Mám si vo svojej situácii založiť rodinu?
Na úvod by som vám rád opísal svoju situáciu. Som 23-ročný chalan, čiže už vo veku, kedy sa vážnejšie zamýšľam nad tým, ako si predstavujem svoj život v budúcnosti. Vlastne mám v tom jasno: chcel by som mať rodinku. Chcel by som mať ozajstný a úprimný vzťah s milým a pekným dievčaťom, mať s ňou kopec príjemných zážitkov a spomienok, ktorými sa zapíše do môjho srdca na celý život. Myslím, že som dosť usilovný a pracovitý človek. Momentálne študujem na vysokej škole a robím všetko preto, aby som v budúcnosti zarábal dostatok peňazí, pre nás oboch, aby sme si mohli postaviť pekný dom s veľkou záhradou, v ktorom budeme vychovávať naše 2 alebo 3 deti a žiť pekný život. To všetko by bolo fajn. Avšak, je tu jedno veľké ALE. Problém je ale v tom, že som ešte nikdy so žiadnym dievčaťom vážnejší vzťah nemal, ALE mám za sebou 2 vzťahy s mužom.
Nie som si istý, či sa to dá nazvať vzťahom, pretože z mojej strany to nebola v ani jednom z týchto prípadov láska. Bolo to síce príjemné fyzické uvoľnenie, no nebyť toho sexu, bolo by to úplne ako kamarátstvo. Nikdy som tých chalanov nevodil za nos a v tom "vzťahu" som im jasne povedal, že síce ich mám rád, no z mojej strany to nie je láska. Vlastne si ani neviem predstaviť, že by som ja dokázal mať vzťah a budovať v živote niečo s mužom. Vydržalo to v oboch prípadoch 4 mesiace a keďže som v tých vzťahoch s mužmi nevidel žiadnu perspektívu, ukončil som to. Veľa ľudí si myslí, že chlap, ktorý dokáže mať sex s iným chlapom je hneď homosexuál. Veľa som si o tom študoval a zistil som, že to nie je tak. Aj mnoho vedcov sa zhoduje v tom, že po sexuálnej stránke, by každý človek, či už muž alebo žena, mohol mať sexuálny kontakt s osobou rovnakého pohlavia bez ohľadu na jeho sexuálnu orientáciu. Avšak, nie každý sa k tomu odhodlá a nie každý to aj skutočne vyskúša. Bez toho, aby som sa čokoľvek snažil potláčať alebo si niečo nahováral, necítim sa byť homosexuálom. Sex je síce príjemný, no neviem ho milovať.
So ženou som ešte nikdy žiaden vážnejší vzťah a ani žiaden sex nemal. Nemám rád ľahké dievčatá a také, ktoré je možné ľahko dostať do postele si nedokážem vážiť a ani ma veľmi nevzrušujú. Doteraz som sa riadil tým, že na dievča, ktoré sa mi skutočne páči výzorom aj povahou a s ktorým by som chcel mať úprimný vzťah a neskôr sa dopracovať aj k tým sexuálnym radovánkam, teraz nemám čas. Na strednej to bolo preto, že som som na sebe pracoval, patril som medzi najlepších a dostal som sa aj vďaka tomu na dobrú vysokú školu. Teraz si ale uvedomujem, že tak ako som žil doteraz (že budem vzťah stále odkladať a fyzické potreby budem uspokojovať s hocikým, hoci aj s nejakým chlapom) už žiť nemôžem a nechcem. Uvedomil som si, že povinnosti tu sú a budú stále, no nechcem, aby mi takto mladosť preplávala pomedzi prsty s tým, že si budem nahovárať, že na vzťah teraz ešte nemám čas a potreby sexuálnej blízkosti, ktorú má asi každý v mojom veku budem uspokojovať s ľuďmi, ku ktorým žiaden cit nemám. Ospravedlňujem sa, ak to čo píšem niekoho pohoršuje, alebo ak to pôsobí neokrôchane, no musím podotknúť, že análny sex som s mužmi nerobil, ani som ho nenechal robiť do seba. Tie úlety boli hlavne o chýbajúcom fyzickom kontakte (hlavne ruka a ústa). Problém ale je, že teraz, keď už viem, že "TO" s iným chlapom neni až také hrozné, ba naopak, je to celkom príjemné a zároveň je aj dosť ľahké zohnať nejakého chlapa na jednorázový úlet, neviem, či s tým dokážem prestať... Ak by som už mal mať vzťah s dievčaťom, po ktorom túžim, chcem aby bol otvorený a takúto vec by som si určite nechcel nechať pre seba. Hoci chcem k nej byť vo vzťahu úprimný a otvorený, na druhej strane sa bojím, že s tým, že sa jej s tým zdôverím sa jej zhnusím a odíjde odomňa.
