icon

Mám si vo svojej situácii založiť rodinu?

kristoff
8. máj 2014

Na úvod by som vám rád opísal svoju situáciu. Som 23-ročný chalan, čiže už vo veku, kedy sa vážnejšie zamýšľam nad tým, ako si predstavujem svoj život v budúcnosti. Vlastne mám v tom jasno: chcel by som mať rodinku. Chcel by som mať ozajstný a úprimný vzťah s milým a pekným dievčaťom, mať s ňou kopec príjemných zážitkov a spomienok, ktorými sa zapíše do môjho srdca na celý život. Myslím, že som dosť usilovný a pracovitý človek. Momentálne študujem na vysokej škole a robím všetko preto, aby som v budúcnosti zarábal dostatok peňazí, pre nás oboch, aby sme si mohli postaviť pekný dom s veľkou záhradou, v ktorom budeme vychovávať naše 2 alebo 3 deti a žiť pekný život. To všetko by bolo fajn. Avšak, je tu jedno veľké ALE. Problém je ale v tom, že som ešte nikdy so žiadnym dievčaťom vážnejší vzťah nemal, ALE mám za sebou 2 vzťahy s mužom.
Nie som si istý, či sa to dá nazvať vzťahom, pretože z mojej strany to nebola v ani jednom z týchto prípadov láska. Bolo to síce príjemné fyzické uvoľnenie, no nebyť toho sexu, bolo by to úplne ako kamarátstvo. Nikdy som tých chalanov nevodil za nos a v tom "vzťahu" som im jasne povedal, že síce ich mám rád, no z mojej strany to nie je láska. Vlastne si ani neviem predstaviť, že by som ja dokázal mať vzťah a budovať v živote niečo s mužom. Vydržalo to v oboch prípadoch 4 mesiace a keďže som v tých vzťahoch s mužmi nevidel žiadnu perspektívu, ukončil som to. Veľa ľudí si myslí, že chlap, ktorý dokáže mať sex s iným chlapom je hneď homosexuál. Veľa som si o tom študoval a zistil som, že to nie je tak. Aj mnoho vedcov sa zhoduje v tom, že po sexuálnej stránke, by každý človek, či už muž alebo žena, mohol mať sexuálny kontakt s osobou rovnakého pohlavia bez ohľadu na jeho sexuálnu orientáciu. Avšak, nie každý sa k tomu odhodlá a nie každý to aj skutočne vyskúša. Bez toho, aby som sa čokoľvek snažil potláčať alebo si niečo nahováral, necítim sa byť homosexuálom. Sex je síce príjemný, no neviem ho milovať.
So ženou som ešte nikdy žiaden vážnejší vzťah a ani žiaden sex nemal. Nemám rád ľahké dievčatá a také, ktoré je možné ľahko dostať do postele si nedokážem vážiť a ani ma veľmi nevzrušujú. Doteraz som sa riadil tým, že na dievča, ktoré sa mi skutočne páči výzorom aj povahou a s ktorým by som chcel mať úprimný vzťah a neskôr sa dopracovať aj k tým sexuálnym radovánkam, teraz nemám čas. Na strednej to bolo preto, že som som na sebe pracoval, patril som medzi najlepších a dostal som sa aj vďaka tomu na dobrú vysokú školu. Teraz si ale uvedomujem, že tak ako som žil doteraz (že budem vzťah stále odkladať a fyzické potreby budem uspokojovať s hocikým, hoci aj s nejakým chlapom) už žiť nemôžem a nechcem. Uvedomil som si, že povinnosti tu sú a budú stále, no nechcem, aby mi takto mladosť preplávala pomedzi prsty s tým, že si budem nahovárať, že na vzťah teraz ešte nemám čas a potreby sexuálnej blízkosti, ktorú má asi každý v mojom veku budem uspokojovať s ľuďmi, ku ktorým žiaden cit nemám. Ospravedlňujem sa, ak to čo píšem niekoho pohoršuje, alebo ak to pôsobí neokrôchane, no musím podotknúť, že análny sex som s mužmi nerobil, ani som ho nenechal robiť do seba. Tie úlety boli hlavne o chýbajúcom fyzickom kontakte (hlavne ruka a ústa). Problém ale je, že teraz, keď už viem, že "TO" s iným chlapom neni až také hrozné, ba naopak, je to celkom príjemné a zároveň je aj dosť ľahké zohnať nejakého chlapa na jednorázový úlet, neviem, či s tým dokážem prestať... Ak by som už mal mať vzťah s dievčaťom, po ktorom túžim, chcem aby bol otvorený a takúto vec by som si určite nechcel nechať pre seba. Hoci chcem k nej byť vo vzťahu úprimný a otvorený, na druhej strane sa bojím, že s tým, že sa jej s tým zdôverím sa jej zhnusím a odíjde odomňa.
Čo si o tom myslíte? Ako by ste reagovali vy, keby sa vám váš partner zdôveril s tým, čo ja? Čo by ste poradili mne? Ako by som mal ďalej postupovať?
Veľmi pekne vám ďakujem za to, že ste si to prečítali a ak máte ochotu pomôcť a poradiť mi bez toho, aby ste ma odsudzovali, budem veľmi rád.

