icon

Mám si pýtať požičané veci naspäť, alebo čakať na ich vrátenie?

8. okt 2022

Keď kamarátka otehotnela pozicala som jej po prvorodenom nejaké veci- kresielko, hraciu deku, podlozku na hranie, monitor dychu proste dosť veci..sama sa opýtala, či ich budem predávať a ja že nie, nechám si pre druhé. Takze vedela, že druhé plánujeme. Čo sa ale nestalo ona pomerne rychle druhý krat otehotnela, ale ja tiež. Medzi detmi bude rozdiel cca 2mesiace. Ona rodi o mesiac. Mám pýtať v predstihu tie veci? Ako by ste sa zachovalo vy? Neviem, čo si ona teraz predstavuje, ze ja si kúpim nové? Stretávame sa pomenej, lebo sa presťahovali pred jej pôrodom do iného mesta… o mojom tehotenstve vie. Už som sa aj zmierila s tým, ze sa týmto medzi nami kontakt uolne preruší, ale čo by ste robili na mojom mieste? Som nahnevana, ze ju to nedokáže napadnúť samu od seba, ale musím si svoje veci prosiť naspäť….

Strana
z2
zmrzlinka2021
8. okt 2022

Je problem prist za nou a povedat jej, ze veci potrebujes, kedze uz ides rodit a kedy by ti ich mohla doniest?

lubinkap
8. okt 2022

Razne oznamit/ povedat.."moja zlata, vies, aj jaa som teraz tehona a veci ktore som ti POZICALA si zobeeriem naspat kedze ochvilu rodim...napisem ti zoznam po co sii pridem,cmuk, pa

saraxyz
8. okt 2022

Vypis jej zoznam všetkých veci a dopus, xe nech Ti ich prichysta , ze si vtedy a vtedy po ne prides. Ziadne otazky ci to využíva.

nerko
8. okt 2022

Neodkladaj to na navstevu. Nech sa moze aj ona zariadit a kupit si co potrebuje. Normalne by som jej hned napisala, alebo zavolala co vsetko ma a ze to chces spät. Neprekvapilo by ma, keby uz niektore veci nemala, respektive su nefunkcne…

janulik2008
8. okt 2022

pýtala by som naspäť. My sme tak požičali vákuove vrece s vecami resp s fusakom ešte po mne s ovcim runom tuším tak sa to volá a keď sme pýtali naspäť boli sme za zlých a prišlo to v obale prelepenom ledabolo. 🤦 Trebalo nám pre malú inak 😀

evica17
8. okt 2022

@janulik2008 veď to,že niektorí sa k cudzím veciam správajú hrozne,lebo však to není ich. Ja keď mám dačo požičané ,tak to strážim ako oko v hlave a stále mám na myslí kedy treba vrátiť

miroslava21
8. okt 2022

Necakaj na navstevu lebo ta mozno odbije ako minule ze to este pouzivaju a ty zjavne nevies byt razna. Najprv si s nou dohodni navstevu, a potom jej napis ze si prosis svoje veci naspat a konretne vymenuj. Lebo ona zjavne nema v plane ti to sama od seba vratit kedze pomaly uz budete rodit.
Nemaj z toho zly pocit.

ajsha123
8. okt 2022

No, monitor dychu možno bude ok, ale ci aj hracia podložka? Však to deti ničia... Možno to nie je v poriadku, v pôvodnom stave, možno to poškodili a ona teraz nevie, co s tym... Možno jej je drahé kupovať Ti všetko nové... Ja by som si tiež pytala späť s tým, ze ak niečo poničili a vedia o tom, nech ti zabezpečí iné, alebo pošle peniaze, nech si vieš kúpiť z druhej ruky v rovnakom stave, ako ked si jej to dávala...

autor
8. okt 2022

Tak mame dohodnuté stretko, prídu nakoniec oni k nám, majú cestu k jej rodičom budúci vikend😁 tak ak nezabudnem napisem v akom stave sa to vrátilo, aj mne to prešlo hlavou, či to nieje náhodou zničené a nebojí sa mi to vrátiť. Uvidíme. Ďakujem vám za povzbudenie, máte pravdu v niektorých veciach som zbytočne veľmi tolerantná…aspoň viem, že nabudúce nepožičiam, radšej predám a nebudem sa zbytocne obmedzovať

ropucha6
8. okt 2022

Aj my si s kamoskami poziciavame, dopredu sa kazda pyta, co sa ocakava na vratenie a co uz nie. Ak je niekto vynimocne na nieco senzitivny, tak to nepozicia. Ale zas jasne, ze v tomto pripade by som to pytala spat a v predstihu.

matullienka
8. okt 2022

Ja neviem ja ak mám niečo požičané a moje dieťa to zničí automaticky kúpim druhé, mne by bolo veru na mieste tej tvojej kamošky trápne.
Vieš ci je smutné? Ze častokrát je mne trápne pýtať co je moje a tomu druhému ani len netrkne, ze to treba aj vrátiť

mircalla
9. okt 2022

Ja som prekvapena, ze vie, ze si tehotna a veci ti nevratila. Hned pytat a nikdy viac. Totalne drze

mircalla
9. okt 2022

Nechcem byt pesimista, ale podla mna ti tie veci uz nevrati, pokial ju to doteraz vobec nenapadlo. To, ze pridu oni ku vam jej da akurat moznost na vyhovorku, ze to zabudli, nie dobre riesenie

evaachesa
11. feb 2023

Ahoj, dopadlo to dobre? 🙂

babalenka
11. feb 2023

Ahoj zo zvedavosti vrátila ti veci?

Strana
z2