Mám už plné zuby budúcej svokry
Ahojte baby,nemám sa s kým zdôveriť s týmto. Začnem úplne od začiatku . Nazaciatku ako som začala vzťah s priateľom tak všetko ok bolo kebo nebývala som s ním ,spravili sme si dieťatko ale každý zvlášť sme bývali do pôrodu . Prvé 3 mesiace som ešte u mojich rodičov bývala a potom som sa presťahovala ku priateľovi ,ktorý býva v dome s rodičmi. Postupne to začalo tie nezhody... a posledné mesiace je to neskutocne hrozné... maly len sa ozve počuje ho a už ide k nám ,lebo ho počuje ... nemám tu žiadne súkromie a do všetkeho sa mieša a toto iste aj jeho otec. vďaka tomu čo sa deje sa aj dokážeme pohádať s priateľom . Už neviem ako ďalej ..
Pekne rady.
Byvat pri rodicoch nejaky cas na zaciatku nie je nic zle. len si treba usporiadat vztahy. Ako sa zilo za sociku? No viac generacne.
Problem zien je, ze sa odmietaju prisposobovat. Nechce sa prisposobit ani svokra, ani nevesta. S vlastnou mamou vychadza dcera lepsie, ale aj to iba dovtedy, kym ju aj vlastna mama nezacne pre nieco kritizovat.
Uver? Dnes? Ktora banka dnes da uver pri zene na materskej a hroziacej vysokej nezamestnanosti kvoli stopnutiu vyrob, ked bankam hrozi vlna nesplacania uverov od podnikatelov aj obyvatelstva a akcie europskych bank klesli viac ako ostatne firmy o viac ako 50%?
Nech sa muz vzchopi a postara. Nerobili to dieta nahodou dvaja, ked je neschopny zrazu iba jeden? 🙂
Aj z vas budu raz svokry, ak mate synov. ;)
Suma sumarum, vinni v tomto pripade su (opat) neprijemna svokra a neschopny partner.
@0kristina0 Isto si verí, že jej sa dačo také ako rozvod nikdy pritrafiť nemôže. Pani je totiž zjavne dokonalá 🙂
@majkeel Za socíku rodiny, dokonca aj slobodní ľudia, dostávali byty. Asi súdruhovia plánovači vedeli, že to pomôže zvýšiť pôrodnosť :D Inak plne súhlasím. Úver jej nikto nedá, aspoň kým nezačne zarábať, partner si ju nechce zobrať za ženu, takže jej ostáva len šúchať nohami. Smutné, ale taká je realita.
To maš potom pekne neschopneho chlapa keď sa nevie postarať o vlastné byvanie pre jeho rodinu, hanbila by som sa na jeho mieste 🙈 ale jasneze, ved mama hotel je najlepsi.Teraz ho mozu obskakovat rovno dve zeny. Ty a aj mama. Luxusny zivot ma chlapec. Pohoda klidek tabaček 😂😂
Potom pride dalsie dieta a uz vas tam bude ako hadov 😂 ale čosi!! Neberte uver! Ved urcite si našporite za takych 85 rokov zo slovenského platu na byt.
@zuzanalila20 socik oficialne trval od roku 1960 do 1989, ja si tiez pamatam, ze mlade rodiny odchadzali do panelakov, ziadne viacgeneracne spoluzitia. Ale na dedinach to mohlo byt inak.
Och, ani ja nechcem úver.. ale radšej budem mať uver, ale zato vzťahy so vzdialenou rodinou vporiadku a psychickú pohodu.. a to fakt nemáme malú hypotéku 😉
Toto sú tie nevýhody bývania s rodičmi, či s jednými alebo s druhými. Radšej si vziať úver, hypotéku, ale má človek aspoň svoj priestor, svoj kľud, to je nadovšetko. Lebo takéto bývanie máloktorý vzťah vydrží
@zuzanalila20 ano,nebola to idylka,ale tak nejako si nedovolili ani pipnut. Netvrdim,ze to bolo spravne,to neviem,ale urcite si nevesty tolko nedovolovali ku svokre. Chvilu sme byvali u svokrovcov. Mala som ine nazory ako ona,ale nikdy som si nedovolila si ani len pomysliet zle o nej,lebo som bola vdacna,ze mame kde sklonit hlavu,kym nezariadime byt. Vsetko je o ludoch.
