Mám vydržať, alebo odísť?
Možno to bude úplne subjektívne, ale chcem sa spýtať vás ostatných. Žili by ste s mužom, ktorý vám bevie byť oporou? Myslím takého, ktorý vás za 10 rokov spolužitia neobjal, keď vám bolo ťažko. Keď plačete, bočí od vás. Keď vidí, že sa niečím trápite, nechá vás bdieť aj celú noc a ide spať. Keď sa vám pôrod skomplikuje a vidí, že už meliete z posledných síl, sadne si a zapne telku. Ktorý na ľuďoch hľadá chyby, radšej je sám, úplne. Bez širšej rodiny, kamarátov. Ale je v práci šikovný, zodpovedný, perfekcionista. Môžte sa na neho v praktických veciach spoľahnúť, svoje deti má rád a vychádza s nimi. Ale vám nie je vôbe oporou. So všetkým sa trápite sami a z optimistu sa časom stáva depresívny človek s úzkostnými stavmi. Odišli by ste alebo zostali? Napriek deťom?
@linj On ma svatu pravdu. Preco by sa mal menit? Tebe zrazu po x rokoch docvakne, ze clovek, s ktorym si si spravila deti nie je to, co chces? A koho je to problem? No tvoj, dievca, tvoj.
Ak si mu jasne povedala, co ti vadi a co ocakavas a on nie je ochotny spravit nejaky krok tvojim smerom, tak sa rozid. Vsetky tie negativa, co tu pises, je len ohovaranie. Ano, podla toho, co pises, sa sprava ako tutmak. Ale takeho si si vzala. Je take porekadlo: Muzi dufaju, ze sa zena po svadbe nezmeni. Ale ona sa zmeni. Zeny dufaju, ze muzi sa po svadbe zmenia. Ale oni sa nezmenia.
Vo vasom pripade to plati na 100%. Urob co chces, ale pamataj na to, ze to ty si ta, ktora urobila chybu v prvom rade. Mozes tu vypisovat aj milion pribehov, ako bol k tebe zly, je to tvoja vina, ze si si ho napriek tomu vzala. Teraz si nesies nasledky.
Ja ti len tak napisem, ze zivot mame len jeden a pre*rat si ho s nespravnym clovekom (pardon my french) je podla mna neospravedlnitelne. To plati pre tvojho muza aj pre teba.
@21 ako realne existuje satan???
Bože ake ste niektore mudre je mi zle ☹ Ona potrebuje radu a nie vycitky a odsudzovanie od dám dokonalych.Nezabudajte že každa jedna sa može ocitnut v podobnej situacii a každy vas začne takto odcudzovat.Nesud lebo budeš sudeny !
@linj nebola by som s takým človekom ani pol roka a nie 10... City, nežnosti, vzájomná opora, pomoc - to všetko je súčasťou manželstva / partnerstva... Ak si ekonomicky samostatná, tak ti ten človek len zaberá miesto v byte aj v živote. A je mi jedno, či to má ako diagnózu alebo proste len je taký... Niekto možno povie, že si sebecká, keď ho chceš opustiť len preto, že ti nevie dať najavo to čo ty chceš, ale on nie je sebecký, keď má byť po jeho a je mu úplne u prdele, či si šťastná alebo nie? A načo je deťom nešťastná matka a chladný otec? Len aby mali najnovší iphone a teplú večeru?
@linj A to aky je ,si nezbadala pred svatbou? to ti az teraz zacalo vadit,Tak ked sa s detmi pomojka, tak je dobre .To ze nie s tebou, na to si musis zvyknut. Vsak mnohe veci nechaj aj nanho,ale ked mu nedas priestor na sebarealizaciu,zak aj on si asi na toto zvykol..A co na deti nepozeras?Co ak ten druhy by bol este horsi.Nespekuluj
@linj podstata osobnosti sa zmenit neda...napr. ja to beriem tak a on mozno tiez, ked ti niekto umrie, kto uz ako moze pomoct, treba si zachovat pekne spomienky a ist dalej, neriesit...ale prilis citlivy clovek to potrebuje pitvat a umarat sa...to je rozdielnost povah...musis si rozmysliet, co k nemu citis a ci s nim chces byt a ci budete ty a deti vediet zit bez neho...uz si zodpovedna za viac zivotov, nielen svoj...ty musis vediet, ci je to jeho spravanie pre teba nezlucitelne s dalsim spoluzitim...
Asi mate pravdu. Vedela som, co som si vzala. Nemam teraz pravo reklamovat. Len otazka skor znie, keby ste boli v takej situacii, zostali by ste a stravili zivot s takym clovekom? Alebo by ste skusili este zit inak?
Nechcem rozbijat rodinu, ale nechcem ani, aby deti boli negativisti, ktori nemaju radi ludi a nepoznaju empatiu.
