icon

Mám strach ako prežijem so synom

10. sep 2022

Ahojte toto zdražovanie ms dostáva do veľkej paniky . Bojím sa čo bude ďalej ako poplatok všetko plus strava a iné výdavky :( ako to máte vy ?

kristiii
11. sep 2022

@nikyball vidíš a zas píšeš, ako keby všetci tí, čo zarábajú menej (napríklad tie povolania čo som spomenula) fajčili, pili a mali minimálne 4 deti 🤦 s tebou je škoda reči

lilinka88
11. sep 2022

@nikyball tak ja som narážala na tvoje komentáre ohľadne @tosomja kde vôbec nevieš akú mala situáciu, rozvod a pod a dokola si jej tvrdila,že v minulosti urobila chybu. Pritom ona tu radu ani nepytala. Nevieš kvôli čomu mala rozvod, ako to mala predtým ani prečo má tri deti. Dva-tri roky dozadu, keď bola tehotná, bola situácia úplne iná ako je teraz

katulienkax
11. sep 2022

@iwesska to je tak jednoduché teraz majú druhého bin Ladina = Putin ktorý môže za vsetko však? Dnešná situácia je sled istých udalosti ktoré majú za následok dnešnú situáciu, Putin je jednou z viacerých . Ale prostému ľudu treba ukázať jedného vinníka pretože to rad počúva. Kto chce si to zistí a dočíta sa .

nikyball
11. sep 2022

@lilinka88 ako že platila hypo za nehnuteľnosť,ktorá jej nepatrila?
No vlastne super nápad, škoda reči tu

lienka.7
11. sep 2022

@oslo1 pamätám si tvoje príspevky, plakala som pri nich 😔 peniaze sú síce peniaze ale stratu milovanej osoby nenahradi nikdy nič...

kittykat22
11. sep 2022

@nikyball prosim ta, ty si zaloz forum "zjedla som vsetku mudrost sveta, podte sa presvedcit" a tak si pis tieto svoje povysenecke osvetove myslienky. Lebo na forach kde ludia potrebuju pomoc a empatiu su tvoje prispevky k nicomu. Len ukazujes aka si prizemna sebecka a hlupa.

nikyball
11. sep 2022

@kristiii ty zas,že študovať môže každý. Preto som ti uviedla opačne príklady,že aj nezodpovedne môže každý žiť. a moje reakcie začali na nieco iné. Toto už je len také čo ak, čo keby a podobne

nikyball
11. sep 2022

@kittykat22 🙈 nie radšej som v témach, tvarme sa,že takto je to super. A teraz daj tvoje rady, tie lepšie od mojich, rada sa poucim

tosomja
11. sep 2022

@lilinka88 to je osoba, ktorá si myslí, že ona nikdy nepadne na dno.
@nikyball však? 😉

tosomja
11. sep 2022

@nikyball patrila mi nehnuteľnosť, si predstav, že som s ex žila 16rokov, nemal napísané na čele, že bude hajzel. 😉

nikyball
11. sep 2022

@tosomja Nesplatis mi hypotéku prosím? Keď je to také super

tosomja
11. sep 2022

@nikyball veď sa máš super, tak čo žobreš o splatenie hypotéky 😃?

nikyball
11. sep 2022

@tosomja aha už ti zrazu aj patrila a v ďalšom príspevku čo bude?

nikyball
11. sep 2022

@tosomja veď to ty rada robíš tak prečo nie 😉

barborachors
11. sep 2022

@cyberk
1. zial, debil sa vie niekedy neuveritelne pretvarovat, ze nie je debil a debilom sa ukaze, az ked je decko na svete, poznam vela takych
2. nie kazdy ma vestecku gulu a nasporenych 10K na horsie casy, niekto sa mozno zivotom prebijal alebo je z detskeho domova, to uz aby sme sporili nasim buducim pravnucatam, aby mali na chleba pri tejto vlade
3. ani nekomentujem

kittykat22
11. sep 2022

@oslo1 na teba celkom casto myslim, ako sa mas a ci si v poriadku. Viem, ze sme spolu nikdy nepisali, ale poznam ta z konika a bolo mi velmi luto, ked som citala, ze tvoj manzel odisiel. Citam, ze to nemas vobec lahke. Drz sa, dufam, ze coskoro nastanu lahsie casy.
A k tvojmu prispevku - aj keby mamicka co tu pise sa k situacii dostala vlastnou "vinou" vdaka retazovym zlym rozhodnutiam, tak nikto nema pravo sa nad nou povysovat a odsudzovat ju. Nebudeme toho, kto spravil par nie uplne dobrych zivotnych rozhodnuti cely zivot odsudzovat a pisat, aky je ten clovek taky a makovy. Aj pre ludi, ktori neziju uplne tak, ze pozeraju na zabezpecenie do buducnosti mozeme mat empatiu, pochopenie a pekne slovo. Slovo ludskost je od slova ludia - a na to by niektore "hviezdy" z fora nemali zabudat.

kittykat22
11. sep 2022

@nikyball zaloz to forum a uz tu nelez. Preco by som ti nieco pisala? Nestojis mi za to. Si zly clovek - a od takych sa treba drzat dalej. Ty mas urcite mraky kamaratov. Nepochybne sa idu ludia pretrhnut aby mali takeho "spravneho" cloveka vedla seba. Predpokladam, ze konik je tvoj denny chleba, lebo v realite mas 2 kamaratov - a aj to bude vela.

