icon

Mám sa vydávať?

22. máj 2022

Som rozvedená, žila som s ním 16 rokov, máme dcéru 14 r. Pred 4r som spoznala muža, láska na prvý pohľad, po roku sme spolu aj bývalí, máme 2 deti, sú ešte maličké.
On má z prvého manželstva dcéru, má 11r, no nemá má rada, jej mama jej totiž"nakázal" že ma nemôže mať rada, lebo som macocha a macochy sú zle, a že jej otec si našiel novú rodinu a urobili si vlastné deti a ju už nechce. Nie je to pravda, mám ju veľmi rada, priateľ tiež, no už nevládze bojovať, vzdal to, keď chce, príde, keď nie, nejde.
Moja dcéra ho má rada, ale je v takom veku, že jej všetko vadí, nemôže jej nič povedať, oduva sa, proste puberta, a začína často používať, že on nie je jej otec, že ona otca má. Chodí k nemu kedy chce, on nemá nikoho, tak "patrí len jej".
Priateľ mi dal prsteň, povedal, že si ma chce vziať, nech sme pravá rodina, nech máme poistené keby sa niečo stalo, ale nie je to jediný dôvod, že ma ľúbi a už nechce žiť nadivoko.
Ja mám stále v sebe otázky, či je to dobrý nápad, keď má jeho dcéra nemá rada a moja dcéra sa začína k nemu správať ako k cudziemu. Jeho dcéra sa vyjadrila, že už k nám nepríde, keď budem jeho manželka. Mojej dcére je to jedno. A ďalšia vec, má exekúciu bojím sa, že po svadbe budem splácať aj ja.

autor
22. máj 2022

@betulinka1 to všetko vie, zakaždým povie, že prestane, že si to neuvedomuje. Týždeň dobré a zase to robí.

miadi
22. máj 2022

Su to dve dievcata .. jednu svoju si netrufa vychovavat Lebo jej matku opustil.. opustil aj dceru. A teraz unho zije cudzie dievca ktore by chcel vychovavat lebo to svoje dieta si netrufa. Kompenzuje si to na nej. Takze mà dvojity meter. Ked je u vas aj jeho dcera je stastny neriesi. Tvoja mà byt “ vdacna” ze unho zije. Ked ti to vadi dohodni sa ze svoju budes upozornovat len ty a on nech riesi len svoju ked neda tanier po sebe kam patri . A tvoju ked karha mal by ju aj chvalit ked urobi dobre .

elizabet173
22. máj 2022

nevydavala by som sa, na co? Mate dve malicke deti, tie su ovela vacsim zavazkom ako sobas. A varovnym prstom by boli pre mna exekucie, preco ich splaca len po 50 eur? A to, ze tvojej dcere pripomina, ze je u neho, sa mi tiez nepaci. Ty jeho dcera pripominas, ze sa o nu staras, ked pride? Nevidim ziadny zmysel v svadbe, skor by som si posadila vase pubertiacky a uprimne sa s nimi porozpravala

marca12
22. máj 2022

Toto by si si s nim mala v prvom rade ty vydiskutovat. Nezniesla by som,aby sa nejaky chuj odbavoval na mojom dietatu len preto,ze ziarli a ma nervy,lebo jeho dcera ho odmieta. Nema co diktovat život tvojej dcere porovnavat,co by jeho dcera mohla a bla bla bla. Ty a jej otec ste na vychovu,on sa nema co starat do vychovu,ked to robi takymto sposobom. Znici ti vztah s dcerou

mimka1402
22. máj 2022

No... Obávala som sa, že to nebude len pubertou dcéry... Ja som bola v pozícii tvojej dcéry a veru, bolo to u nás rovnaké. Ja som musela dávať pozor ako a kedy, príkazy zákazy, žiadna podpora. Ale u nás to dopadlo lepšie. Lebo nedopadlo to jednotvarne a naučil sa po mojich a maminy výčitkach dávať aj pozitívne spätne reakcie, ale nebolo to ľahké si nájsť cestu k sebe...
Ale neviem či tvoj si uvedomuje správanie aké robí rozdielne. Nezavidim tvojej dcére lebo môže mať pocit, že do rodiny nepatrí, keď máš dve deti nové a priateľa, ktorý je k nej nepríjemný... Už toto by bol pre mňa dôvod neísť do svadby kým si nebudeš istá. Nič iné ako komunikovať s priateľom ti nepomôže...

