icon

Mám tak žiť celý život a byť nešťastná?

gupka1
10. mar 2014

Ahojte ani neviem kde a čím začať....potrebujem to len zo seba dostať von....s mm sme 7 rokov ...5 rokov ako manželia máme dve malé deti...ročné a 4ročné....otehotnela som ako 19 ročná a kedže som z malého mestečka musela som sa vydať....no v tej dobe som nejak racionalne neuvažovala bola som mladá v začiatkoch tehotenstva s priatelom nám to klapalo...ked som to oznámila našim povedala som že sa vidávať nechcem ( už v tedy som asi tušila že to nie je ten pravý) no mama povedala že sa musím ako by to vraj bolo všetci nás ohovoria a podobne.....vzali sme sa teda...no a ked sa narodil prvý syn všetko sa začalo kaziť...bývali sme u našich....on bol skoro stále v práci....bolo toho na mna veľa....a tak to medzi nami chladlo....stále viac a viac ...sex žiadny asi tak raz za dva mesiace ( to trvá až do dnes) stále som bola v jednom kole a čas letel...po troch rokoch som nechcene otehotnela chcela som ísť na potret lebo som vedela že nemá zmysel priviesť dalšie dieťa do takéhoto vzťahu..no bolo neskoro zistila som to kde som už bola v tretom mesiaci....v podstate ide o tom že mm už asi nemilujem....záleží my na nom mám ho rada...ale ked je preč nechýba my...sex s ním my nechýba nijak ma nepritahuje....on je skvelý chlap...fakt nemá asi žiadnu chybu...pracuje...stará sa o nás ako môže....ale ja som hrozne nešťastná....vlani sme sa rozhodli od našich presťahovať...bývame sami mysleli sme že to pomôže no nepomohlo je to len horšie...teraz som už fakt na všetko sama tam my aspon rodičia pomohli....tu nemám nikoho....môj život sa točí stále dokola len okolo detí ...nemám vlastný život...myslím že mám asi aj slabé depresie...vôbec sa už nesmejem...život ma nebaví....som s ním len preto lebo neviem čo by som robila sama s takými malími detmi sama....ako by som ich uživila....takže som s ním kvôli peniazom...znie to hnusne ale je to tak....fakt neviem ako to riešiť skúšala som už všetko možné aby sa to z mojej strany napravilo....ale nejde to ...to to nie je život aký som chcela....a mám len 26 rokov a ked si predstavím že mám takto žiť do konca života je my z toho do plaču...už som zúfalá...nechcem aby deti prišli o otca....ale ja už takto nevládzem....nezostalo zo mna nič len prázdna schránka čo robí celé dni do okolo to isté ako nejaký stroj....a najhoršie na tom všetkom je že asi milujem niekoho iného....no neviem to iste....neviem či to nie je len poblúznenie preto že my chýba láska objatia a dotyky....toho človeka poznám už strašne dlho už od strednej .....momentálne je v zahraničí tak si len píšeme no postupom času si stále viac uvedomujem že nad ním premýšlam že my chýba....nevideli sme sa už 7 rokov....je to totiž môj bývalý z ktorým som 5 rokov chodila....to je asi tak všetko viem že ma tu väčšina zatratí a podobne ale ja som sa len chcela vyrozprávať a ak máte niektorá takú skúsenosť budem rada ked my napíšete ako to dopadlo u vás....

svarnadeva
10. mar 2014

Ja prezivam presne to iste... nelubim manzela, ale s tym rozdielom ze mi este deti nemame.. neviem co robit citim sa strasne nestastna v takomto vztahu a ked si predstavim ze mam 23 rokov a zit takto uz navzdy :/ tak mi je do placu..

macamac
10. mar 2014

@svarnadeva a čo sa stalo? láska len tak vyprchala? nebolo to zaľúbenie?
prečo si sa vydávala tak mladá?
no, ešteže nemáte deti aspoň

lenkarobko83
10. mar 2014

@svarnadeva prepáč, je to tvoja vec, ale ak nemáte deti, čo ťa drží vo vzťahu ? To chceš mať s takým mužom dieťa? To vo vzťahu nič nevyrieši, naopak bude to iba komplikovanejšie. Prečo by si s ním mala byť navždy ?

