Mám tak žiť celý život a byť nešťastná?
Ahojte ani neviem kde a čím začať....potrebujem to len zo seba dostať von....s mm sme 7 rokov ...5 rokov ako manželia máme dve malé deti...ročné a 4ročné....otehotnela som ako 19 ročná a kedže som z malého mestečka musela som sa vydať....no v tej dobe som nejak racionalne neuvažovala bola som mladá v začiatkoch tehotenstva s priatelom nám to klapalo...ked som to oznámila našim povedala som že sa vidávať nechcem ( už v tedy som asi tušila že to nie je ten pravý) no mama povedala že sa musím ako by to vraj bolo všetci nás ohovoria a podobne.....vzali sme sa teda...no a ked sa narodil prvý syn všetko sa začalo kaziť...bývali sme u našich....on bol skoro stále v práci....bolo toho na mna veľa....a tak to medzi nami chladlo....stále viac a viac ...sex žiadny asi tak raz za dva mesiace ( to trvá až do dnes) stále som bola v jednom kole a čas letel...po troch rokoch som nechcene otehotnela chcela som ísť na potret lebo som vedela že nemá zmysel priviesť dalšie dieťa do takéhoto vzťahu..no bolo neskoro zistila som to kde som už bola v tretom mesiaci....v podstate ide o tom že mm už asi nemilujem....záleží my na nom mám ho rada...ale ked je preč nechýba my...sex s ním my nechýba nijak ma nepritahuje....on je skvelý chlap...fakt nemá asi žiadnu chybu...pracuje...stará sa o nás ako môže....ale ja som hrozne nešťastná....vlani sme sa rozhodli od našich presťahovať...bývame sami mysleli sme že to pomôže no nepomohlo je to len horšie...teraz som už fakt na všetko sama tam my aspon rodičia pomohli....tu nemám nikoho....môj život sa točí stále dokola len okolo detí ...nemám vlastný život...myslím že mám asi aj slabé depresie...vôbec sa už nesmejem...život ma nebaví....som s ním len preto lebo neviem čo by som robila sama s takými malími detmi sama....ako by som ich uživila....takže som s ním kvôli peniazom...znie to hnusne ale je to tak....fakt neviem ako to riešiť skúšala som už všetko možné aby sa to z mojej strany napravilo....ale nejde to ...to to nie je život aký som chcela....a mám len 26 rokov a ked si predstavím že mám takto žiť do konca života je my z toho do plaču...už som zúfalá...nechcem aby deti prišli o otca....ale ja už takto nevládzem....nezostalo zo mna nič len prázdna schránka čo robí celé dni do okolo to isté ako nejaký stroj....a najhoršie na tom všetkom je že asi milujem niekoho iného....no neviem to iste....neviem či to nie je len poblúznenie preto že my chýba láska objatia a dotyky....toho človeka poznám už strašne dlho už od strednej .....momentálne je v zahraničí tak si len píšeme no postupom času si stále viac uvedomujem že nad ním premýšlam že my chýba....nevideli sme sa už 7 rokov....je to totiž môj bývalý z ktorým som 5 rokov chodila....to je asi tak všetko viem že ma tu väčšina zatratí a podobne ale ja som sa len chcela vyrozprávať a ak máte niektorá takú skúsenosť budem rada ked my napíšete ako to dopadlo u vás....
@zuska_bluzka pravopis je to posledné čo ma teraz trápi píšem to narýchlo.....a skús sa zamyslieť nad tým čo si napísala...rozvádzať sa kvôli tomu že som nešťastná v manželstve je hlúposť.....chcela by som ťa vidieť v mojej situácií....či by to aj pre teba bola potom hlúposť....ja som sa nerozhodla včera že si idem zachrániť manželstvo my ho už s manželom zachranujeme 4 roky a nič sa nezmenilo....brali sme sa narýchlo kvôli tehotenstvu a tak to teraz vyzerá....