autor
22. máj 2022

@mimka1402 áno, tak to vnímam aj ja, tiež som mu povedala, že kým si ju naspäť nezíska, tak ako bola šťastná, keď sme boli spolu všetci, že sa na neho zakaždým tešila, dokonca sa má pýtala, či ho môže volať tatik, to bolo veľmi pekne a hrialo má to pri srdci, a teraz to už začína bolieť, že sa odcudzili natoľko, že jej je všetko jedno.
Dokonca aj môj ex povedal, že je rád, keď ho dcéra prijala, že o ňom veľmi pekne rozpráva...a teraz sa má nedávno pýtal, či sa niečo stalo, lebo mu povedala, že "konečne ide do roboty"

sasa1310
22. máj 2022

Mňa zaujala ta exekúcia a splátka po 50 eur. Trošku zvláštne, že chlap, má exekúcie do konca života a namiesto toho, aby si v tom spravil poriadok a čím skôr splácal, tak spláca mesačne iba po 50 eur. A nemusela som sa ani dopracovať k tomu komentáru, že za to môže ex...lebo presne to som vedela, že tu aj padne. A áno, po svadbe môžeš splácať aj ty.

dilino
22. máj 2022

Moja rada nevydavala by som sa v žiadnom prípade.Má exekucie čo bude splacať celý život vezmete sa môže sa stať že sa rozvediete a jeho dlhy budu aj tvoje dlhy.Ako pišeš ked jeho dcéra pride k vám a sú spolu tak tvojej sa správa pekné ale ak ta jeho nepride tak tvojej dcére slovne ubližuje.Je v citlivom veku aby sa neskôr nestalo že sa ti dcéra odcudzi. Už len samotný fakt že ona je u ňeho nie on u nej by som považovala za čudný.Ona prišla bývať tam s tebou či kam si mala dať dcéru do detského domova. Nech si ten tvoj pamäta otec a mama sú iba jedný.Zakazuje jej volať s otcom lebo aby nevydel váš dom.Preboha už lepšiu sprostosť nevedel vymyslieť či nema ON ani žiadne IQ.Ale ak je u vás jeho dcéra ta s matkou telefonovať a skypovať môže.To sa ako správa ved k ako handre.Jednej všetko druhej nič.Ked je u vás ta jeho tak na tvojej mu nevadi nič ale ked jeho odide a neukaže sa dlhšie tak šikanuje tu tvoju.Aby si horko nezaplakala ešte v žiadnom prípade by som sa nevydala má exekuciu ktorú bude platiť celý život.Pána to musi mať miliony na exekuciu.S takým by som si nič nezačala keby aj vtáka mal zo zlata. Ved ked ste išli do vzťahu tak vedel že máš dcéru či čo.Ako bývate bývate v jehodome/byte alebo vo vašom spoločnom alebo v tvojej nehnuteľnosti.Najprv deti boli akože všetky vaše a teraz odrazu je ta dcéra len tvoja.Ano je tvoja otca má a TY si jej matka.Nikdy by som nedovolila ja s pohľadu matky aby sa tak spraval k mojej dcére.Moja mama mala takého priateľa vždy ma odcudzoval vždy som bolaja ta najhoršia po rokoch ked skončili ich vzťah tak sa mi ospravedlňuje povedala som mu že nestojim o jeho ospravedlnenie a ani onho.Je to zlé tato situácia ja to viem podľa seba.Mňa by trápil skôr exekucie a nie vzťahy v rodine lebo ked budu dievčata dospelé tak to sa neskôr všetko vysvetli ale exekucie splacať dokonca života o takého by som ani nezavadila.Napisala som svoj názor.Už mu spadla maska s tváre a teraz ukaže aký je falošný a dvojtvári.Co ťa na ňom lakalo alebo mňa by skôr odpudilo že by má ľúbil chlap čo má exekucie na celý život.A čo že odrazu si ťa chce vziať .A dalej ak by sa mu niečo prihodilo platiš TY exekucie ako jeho manželka.A nikdy nevieš čo sa môže stať rozvod a TY čo z dlhami na krk od cudzieho chlapa.Nevydavaj sa za neho moja rada.

autor
22. máj 2022

@sasa1310 on má veľkú veľkú exekúciu, keď mu siahli na plat, ex mu povedala, aby nechal robotu a pracoval na čierno, len na ruku, aby mu nemali na čo siahnuť, a on poslúchol, tým pádom mu vypočítali že aspoň po 50 eur, lebo viac nemohol. A teraz je zamestnaný v zahraničí a tam mu siahnuť na plat nemôžu.