sono2
8. máj 2014

Cez internet? Zapichať si? S chlapom? Už to tu nebudem čítať, lebo umývam okná a šmyknem dole zlomim nohu. Je mi to treba... To tu je prezentované že dám si paštéku na chleba a k tomu ananás. Možno to bude fajn...

anatalia77
8. máj 2014

@kristoff mat rodinu nie je povinnost!
Takze neries nieco,co ti teraz pripada nevyhnutne.Naozaj to nie je povinnost.

arabela283
8. máj 2014

@adri266 nie, on je skor IT 😀 zivot naplanovany 50 rokov dopredu bez vonkajsich vplyvov 😀

vejula
8. máj 2014

@adri266 odpoveda len na to, čo sa mu hodí.... OStatné zamerne ignoruje 🤐

kristoff
autor
8. máj 2014

@anatalia77 moja mama je najlepsia na svete. Obetava, chapava, ustretova a milujuca mama. Asi taká, ktorú by každý chcel. 🙂 Nebyvam uz s rodicmi, ale minimalne raz za 2 tyzdne mi zavolá a vzdy sa potesi, keď ju aj doma navštím. Preco sa pytas?

babaker
8. máj 2014

@kristoff Tak. Uz sa tu zliatli vsetky supy na zdochlinu...... 😀

Je vela muzov, ktori mali prvu sexualnu skusenost s muzom a napriek tomu maju fungujuce manzelstva. Vobec tvoje spravanie nepovazujem za zvrhle, je to sucast tvojej osoby. To, ci to svojej polovicke povies alebo nie, zalezi na tebe, vobec nie je zarucene, ze ona ti povie vsetko o svojej minulosti. Niektore veci je lepsie nechat v minulosti. 😉

sono2
8. máj 2014

@adri266 silné kafe ten náš krištofko...

zuzimia
8. máj 2014

@kristoff
Nechcela som prispiet, ale neda mi. Otazka je napisana, cisi mas zalozit rodinu, ale ty mas v skutocnosti este na mile daleko od zakladania rodiny. V kazdom pripade mas za sebou len jednostrannu skusenost a ak chces zistit ako to s tebou naozaj je, tak vyskusaj aj sex so zenou. Nehovorim vztah, na to mas cas aj neskor, ale sex. Aby si vedel, ci to bude fungovat. Lebo inak budes stale na jenom bode a nepohnes sa dalej. Aspon raz zlav zo svojich dobre mierenych poziadaviek a skus. Posunie ta to urcite niekam.
A odporucam aj toho sexuologa, ved nic zle sa ti za to nestane.
A ak nahodou zistis, ze sex so zenou je pre teba uspokojujuci a uzasny (a to moze byt aj so zenou, ktoru nebudes milovat a nebudes od nej ocakavat nic, pokial si fyzicky a hormonalne v poriadku a spravne orientovany), tak potom premyslaj o buducom vztahu a rodine. Lebo ak sa teda rozhodnes, ze ano, tak potom by som tieto tvoje "ulety" uz nikdy NIKOMU ani nastavajucej na tvojom mieste nespominala. Pokial si ovsem budes isty, ze dokazes byt verny a bude to len skusenost z minulosti. Pokial by si sa toho vzdat nevedel, nkdy ani neuvazuj o zakladani rodiny. Lebo toto by ti ziadna zena neodpustila.

