Mám tak žiť celý život a byť nešťastná?
Ahojte ani neviem kde a čím začať....potrebujem to len zo seba dostať von....s mm sme 7 rokov ...5 rokov ako manželia máme dve malé deti...ročné a 4ročné....otehotnela som ako 19 ročná a kedže som z malého mestečka musela som sa vydať....no v tej dobe som nejak racionalne neuvažovala bola som mladá v začiatkoch tehotenstva s priatelom nám to klapalo...ked som to oznámila našim povedala som že sa vidávať nechcem ( už v tedy som asi tušila že to nie je ten pravý) no mama povedala že sa musím ako by to vraj bolo všetci nás ohovoria a podobne.....vzali sme sa teda...no a ked sa narodil prvý syn všetko sa začalo kaziť...bývali sme u našich....on bol skoro stále v práci....bolo toho na mna veľa....a tak to medzi nami chladlo....stále viac a viac ...sex žiadny asi tak raz za dva mesiace ( to trvá až do dnes) stále som bola v jednom kole a čas letel...po troch rokoch som nechcene otehotnela chcela som ísť na potret lebo som vedela že nemá zmysel priviesť dalšie dieťa do takéhoto vzťahu..no bolo neskoro zistila som to kde som už bola v tretom mesiaci....v podstate ide o tom že mm už asi nemilujem....záleží my na nom mám ho rada...ale ked je preč nechýba my...sex s ním my nechýba nijak ma nepritahuje....on je skvelý chlap...fakt nemá asi žiadnu chybu...pracuje...stará sa o nás ako môže....ale ja som hrozne nešťastná....vlani sme sa rozhodli od našich presťahovať...bývame sami mysleli sme že to pomôže no nepomohlo je to len horšie...teraz som už fakt na všetko sama tam my aspon rodičia pomohli....tu nemám nikoho....môj život sa točí stále dokola len okolo detí ...nemám vlastný život...myslím že mám asi aj slabé depresie...vôbec sa už nesmejem...život ma nebaví....som s ním len preto lebo neviem čo by som robila sama s takými malími detmi sama....ako by som ich uživila....takže som s ním kvôli peniazom...znie to hnusne ale je to tak....fakt neviem ako to riešiť skúšala som už všetko možné aby sa to z mojej strany napravilo....ale nejde to ...to to nie je život aký som chcela....a mám len 26 rokov a ked si predstavím že mám takto žiť do konca života je my z toho do plaču...už som zúfalá...nechcem aby deti prišli o otca....ale ja už takto nevládzem....nezostalo zo mna nič len prázdna schránka čo robí celé dni do okolo to isté ako nejaký stroj....a najhoršie na tom všetkom je že asi milujem niekoho iného....no neviem to iste....neviem či to nie je len poblúznenie preto že my chýba láska objatia a dotyky....toho človeka poznám už strašne dlho už od strednej .....momentálne je v zahraničí tak si len píšeme no postupom času si stále viac uvedomujem že nad ním premýšlam že my chýba....nevideli sme sa už 7 rokov....je to totiž môj bývalý z ktorým som 5 rokov chodila....to je asi tak všetko viem že ma tu väčšina zatratí a podobne ale ja som sa len chcela vyrozprávať a ak máte niektorá takú skúsenosť budem rada ked my napíšete ako to dopadlo u vás....
@ukulela máš uplnu pravdu čo sa týka bývalého.....s týmy depresiami momentálne to riešim kadejakými čajmi a volno predajnými antidepresívami....hambím sa isť k doktorke lebo nechcem skončiť na nejakých chemikáliách...poznám dosť ludí čo berú takého lieky a zmenili sa na nepoznanie.......o poroadni alebo psychologičke som tiež rozmýšľala no ako som písala vyššie nemôžeme si to dovoliť a jedno sedenie by nám asi nepomohlo ...mne aspon určite nie....ale jedno viem určite musím so svojím životom začať v prvom rade niečo robiť ja!