@dilino ďakujem za názor. Beriem si ho k srdcu

sasa1310
22. máj 2022

kks a to nevie posielať viac? . To naozaj on roky nerieši svoje exekúcie a je mu lajtr jedno, že to je len 50 eur a že to pomaly budú splácať ešte aj jeho deti? No ja by som s takým ani deti nemala a nie ešte rozmýšľala či si takého vziať. To čím rozmýšľa preboha.
To potom kde bývate s tými deťmi? Vo svojom?

melanta
22. máj 2022

Urobil si veľké dlhy, potom počúvol svoju ex, aby to neplatil a robil na čierno. A teraz to spláca po 50 eur a bude celý život? Z tohto pohľadu je to jeden finančne negramotný a hlúpy muž. Na otca svojich detí máš veľmi nízke nároky. Určite by som sa nevydávala. A dávala si veľký pozor na financie v rodine.

sense
22. máj 2022

Ja by som sa nevydavala, nie kvôli dcéram ale kvôli celoživotným exekúcia. Ale ja by som s nim nemala ani dve deti.

retatka
22. máj 2022

Veľmi zúfale s takým človekom splodiť dve deti .Rýchlo si ta poistil lebo druhá normálna by o neho ani nezavadila.Takto si skomplikuješ život .A keby sa mu niečo stalo ,úraz ,choroba nad tým treba tiež rozmýšľať kto bude platiť dlhy ?!Už si nenic život ešte viac a ani neuvažuj o svadbe s týmto človekom .

autor
22. máj 2022

@melanta financie mám poriesene, deti sú zabezpečené. Tu ide len o to, že exekúcia je jeho ešte pred svadbou, či ja s tým niečo budem mať ako manželka, alebo to zostava jeho dlh. Samozrejme teraz financie ktoré máme spoločné, tak hospodárime, o financie sa starám ja, mám prehľad, všetko viem, aj som si vedomá. Len neviem ako sa poistiť aby som nakoniec nedoplatila. Predmanzelska zmluva vraj u nás neexistuje.

ukulela
22. máj 2022

Nemzete riesit zrusenie bsm, alebo tak nejak, aby sa ta exekucia netykala? Myslim, ze sa to da. Porad sa s pravnikom.

luccija
22. máj 2022

Čo Ta láka na tom, aby si sa vydala?Prepáč, ale podľa mňa už teraz si nerozumiete a to ešte asi robí týždňovky...aby si doma bola v strese, lebo sa mu niečo znepaci a nemá milého slová na tvoju dcéru.

sasa1310
22. máj 2022

nie, vy financie nemáte poriešené. Mňa by fakt zaujímalo, že ako bývate, že kto u koho. Tipujem, že on u teba.

Odporúčam, aby ste išli za exekútorom a splácali minimálne niekoľko 100 eur mesačne. Čím skôr splatí, tým skôr bude lepšie nielen pre neho ale aj pre vaše deti. O tom ako jeden chlap môže narobiť ďalšie 2 deti s dlhmi, ktoré má do konca života....radšej pomlčím. To kde na nich chodíte?

mpg
22. máj 2022

@sasa1310 Práve to, že financie nie sú poriešené, teraz nejako vyžijú, kým pracuje v zahraničí, ale keby začal pracovať na Slovensku, dajú mu mesačnú splátku nie 50€ ale podľa platu a o to v konečnom dôsledku budú mať ako rodina menší príjem pri dvoch deťoch. Toto je prípad, kde sa nedá nato nedoplatiť. Raz to príde. V žiadnom prípade by som si takú osobu nebrala za manžela.

dilino
22. máj 2022

v čiom byte-dome byvate.Ze tvojej dcére vykríkuje že ona je u neho nie on u nej.

kittykat22
22. máj 2022

Hmmm nevydavala by som sa koli tym exekuciam. Predstav si, ze ste manzelia a jemu sa nieco stane. Napriklad nehoda, vazna choroba - a teraz, ty si zodpovedna na 3 deti, za neho, za bezne vydaje a este aj za tu exekuciu. To nie je financne zvladnutelne. Keby si napisala ze chce tie dlhy splatit za povedzme 2-3 roky, tak ti napisem, ze si ho mas zobrat potom. Ale takto? Navyse, dokazes si predstavit, ze sa vydavas za dlhy jeho ex manzelky? Plati nieco aj jeho zena, alebo to vsetko splaca len on? Ked boli manzelia tak by to malo ist aspon rovnakym dielom - ci?
Co sa tyka tvojej nevl. dcery tak to by som ani moc nehadzala na matku. Deti su v tomto veku komplikovane a narocne. Skus byt trpezliva ale nenechaj si zase skakat uplne po hlave. K tvojej bio dcere - to je problem. Aby tvoj muz nenarusil vztah medzi vami - lebo to sa bude davat tazko dohromady.

mpg
22. máj 2022

@mpg Na tej exekúcii narastajú pri pomalom splácaní úroky, zato to ľudia vyplatia čím skôr.