ajsenz
8. máj 2014

@kristoff ja som s mojim mužom štyri roky ty sa len hľadáš. Keby mi to oznámi teraz že to dakedy skúsil pre dom ňou bola by som nahnevaná že mi to zatajil ale neopustila by som ho. Ale keby je po vzťahu s chlapom a začneme spolu chodiť a povie mi to asi by som sa na neho vykaslala. Mne príde aj lesbický vzťah chorí a to nie som veriaca a homosexuálov akceptujem

sono2
8. máj 2014

Mňa by strašne zaujímalo ako vyzeráš! Prosím daj fotku!

sono2
8. máj 2014

@vejula
Hej presne. Má chochmes chalanisko 😀

mahmulienka
8. máj 2014

niekde pises ze si skusal mat vztah s muzom no nenaplnǎo ta to a podla toho co pises je to dokaz toho,ze si vlastne nie homosexual a mal by si to skusat zo zenami.
k tomu ti chcem len napisat,ze moj manzel nie je prvym chlapom,s ktorym som "skusala" mat vztah a tiez ma tie prve nenaplnali no zdaleka som si potom nepovedala tak asi som na baby a musim skusat tam.
mne skor pride ze si za ten svet proste nechces priznat,ze homosexual si.no a co aj keby ale naco si stavat vzdusne zamky s jemnym dievcatom na popredi rodinneho domiu so zahradkou na ktorej pobehuju dve tri detvaky.len preto,ze to je "norma" dnesnej doby?
ked si nemal problem cez net sa stretnut s chlapom kvoli jednemu jasnemu ucelu,stretni sa tak aj so zenou a urob si sluzbu,aspon zistis,ci to vobec ma z tvojej strany zmysel.to,ze je niekto ochotny sa stretnut za ucelom sexu neznamena,ze je lahka zena,proste moze mat len rada sex a na to malo moznosti.skus.nikoho to nezabije
a inak moj muz mi na zaciatku vztahu tiez o sebe povedal jednu velmi zavaznu info z minulosti a zvazovala som,ci vobec s nim zacat,co ak sa nezmenil a vrati sa to atd (no nebolo to o sex.orientacii),kazdopadne sla som do toho,neviem si toto rozhodnutie vynachvalit a som vdacna,ze mi to povedal hned.keby som sa to dozvedela hocikedy neskor,citila by som sa podvedena.takze ak chces s pravdou von,tak okamzite...
drzim palce,aby sa veci vyvijali tak,aby si nasiel v sebe pokoj.

surriana
8. máj 2014

Ano.....daj foto,sme na teba zvedaví 🙂

edita56
Autor odpoveď zmazal
surriana
8. máj 2014

Podla mňa,už len to akým štýlom píše,ako inteligentne sa zamýšla,myslím si že aj ked je to skutočne muž určite nemá ,,len" 23 rokov.Myslím že je to oniečo viac

adri266
8. máj 2014

@edita56 necudovala by som sa, keby to bol niekto, kto tu na MK uz skoncil pre *nepriazen publika* a skusa to znova 😀