@gupka1 Tak ked príde domov 1x za týždeň ako píšeš, tak sa spolu čo najviac mojkajte, odlož všetku robotu bokom. Len aby si nebola prekvapená, že manžel má milenku, lebo ked musí zažívať doma tvoje depresie a plače, tak ako sa má on cítiť? Ved ak dosť zarobí, tak nemusíš toľko doma makať alebo áno? Tebe asi chýba ten každodenný kontakt s mužom. No ked ti pomáha písanie s bývalým, tak si píš, ale potom si aj tvoj manžel môže písať s bývalou. To by si nevadilo?
@gupka1 Mám vo svojom okolí ľudí, ktorí by dali neviemčo za to aby mali zdravé deti, sú ženy ktoré by dali neviemčovšetko preto aby mali dobrého manžela, ktorý ich nebije, nepije a psychicky netíra .. sú ľudia ktorí si zo všetkého najviac želajú aby mali čo jesť a kde bývať.. Ty to všetko máš a nie si šťastná... to je veľmi smutné. V tvojom prípade by som urobila jediné... rozveď sa. Podľa mňa to aj sama chceš.. Potom budeš ty šťastná no tvoje deti aj manžel zrejme nie... Alebo vyhľadaj odbornú pomoc.. ísť k psychológovi nie je žiadna hanba a aj ty sama tvrdíš že máš depresie... No máš to teda ťažké, žiť každý deň život ktorý ťa nebaví je teda dosť nahovno. Držím palce aby si sa z toho dostala...
@gupka1 za svoj osud si mozes sama. ak si takto nechcela zit, nemala si otehotniet, nemala si sa dat ovplyvnit druhymi ludmi a vydat sa za chlapa koli dietatu a pod. Keby sa to v 19tich stalo mne, zostala by som na svk, a zila taky zivot ako ty, zavisla na chlapovi, zienka domaca, doma dve deti, tak by ma asi drblo!!!!! Pre mna je to (a vzdy bola) tiez katastrofalna predstava! Preto som si ale davala pozor aby sa to nikdy nestalo!!! Odisla som do zahrancia, uzivala si, zarobila, vela cestovala a potom prisla chut na dieta a usadit sa a teraz si too veeeelmi uzivam, ci uz materstvo, mojho muza kt. som si sama vybrala (a nie moja matka) a ten rodinny stereotyp, kt. tebe nici zivot a psychiku. Proste si sa vydala a mala deti velmi skoro! to je tvoj jediny problem.
a moja rada pre teba? fakt neviem, neviem aka si sikovna a pod..ja osobne by som v tom vztahu urcite nezostavala, ale ci sa dokazes postavit s dvomi detmi na vlastne nohy je otazne.
a tvoj byvaly? Je to len platonicka (detska) laska..nejake predstavy kt. si si nahovorila. Nic realne a viem si predstavit ze v nom hladas utechu (ci uz psychicku alebo financnu podporu) a momentalne si buducnost s nim vies jednoduchsie predstavit..predsa len je tazsie postavit sa na vlastne nohy (s dvomi detmi) ako vrhnut sa prvemu chlapovi do narucia kt. ma zaujem a opat ta zabespeci..ale otazne je dokedy by tento vztah fungoval a ci to koli detom vobec stoji za tu skusku...nech sa rozhodnes ako rozhodnes najviac budu trpiet tvoje deti....snad maju dost silny charakter a preziju to bez vacsej ujmy..
@gupka1 myslim ze byvaly je len citova "nahrada" .... tam nic uz nieje. (ako pisu baby) len si sa nanho upla, lebo chces aby to co medzi vami bolo.. bola pravda teraz a tu...lebo to potrebujes. chlapa ktory ta lubi a pocuva ta... podporuje a bla bla bla.... ale to je PREC.
mas manzela.... je to tazke hladat k sebe cestu ked mate male deti, o ktore sa treba starat a manzel je v praci a furt problemy atd. No je to len na tebe a musis si to uvedomit, ci chces pokracovat alebo nie... to je prve!
ak Ano , (treba ist k psychologovi- NIEJE to ziadna hanba) chod do ineho mesta!!!!!
..... potom myslim treba zacat pomaly pomalicky od zaciatku....mozno sa porozpravat i ked myslim ze rozpravania uz monzo bolo dost, teba prejst na ciny.. byt rodina.
a ak NIE... tak potom ist byvat k rodicom a do prace a byt slobodnou matkou.zacat novy zivot.