Čo si o tom myslíte? Ako by ste reagovali vy, keby sa vám váš partner zdôveril s tým, čo ja? Čo by ste poradili mne? Ako by som mal ďalej postupovať?
Veľmi pekne vám ďakujem za to, že ste si to prečítali a ak máte ochotu pomôcť a poradiť mi bez toho, aby ste ma odsudzovali, budem veľmi rád.
@kristoff je zvláštne, že nezáväzné sexuálne hrátky s chlapom ti nie sú proti srsti, tam city nepotrebuješ, ale ak to má byť so ženou, tak tam už ti nestačí len fyzický kontakt, tam chceš viac... sex je pudová záležitosť (ako sa hovorí na záhorí - buď to pude, nebo to nepude 😀 ) - skrátka buď sa ti postaví alebo nie... ak ťa žiadna žena nepriťahuje tak, aby si sa vzrušil a nemyslel na nič iné len na to, čo by si s ňou všetko robil,tak si proste gay, len to nevieš priznať ani sám pred sebou, lebo predsa len sa to nehodí do tvojej šablóny ideálneho života...
@mima4 že aký vtip 😀 😀 😀
@kristoff Ak to nieje tajomstvo, tiež by ma celkom zaujímalo, aký vzťah maš s matkou.... Viem, že občas sa toto homosexualne správanie (také ake opisuješ ty) objavuje u mužov, ktorých matky na nich priliš lipnu a davaju im najavo, že len oni im davaju zmysel života. A to preto, lebo maju pocit, že inou ženou vo svojom živote, by svoju matku ranili, akoby odsunuli na druhu kolaj.... Nemusí to byť tvoj prípad, ale v prvom momente ako som si prečitala tvoj príspevok ma napadlo, že aký mate s matkou vzťah.
@sissy27 áno, priťahujú ma ženy, ale nie ľahké ženy. náriživosť v tom veku je normálna, no fakt je ten, že som naozaj až do dvadsiatky nič sexuálne s inou osobou nerobil... V 20. rokoch som prvý krát riešil niečo sexuálne s inou osobou a to už je jeden z tých "vzťahov", o ktorom som písal..
Nemyslím si, že homosexualitu v sebe potláčam. Skôr naopak, skúšal som mať vzťahy aj s chlapmi, ale aj keď boli okej a povahovo v pohode, viem, že to neni ono. To ma nenapĺňalo. Veľa ľudí si myslí opak, no sexuálna orientácia je viac, než len to s kým si človek líha do postele...
Dúfam, že nemáš pravdu v tom, čo hovoríš, že nebudem môcť žiť plnohodnotný život bez toho, aby niekto trpel. Trochu ma znepokojuje tvoj názor, že šanca nájsť takú chápavú ženu je takmer nulová, lebo v takej situácii by to bolo pre mňa asi úplne dokonalé. A ona si navyše môže byť istá, že keď s chlapom nedokážem mať vzťah, je to len fyzický úlet a nemusí sa báť že kvôli tomu od nej utečiem.
@kristoff nechapem to. Sex s chlapom, ktoreho si nelubil, Ti nevadi. Ale sex so zenou musi byt LEN vtedy, ked ju budes milovat 😕 😕 😕 Noze vysvetli...lahke zeny sa Ti nepacila,ale lahki chlapi Ta pritahuju??? Ci ako?
A este. To, ze si nehomosexual tvrdis na zaklade toho, ze si mal dva vztahy s dvoma chlapmi a ani jedneho z nich si nelubil. No a??? Vies, kolko je ludi,ktori prejdu aj desiatimi vztahmi kym najdu tu ozajstnu lasku???
Vies co, myslim si, ze si nejaka zena, ktora si robi srandu, lebo Tvoja gramatika, stylistika a este aj Tvoje romanticke nazory Ta usvedcuju. A ak nie si, tak si jednoznacne gay 🙂.
Prestan si nahovorat, ze nie si, lebo si doteraz nestretol tu spravnu zenu, do ktore by si sa zalubil. A takisto si myslim, ze ak si chlap a ak mas naozaj tento problem a naozaj chces rodinu, mozno aj na Slovensku o 10 rokov bude mozne spajat aj takeho zvazky a budes si moct dieta adoptovat.