adri266
8. máj 2014

@surriana ved vravim, bohoslovec, oni sa ucia rozpravat tak farbisto 😎

kristoff
autor
8. máj 2014

@sissy27 áno, je to v skratke tak, ako si napísala. Tam mi už nestačí len fyzický kontakt, ale tam chcem viac. Je to asi preto, že si myslím, že žena by nemalo byť možné ľahko získať na sex bez lásky. A keď vidím, že má žena tú vlastnosť, že je tak ľahko dostupná, tak takáto vlastnosť z nej robí pre mňa úplne neatraktívnu osobu. Keby som to mal k niečomu prirovnať, tak si predstav muža, na ktorom sa ti môže všetko páčiť ale ako náhle sa dozvieš, že je sukničkár a popri tebe má ešte ďalšie 4 partnerky a to čo hovorí tebe, hovorí každej z nich, čiže ti každý deň do očí klame, tak sa ti zhnusí. Aj keď sa ti pôvodne páčil, po tom, čo sa dozvieš, že má tú vlastnosť, že je nenapraviteľný klamár už pre teba nie je taký atraktívny ako predtým. Jednoznačne, najradšej by si mala po svojom boku dobrého chlapa, no možno keby si bola pred možnosťou mať zlého chlapa alebo dobrú ženu, že tiež by si uprednostnila ju. Až tak ťa môže tá jeho zlá vlastnosť odpudzovať. Na mňa tak odpudivo u ženy pôsobí, tá vlastnosť, ktorú som opísal vyššie.

surriana
8. máj 2014

Bohoslovec?Nemám ani tušenie čo to je.☹

kristoff
autor
8. máj 2014

@kveta asi by to vyznelo divne, keby som ti napísal, že vedel :D

sissy27
8. máj 2014

@kristoff čo ty máš za problém s tým, že všetky ženy sú prostitútky? čo čakáš, že tá ktorú stretneš, tak bude panna? a keď nebude, tak je automaticky prostitútka ? a absolútny súhlas s @vejula - ty očakávaš ženu v jej najčistejšej podobe, neskazenú, aby si jej predostrel, že síce ju budeš milovať aj ctiť, ale ty si sem tam užiješ s chlapom a ona ti má asi na cestu ešte aj obložené žemle spraviť alebo čo... potom by ani tebe nemalo vadiť, keď si ona sem tam užije s iným chlapom techniku, ktorá tebe nesadne, nie? od vzťahu môžeš očakávať len toľko, koľko doňho sám investuješ...
zabal to tu a smer psychológ, sexuológ, tvoje zmýšľanie nie je úplne v poriadku... ak chceš mať sex s chlapmi - ok, maj, ak chceš mať sex so ženami - ok, maj, pri troške šťastia môžeš mať sex s ním aj s ňou - ok, ale musíš si nájsť k tomu ľudí s rovnakým zmýšľaním a nie klon svätice a očakávať od nej pochopenie...

kveta
8. máj 2014

@kristoff Nevyznelo by to divne.. Aj taki ludia existuju. Cosi ako sexualni vsezravci.

kristoff
autor
8. máj 2014

@vejula Veľmi pekne ďakujem za tvoju reakciu. Nikdy by ma ani nenapadlo, že to môže mať súvis, ale s mamou mám veľmi dobrý vzťah. Ale nemyslím si, že by som mamu ranil, keby som si domov priviedol inú ženu. Aj keď trošku maličká obava tam je, že by to zhoršilo náš vzťah, keby už pre mňa iná žena bola číslo 1. Aj keby som mal partnerku, mamu by som nikdy neodsunul na vedľajšiu koľaj. Už len z vďačnosti, že ma vychovala a čo všetko pre mňa obetovala.

vejula
8. máj 2014

@kristoff píšeš, že lahko dostupna žena je pre teba uplne neatraktívna osoba. A Ako sa pozeraš na seba? Myslíš si, že budeš aktraktívny pre taku ženu ty? Ak ešte aj do buducnosti planuješ mimomanželské ulety. Na ženu maš naroky... Ale taká žena, ktorá nieje lahko dostupna, hlada aj muža na urovni, takého, ktorému niečo hovorí slovo vernosť. Čo keby si začal klásť naroky aj na seba aby si začal byť atraktívny pre také ženy, o akých píšeš??? Mne sa fakt rozum zastavuje, ked vidim ako opisuješ svoju vyvolenu, ako vysoko charakternu, nedobitnu ženu a potom napíšeš, že chceš aby tolerovala tvoje ulety s chlapmi. Ty si protirečíš, rozumieš tomu??? Taký chlap, ako si ty, by možno nevadil nejakej zlatokopke, ak budeš mať prachy, bude jej jedno čo budeš robiť poza bučky. Ale žena o akej píšeš, má uplne iné nároky na vzťah. Porozmyšlaj o tom, ked už nedokažeš odpísať

lukaskam
8. máj 2014

@mima4 po prečítaní tvojho príspevku som takmer stratila reč milujem ľudí čo sa oháňajú cirkvou a kde je základ miluj blížneho svojho a ak potrebuje niekto preliečiť tak prepáč ale podľa môjho názoru to určite nieje zakladateľ témy.