@gupka1 ja by som sa psychologicky nebala - lebo - ako som pisala - kolegovi to velmi pomohlo. nehanbil sa za lieky ani za to, ze chodi na kontroly a konzultacie. je ine, ked je clovek tazky psychiatricky pacient a berie tazke lieky - ale depresia je tiez choroba. mozno nakoniwec ani lieky nebudes potrebovat. ale lekara by som sa na to aspon opytala ... za informaciu nic nedas.
a co sa tyka partnerskej poradne - niekde v diskusiach pisali, ze cez urad prace je to zadarmo (predavam tak, ako som citala, nemam s tym skusenost) - tiez po tom skus popatrat ...
dolezite je, ze si ty samam uvedomujes problem a snazis sa ho riesit. treba ti najst dovod na usmev ...
@gupka1 no, na tom sme podobne mnohe☹,ja vsak mam zatial iba jedno dieta,ale niekedy som uplne vystavena, neviem ako by som zvladala druhe, popravde☹ som dost perfekcionistka, neviem si zivot "ulahcit",len komplikovat s tym,ze samozrejm chcem len to najlepsie pre dieta..
Stereotyp sa este da riesit, ale ked si daleko od rodiny☹ a starostlivost o dve deti je vycerpavajuca.....treba aspon po vikendoch zapojit manzela..a niekedy pomoze,ked ta druhy klen vypocuje...
@pragmaticka no, ty si ale uprimna 😠 .uprimnost vzdy potesi... 😵
@gupka1 ak pojdes k psychologicke cez urad prace, je to zdarma, ako som Ti uz pisala, a mas narok na viac sedeni. Volala si tam???
Cajikmi svoju depku nevyliecis, ver mi. A ze treba prachy na volny cas? Co prechadzky po lese, co hadzanie kamienkov do vody s detmi, co stretavanie sa s inymi mamkami...vsak si urcite neodisla na Sibir...a studovat...su mamky, ktore chodia do prace, venuju sa detom a po nociach pisu seminarky. Vsetko je to o voli a chuti.
@gupka1 presne, zatratenie....mas 26 rokov, dve deti, a chces si uzivat zivot.....ani mlada, ani stara....vela zien by povedalo, ze mas idealneho muza, na tie problemy, co tu zeny pisu.....alebo skor citis stereotyp? no, ako chces, mozes sa rozviest, deti nechat na krku muzovi a rozbehnut sa za idealnym spoluziakom, ktory nakoniec az taky idealny nebude.....ale, no som zastancom toho, ze ked mas takyto zivot, inac nie moc odlisny od zien , co maju, dve,tri deti, treb ti iba zavidiet.....skus sa obratit na psychologa, pripadne na manzelsku poradnu.......tvoja otazka mala byt, kolko je tu zien s rovnakym, pripadne podobnym problemom.....a propo, keby si bola slobodna mamicka, bola by si na tom rovnako,avsak iba s jednym dietatom, mozno aj horsie...podla toho, co tu pises, tvoji rodicia su take typy, co by dohliadli, aby ich dcera zila uz iba cestne..a to do konca zivota.... 😠 ..ved co by povedali ludia......
@gupka1 nehnevaj sa ale si strasne sebecky clovek... tak po prve, naco si sa milovala pre teba aj tak s clovekom s ktorym si nechcela byt, zit, vydat sa.. druhe, myslela si na potrat.. aa vies co, nestojis mi ani za dopisanie, lutujem tvojho manzela.. snad sa raz bude mat lepsie..