@margaret24 ahoj, presne viem ako sa cítiš. Nerozumiem komentárom typu spraviť decko je ľahké, mala si na to myslieť predtym a pod. Ty si sem prišla po podporu a ešte majú poniektore chuť ti pridávať, aby si sa cítila už úplne zle... Kľudne ak máš fb si môžeme písať, volať... Myslím že by sme sa mohli predbiehať v tom kto ma za svokru väčšiu pohromu. Samozrejme, je dôležité myslieť na to, aby ste sa čím skôr odsťahovali. Veľmi často rieš túto tému s partnerom, aby na to nezabudal, lebo on to zrejme nepociťuje tak zle ako ty... Ved býva u svojej mamy. Zatiaľ ti však prajem veľa trpezlivosti, pretože toto je boj, ktorý žiaľ len tak nevyhrás... Hádky nič nevyriešia a keď to povieš na rovinu tak bud pochopí, alebo sa urazí. Mne pomohlo, že som so svokrou ako,, kamarátkou,, riešila, že nemám rada keď ľudia nerešpektujú súkromie... Štýlom, že: no predstavte si, svokra mojej spolužiačky im neustále vtrhne do izby a ešte aj bez zaklopania. Ta moja spolužiačka je z toho na nervy lebo je v izbe hocikedy nahá a je jej maximálne nepríjemné keď jej tam niekto vtrhne. Ja by som sa na jej mieste normálne zamykala.... A svokra len pritaka... Alebo mi pravidelne ráno prišla zobrať malého hneď ako zaplakal lebo mala pocit ze keď je už hore, môže ísť na prechádzku sa promenadovat po ulici, aby susedy videli 🙄 tak som si vymyslela, že som citala v psychologickej knihe že dieťa sa ma aspoň pol hodinu po zobudeni tulit s mamou, inak ak ho berú hneď iný ľudia na ruky, kazí to ich vzťah... A predsa vzťah matka-dieťa je treba posilňovať... Funguje to... Ja nevyvolávam rozbroje a ona to väčšinou pochopí. Keď nepochopí, čo myslím mojimi diplomatickymi zvastami, tak prejdem k radikálnejsim krokom. Bud požiadam manžela, nech sa o tom s nou porozpráva, že mi jej správanie vadí, alebo reálne sa zamknem a neotvorím a potom jej vysvetlím, že som chcela pokoj a byť sama a s úsmevom (krcovitym) dodám že ved ma na to každý právo, nie?
@margaret24 sklop hlavu a buď vďačná, že svokra ti dovolí bývať u nich.. Tvoje dieťa je aj jej krv, je to dieťa jej syna, jej vnúča. A je pekné, že sa oň zaujíma. Isto má omnoho viac skúseností než ty. A pros Boha, aby sa tvoja svokra nedozvedela, aké reči o nej šíriš.. Si u cudzích a ešte si ideš vyskakovať..
@rybka80 nehnevaj sa, ale to je od teba také neempaticke... Ved ona je tiež človek, má svoje potreby... To ze býva u svokrovcov je pekne, ze im to umožnili, ale to neznamená, že @margaret24 už ma len držať hubu a krok, ved ona ma tiež právo byť šťastná ale to si ma uvedomiť predovšetkým jej manžel, že už má svoju rodinu... Áno, aj babka do nej patrí, ale jeho žena by mala byť prvoradá, pretože je dokázané, keď je frustrovana matka, má to negatívny vplyv aj na ich dieťa.
@aylinn my sme zasnubeny a bude svadba .. no toto bývanie je dočasne ale mám toho plne zuby už niekedy u budúcich svokrovcov ach ... priatel je starší o pár rokov ,on pracuje vkuse snazi sa zabezpečiť nás no úver veľmi brat nechceme ... :(
@angelsue712 áno mám na všetko rovnaký názor ako ty .. my tu žijeme len dočasne no len sme si nepovedali na ako dlho... úver sa bojíme brat lebo nevieme ako by zo bolo ,hoc priateľ pracuje ja som na materskej ... svokra mi stále malého zoberie len hoc zaplace lebo mysli si asi že si neviem rady .. a mna to stve lebo mi to pripomína akoby som bola naozaj nemožná mama ktorá nevie si skludnit dieťa ach
@petja1014 aj moja svokra je približne vo veku mojej babky ,porozprávať sa porozprávame ale to žeby sa nepovedalo...
