Mám si pýtať požičané veci naspäť, alebo čakať na ich vrátenie?
Keď kamarátka otehotnela pozicala som jej po prvorodenom nejaké veci- kresielko, hraciu deku, podlozku na hranie, monitor dychu proste dosť veci..sama sa opýtala, či ich budem predávať a ja že nie, nechám si pre druhé. Takze vedela, že druhé plánujeme. Čo sa ale nestalo ona pomerne rychle druhý krat otehotnela, ale ja tiež. Medzi detmi bude rozdiel cca 2mesiace. Ona rodi o mesiac. Mám pýtať v predstihu tie veci? Ako by ste sa zachovalo vy? Neviem, čo si ona teraz predstavuje, ze ja si kúpim nové? Stretávame sa pomenej, lebo sa presťahovali pred jej pôrodom do iného mesta… o mojom tehotenstve vie. Už som sa aj zmierila s tým, ze sa týmto medzi nami kontakt uolne preruší, ale čo by ste robili na mojom mieste? Som nahnevana, ze ju to nedokáže napadnúť samu od seba, ale musím si svoje veci prosiť naspäť….
Áno a raz som veci pýtala, ked som u nich bola na návšteve, že ak niečo nevyužívajú mozem si to zobrať a povedala, že zatial ešte všetko využívajú… jej dcera má 14 mesiacov
vypytat ihned spat s tym ze ty to potrebujes a ona sa musi zariadit a ty ju neprosis ty proste len oznamis a najlepsie aj so zoznamom terminom dovezt by ti to mala ona ale asi by som sla osobne
Samozrejme pytaj spat a rovno oznam presny termin, kedy si po nich prides, nech ich stihne pobalit.
vypytaj si to slusne naspat, ze sa ti blizi porod. cim menej povies, tym lepsie.
vas vztah sa moze nastrbit aj tak aj tak. bud sa urazi ona abo ty budes ukrivdena. lepsie vyriesit hned, nech si moze kupit alebo zohnat svoje.
no jasne ze pytaj, ved si tehotna tie veci chces pre svoje druhe dieta, tak ste sa predsa dohodli. Ona si aspon vyskusala tvoje veci a nech si kupi co jej vyhovuje
Ved choď k nej a hneď si to pýtaj. A nie si povinná hovoriť prečo to chces ihneď tie tvoje veci. Ona mozno si mysli ze si jej darovala. Viac jej nič nepozicaj. Nech si kúpi ak potrebuje.
vypýtala by som si ich, ale ja osobne nechápem toto požičiavanie, keď plánujem ďalšie dieťa, veď si mohla kamarátka veci lacnejšie kúpiť na bazáriku. Vyhla by si sa zbytočným problémom.
Ak si jej ich vyslivebe pozixala pytaj spät, cim skor tym lepsie
Dobre dievcata, aj to tak urobim, že naplanujem návštevu, mame sa ešte stretnúť pred pôrodom a poviem, že ju s tým nechcem po pôrode vyrušovať, že si už zoberiem veci pre moje malé v predstihu, nech to nachysta.
@elizabet173 Ja som tieto veci využívala max 8 mesiacov kým maly nezačal stvornozkovat… rátala som s tým, že to bude aj u nich tak…ona si to vypýtala, ja som nič nenukala, lebo som vedela, že budeme chcieť druhé, aj som jej to povedala, že kým otehotniem to môžu mať
na tom nezáleží, ako dlho si ich využívala, ak si plánovala druhé dieťa, tak to odmietnem. Ináč to je riadna drzosť si to vypýtať. Ponúkla by som jedine ak by som druhé dieťa už neplánovala. A vôbec mi teraz nejde o to, že ona ušetrila, ale o princíp. Tento problém sa tu opakuje v pravidelných intervaloch
A poznas prislovie Ked nechces mat, pozicaj?
Tak co uz, pytaj nazad.
Jej nie je trapne si nechat pridlho, tebe je trapne si pytat. Nauc sa od nej trocha drzosti.