tosomja
11. sep 2022

@nikyball v budúcom príspevku budem mať slona na klavíri 🙄
Nevieš nič o mojom živote, ale ani o nikom z nás. Ty že máš muža "nedebila", máš luxusnú robotu s platom nadpozemskym, máš už deti, čo s nimi nemusíš byť doma, máš niekoho, kto ti s nimi bude aby si chodila do roboty, že máš zdravie, ktoré ti dovolia šetriť na výlety a nie počítať každé euro, aby si mala čo do úst deťom a na lieky, ...neznamená, že každý ostatný je spodina, že nikto nechce robiť, mať sa dobre. Niekomu stačí podnájom, ale aby na neho mal, niekomu malo tri autá.
Neverím, že toto by si povedala svojej sestre, či kamarátke, čo tu potíš.

nikyball
11. sep 2022

@kittykat22 nie mne, autorke porad ,veď na to si tu. Aspoň mi ukážeš ,že si lepšia osoba a máš milión kamošov .
Tie rady ma fakt zaujímajú. Tak dotoho 💪

lilinka88
11. sep 2022

@nikyball ale veď ona nikde nenapísala,že tu hypotéky platila konkrétne za ten byt. A keby aj áno, nikde tiež nepísala,že sa s mužom nevyrovnali. A možno naozaj urobila nejakú chybu,z ktorej sa poučila a práve teraz nemá so súčasným partnerom hypotéku na spoločný byť,ale iba podnájom. Nehovoriac o Tom,že na podnájme nie je nič zle. Pozri sa na Anglicko, Írsko, tam je normálne žiť v podnájme, to iba naša mentalita má nutkanie niečo vlastniť a kto nevlastní,je horší. No možno si práve uvedomuje,že s tými tromi deťmi, na rodicaku v dnešnej dobe tá hypotéka správnou cestou nie je. Možno má vek,kedy už hypotéku nie je jednoduché dostať alebo si uvedomuje tu slučku na krku až do dôchodku. Ty o jej situácii nevieš vôbec nič a súdia z ničoho že urobila chyby a je finančne negramotna. A toto by som si ja nedovolila. Ale možno preto,že sama som si prešla situáciami, keď ľudia okolo mňa 💩 vedeli a súdili

nikyball
11. sep 2022

@tosomja nie len by som čakala, že dospelá osoba povie, áno bola to chyba, dajte si na to pozor. A nie sa tváriť že nebola,veď mi to muž odmaka v zahraničí.

iwesska
11. sep 2022

@katulienkax Zas dalsia,co odhalila celosvetove sprisahanie? 🙈 Podstatou prispevku nie je Putin. Ano,moze za to on,pretoze nebyt vojny, z Covidu by sme sa uz nejako pozviechali.

derdia
11. sep 2022

@dievcacitajucelist velmi empaticka a mudra zena, ktora asi nevie, ze karma je zdarma😁😁😁😁🤦‍♀️😄

tosomja
11. sep 2022

@nikyball čo mi odmaká v zahraničí? Kde som písala, že muž robí v zahraničí, aby ja som sa mala dobré, alebo mi niečo kupoval, či platil? Vidíš do môjho účtu? 🤔 Ani som nikde nepísala, že potrebujem radu, alebo pomoc. Píšem, že som sa mala tak dobre, že som za 5 rokov splatila hypotéku, nikde som sa nezmienila, či z toho bytu niečo mám, či nie. A aj keď sa ukázal môj ex ako hajzel, ale nie som až taká hlúpa, aby som mu všetko nechala. A ako som naložila s tými peniazmi, je už len moja vec.
A áno, bola chyba, že som mu dôverovala, už som to písala vyššie, ale každý sa učí na vlastných chybách. Preto viem pochopiť každú jednu situáciu.

iwesska
11. sep 2022

@nikyball Ale prosim ta...viem,ako prisli niektori k tym lukrativnym povolaniam...Ano,su aj taki,co to ozaj vystudovali a potom taki,ktorim stacilo sa narodit do vhodnej rodiny a hoci vela rozumu nepobrali a VS by bez ockovej pomoci nikdy nevystudovali,tak dnes robia,co robia, ziju si nadstandardne a mozu si odkladat 2000e+ mesacne. Super,ze ty si si mohla rodinu pred narodenim vybrat. Mne osud nadelil ZTP surodenca a tazke zivotne podmienky pre ktore som musela ist hned po SS pracovat. Mne je velmi smiesne ked nejaky 23r. clovek na Masserati a s luxusnym bytom v centre mesta vypusti z ust,ze si na to zarobil🤣 Hej pocas VS na brigadach v Tescu🤣

nikyball
11. sep 2022

@tosomja no teraz už zrazu nerobí v zahraničí?

To je jedno dievčatá, motame sa dokola, začnime odznova, nech autorka z toho niečo má.
Moje rady sa vám nepáčia, beriem to.

@tosomja @kittykatt22 @iwesska @lilinka88 teraz poraďte autorke vy, nech tu nemá len rady odo mňa, ktoré sú podľa vás na💩. Aj ja sa rada priucim.

tosomja
11. sep 2022

@nikyball 🤣🤣🤣 robí v zahraničí, ale nie na mňa. Ach, choď si dať kávu.

kristiii
11. sep 2022

@nikyball ja nikde nepíšem, že študovať môže každý. Reagovala som len na to, že veľa ľudí radí vždy automaticky zvýšiť vzdelanie či kvalifikáciu (niekto spomínal napríklad zváračský kurz, nemusí to byť len lekár či právnik, to boli tebou spomenuté príklady), ale faktom proste je, že vždy budú potrebné aj nizkokvalifikovane a tým pádom aj slabšie platené profesie, a že aj tie by mali byť ohodnotené aspoň tak, aby ľudia mohli pekne žiť a nie len prežívať, a to aj v súčasnej dobe šialenej inflácie.

stanulienkat
11. sep 2022

Baby, ale v mnohom ma @nikyball pravdu.

bettie
11. sep 2022

@evica17 ten internet by ma zaujimal, od koho prosim mate?