svarnadeva
10. mar 2014

@macamac boli sme spolu 5 rokov a ja som bola do neho strasne zalubena nikoho som nepocuvala aky je vsetci mi hovorili ze sa nemam vydavt ze ma obmedzuje a podobne ale aj tak som si nedala povedat.. az ked pred pol rokom odisiel pracovat do zahranicia ja som zacala zit, zistila ze zivot sa netoci len okolo toho ze niekoho obsluhujem a robim vsetko len preto aby on bol spokojny.. proste moja laska za ten cas odisla ..

svarnadeva
10. mar 2014

@lenkarobko83 drzi ma v nom tlak mojej rodiny oni su proti tomu aby som sa rozviedla.. urcite s nim nechcem mat deti

svarnadeva
10. mar 2014

ja som mu aj vsetko povedala chce sa zmenit ale pre mna je uz neskoro..

zuzanajamriskova
10. mar 2014

@svarnadeva skonči to kým nie je neskoro ako v mojom prípade ...hlavne kým nemáte detičky...potom to bude omnoho tažšie....

macamac
10. mar 2014

@gupka1 neboj, vyskúšaj a uvidíš
vieš, koľko takýchto období ťa ešte čaká? 😀 😀 😀 😉
raz si hore a raz dolu
a je to tak aj v manželstve
raz ste si bližší, raz sa ti zdá, že sa vzďaľujete, dokonca možno začneš pochybovať o svojej láske k tomu druhému
ale ver, že to len láska mení svoje podoby, resp. v určitej životnej fáze príde stereotyp, ktorý sa zase prehupne do akčnejšieho obdobia, lebo život je v pohybe a stále sa všeličo v ňom mení 🙂
máme kopec kamošov, čo to vzdali aj po 20-tich rokoch, že sa im lýtka pozapaľovali...ale veru, ani jeden z nich nezostal s tou prvou po manželstve, prestriedali to už...lebo tá vášeň a točenie zemegule pominú skrátka v každom vzťahu raz určite 😀 😀 a mnohí by sa aj radi vrátili - ale ups, už nie je kam....a tak chodia od jednej k druhej.....
pokiaľ ťa muž netýra a ani deti, je dobrý na vás, stará sa.....rieš to vo váš prospech 😉
a to ti tu píšem ja, ktorá je so svojim mužom od 16-tich 😅 😀 😀 😉
a sme stále spolu 😉
nemysli si, neoslepli sme sobášom ani jeden 😉 a je jasné, že okolo nás chodí kopec pekných ľudí, stretávame na ceste životom všelikoho...a aj myšlienka ujde 😉 😀 😀 že aké by to bolo,keby.....ale vidíš, v rovine myšlienky sa to dá aj udržať 😉
ono vieš, kto tvrdí, že je celé roky rovnako intenzívne zaľúbený a každý deň padá do kolien pri svojom partnerovi, no neviem neviem 😀
ale čo ti môžem potvrdiť, láska naozaj mení podobu a čím dlhšie sme spolu, tým viac vidím,ako deti rastú, že akú peknú rodinu sme utvorili a aké je to šťastie,že sme zdraví všetci a môžme sa tešiť z každého dňa spolu 🙂
ono to fakt vekom nadobúda taký iný, hlbší rozmer 😉
ak zotrváš, možno sama zistíš 🙂
držím palčeky 🙂 🙂 🙂

svarnadeva
10. mar 2014

@zuzanajamriskova aj ty mas podobny problem? kolko mas deticiek?

lenkarobko83
10. mar 2014

@svarnadeva joj, moja, to mi je ľúto, ale je to tvoj život. Kvôli čomu by mali byť proti ? Ja by som ti vedela napísať z osobných skúseností, ale nechcem takto verejne, mňa však moja rodina podporila.