marca12
22. máj 2022

Vyhovara sa na ex. On mal mat rozum a ktovie,ci je to vobec pravda

autor
22. máj 2022

@kittykat22 to sú jeho dlhý ešte z mladosti, ešte nebol ženatý. Ona mu nahovorila aby to neplatil.

autor
22. máj 2022

@marca12 je to pravda, aj ona mi to potvrdila. Že sa to nedalo splácať a aj tak by to nikdy nesplatil tak neplatil len tých 50€ mesačne. Uz to ma cez 20 rokov

autor
22. máj 2022

@mpg a on kvôli tomu zase pomaly, lebo nemá ani na úroky. Zase nie som blbá, aby som mu dala mesačne 1000€ aby to vyplatil kým pôjde do dôchodku. To radšej nech si je za to zodpovedný sám

oblecenie99
22. máj 2022

Ja ti poradím najmä po tej právnej stránke:
1. Exekúcia, ak vznikla pred uzavretím manželstva,neprechádza na manželku. Sú to vyslovene jeho dlhy. BSM tým nebude dotknuté.
2. Napriek tomu dvíham varovný prst, lebo tie vykrúcačky okolo dlhov nikdy nic dobre neznamenajú (a viem,o čom píšem,vymáham
pohľadávky na dennom poriadku a poznám rôzne príbehy a rozprávky). Mne by veľmi vadilo,že:
- ma vôbec exekúciu
- že sa vyhovára na iného
- ešte horšie, ako dospelý človek absolútne nerozmýšľal,nepýtal sa, ale urobil prvú koninu,ktorú mu poradila osoba,na ktorú sa teraz vyhovára
- nie je pravda, že na peniaze v zahraniči mu nemôžu siahnuť. Slovenský exekútor nie, ale exekútor z tej konkrétnej krajiny, kde robí manžel, už áno,a absolútne to nie je náročný proces,najmä ak je to krajina v EU. Sú veritelia,ktorí to nechajú tak a roky neriešia, potom sú takí, ktorý áno: ja osobne pravidelne po nejakom čase sama aktívne hľadám, či sa nemenili pomery na strane dlžníkov klientov a najmä dopytujem exekútorov o stave vymáhania. Čiže nech ho ani nenapadne prestať platiť,ak by špekuloval..
Ženy vyššie sa čudujú,prečo platí po 50 eur, nuž, ak spočítame,voči koľkým deťom má vyživovaciu povinnosť,tak ja sa tej sume ani nečudujem.
V každom prípade,ak sa rozhodneš vydávať sa, veľmi odporúčam navrhnúť súdu zrušiť BSM počas trvania manželstva. Takto si krytá, keby náhodou vyskočili po svadbe nové dlhy. Pozor, nie je to automatické. Súd môže zrušiť BSM za trvania manželstva, ak sú na to dôvody hodné osobitného zreteľa a ďalšie trvanie BSM by odporovalo dobrým mravom. Je to vysoko individuálne. Vo vašom prípade by mal súd prihliadať na to,že nejaké dlhy už má,aj exekúciu.
Ešte mi napadlo: podľa tvojich príspevkov už zabezpečení ste, myslím tým najmä otázku bývania. Píšem skôr pre istotu, resp. ak by niekto mal podobnú dilemu a číta to,že v prípade,ak by ste potrebovali uver,či hypo, tak s ním za týchto okolností ťažko počítať, takto by pravdepodobne žiadna banka úver neposkytla (ak je tu niekto z tejto oblasti,kľudne ma opravte, ak sa mýlim v predpoklade).

ukulela
22. máj 2022

Nukdy by to nesplaril? To co za uver bral, pre boha ziveho???? Pubertalna dcera je v tomto pripade marginalny problem.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
adkalu
22. máj 2022

Urob ako uznáš za vhodne, ale poriadne si to premysli, mysli na deti. Zdá sa, ze tu nebude hlavný problém pubertalna dcéra. Kontrolka ti musí svietiť hlavne kvôli exekúcii, láska, neláska... Máš zodpovednosť za 3 deti a toto nie je práve prototyp zodpovedného partnera. A prosím ta, ani nehovor nahlas, ze veríš tomu, ze exekucia je chyba jeho exmanzelky a vlastne aj váš nastrbeny vzťah s jeho dcérou, to vážne?!. Ôk co bolo bolo, ale ak sa rozhodneš pre sobáš, držím palce, ale poriadne si právne ošetrí BSM, lebo sa môže ľahko stať, ze aj ty bude v budúcnosti príčinou nejakej exekúcie a postves deti voči macoche, btw nezávidím, prajem jasnú myseľ a držím palce.