@gupka1 ja ťa neodcudzujem, každý máme svoje trápenia, ale človek keď si niečo odžije vie už niečo o živote, ja som bol 10 rokov ženatý, žena ma milovala a veľmi a ja som ju podviedol a ona mi to neodpustila, nedokázala sa cez to preniesť, behom 2 mesiacov bolo po všetkom dva domy rozostavané dve krásne dcérky. Niektoré ženy proste nedokážu odpustiť a tá moja ma naozaj veľmi milovala a v tom okamihu ma veľmi znenávidela a táto žena nemala iný svet, len ten svoj deti, domácnosť a rodinu, zažili sme veľa pekného a ja som to všetko zničil, táto žena do dnes nieje nikde na nete zaregistrovaná a je to múdra študovaná žena a hlavne dobrá a rozumná a práve preto jej boh dal do cesty ďalšieho muža, môžem povedať, že je to naozaj dobrý chlap, Ja som išiel svojou cestou, po rozvode som si na hlúpom azete našiel priateľku, veľmi som sa do nej zaľúbil veľmi som ju naozaj miloval, ona mi dala druhú šancu na život a to bolo niečo veľmi dôležité pre mňa, ale bol to omyl strašne sa zle ku mne správala, strašne ma ponižovala a niekoľko krát ma dokonca aj udrela, to mi až tak nevadilo mali sme už spolu krásnu dcérku moju tretiu 🙂 začal som znova dom stavať pre nás, ale psychicky som, už pri nej nevládal a to že stále hľadala na internete niekoho iného ma riadne ničilo. Ja som o tom vedel, sem tam som jej to vytkol, ale to bolo márne, cez vianočné sviatky, keď som bol u nich sa normálne zatvárala s mobilom na wc aj na pol hodinu a nebolo potrebné ani splachovať, alebo sa s mobilom v ktorom mala net aj kúpala, spala s nim, nepustila ho ani na sekundu s rúk ☹ ani si nevieš predstaviť ako som trpel, nič som nevravel, už som bol totálne zlomený a po sviatkoch po odchode do práce som všetko uzavrel ☹ , takže to už je na tebe ako to vyriešiš, mňa už napríklad nečaká žiadny rodinný život, pripadám si ako cigáň, ale dcérky milujem a moc dúfam že mi oni trošku vynahradia to čo som si sám popabral, takže môžem povedať že sa mi zlo vrátilo ktoré som urobil, len toľko 🙂 tak už sa drž a sprav to správne rozhodnutie 🙂
na zaciatok ,kazda sme ina ,jedna je silna,jedna ovplyvnitelna ,dalsia zase naivna,kazde rozhornutie zalezi aka si osobnost a coho si schopna,ja som bola nestastna ,ale naopak moj ex bol uplny opak,mala som 24 a ako tehotna s druhym som od neho odisla,bola som realna a vedela som,ze sa to nezmeni,povedala som si budem radsej sama aj ked nie stastna a zamilovana,ale na druhej strane spokojna , mna moje deti naplnali a nemala som nikdy ten pocit,nemat chut do zivota,az po 5 rokoch som stretla mojho partnera,sme spolu 11 rokov a 11 rokov som nie len spokojna ale aj stastna a zamilovana a to doteraz ,je to obojstranne
ale zase si neviem predstavit keby som mala dobreho manzela ,ako by som to riesila,lebo musime brat ohlad aj na deti
@gupka1 ja len pár slov k tvojmu úvodnému príspevku.........v jednej vete jedným dychom píšeš......s priatelom nám to klapalo...ALE...tušila som.že nieje ten pravý.....tak ako ?...klapalo,alebo neklapalo?.....ak klapalo,prečo si mala pochybnosti ?.............ak máš pocit,že by si mohla trpiet slabými depresiami tak to rieš........mna moje neliečené depky priviedli do stavu vačšej manželskej krízi.......teraz som štastná,že som to s pomocou odborníkov nakoniec ustála........
@gupka1
Ahoj, pytas sa, ci ma pre teba zmysel zotrvat v manzelstve. Ano, ma zmysel na nom zapracovat, a ak si najdes k muzovi cestu, nasledne v nom aj zotrvat. Ci sa ti to podari, je ale na tebe a tvojom muzovi. Stoji to za to, lebo mate deti a nemate ziadny problem nezlucitelny s parovym zivotom (alkoholizmus, gamblarstvo, kriminalita, nevera...), len bezne problemy.