svarnadeva
10. mar 2014

@lenkarobko83 mozes mi napisat IP 🙂

macamac
10. mar 2014

@svarnadeva no tak ak s ním nechceš mať deti, tak by som na rodinu určite v tomto ohľad nebrala
je to tvoj život, nik ho za teba neodžije
si mladá, máš kopec rokov pred sebou 😉

svarnadeva
10. mar 2014

@macamac dakujem za podporu 🙂

macamac
10. mar 2014

@svarnadeva 😉 za máličko 🙂
skús to a uvidíš 😉
budem rada, ak sa to u teba vyrieši tak, aby si bola šťastná 🙂
a možno máš aj depresiu, ľahšiu formu...skús poriešiť viac možností
si mladá, zvládneš všetko 🙂 😉

sirinka
10. mar 2014

@gupka1 sama si si to pokazila, mnohe zeny sa zacnu citit nestatne, nevyuzite, ked musia sediet doma s dietatom, zrazu odrezane od sveta, bez volnosti... Podvedome zacnu vinit svojich muzov, ktorym sloboda napriek otcovstvu ostava.... Kym nezmenis myslenie a vlastne nastavenie, nebudes stastna, taks kutocne a jednoducho stastna v ziadnom stave a vztahu... Zacni sa sustredit na to, co mas, nauc sa mat rada svoj zivot, cochvila ajd eticky budu vacsie, zacnes pracovat, dostanes sa do kolektivu, treba vela naozaj vela komunikovat s partnerom, nie s cudzim muzom, kde mas nejaky nejasny pocit vzrusenia, vytvor si nanovo vztah s manzelom, pokial mas zaujem zachranit rodinu. Je to dlhy proces, ale da sa to este zachranit... Je to ale len a leno tebe... Zmeny musia prist z tvojho vnutra.

svarnadeva
10. mar 2014

@macamac aj ja dufam ze budem stastna aj ked ma vsetci nahovaraju ze stastna uz nebudem :/ je dost mozne ze mam lebo dost casto rozmyslam ukoncit to vsetko :(... ale o tom nebudem pisat 🙂

zuza24
10. mar 2014

@veverina veľmi krásne si to napísala, úplne s tebou súhlasím. V živote človek prekonáva rôzne skúšky, treba však bojovať a hlavne ak máš dobrého muža. Život nie je telenovela, treba však chcieť, pokúsiť sa a hľadať cesty ako to ide a nie ako sa to nedá

bzdocha
10. mar 2014

@svarnadeva ked ho nelubis a nemate spolu deti nemas co stratit len ziskat.....chod cim skor!!!!!

bzdocha
10. mar 2014

@gupka1 daj mi prosim priebezne vediet ako sa ti dari vo vztahu a ci sa daco zmenilo 😉

lili_mia
10. mar 2014

@gupka1 V prvom rade sa na bývalého kompletne vyser. Dobre sa Ti s ním píše iba preto, že nevieš, čo spraviť s manželstvom a obnovujú sa Ti spomienky na bývalého, ako vám bolo dobré a podobné rozprávky. Zabudni! Mala by si si s ním prestať písať, pretože budeš spomínať na to ako vám bolo spolu krásne, než by si si riešila manželstvo.

A po druhé. Musíš vyvinúť aktivitu smerom k manželovi. Pretože ak by si sa aj rozviedla, žiaľ toto budeš prežívať aj v ďalšom partnerstve, pretože sa o nič nesnažíš! Musím Ti to takto napísať, aby si pochopila, že vzťahy nie sú o tom, aby mi ten druhý robil program. Deptajú Ťa 4 steny? Prečo sedíš doma a nejdeš von? Nestíhaš popri deťoch? Povedz mužovi, či by Tvoja mama mohla prísť občas pomôcť, alebo aj svokra, proste aby si si oddýchla a hoc aj ku kaderníčke išla, hned je to iný pocit. Je tu o tom kopec diskusií.
Manželstvo nie je len o braní a o tom, nech muž vymýšľa, čo budeme spolu robiť. Snažiť sa musia obidvaja. Skúste aj poradňu, aby ste si k sebe našli cestu. Ber si príklad z ľudí na vozíku. Máš takých, čo len dudrú, že život je na hovno a podobne a máš paraolympionikov, ktorí sa našli inú cestu k športu a určite nedudrú, že život s postihnutím je na hovno. Čiže aby si po nociach neplakala, musíš preto niečo urobiť. Zmeniť optiku myslenia.