kristoff
autor
8. máj 2014

@adri266 Nie, že "lahkí chlapi" ma priťahujú, ale u chlapa mi to pripadá normálne, že je casto vyhladava sex a je schopny ho mat aj bez lásky. To, že nie som homosexual tvrdim aj na zaklade toho, ze si neviem predstavit vztah, ani budovanie zivota alebo čohokoľvek dlhodobého so žiadnym chlapom.
Žena nie som, ale to už aké by bolo, keby som chodil na VŠ a neovládal gramatiku. 🙂 Romantické názory možno mám, ale nemyslím si, že takato vlastnosť kohokoľvek z niečoho usvedčuje. Chvalabohu, nežijeme v dobe, kde keď chlap ovlada gramatiku a je možno trochu aj romantik je hneď jednoznačne v očiach druhých homosexuál. V tomto si jedinečná. 🙂
Ďakujem za názor.

kristoff
autor
8. máj 2014

@sono2 Určite by som to nepovedal na začiatku. Vzťah sa vyvíja postupne a povedal by som to až vtedy, keby som si myslel, že už to nie je len o kamarátstve, ale že sú v tom aj nejaké city a pomaly sa to už blíži k vzťahu... A to čo si napísala, že som "pichal" s iným chlapom, tak zrejme si dosť pozorne nečítala. Ja som análny sex nikdy nerobil, ani som si ho nenechal robiť. Toto je vec, ktorá ma ani neláka, ani nevzrušuje, ba skôr naopak, toto je už niečo čo považujem za odpudzujúce.

kristiii
8. máj 2014

@kristoff takže chlap čo dokáže mať sex bez lásky je normálny ale žena čo dokáže mať sex bez lásky je štetka...pána boha ty si ale pokrytec..poviem ti úprimne, normálna baba akú ty opisuješ že by si chcel sa do takého sebeckého egoistu, ktorý si myslí že ženskej stačí vedieť že ju chlap neopustí /čo tam potom že si semtam vrzne s iným chlapom/ v živote nezaľúbi, pokiaľ bude toto jeho zmýšlanie poznať. Samozrejme môžeš ju zozačiatku oblbovať a prejaviť svoj "úžasný" charakter až neskôr, ale ak bude mať aspoň trocha rozumu /čo by podľa tvojich požiadaviek mať mala/ tak ťa hneď po prevalení vyrazí cez zatvorené okno.

kristoff
autor
8. máj 2014

@anatalia77 "Klasika-svoju zenu milujem,a to ze som prekotil par zien nic neznamena,ja manzelku neopustim"
A vlastne máš pravdu. Tí chlapi čo podvádzajú svoje manželky sa zrejme na to pozerajú rovnako. Ale rozdiel je v tom, že s milenkou sa môže cítiť tak dobre a môže ho uspokojovať aj po psychickej stránke ako manželka a preto by k nej mohol aj časom újsť. Ženu by som určite neopustil kvôli chlapovi. Dobre viem, že tam to nikdy viac ako úlet nebude.

kristoff
autor
8. máj 2014

@adri266 "a ako si mozes byt sam sebou tak isty, ze raz nebudes Ty vyhadzovat peniaze za mladych prostitutov? emoticon" "a mne neodpovies?"
Snažím sa prečítať si všetky reakcie, nad každou sa trochu aj zamyslím a snažím sa aj odpovedať, takže to chvíľku trvá. 🙂 Peniaze na mladých prostitútov nebudem vyhadzovať preto, že nejako moc ma to nezaujíma koľko má ten chlap rokov (napríklad tych 2 mal jeden 27 a druhý 38 rokov) a z chlapov sa vždy nájde niekto, kto je ochotný ísť to robiť aj zadarmo :D