraniči a vie že na tom moc psychicky v poriadku niesom ale on ma len vysmeje a ide dokonca sa ani nerozlúči neviem si to vysvetliť.Moja dcérka mi robí radosť každý deň a keby nebola ona tak neviem.. Troška som sa rozpísala ale nemám sa komu vyrozprávať a myslela som si že ma priateľ aj pochopí troška ale asi som mu len na smiech a ani neviem či ma aj ľúbi ešte..Prosím poraďte mi čo mám robiť ?? Ide mi len o to že aj tu má dobrú prácu dokonca podobnú sumu a radšej ide od nás preč bolí ma to a hlavne aj kvôli dcérke...
@catherinah ked som mala poporodnu depresiu ja, moj muz tiez este nebol mojim manzelom.. A nespraval sa ako blb.. Clovek sa predsa nemeni podpisom papiera, ci slubom v kostole..
Baby ale vela muzov nechape ze co to je poporodna depka..ani moj nie..ja som ju sice nemala, ale kamoska ano a ked som mu spominala doma, co preziva on to zlahcoval.ze co vymysla, nech nenacvicuje, nech sa vspamata a take..oni tomu vacsinou nerozumeju a ani o tom netusia...a pritom moj mi vo vsetkom pomaha ,ale proste nejaka depka to by tiez asi zlahcoval...
Mozno ani tomuto to nedochadza... Inak ja tiez celkom tym depkam nerozumiem , teda iba ked je velmi urevane dieta a matka ma pocit bezmocnosti..
Ono podla mna v tej depke len vyjde na povrch nieco, co uz v tej zene bolo , alebo co sa stalo po porode.zmenilo...
Kamoske velmi pomohla psychilogicka..zistila, z kadial prameni jej depka a tym sa jej zbavila..
necitala som vsetko. ale z vlastnej skusenisti. Moj mi sice pomahal ale malinkej sa akosi bal a zavse aj vecer odisiel s kamosmi na pivo. Ale cim dalej tym bol castejsie doma ako keby si uz potom uvedomil ze ho potrebujeme. Malinka bola predcasniatko preto sa asi aj bal ju vziat na ruky aj ked ju vzal sa triasol ze sa boji ze jej ublizi. No a teraz he to jeho princezna aj ked ja pokricim on uz bezi ju utesovat. Dal by jej aj posledne. Aj ked aj on chodi s prace ked uz ona spinka ked je doma navari poprata a posle nas nech si uzijeme den so slovami ale nebudte dlho lebo mi budete chybat. Asi mu treba len cas nech sa spameta
Zostan. Najdi si psychloga,a kanosky.
@natalka0910 to je smutne ze sa tvoj priatel tak vyfarbil, ale bohuzial stava sa to... aj mne sa to stalo, nechapala som ako sa moze clovek po 9 rokoch vztahu tak strasne zmenit.. Do porodnice sice prisiel, prvy mesiac sa ako tak drzal ale potom cele zle... Nezaujem, do 11 noci v praci - robil sam na seba a vecer urcite nepracoval, vysedaval s kamosmi v dielni pri pivecku, malu neprebalil, von s nou nesiel, nebol ochotny ani raz za mesiac ma nechat vyspat rano ze by ju hodinku dve postrazil, ked mala asi 4 mesiace velmi som ochorela, horucky 40 nevladala som ani zit prosila som ho ze potrebujem pomoc den dva vtedy mi odvrkol ze mam zavolat jeho matke a bol naschval v praci este dlhsie.... Uvedomil sa az ked som ho poslala do kelu a bol par mesiacov sam, len to uz bolo neskoro na napravu...
Ale hlavne co som ti chcela napisat ries tu depresiu s odbornikom - psychologom napriklad kym nieje neskoro. Taktiez ak mas moznost popros napriklad rodicov nech ti malicku sem tam postrazia a venuj sa nejakemu sportu - endorfiny su naj liekom na depky
@lula26
Opat, len som odpovedala na otazku
Nerobila som seminarku a ani nezakladala temu pre a proti SVK
fotoportrét
0silvia0
@emi16 s ktorými vecami a ľudskými črtami sa nevieš už stotožniť na Sk? To by ma celkom zaujímalo, ako vnímajú ľudia život, ktorí žili nejaký čas mimo sk.
Ale ked uz pchas nos do co ho ta prd je
Som matka
A zachranili mi trojmesacne babo na Kramaroch
Ano ako mnohe mamicky nadavaju na zariadenie v nemocnici
Ja nie
Mne nevadili zelezne postielky ponatierane uz xty raz
Lebo mi zachranili malu
Stacilo male zavahanie a dnds nosim kvety malej na hrob
To nie je vypocitavost, ale povinnost matky sa postarat o vlastne dieta!!!!!!
Ak si ina matka tak mi je to luto aj s

@natalka0910 nezostala by som s nim 🙄 . Kasle na vas, radsej hlada pracu mimo ako blizko vas aj ked za rovnake peniaze. Citala som len par komentov, podla mna nepotrebujes psychologa len viac mysliet na seba a na dieta ako na priatelovo stastie. Miesto psychologa radsej trav cas s dcerkou alebo hladaj sposoby ako si privyrobit.
@jana_eyre v tomto prípade sú problémy niekde úplne inde a oveľa staršie ako v nepochopení popôrodnej depresie (aj keď to možno nie je ani depresia, ono po pôrode je všetko iné, zložitejšie, nová situácia, treba sa s drobcom zladiť - skrátka je to náročné a nedá sa na to nijako pripraviť, ale nemusí to ešte znamenať depresiu), no lenže keď doteraz mala ružové okuliare a bol priam dokonalý, tak ozaj nie je na mieste čakať zázrak...
@sissy27 nemyslim, ze caka na zazrak, inak by tu nepolozila otazku.. Jedine co vravim je, ze vzdy je tu moznost ze osoba ktorej pises depresiu naozaj ma a tvrde slova mozu zranit viac v takom stave ako si dokazes predstavit.. Samozrejme, ze vsetko moze byt aj inak, zakladatelku nevidime, ale prave preto treba brat do uvahy ze jej slova su pravdive..

@catherinah a myslis,ze keby mali podpisany papier,tak sa sprava inak?? To nie je o papieri,to je o charaktere.