@kristoff
A ešte posledná vec. Keď chceš byť taký úprimný... Nie že by s tebou nebola ak by sa to dozvedela, či ako si to napísal, že by ťa nemala dosť rada a ty chceš takú čo to pochopí. Lenže ty takúto vec musíš povedať úplne na začiatku, lebo riskuješ rozpad vsťahu. Na začiatku s tebou žiadna neostane no a neviem si predstaviť že to jemné dievča, sa dozvie po dobe, keď ťa bude bezhlavo milovať, že si pichal s dvomi mužmi vo vsťahu. Vieš čo to urobí s tou ženou? Ako ja si to neviem osobne predstaviť. Že to čo dávaš do svojej si dával niekomu niekde inde . Vidíš a tu je to vysvetlené. Musíš mať problém keď si myslíš že by to nejakej z celej úprimnej lásky nevadilo. Možno taká existuje..
@sissy27 mne to skôr príde ako nejaka fobia zo vzťahu so ženou. S mužom to mohlo byť len tak, že ked neprší aspon kvapká... Aspon mne to tak prišlo z jeho príbehu. Niežeby nejako po mužoví túžil, len sa zrejme nebojí nadviazať s nimi kontakt. PRičom sa mi zdá, že ma nejaký neidentifikovatelný blok si začať so ženou... Možno nejaká zlá skusenosť z minulosti, alebo patologický vzťah s matkou... nemam pocit, že je to len potlačana homosexualita
@ajsenz To by si ho bolo schopná kvôli tomu nechať? Keď by ťa mal úprimne rád, vzorne by sa o teba staral, nevyhadzoval by potajme peniaze na mladé prostitutky ako to mnohi ženati muzi robia. Vsetky spolocne spomienky a vsetky spolocne prezite roky by si zahodila kvoli tomuto?
@kristoff ona si moze byt ista,ze ked nedokazem mat vztah s chlapom,a je to len ulet,tak ju neopustim..
Klasika-svoju zenu milujem,a to ze som prekotil par zien nic neznamena,ja manzelku neopustim 😀
@kristoff Hneď na úvod ťa musím varovať, že si prišiel na nesprávne fórum - bohužiaľ tu sa racionálnych odpovedí nedočkáš. Priprav sa, že ťa tu zavalia ešte riadnymi obvineniami, že si úchyl, deviant, psychoš a pod.
Odpoveď, ktorú hľadáš, určite nájdeš sám, ale zrejme trochu neskôr. Aby si viac rozumel tomu, kým si, určite by si mal skúsiť nadviazať vzťah so ženou a určite vyskúšať aj heterosexuálny sex.
Mne sa javíš ako bisexuál a na tom samozrejme nie je nič zlé. Bisexuál sa zamilováva do človeka ako do bytosti, nie do pohlavia. Aj ty určite raz nájdeš človeka, ktorý bude pre teba ten pravý, osudový a dokonalý. A vtedy ti bude úplne jedno, či je to muž alebo žena. Ver mi, raz to príde samé od seba a ty už viac nebudeš riešiť túto dilemu.
Ži slobodne a počúvaj vlastné inštinkty. Prídeš mi byť veľmi rozumný a príjemný človek, verím, že tvoj život sa bude uberať len a len správnym smerom 🙂
@kristoff ano opustila by som ho.A je jedno ci by to bolo s chlapm,alebo predajnou prostitutkou..
@kristoff takze tvoja buduca manzelka sa sice nemusi bat, ze jej utecies, lebo ty si len sem tam odskocis fyzicky sa uvolnit?