@margaret24 Ale to tak vôbec nemusí byť, že robí z teba neschopnú mamu. Určite má malého veľmi rada a chce byť nápomocná a cítiť sa užitočná. A keď vie, že ste u nich iba dočasne, chce si malého užiť a túži po tom, aby si aj k nej malý vytvoril láskyplný vzťah.
@margaret24
A kde teda chcete bývať keď úver brať nechcete?
@margaret24 ver, ze nikto si si neberie úver s radosťou, že po ničom inom netúži, ale v dnešnej dobe, pokiaľ človek chce byť samostatný, tak v 90% podľa mna ten úver brať musí. Príjemné to nie je nikomu, ale je to určite príjemnejšie ako visieť na krku starým ľuďom a ešte sa sťažovať, že ti ONI v ICH dome lezu na nervy. To Vám fakt nie je ani trochu blbé? Píšeš, že tvoj partner zaraba, tak kde je problém? Nie ste jediná mladá rodina, kde žena je na materskej a mali by hypotéku na krku.
@margaret24 a nechcem moralizovat a mudrovat, dieťa by sa fakt malo robiť až keď má človek vyriešené bývanie... Pri druhom už uvažujte viac hlavou.
@margaret24 vieš čo... Ja keď som už fakt nevedela ako jej pripomenúť hranice tak som jej už (keď vykypel pohár trpezlivosti) povedala, že je to moje dieťa a ja som jeho matka. Ona už mala príležitosť realizovať sa pri výchove svojho syna a bohužiaľ stále je na ňom co zlepšovať. Takze svoje dieťa chcem vychovávať ja. Ona je babka, má skúsenosti a rada si vypočujem jej radu ak o ňu požiadam. Ale v prvom rade sa chcem naučiť byť mamou sama. Bola zduta, ale pomohlo to... Niekedy treba povedať veci na rovinu
@margaret24 keď už fakt potrebuješ oddych odid na par dni k svojej mame ak máš možnosť. Mne to pomohlo. Nemusíš mať výlevy ani nič prečo odchádzaš, proste si s bsbom spravíte výlet k druhej babke... Ty sa upokojís a potom sa vrátiš.
@angelsue712 To bez toho, aby si ju požiadala, ti nič nemôže poradiť? Véd to nemusíš urobiť podľa nej, ale mne sa veľakrát stálo, že pomohla rada od iného človeka aj cudzieho, aj keď bola nevyziadana. Ale ja mám rada zdravo komunikátivnych ľudí a z formálnych vzťahov v blízkej rodine mi naskakujú zimomriavky.
Ja chapem ze ti ide na nervy žit s cudzou ženou a nemas sukromie. Ani nebudes mat kym nebudes žit vo SVOJOM. Aj Keby bola svokra ako anjel vzdy by nieco vadilo. Vyberame si partnerou nie ich rodicov. Treba k nim byt slušny atd ale milovat sa nasilu nejde. A mlada rodinka mà žit vo svojom.Ked si už mama je vsetko ine uz by ti vadilo vselico Aj Keby si žila doma u mami. Aj tvoja mama by bežala utešovat tvoje babo. Ked by to bolo kym si ty na wc tak by si bola vdacna no ked by to bolo hocikedy ked si po ruke tak by si za tym tiez hladala ine veci ci si mama mysli že nie si dost dobra matka atd. Radsej by som mala dva uvery na krku ako so svokrou pod jednou strechou, Nech je svokra aka chce vzdy ste vy tam z vašeho rozhodnutia - že nechcete uver. Takze nemas narok sa stažovat inemu ako svojmu partnerovi. Lebo v tom materialnom zmysle využivate partnerovych rodičov a ked sa ti nieco nepàči si zlà😉a nevdacna. Ale tvoj partner tiez nemusi veci vnimat ako ty. Jeho mama je proste doma a je na nu zvyknuty a je uplne normalne ze zoberie plačuce vnuča na ruky. Proste ho chce utišit nesnaži sa v tebe vytvorit komplex neschopnej mami. Prenho budes skor ty hystericka baba ktora neznaša jeho mamu. Takze žabomyšie spory chlapa nezaujimaju ty potrebujes trvat na tom aby ste sa osamostatnili a žili spolu bez svokrovcou vo svojom koli vam dvom nie koli svokre . Ale je to tazke lebo ste to zobrali z opačmeho konca. Idealne si par zacne riesit spolocne byvanie potom zistuju ci spolu vedia žit aj ked zalubenost vyprcha potom je svadba a až potom dieta . Proste Ta klasika. Zachvilku budes chciet druhe dieta lebo vsetci tvrdia ze idealny vekovy rozdiel je maximalne 2.5r ( co nie je pravidlo) a budes s 2 malymi detmi nervozna u svokry .čim skor odidete tym lepsie pre vsetkych a hlavne tvoj vztah s mužom.