@gupka1 https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/nelubim-manzela-lubim-ineho-chlapa/
uprimne povedane myslim ze po jednom stretnuti to nezistis a viacej stretnuti je riskantnych
nastastie nie som v Tvojej situacii, ale drzim palce, nech to skonci happyendom. 😉
@0silvia0 pravdu povediac neviem čo som na nom milovala....asi to že to bol pravý opak môjho bývalého.. zoznámili sme sa krátko po rozchode a ja som bola tak naštvaná na bývalého že som asi podvedome chcela niekoho uplne iného...nejaký čas sme spolu chodili...potom som otehotnela...a bolo...a ideálne manželstvo....ja len chcem niekoho milovať a tešiť sa že príde domov a lahne si ku mne....to je to čo my chýba....
baby našla som na FB stránku,je asi nová, ale veľmi ma zaujala, všetci sa môžu pýtať čo chcú anonymne, pridávať foto, skúste kuknúť https://www.facebook.com/pages/Materstvo-a-rodi...
@gupka1 Podstata toho celého je, to čo si na začiatku príspevku napísala "už vtedy som asi tušila, že nie je ten pravý" a ty si aj tak pokračovala vo vzťahu a vôbec - otehotnela si 😉 Nazvala by som to mladežníckou nerozvážnosťou a teraz máš v podstate to, čo si si navarila. Ak cítim od začiatku, že ten niekto s kým som nie je pre mňa ten pravý a neviem si ho na celý život predstaviť, radšej to ukončím skôr ako sa to začne nejak vyvíjať a len preto, aby som dotyčnému neubližovala a ani sebe. Teraz v podstate ublížiš aj svojim deťom, si si toho vedomá? Netvrdím, že vo vzťahu sa ma ostať vylúčne kvôli deťom, ale je to kus sebecké. Chytili sme sa toho tvojho bývalého, lebo je to dosť podstatné gro problému. Keby si s ním nenadviazala kontakt a vykašlala sa na to, tak možno by si neriešila to, čo máš teraz. Mala by si viac času sa o tom rozprávať s manželom a riešiť. Je to len stereotyp. Ale je mi manžela ľúto práve preto, že asi ani netuší čo dva roky robíš za jeho chrbtom. Keby mne toto robil priateľ, tak by ma to veľmi ranilo. Všetky svoje bývalé vzťahy som nechala v minulosti, lebo ak sa človek s niekym rozíde, je na to určitý dôvod. Tak ak niečo k nemu cítiš, tak prečo si s ním neostala.
Prepáč, ale príde mi to len celé ako nejaká výhovorka. Ty proste vo vzťahu byť nechceš. Ak nechceš, rozveď sa. Ak ešte chceš hľadať možnosti záchrany - konaj, ale odporúčam prerušiť kontakt s tamtým 😉
@gupka1 presne tak, je to hlúposť a za tým si stojím... ty si život a vzťahy tak nejak idealizuješ a žiješ vo svojej bubline, ale tak to chodí len v priblblých seriáloch. len samú seba ľutuješ, že to takto nemalo vyzerať... podľa toho čo píšeš asi komunikácia s manželom viazne. sadnite si spolu, konkrétne formuluj svoje požiadavky na to čo by mohol on urobiť pre teba aby si bola šťastná a to isté sprav aj ty vo vzťahu k nemu.