Daj jej vediet, nech to pripravi. Nenaznacuj nic, narovinu oznam.
Tym, ze vedela, ze jej tie veci pozicias, ale ak otehotnies, tak ich budes chciet spat, tak mi pride dost drze, ze sa ti neozvala sama od seba, ked sa dozvedela, ze si otehotnela a neiniciuje vratenie pozicanych veci sama od seba. Autorka, este, aby si tie veci dostala v povodnom stave…
Áno, vypýtala by som si nich naspäť, keďže aj ty si tehotná. No zaráža ma skôr, že ich kamarátka nevrátila sama od seba, keďže vie, že si tehotná. Určite nečakaj a veci si pýtaj 🙂
Napísala by som jej už teraz, že keď sa mi malé narodí, rada by som tie veci naspäť. Kým nebude na svete, nech ich kľudne používa, ale keď sa narodí, budem ich potrebovať.
Pýtala by som si však sú to tvoje veci vedela že chces pre druhé dieťa
Ináč, mne je to divné celé. To sa jej proste nevieš ozvať, že chceš vecičky? Radšej to riešiť na mk a na kamošku si nahnevaná a neviem čo ešte? Však teraz sadni a normálne jej napíš, že malé sa ti narodí, ja neviem, v januári, tak muž sa po vecičky staví koncom decembra, ešte sa ozveš a dohodnete kedy presne. A hotovo. Koniec problému 🤷. Nechápem toto chodenie okolo horúcej kaše a "myslela som si že ona bude vedieť". Možno ona zas myslela, že ich už asi nepotrebuješ, keď si ich nepýtaš...
ja by som jej napisala teraz a hned ze zajtra sa s manzelom zastavim pre tie veci a menovite vymenovala zjavne ti ich vratit nechce kedze tak odpovedala ked si ich uz raz pytala ak nevrati nech ti za ne posle sumu xy na ucet
Ak by mali velke financne problemy a ja by som sa mala po tejto stranke dobre, veci by som jej nechala. Ak ste na tom priblizne rovnako, tak jej povedz, ze veci potrebujes.
@larisa ja by som tie veci nepožičala ani sestre, ešte ten monitor dychu áno, ale prečo hraciu podložku?
Normálne opýtať. Aj našom požičala kamoske, otehotnela som, povedala jej a hneď mi take ako prebalovaci pult vrátila a ostatne som len oznámila že vtedy a vtedy si to prosím spat. Žiaden problém 🤷♀️ A nejaké veci mala neter, tiež som si normálne opytala že chcem veci spat. Obe nachystali, pripravili ako sme sa dohodli. A tiež obe niečo požičali mne
teba ale nemusí zaujímať že tie veci stále používa....veď ak chce, nech si kúpi svoje....sú to tvoje veci a tvoje dieťa ich bude chcieť používať tiež.....ja z toho skôr mám dojem, že ti tie veci nechce vrátiť....takže ak nevráti, bude to bývalá kamarátka.....
Mne čo požičali kamarátky všetko som vrátila. Samozrejme sú aj ľudia čo nevracajú požičané tak takým už viac netreba nič požičať. No a keď sa požičia vždy je možnosť že sa to nevráti majiteľovi.
Teraz čítam, čo píšeš ďalej. Nečakala by som na návštevu pred porodom. Zavolala by som jej teraz. A že si ich chceš zobrať počas tej najbližšej návštevy.
Vypytaj napsat, mne tiež známa požičala nosič a teraz sa jej narodilo bábo,tak si ho pýtala naspäť,vrátila som,aj keď sme ho používali. Žiaľ musím si kúpiť /zohnať ja vlastný a nie že ona si bude zháňať a pritom má ,len je požičaný. Pekne si to všetko vypytaj,že to potrebuješ lebo rodia zachvilku a chces všetko mať už u seba aby si nebola v strese že porodis skôr a nebudeš to mat
Hned dnes by som jej slusne napisala ze budes veci potrebovat, aby s tym pocitala a nala cas si zabezpecit nove.

Vypytala naspat a viac nepozicala nic.