Ako prekonať záchvaty prejedania?
Trpel z vas niekto zachvatmi prejedania? Podarilo sa vam s tym bojovat alebo bola pomoc psychologa nevyhnutna? Neviem, co robit, mam pocit, ze to sama nezvladam.
Mne sa to podarilo samej.. ale bolo to vela prace.. a dlho to trvalo, no az po nejakych 20 rokoch som slobodna.. myslim tym, ze ma jedlo uz vobec netrapi
@anonym_autor
som na tom rovnako, a ani si neviem predstavit ako by mi niekto mohol pomoct...jedine fakt tie glp injekcie ci jak sa to vola, ze by som mala nechut jest...
Zamestnaj si mysel niecim inym, najdi si konicek. Nemaj doma horu jedla, ziadne pochutiny.
som na tom rovnako, a ani si neviem predstavit ako by mi niekto mohol pomoct...jedine fakt tie glp injekcie ci jak sa to vola, ze by som mala nechut jest...
@anonym_709a23 glp v tom nepomôže. Pri emočnom prejedaní neješ, keď máš hlad, ale ješ, aj keď si sýta, lebo je to emočné, mimo rozumového vnímania - kompenzuješ si emočný nedostatok, nenaplnenie. Glp ti spomalí trávenie, spôsobí zápchu a budeš síce dlhšie sýta, avšak emočné prejedanie to nevie stopnúť. Jedine tak, že ti bude tak fyzicky zle, že jednoducho sa nenaješ. Ale pozor, pri psych. diagnózach akými sú aj PPP a emočné prejedanie sa aplikácia Glp neodporúča - potencujú sa úzkosti, depresie a rozvoj PPP.
musíš zistiť (sama, ale s pomocou psychológa/psychiatra) čo zajedáš, čo je tvojím skutočným problémom, ktorý si takto riešiš a ten sa pokúsiť vyriešiť, alebo ak sa to vyriešiť nedá vysporiadať sa s tým psychicky, potom sa dá vyriešiť aj jedenie
Ja som sa s týmto trápila v puberte, skončila som s tým sama bez pomoci psychológa. Keď chceš, napíš správu.

@anonym_autor Nikto z nás nie je majster sveta, že by svoje problémy zvládol sám.Od prejedania,cez vzťahy až po pokazené auto.
Prejedaním pravdepodobne ventiluješ iný problém ktorý ťa trápi.Je dosť možné, že je to vzťah s niekým v tvojom okolí alebo vzťah k sebe samej.
Podstatné je NEBYŤ v tom SAMA.
Potrebuješ minimálne dobrú kamarátku s ktorou by si to mohla zdieľať,to čo žiješ.
Potrebuješ dobrú psychologičku, terapeuta s ktorým si budeš rozumieť,alebo u ktorého/ ej budeš mať pocit, že sa o teba zaujíma, že ti rozumie.Niekedy treba hľadať dlhšie, niekedy treba zainvestovať.
Internetová poradňa IP-čko je napríklad zadarmo a majú aj kamenné pobočky v niektorých mestách .
Môžeš skúsiť aj poradcov z projektu: Chuť žiť
Alebo môžeš skúsiť nájsť kvalitné "živé" kresťanské spoločenstvo,kde môžeš aj na spoločnej modlitbe ( ty sa nemusíš fyzicky modliť, stačí, že tam budeš) zažiť skrze vyliatie Ducha Svätého, že si:
Nekonečne milovaná
Nekonečne hodnotná
Nekonečne chcená
Keď človek zažíva, že je milovaný a hodnotný tak potom prirodzene po čase odchádzajú návyky ,alebo činnosti, ktorými si tú hodnotu snaží vyrobiť sám.Alebo si navodiť nejaké príjemné pocity.
Mám to za 25 rokov vyskúšané, že v tom živom spoločenstve funguje.
Poprípade môžeš skombinovať tieto možnosti.
Napriek ťažkostiam je cesta možná.
Prajem ti veľa šťastia a držím ti palce.