áno nie som v tvojej situácii ale pred časom som bola (nie teda v úplne totožnej) a preto môžem povedať, že kde je vôľa tam je cesta 😉
@gupka1 pozri, to, ze nemas vlastny zivot je tvoja chyba. Materstvom predsa zivot zeny nekonci...byvali ste u rodicov, tak zrejme nebol problem deti postrazit a mohla si si najst nejake zaluby, kamosky a aspon raz zacas vybehnut von, robit pravidelne nejaku cinnost, sport, tanec a podobne. AJ teraz si stale mozes zaplatit nejaku studentku na prilezitostne strazenie alebo nejaku pani na upratovanie, nech si odlahcena. Ty si frustrovana lebo si uz prilis dlho doma, nenaplna ta to a tak automaticky sa tvoja frustracia obratila na manzela. Ak je to take zle, mozes dat dieta do jasiel a ist do prace,...moznosti je fakt vela, len to treba riesit a nehladat chybu u druheho. Nikto druhy ta stastnou neurobi, len ty sama. Ak nie si spokojna, urob zmenu, ale v sebe. Jasne,z e to nie je zivot, aky si chcela...ale to mame vsetky tak, to je realita a treba to prijat. Mozno je to tym, ze si do toho vhupla velmi mlada, ale opakujem, to nie je chyba len manzela, ale vas oboch. Teraz darmo plakat nad rozliatym mliekom, cesty spat nie je. Takze zabudni na zivot, po akom si snivala volakedysi a zacni zit stastny zivot s tym, co mas...mas zdrave deti, dobreho muza, strechu nad hlavou....treba si to vazit. Hlavne si najdi priestor pre vlastnu sebarealizaciu, dorob si kvalifikaciu, cokolvek, co ta bude bavit.
@sari24 ano bola som mladá a hlupa neviem čo som si myslela ...možno že ked budeme mať dieťa bude to iné budeme sa milovať celý život a podobne....hlúposť ja viem....s bývalím si píšem dva roky....ale ińie sú to žiadne vyznania lásky ak si to myslíte....píšeme si o tom čo koho trápi ...aj o týchto veciech čo píšem vám že nám to neklape a podobne....nič také že ako by sme chceli byť spolu...on ani nevie čo k nemu cítim....je to len mlja bútľavá vrba a ja jeho....nechcem sa rozvádzať...nechcem ublížiť svojim deťom....ale bojím sa že sa nič nezmení a bude to takto celý život...preto som to tak aj nazvala....
@gupka1 nepritahujes ho, nemilujes ho, dalo by sa povedat, ze je to jasne. Ale nie je to take lahke urobit tak velky krok.
Osobne si neviem predstavit byt co i len rok s muzom, ktoreho nelubim. Ale mozno by som si vedela predstavit s nim zit, pokial by som mala bohaty osobny zivot, zaluby, fajn pracu, kamosky, zabavu a s nim zila proste ako s kamosom, spolubyvajucim, dobrym otcom.
@bzdocha
@gupka1 ahojte baby, pridavam sa k vam do klubu, som nestastna ako zijem, muz ma nepritahuje, vadi mi na nom xy veci, pritom viem ze ako clovek je velmi fajn. Ale ja si stale hovorim, ze on by bol super asi pre inu zenu. Ja som tie chyby videla uz aj na zaciatku vztahu, ale on ma ukecal ake to bude super lebo sa bude snazit aby nam to klapalo a bla bla, chcela som rodinu a vedela som ze deti chce aj on, tak sme do toho vhupli a v podstate to bolo nejake 2 roky fajn, mame 1 a pol rocnu dceru a tak naozaj sa to zacalo kazit po jej narodeni, ked muz chodil za pracou prec a ja som zostala na vsetko sama. Vzdy som bola strasne akcna, mala som velmi rada svoju pracu a vela konickov a zrazu som zostala sama v byte s malym babatkom, psychicky to bolo pre mna to najhorsie obdobie, co by teda malo byt najkrajsie ze sa mi narodila krasna zdrava dcera, ale vobec som si to neuzila tymi okolnostami okolo, hormonami, atd.. a ja mu to doteraz vycitam. Viem ze zaraba pekne peniaze, ale pre mna peniaze nie su vsetko, presne pre to, ze clovek sa nahana za peniazmi a rodinny zivot mu unika medzi prstami a ked uz tie peniaze zarobi tak si ich vlastne rodina ani spolu neuzije lebo uz moze byt tak rozvratena ze nie je cesty naspat.