@petja1014 jasne ze dostávam aj nevyžiadane rady, ale vo svojom vnútri ich neriešim alebo jednoducho bojujem za to co je podla mňa správne, raz som matkou svojho dieťaťa a nikto nemôže o niektorých veciach rozhodovať, iba ja... Okolie by malo mamu v tomto rešpektovať. Moja svokra totiž kupuje 5 mesačnemu bábätku čokoládu a lízatka... Stále ma presviedča, aby som mu varila krupicu z kravského mlieka... Lebo ona svojmu synovi všetko toto dávala a je zdravý chlap a to že ja to odmietam je urážka jej osoby a moje moderné mamickovstvo vôbec nie je v poriadku, lebo obmedzuje vraj jej vnúča. Skoro ma porazilo keď som videla, ako mu cumeľ namaca do borovičky, lebo to mu vraj uľaví od bolesti zubov, alebo mu dáva jest cukor, či med... To sú ale veci na ktoré mám vlastný názor a nemienim ho meniť a kľudne sa budem v tomto aj hádať lebo na to nemá právo nerešpektovat moje výchovné rozhodnutia... A chápem ze píšeš, že sme rodina a mali by sme mať vzťah iný ako formálny ale po pravde ja sa opýtam radšej svojej mamy... To je prirodzené podľa mňa. Možno sa svokra v tomto cíti odstrcena, ale žiaľ... Mala si vychovať svoju dcéru tak, aby sa v prípade potreby na ňu obrátila. Ale jej dcéra sa odsťahovala, zakázala jej akékoľvek návštevy a nechce ju v živote vidieť lebo im určite obdobie robila zo života peklo, chodila na neohlásené a nekonečné dlhé návštevy a príliš sa im miesala do života... Až dcéra stratila nervy a teraz nikto nevie kde býva a k rodine sa nepriznáva... Myslím, že to hovorí za všetko.
@angelsue712 Preboha. Že namáča cumlík do borovičky. Dáva mu med. Toto keby som videla, tak by to bolo pravdepodobne posledný raz, čo by moje dieťa držala v rukách. Sú isté hranice, ktoré sa neprekračujú. Veľa síl ti želám 💛
@zuzanalila20 hmm, preto sa snažím pochopiť @margaret24 a neodsudzovat ju, že si nenechá od svokry úplne skákať po hlave aj napriek tomu ze u nej býva a ze sa necíti úplne komfortne v jej dome.. Iba ona vie,, ake všetky každodenné maličkosti " sa medzi nimi dejú... Lebo jedna vec je slušnosť a snaha vychádzať spolu ale keď už niekto z tej dvojice fakt nerešpektuje druhého tam sa už o budovaní pozitívnych vzťahov medzi nevestou a svokrou hovorit nedá a nemyslím ze je to vždy chyba na strane nevdacnej nevesty, čo si neváži rady a pomoc svokry
Tak najskor rozmyslam a potom konam. Najskor si ,,spravim,, byvanie a potom dieta.
@angelsue712 no vies mladisi vdnesnej dobe myslia ze mozu vsetko. Spraviaso dieta, nemaju kse byvat a potom sa len stazuju. Naco si robia deti ked nemaju vyriesene zakladne otazky.

@margaret24
@margaret24 na čo si robíš dieťa, keď nemáš zázemie? Potom ti ho niekto dá, frfles. Tak sa začni starať a vybav si vlastne bývanie. Nechápem, nechápem, nechapem tento prístup!!! Za chyby sa platí. A teraz mi môžeš vynadat.