urcite si nezakladaj ziadnu rodinu, aj ked takych muzov je dost, co su homosexuali, a maju rodiny, a ziju si dvojity zivot
zrejme chces rodinu a pekny zivot, lebo je to tak dane spolocenskym tlakom, ozenit sa a mat deti, a je to jednoduchsi zivot, ako zit s rovnakym pohlavym
ak by si bol na zeny, tak by si uz davno mal nejaku priatelku, taketo vztahy vznikaju na strednej, a nepotrebujes k tomu ziadne velke prachy, ako si zrejme predstavujes, vacsina dievcat nevyzaduje ziadne dovolenky, ani drahe vecere, v takom mladom veku staci ist na zmrzlinu
tvoj pohlad na zeny je velmi divny, takze z toho zrejme prameni aj tvoja homosexualita
@sono2 Ďakujem za názor aj za radu. No myslím, že už nie sú tie časy, kedy sa ľudia v 23. rokoch ženia a vydávajú. Aspon nie tí, čo maju v zivote aj nejaké vyssie ambície, nez len najst si priemerne alebo podpriemerne platenu pracu a uzivit z toho rodinu. Pri odborníkovi, presnejsie psychologovi som bol a ten ma poslal k este vacsiemu odbornikovi - sexuologovi. Pri nom som este nebol, ale vidno, ze tato problematika neni taka jednoducha ako sa moze na prvy pohlad zdať. Niekedy vsak clovek nazor bezneho cloveka pomoze viac ako nazor psychologov, ktori to studovali. Preto som chcel som počuť názory úplne normálnych žien/dievčať ako by na takú situáciu reagovali. 🙂
Podla mňa si jednoznačne homosexuál.Je velmi vela gayou,ktorý maju manželku,deti len preto lebo jednoducho toto je ten štandard života.Píšeš že chceš dievča ale nie také a nie hentaké takže podla mňa len jednoznačne hladáš všetky dôvody nato aby si si zo žiadnou ženou začínať nemusel.Ale zasa byť tvoje dievča určite by som bola rada keby som takúto skutočnosť vedela,neviem si síce predstaviť akoby som to spracovala ale určite viem že by som mala obavy aby si ma nakoniec nepodviedol z mužom a pod.Ale viem jednoznačne že by som ta určite neodsudzovala.Ale obavy o našu spoločnú budúcnosť by som asi mala.Ale možno ak nájdeš takú ktorá ťa bude naozaj lúbit,budete mat ozaj pekný dôverný vzťah...........no neviem.Ale podla mňa si gay,len si to jednoducho nechceš priznať.
@kristoff teraz som si prečítala tvoj príspevok o 13:56 ... Chlapče ty si už celkom mimo. Tak si to zhrnme: Hladaš ženu, ktorá nieje lahká, teda ma svoje moralne zásady a na druhej strane, ty chceš popri vzťahu z takouto ženou mať sexualne ulety s mužmi... A ty si ok? AK chceš viesť takýto zhýralý život, tak prosím ťa nehladaj slušne dievča, ktoré má svoje mantilnely... LEbo ver, že taká by isto netolerovala tak lahkovažne správanie ako tu ty prezentuješ.... Hladaj si dievča ako si ty, bez moralnych zásad A BEZ CHRBTOVEJ KOSTI AK NEDOKážEš BYť VERNý.
@asimama uplne prirodzenym sposobom som chodil s dievcatami. ale to bolo este na zakladnej skole a boli to len tie detske lasky. na strednej skole som to uplne vypustil a nic som neriesil ani s dievcatami, ani s chlapcami. az v 20. rokoch som prvy krat riesil nieco sexualne s inou osobou a to tiez nebolo ziadne, ako to ty nazyvas "prirodzene zoznamovanie" ale len stretnutie cez internet za jedinym ucelom. Ďakujem za názor 🙂
@mima4 homosexualita nie je deviacia 🙂 ... uz sa taky narodil a nic s tym nespravi, je to clovek ako kazdy iny ... a vyliecit sa z toho neda, to nie je choroba 🙂
@kristoff ked opisujes svoje sexualne zazitky,tak s chlapom uplne detailne/ruka,usta/,ale ak sa jedna o zenu,tak je to ina osoba,a dokonca cielene stretnutie za jedinym ucelom..
Zeny tvojho zivota su v akejsi hmle..
@kristoff ak je to realne, tak sa mi to nepaci, pretoze to mas presne nalinajkovane a rozmyslene a zivot taky nie je... ze dnes s chlapom kvoli uspokojeniu a zajtra zena kvoli rodine... tvoje predstavy narazia v realnom vztahu s realnou babou🙂
@kikina84 Ani ja si nemyslim, ze by homosexuali mali zakladat rodiny, ale ja sa necitim byt homosexualom. Z nadpisu to možno vyzerá opačne, ale rodinu sa nechystám zakladať si už teraz. Samozrejme, že to je dlhodobý proces. 🙂 Teraz len uvažujem a zaujímalo ma, čo o tom, čo som opísal myslia ostatní. Ďakujem za názor.
@kristoff tvrdis, ze si nemal analny sex. Ani sex so zenou, ty si vlastne panic. Skus si najpr ten ozajstny plny sex s chlapom se vsim vsudy 🙂 a potom spekuluj, ze ci chces mat manzelku.
ach jesus to je veru funny tema
btw zeny sa nebalia len na diskoteke, ale ak si myslis ze an mal by si tam zacat chodit a skusat skusat

@kristoff nemas o zenach prilis vysoku mienku.
Aky mas vztah s matkou?