Mám sa s ním rozísť?
Krásny podvečer prajem,
poslednú dobu sa u mňa striedali šialené depresívne stavy s myšlienkami na samovraždu. Nakoľko som sa už desila samej seba, navštívila som psychologičkou a spolu sme sa dohodli na liečbe. Odborná liečba je nevyhnutná. Problémom je môj partner. Vôbec mi nerozumie, nerozumie depresii, myslí si, tak ako väčšina ľudí, že nám je len smutno. Ale táto choroba nie je len o tom, že sme smutní, my nevidíme zmysel života a vôbec.. nechceme tu už byť. Neviem to vysvetliť, ale môžem povedať, že by som to nepriala ani najväčšiemu nepriateľovi takéto stavy. Partner mi hovorí "Nepoddávaj sa tomu", "Musíš s tým bojovať".. a tak podobne, ale to je akoby povedal invalidovi "Vstaň a rozbehni sa". Nepracujem od leta, nemohla som chodiť do práce, vstať do práce, sústrediť sa na prácu. Partner teraz všetko "ťahá", ale tiež mám nejaké peniažky keby bolo treba. Je ku mne milý, poz orný, ale akonáhle si vypije, začne ma urážať, nadávať mi, hovorí mi, že som lenivá sviňa, že nič nerobím, nechodím do práce.. vtedy akoby bodal do živého a mám chuť sa zabiť. Čokoľvek len aby som nemusela počúvať jeho nadávky a urážky. Naposledy sa to stalo včera, myslela som, že to už nezvádnem tak som vybehla von z bytu. Uvedomujem si, že to nie je ľahké žiť z jedného platu, ale vychádzame v pohode. Na druhý deň po výstupe príde a mnou a ospravedlňuje sa mi, že to tak nemyslel, že nevedel čo hovorí. Mám pocit, že on vôbec nevie čím prechádzam. Jeho výstupy mi veľmi ubližujú, bolí ma to, ale ja inak nemôžem. Sama trpím a neviem to zatiaľ zmeniť. Rozhodujem sa, či nebude lepšie odísť od neho. Čo si myslíte? Rada by som si vypočula názory na moju situáciu.
No ked nemožeš ísť k rodičom, tak neviem kam chceš ísť, ak sa s partnerom rozídeš, lebo ked nechodíš do práce, tak ako budeš platiť podnájom, stravu, atd? Podľa mna by si mala v prvom rade vyhľadať psychiatra a dať si napísať lieky, dáš sa dokopy a uvidíš, čo dalej. Psycholog v tomto prípade proste nestačí.
No neviem takýto muž teda nie je výhra do budúcna. Ak bude všetky vaše problémy riešiť tak, že večer stiahne fľašu vína a potom ťa bude urážať, tak to ti v tej liečbe rozhodne nepomôže.
stopni, ako uz bolo povedane, najprv sa dostan z najhorsieho, lebo nemas kam ist. ber to tak, ze najprv sa musis dat ako tak do pohody, nazbierat peniaze, najst pracu a potom mozes odist. Nemas vobec realne myslenie teraz, zostan s partnerom, je aky je, ale svojim sposobom ti pomaha, aspon financne. dava ti to vyuzit ten cas na pracovani na sebe a potom uvidis co dalej. Kde by si teraz sla? Mozno by pomohol odbornik aj tebe aaj partnerovi. Vyhladaj pomoc kym a este da a vobec nerozmyslaj teraz nad tym ci opustit partnera ci nie, mozno ta nakoneic on necha a co potom? No pozbieraj sa dievca, lebo proste musis. Neni nejaka dobra kamoska? nejaka butlava vrba v tvojom okoli? mozno by ti pomohla psychicky aspon alebo by ta mohla na nejaky cas prichylit, ale pozbierat sa musis tak ci tak, nikto ta nenecha hoci len byvat zadarmo, poplatky sa musia platit bohuzial.
A keď tak celé dni ležíš , neliečiš sa, len sa ľutuješ....tak si premýšľala, že kto ťa bude ďalej živiť ? Lebo myslím, že mu dochádza trpezlivosť, ak si od leta neurobila nič pre to, aby sa ti stav zlepšil a dokonca všetku vinu hádžeš na neho ☹

Riešiš manželstvo namiesto toho aby si riešila depresiu. Robíš naozaj veľmi zle. podľa mňa sa ani na váš vzťah teraz si nevieš pozrieť reálne pretože trpíš depresiou. A čo ak tvoj muž vidí, že sa nechceš liečiť alebo by bol radšej keby si naozaj vyhľadala lekára namiesto nejakých homeopatik a tiež sa to v ňom môže kumulovať. Ty sa teraz rozíde a budeš čakať že ti bude lepšie. Nebude ti lepšie. Rieš najprv depresiu, potom môžes riesit život,rozchod a podobne.Ty sa musíš dostať najprv do stavu, keď sa dokážeš na svoj život pozrieť reálne. aj na svoj vzťah. Bez čiernych myšlienok bez negatívnych predsudkov bez zlých emócií. S čistou hlavou, ktorú ale teraz nemáš.