Naozaj neviem co bude dalej, ale teraz sme sa rozhodli ze budeme nejaky cas zit oddelene lebo takyto zivot nas oboch ubija, nie sme stastni a nemyslim si, ze dieta by malo vyrastat v rodine kde obaja rodicia hraju divadielko len aby dieta malo pocit, ze je vsetko krasne...ono to v konecnom dosledku vyciti aj tak.
Viem ze takto mozno zije vela rodin a ja rozvody neuznavam, ale my sa musime nejak nakopnut, nieco zmenit vo svojom zivote a to v tom aktualnom stereotype nedokazem. A este sa vyjadrim k tomu, ze v kazdom vztahu pride k takemuto ochladnutiu....tak tomu neverim, mala som pred tym 9 rocny vztah a ako partnerom nam to super klapalo a bola to velka laska, k rozchodu doslo len kvoli jednej zasadnej veci co sa stala, ale vztah ako taky bol naozaj vyborny...
Inak myslim ze by nam este mohol naozaj pomoct psycholog alebo poradna, to asi tiez vyskusam aby som si potom mohla povedat, ze skusila som co sa dalo...a bud to vyjde alebo nie.
Drzme si palce baby aby sme sa zase zacali usmievat 🙂
oprava *nepritahuje ta, pardon .)
a viete my niekto poradiť nejakú poradnu v blízkosti Zvolena alebo BB? a koľko to asi stojí?
@gupka1 pozri, ja Ta osobne nepoznam, a nikto z nas ani nebude poznat cely Tvoj pribeh. Mozeme Ti poradit len na zaklade toho, co si tu priznas, ale podla mna je aj vela veci, ktore zamlcis. Je to normalne.
Mne este napadli dalsie veci. Co ak si od prirody negativista? Co ak by si bola nespokojna aj s byvalym aj s princom, aj s neviem kym?
Preto Ti radim ist za psychologom. Lebo ktovie, ci si nestastna a preto mas depky, alebo mas depky a z toho si nestastna a nemilujes svojho manzela. A mne sa zda, ze mas v sebe aj nejaky blok voci manzelovi. Mozno ho vinis z toho, ze ste sa museli vziat (ale na sex treba dvoch, ehm), alebo ze si nechala byvaleho a dufala, ze sa k sebe vratite...asi su tam hlbsie veci.
Ano, si mlada a zasluzis si byt stastna. Zasluzis si tu pravu, ohromujucu, vasnivu lasku. Ale co ak nepride? Co ak manzela opustis a uz si nikoho nenajdes?
@gupka1 cez urad prace je to zdarma
tu si pohladaj, mas tam emaily aj cisla
http://www.psychologia.sk/rpps/adresar_RPPS2010...
je tazko sudit teba a tvojho manzela, ale myslim si ze je nezodpovedne od teba stazovat sa na takyto zivot.... zrejme by si potrebovala riadnu prirucku....kolko zien sa tu denne stazuje aky su na nich muzi zly ako malo im vydeluju penazi, biju ich, nadavaju im, podvadzaju. Ty mas vsetko a nie si schopna si toho vazit? nie si schopna stastne zit? tvoj zivot nema zmysel? deti su ti na obtiaz asi vsak? ak si nestastna tak bud fer vykalsi sa na tohoto muza, zbal si veci a nech je s teba handricka dajaka byvajuca u rodicov a nejakym kratkodobym vztahom alebo este lepsie....opakujujuce sa stroskotane vztahy....