@linj mam presne takeho manzela ako ty a ja som hnusny pragmatik....ide ma z neho porazit...a este ku porodu ho volat, ani za nic...on uz si ako tak zvykol, no ja obcas niektore veci riesim mimo neho, hladam skratky...ale...su veci, ktore na nom milujem a on na mne, preto sme spolu a zvykli sme si urcite veci tolerovat...ale ty si musis premysliet, ci je to naozaj take zle, lebo laska, domov, rodina sa neda najst na kazdom kroku
@linj máš to ťažké. Úplne ťa chápem o čo ti ide. Ale bohužial z tvojho muža to nikdy mať nebudeš a ak hej, tak možno na dva týždne, aby teda zachoval rodinu a teba a potom zas bude svoj. ON JE PROSTE TAKÝ.
Pýtaš sa, či máš s ním zotrvať. To si musíš ty sama vyriešiť. Tu ti budú písať, že povyprávaj sa s ním, alebo je to proste len "chlap" alebo iné debiliny a určite sa nájdu aj také, čo ti napíšu, že prečo si s takým žila 10 rokov....
Kašli na komenty (nečítala som ich ešte).
Vieš, každý človek je iný a nie nadarmo sa hovorí, rovný rovného si hľadá, alebo vrana k vrane sadá. Ja verím vo vzťahu na tie vrany. Niekto verí na to, že protiklady sa priťahujú. Hoblajs. Dlhodobo môžu iba "vrany" so sebou vydržať.
Osobne poznám jednu, čo sa rozviedla s protikladom a našla si "vranu" k sebe a je veľmi šťastná a normálne sa začala len tak usmievať. S tým "protikladom" majú jedno dieťa na striedavku a s touto "vranou" si spravila druhé dieťa.
Ale sú ženy, čo majú svojich "protikladov" a len tu mudrujú na koníkovi... a radia, "je to chlap", "zmier sa s tým", alebo najhoršia veta "nájdi na ňom pozitíva". No otras.
Ja osobne bych si hladala "vranu". Ale poznám si svoje dieťa, poznám seba. Jednoducho nemám nervy na "protiklad".
Ty si poznáš svoje deti, ako by to na nich vplývalo všetko...a poznáš seba, že nakoľko vieš potlačiť svoju hodnotu, svoje potreby a svoje sny.
Deti sú lepidlo vzťahu ale nie za každú cenu.
držím ti palce.
Vieš, ono sa môže stať, že už ani "vranu" nenájdeš a ostatneš sama s deťmi. A s touto možnosťou musíš rátať, keby si odišla od muža.
@linj za seba poviem - nezostávala by som. Ja potrebujem byť v živote šťastná. A nepovažujem to za sebecké, pretože ak nebudem šťastná ja, ako môžem spraviť šťastným niekoho ďalšieho, napríklad moje dieťa? Každého robí šťastným niečo iné, univerzálna šablóna neexistuje... Ale nemá zmysel zostávať v niečom, v čom si nešťastná, či už je to vzťah, práca, dom, miesto...
@linj bola som v takej situacii. Odisla som a som tomu rada. Na co zit s niekym kto mi nedokaze naplnit moju zakladnu potrebu? Kvoli detom? Ti trpia najviac ked vnimaju tu napatu atmosferu doma a vidia ze mam zas place. Cim skor odides, tym skor bude spokojna...
@linj skúšala si mu povedať o svojich pocitoch? Vieš chlapi sú niekedy trochu pribrzdení a niektorí môžu trpieť aj ľahšou formou autizmu a jednoducho to nedokážu robiť inak ☹
@linj ...A k tomu pôrodu... Ono je to dosť vypata situácia. Nie každý chlap sa k nej vie postaviť. Potom môžu vzniknúť aj takéto nepríjemné skúsenosti, akú máš ty... Môj muž je lekár, ale pri prvom pôrode bol úplne nepoužiteľný, paralyzovaný a v podstate mi tam bol na dve veci. A to mal ako študent reálne odrodene pôrody. Tu bol ale v situácii muža, otca, manžela, pre neho úplne nová skúsenosť... Nevedel sa jednoducho zaradiť 😏 Tiež som mala očakávania, a to je to najhoršie. Keď očakávaš, je väčšia šanca, že budeš sklamaná.
@linj - bol tvoj manzel dobry ziak v skole ? Ako mu islo neskorsie studium ?
@triciachloebrody Nebol moc dobry ziak. Vraj bol bystry, ale znamky mal zle. Ze sa mu nechcelo ucit... Preco sa pytas?

@linj ale on to nevie.Nevie ako sa má zachovať chápeš to?Nie je to len voči tebe ako píšeš.Je taká blbá povaha.Mozno má poruchu osobnosti nemá city empatiu....On nevie ako Ťa zranilo, že si prišla o najbližšiu osobu.pozri, ak Ti je naozaj na príťaž a vidíš, že sa budeš s ním trápiť ukončí to.
Aj ja poznám takých čo povie na každého, že je debil, deti sú guľa na nohe, ale neriešim je to taký človek iný nebude....
Zvieratá ...Asi nebol k tomu vedený aj môj muž povie,že zvieratá sú na príťaž nikdy nemali doma zvieratá, kvety, lebo sa treba o niečo starať.
To je model a výchova jeho matky.to má odpozerane z domu.Este šťastie,že som moje deti viedla k láske k prírode zvieratám aj doma máme a muž vždy len zahundre načo nám to bolo🙂