anatalia77
10. mar 2014

@gupka1 nuz ako som si precitala tvoj problem,tak ma napadlo len jedine:mas viac stastia ako rozumu.
Mohla si otehotniet s alkoholikom,gamblerom,alebo suknickarom.
Takze ako bolo napisane,obrat energiu do vnutra rodiny a skus vase manzelstvo zachranit.

danula.ch
10. mar 2014

@gupka1 ja som ti o byvalom napisala iba to, ze by si sa k nemu nemala vratit. nie to, ze je pricinou vasich problemov

zdenopeta
10. mar 2014

No gupka čo ti povedať?? píšeš ako makáš v jednom kole a nakoniec to bude tak, že si neustále nalepená na počítači a len chatu-ješ, takých žien, ako si ty už veľa manželstiev zničilo!!! nevážia si čo doma majú a myslia si že ten druhý s ktorím si takéto ženy píšu že je správny a dobrý chlap, lebo ťa vždy vypočuje, poľutuje, dá ti vždy za pravdu a potom si ty myslíš, že "áno to je ten pravý" ja ti poradím rozbi tú vašu rodinu, deti nechaj mužovi, verím že on sa o ne veľmi dobre postará a tiež verím tomu že mu pán boh dá do cesty dobrú ženu, ktorá si ho bude vážiť a vo všetkom mu pomôže a tiež verím, že ty šťastie nenájdeš s dotyčným spisovateľom :D ako mnoho žien podobných tebe, niekoľko krát sa s tebou vyspí a ahoj šak si predsa na neho čakajú ďalšie s ktorými si takto píše a príde čas, kedy to všetko riadne oľutuješ, veľa šťastie ti prajem 🙂

zdenopeta
10. mar 2014

@gupka1 No gupka čo ti povedať?? píšeš ako makáš v jednom kole a nakoniec to bude tak, že si neustále nalepená na počítači a len chatu-ješ, takých žien, ako si ty už veľa manželstiev zničilo!!! nevážia si čo doma majú a myslia si že ten druhý s ktorím si takéto ženy píšu že je správny a dobrý chlap, lebo ťa vždy vypočuje, poľutuje, dá ti vždy za pravdu a potom si ty myslíš, že "áno to je ten pravý" ja ti poradím rozbi tú vašu rodinu, deti nechaj mužovi, verím že on sa o ne veľmi dobre postará a tiež verím tomu že mu pán boh dá do cesty dobrú ženu, ktorá si ho bude vážiť a vo všetkom mu pomôže a tiež verím, že ty šťastie nenájdeš s dotyčným spisovateľom :D ako mnoho žien podobných tebe, niekoľko krát sa s tebou vyspí a ahoj šak si predsa na neho čakajú ďalšie s ktorými si takto píše a príde čas, kedy to všetko riadne oľutuješ, veľa šťastie ti prajem emoticon

zahradka76
10. mar 2014

@gupka1 pekne si to napisala, este aby si tomu naozaj verila a aj nieco preto urobila, napr. prestala si pisat s byvalym priatelom. Inak staci si pozriet tu na konikovi niektore diskusie, ako ludia vselijako ziju, maju deticky, ktore su tazko chore atd.... a by si si mozno aj poplakala.... a dakovala zato, co mas.

veriiii
10. mar 2014

@gupka1 a manzel ako?ma ta rad?podla mna to bude lepsie az deti podrastu a budes moct po materskej spat do prace, alebo budes mat viac casu, teraz ako sama pises si v jednom kole...a mozno sa znova zamilujes do manzela..🙂 ak je to tak ako pises, ze manzel je inac dobry a snazi sa(uprimne) zabezpecit rodinu, tak by som mozno mala trochu trpezlivosti a pochopenia..nechcem ta navadzat zostavat vo vztahu,ale mozno vsetko chce len cas..mozno si len pretazena, momentalne osamela...moze to byt aj horsie, mat taketo pocity pricom manzel chodi za inymi alebo nezarobi nic..alebo byt sama s detmi.