vies si predstavit ako deti vnimaju taketo veci`? dnes len malo ludi pozna hodnoty....skutocne hodnoty zivota a manzelstva...bud fer nikto ta nenuti robit veci co nechces, ale ked tu splietas ineho muza tak asi niet inych moznosti ☹
Ja Ti napisem len tolko,ze LASKA nie je pocit,LASKA je rozhodnutie...rozhodnutie byt po boku toho druheho,byt mu pomocou,byt aj v dobrom aj v zlom.hladiet nie len na to co chces a potrebujes Ty,ale aj na to co citi,potrebuje ten druhy.Viem,je to tazke,ale mate na to cely zivot.Toto co prezivas,nie je v skutocnosti ziaden problem,je to len stereotyp,ktory sa ale zmeni,lebo v zivote nic nie je uplne rovnake..teraz prezivas tuto kapitolu-stereotypu o par dni..tyzdnov,mesiacov..zivot prinesie dalsie radosti,starosti.Radim Ti buduj vztah so svojim manzelom,zacni od seba,ze ty sa zacnes menit,tvoj pohlad nanho,postoj..mate krasne zdrave deti,manzel si napisala ze je dobry a laska sa vie znovu rozduchat,len treba chciet 😉 Prerus ak chces mat skutocne dobry zivot kontakt s muzom z minuosti,lebo to nikam nevedie,su to len tvoje predstavy,take zle pokusenie,v skutocnosti nepotrebujes menit partnera,potrebujes zmenit seba a pohlad na svoj zivot,prajem Ti vsetko dobre,budte stastni...prakticka rada ak si v depresii,vezmi si papier a zacni pisat veci za ktore si v zivote vdacna..budes prekvapena,ako sa papier zaplni,drz sa 😉
@gupka1 príliš neskoro sa ti otvorili oči. Takto to vyzerá, ak nezrelý človek robí nezrelé rozhodnutia, respektíve sa nechá zmanipulovať, aby ich urobil. Škoda, že si sa vtedy nevedela postaviť matke (rodičom), mohla si byť radšej slobodná matka s jedným dieťaťom ale oveľa voľnejšia ako teraz. Teraz tvoje rozhodnutie bude mať vplyv na manžela, na dve deti, na teba a budeš musieť znášať dôsledky svojho rozhodnutia. Buď si toho vedomá a želám ti to správne rozhodnutie.
@gupka1 ak by ste boli bezdetní,tak napíšem,že rozíď sa s mužom a skáč do náručia toho druhého,lebo ty sa tam už vidíš a a j s ružovými okluliarmi ako ti s ním bude dobre.....ale sú tam dve deti,ktoré majú svojho otca,ten sa o svoju rodinu stará,nepije,nebije,netýra,peniaze donesie, "len" ho neľúbiš....tak napíšem,že nebuď hlúpa a čím skôr sa snaž do svojho manžela zaľúbiť a žite ako treba,lebo máte všetko...prvý krok-prerušiť všetky kontakty s tým druhým....druhý krok-ísť do manželskej poradne a poradiť sa ako oživiť vzťah s manželom...tretí krok- zrušiť stereotyp žienky domácej,naplánovať a uskutočniť víkend s rodinou alebo s manželom niekde v peknom prostredí,venovať sa jeden druhému,rozprávať s aa počúvať a hlavne si uvedomiť čo máš a čo môžeš stratiť....
každá jedna čo ste my tu písali máte pravdu...som hlupa.....mám krásnu rodinu a všetko čo k tomu patrí....len tej lásky je málo....mm my ju dáva najavo stále...v každej sms.....každý den ked sme spolu....správa sa tak ako ked sme sa len spoznávali ....problém je fakt vo mne...nevážim si čo mám....musím začať od seba....a zabudnúť na minulosť a na to čo bolo a už nebude....držte my palce aby sa my to podarilo....a dakujem že ste my aspon z často otvorili oči

@bzdocha ano budem ti vdačná.....myslíš že je dobrý nápad keby som sa stretla s bývalím? možno je to už fakt niekto iný a presvedčím sa o tom že to čo my chýba a čo si myslím že milujem sú len spomienky na to čo medzi nami bolo...