To, ze ti to zacalo po prvom dietati vyzera, ze si dostala poporodnu depresiu a nedostala si sa z nej doteraz, len sa to rokmi v tebe hromadi a uklada, dalej plus sa ti k tomu pridalo asi este vyhorenie. Vhupla si rychlo do reality zivota, ledva si dospela, uz ti skoncil bezstarostny zivot. Je jasne, ze takto si si to nepredstavovala, ale taky je zivot. Nie vsetko nam vypali na prvykrat tak, ako chceme. Musime hrat s takymi kartami, ake nam vysli. Aj keby si sedela pri inom kartarskom stoliku, mohli by ti vyjst take iste karty. Zrejme aj keby si bola s tym predchadzajucim partnerom alebo uplne inym, stalo by sa ti to iste pri pripadnom tehotenstve, este si nebola na rodinu pripravena, co v 19-tich nie je asi nikto, ale mnohi to neberu ako zivotnu prehru, ale ako vyzvu. Dieta je v zivote obrovska zmena, obrati vsetko na ruby, ale na druhej strane, vsetko, co za nieco stoji, nie je zadarmo.
Neviň svojho muza za pokazeny zivot, boli ste pri vsetkom obaja, sex s nim bolo tvoje slobodne rozhodnutie. Nepozeraj sa na vasu situaciu len z vlastnej pozicie, vcit sa aj do manzela. Mozno tiez mal predstavy, ze si ako mlady bude uzivat, cestovat, zvysovat kvalifikaciu, obhanat baby... a namiesto toho pracuje, aby uzivil teba a vase deti. Keby bol sam, asi by inak vyuzil svoje peniaze, a nepises, ze je z toho frustrovany a vycita ti to. Tak to prislo, postavil sa k tomu zodpovedne. Su muzi, ktori nie su schopni byt manzelmi a otcami, aj zenati sa spravaju a ziju ako slobodni, taky manzel by sa ti urcite nepacil a zrazu by si tuzila po tom, co mas doma.
V kazdom pripade by si mala navstivit psychologa. Po porode ti vznikol nejaky blok a sama sa ho asi nezbavis. Ak si nestastna, trpi tym cela tvoja rodina.
Toto, co sa ti stalo, sa zenam obcas stava. Ako ked niektory muz je pri porode svojej zeny a nasledne dostane blok, a nemoze potom so svojou manzelkou spavat. Ty zase mas pocit, ze za tvoju situaciu je zodpovedny tvoj manzel. Ale tak to nie je. Za to, aky zivot si kto prezije, ako sa postavi k prekazkam, ci si bude zo zivota brat to pozitivne, v konecnom dosledku si moze kazdy sam. Zbytocne trestas svojho manzela.
@gupka1 Nemyslím si že by vás nejaká osoba,ktorá si prečíta vaše riadky,zatratila.Takto ale žiť donekonečna nemôžete.Deti potrebujú matku zdravú,psychicky vyrovnanú a pokojnú.Musíte takýto vzťah s manželom ukončiť.No najprv ho vyzvite keď bude doma k rozhovoru o všetkom čo sa u vás deje,čo prežívate a aký je jeho názor na vašu situáciu.Ste mladá žena a nejaví o vás záujem.To už neni s kostolným riadom v poriadku.Vaša láske k istej osobe je len platonická a pochopiteľná.no nič viac.Vy túžite.Túžite po niečom čo vlastne v dnešnej dobe existuje len vo filmoch.Pozrite sa pravde do očí,nech bude akákoľvek.to vás potom nakopne v rozhodnutí ktoré učiníte.Keď vás muž nechce,netraste sa za niečim čo vám nechce dať.Všetko prebolí,tak ako prebolelo mnohé z nás.Teraz nieje čas na slzy.Stanovte mu podmienky,ako sa bude podieľať na výchove a výžive detí a na ostatných záležitostiach.Obrnte sa a do toho!!!!

@veriiii v to že sa to zlepší ked deti podrastú a pojdem do práce verím aj ja....teraz je toho na mna strašne veľa...niekedy to namna proste doľahne a človek rozmýšľa nad tým ako by to bolo keby......a nad inými hlúposťami....ubíja ma ten stereotyp ...veľa mamičiek my tu napíše že s tým mám niečo robiť nájsť si koníčky chodiť niekam sama či už s rodinou....a podobne lenže o no to nie je také ľahke...teraz myslím po finančnej stránke...chcela som isť aj študovať alebo si urobiť nejaký kurz ale všetko stojí peniaze....preto je to také komplikované....a je toho na mna veľa...deti...rodinné problémy...ako obrátiť každé euro aby mali deti všetko čo potrebujú a podobne ved to všetky poznáme.....