veriiii
10. mar 2014

@sirinka suhlasim

zdenopeta
10. mar 2014

A ešte ti niečo poviem, buď rada že o tomto nevie tvoj muž a že ešte k ničomu vážnejšiemu nedošlo hmm čož mi neviem a vieš to iba ty!! Ja som mal podobné dievča, vôbec nič si nevážilo, že robím od rána do večera, prídem domov, tak pracujem na dome ktorý staviam a čo robila moja priateľka!! môžeš 3 x hádať, presne to čo ty, ale ja som na všetko prišiel aj to že ma podviedla s podobným spisovateľom :D a odpustil som jej to, ale nedala si povedať urobila si iné nicky na ktorých ďalej vypisovala aj do druhej v noci a na toto, keď som prišiel, tak to ma už zlomilo a bol koniec, len mi je ľúto že máme spolu ročnú dcérku, ale čas ukáže a možno nakoniec bude pri mne a poviem ti jedno, že po ničom som nepátral, pravda si vždy nájde cestičku ako vyjsť na svetlo 🙂 ešte raz prajem ti veľa šťastia 🙂

ukulela
10. mar 2014

@gupka1 mas pravo byt v zivote stastna - a ak nie si, treba to riesit.
najprv k byvalemu - podla mna si ho idealizujes - v myslienkach ta vracia do cias, ked si nemala deti, nebola si priviazana doma a tvoj svet sa netocil len okolo varenia, prania a materskej skoly ... to je jediny dovod, preco si presvedcena, ze ho "asi milujes" - nie preto, lebo ta on pritahuje ako osoba, ze by ti chybal - ale chyba ti slobodny zivot / resp. slobodnejsi, zaujimavejsi ....
napisala si, ze mas asi depresiu - to treba riesit. nehanbi sa, obrat sa na lekara ... dobry psychlog(icka) ti pomoze. Sama si uvedomujes, ze sa neusmievas ... moj kolega (zenaty, dve deti) mal velke problemy ... a dostalo ho to az na psychiatriu - ked si uvedoml, ze za tym je depresia. Lekari mu pomohli - ale dolezite bolo, ze ON si uvedomil, ze je to problem a nehanbil sa ist za lekarom. Depresia je ozaj velmi vazna vec - a ak ju mas, treba to riesit. Popremyslaj nad tym ...
A co sa tyka manzela - nuz, ked si si voci nemu vypracovala averziu, tazko ju zmazes. Ale mozno po vyrieseni depresie sa inac pozries na zivot okolo seba ... a ak ta ubija aktualny zivot - ty mas pracu? Potrebujes sa niekam posunut, zamestnat hlavu aj inymi myslienkami, ako presviredcanim samej seba o tom, aky zly zivot zijes ... takze moja rada - aspon konzultacia u psychologa (alebo aspon nejakej terapeutky, nech ta nasmeruju - to nie je hanba poziadat o pomoc) potom vlastna praca, samozrejme taka, co ta bude bavit - a ak sa ani po zmene svojho vnutra nezacnes inac pozerat na tvoj - teda vas vztah - potom bude na mieste rozhodnutie, ci sa rozist. Ano, mas pravo aj na vlastne stastie.

gupka1
autor
11. mar 2014

@zdenopeta môj manžel vie že čo k nemu cítim a necítim....ale tvári sa že sa nič nedeje nechce to asi pripustiť....nesedím celý den na nete....moje deti majú všetko čo potrebujú...starám sa o ne najlepšie ako viem....stále niečo s nimi podnikám....myslím si že nie je nič zlé ked si aspon trochu času ukradnem pre seba...s bývalím si nevypisujem celý den....možno raz za mesiac..kedže aj on je dosť pracovne vyťažený....a keby si si prečítal celú diskusiu nie sú to žiadne ľúbostné správy ....je to bežná konverzácia medzi dvomi ľudmi...môj mm nikdy nie je doma....nedávno sme sa presťahovali nikoho tu nepoznám....celý den som len s deťmi...nemám sa s kým porozprávať aj štyri dni ked je preč....to je dôvod prečo komunikujem s ním....ked ty budeš 5rokov doma s deťmi sám a všetko bude na tebe.....a ty ako osoba sa budeš cítiť sám tak to možno pochopíš.....