Mám zastaviť finančnú podporu sestre s deťmi?
Ahojte baby, potrebujem počuť nestranné názory. Moja sestra má už dve deti, starsí má 5r, mladší 3 aj pár mesiacov takže začal chodiť do škôlky a ja som sa konečne tešila, že si sestra nájde prácu, ibaže mi oznámila, že je znova tehotná. Aby ste chápali, ide o moju staršiu sestru, s manželom na tom neboli finančne dobre, takže posledné dva roky som im pomáhala. Robila som im nákupy, platila škôlku a oblečko pre deti a podobne. Nie som na tom finančne zle, žijem sama a mohla som si to dovoliť. Ibaže keď som sa dozvedela, že čakajú tretie dieťa. Nebudem vám klamať, prišlo mi zle. Tehotnú ju nikto nezamestná. Na materskú odchádzala s výpoveďou, takže do starej práce nemôže ani na pár mesiacov. Jej manžel nemá lepšie vzdelanie, živí sa ako SBSkár. Takže peniaze nič moc, nájom je drahý... som zúfalá. Ľutujem ich deti, ale neviem... mám dojem, že kým ja makám a pomáham im, tak ona... no. Majú samozrejme aj nejaké dlhy, tie som im nikdy neplatila. myslíte, že bude kruté ak im stopnem moju finančú podporu? Ja tie deti ľúbim, ale...
Ja by som jej dala podmienku, buď pôjdeš na interrupciu, alebo už odo mňa neuvidíš ani cent.
@anonym_autor tak 300-400 eur mesacne je vela, mozes pomahat aj nadalej, ale urcite nie v takej prehnanej sume.
@anonym_autor žena neblázni. Vieš koľko stoja cigarety ? A fajčia obaja. Tak na vypalovanie huby dajú a decká hladné.
Dogrciam sa z niektorých ľudí, fakt.
@maca1984 Akurát som toto išla napísať. Sama som fajčiarka, na cigarety miniem mesačne aj 150 eur. Áno, je to smutné, ale tak je to moja osobná vec. Ale kebyže nemám na jedlo, ošatenie a základné potreby svojím deťom, tak nebudem hubu vypaľovať.
Dajme tomu, že mesačne minú 300 eur na cigarety, ak fajčia dvaja - to je presne to, čím im @autorka prispievaš ty. Takže je na čase im povedať, že už nebudeš, nech zhodnotia svoje priority.
Ty mas vlastne v rodine osadnicku, ktora si z teba urobila zdroj "davkos socialkos" a zrejme bude aj leniva a tehotenstvo chape ako vyborny dovod, ako sa vyhnut praci.
Stopni vsetko a bud neoblomna, nedaj sa citovo vydierat.
By som sa z vysoka vysrala na to aby som ja zo svojich prispievala ľudom na deti ktoré si robia aj napriek tomu že na to nemajú. Čo má iný človek spoločne s tým že niekto si robí decká a nemá im čo dať jesť? Si zodpovednejšia než tvoja sestra a preto sa máš aj finančne lepšie.
No a tie cigarety to je gól toto...
Moji rodičia tiež fajčili, otec veľmi veľa, mama trochu menej ale hlavne že na cigarety vždy bolo ale mne niekedy ani na autobus nedali aby som šla do školy, alebo keď mi trebalo nejaké nové oblečenie tak to bolo niečo strašné že som si dovolila pýtať, ani na kaderníčku mi nechcela mama dať keď sa mi raz za čas trebalo ísť ostrihať. Ale má cigarety bolo vždy. Pekne prefajcene peniaze do vzduchu namiesto toho aby dali dieťaťu. Na toto som veľmi alergická keď vidím že na cigarety sa peniaze vzdy nájdu ale na dôležite veci už nie. Ja by som už neprispievala na tvojom mieste ani cent. To čo oni prefajcia do vzduchu a mohli by dať na deti im v podstate financuješ ty cize svoje ťažko zarobené peniaze dávaš do vzduchu v podstate.
Zo skúseností ktoré ja mám s rodičmi ohľadom fajčenia nemám zľutovanie s nikým kto je vo finančnej tiesni ale cigarety si kúpi. A rovnako by som sa zachovala aj k rodičom ak by pýtali odomna. Najprv by som povedala ze sa dá ušetriť na cigaretách .Nebudem niekomu kompenzovať výdavky za cigarety. To akokeby som ja chodila do práce aby niekto iný mohol moje zarobené peniaze prefajcit do vzduchu. V žiadnom prípade.
@maca1984 Akurát som toto išla napísať. Sama som fajčiarka, na cigarety miniem mesačne aj 150 eur. Áno, je to smutné, ale tak je to moja osobná vec. Ale kebyže nemám na jedlo, ošatenie a základné potreby svojím deťom, tak nebudem hubu vypaľovať.
Dajme tomu, že mesačne minú 300 eur na cigarety, ak fajčia dvaja - to je presne to, čím im @autorka prispievaš ty. Takže je na čase im povedať, že už nebudeš, nech zhodnotia svoje priority.
@anonym_3bf32f ale to je tvoja vec, aj keby si prefajčila tisícku mesačne. Teba/tvoju rodinu nedotuje sestra .
Tvoja sestra ti vola, ze deti su hladne?! Dobre citam?! Pekna manipulatorka!!! Ty si jej ich urobila? Ty ju drzis doma, aby nerobila? A cigarety maju v oblube? Normalne sa mi dvihol tlak!!! Co by si neurobili 3tie, 4te aj 5te hladne dieta, ked im mesacne 400€ “pada z neba”!!!
@anonym_3bf32f ale to je tvoja vec, aj keby si prefajčila tisícku mesačne. Teba/tvoju rodinu nedotuje sestra .
@maca1984 Veď práve preto som napísala, že to je moja vec. Keďže si na tie cigarety sama zarobím a áno, nemusí ma nikto dotovať. Ale toto je vážne vrchol od jej sestry, tak fajčiť bude, ale že deti jesť nemajú, tak o to nech sa postará sestra 🤦♀️
@maca1984 Veď práve preto som napísala, že to je moja vec. Keďže si na tie cigarety sama zarobím a áno, nemusí ma nikto dotovať. Ale toto je vážne vrchol od jej sestry, tak fajčiť bude, ale že deti jesť nemajú, tak o to nech sa postará sestra 🤦♀️
@anonym_3bf32f to je tak keď niekomu nedorastie chrbtová kosť .
To sa dvaja ludia so zdravými rukami nehanbia prijimat od teba fin.pomoc? A prepač ty si hlúpa.Si sama.nevieme či navzdy,ale ty si poctivo šetri na vlastnú starobu.Nemíňaj na vychcancov bárs je to aj vlastná sestra.
Mám jedno dieťa a keby môj zdravý manžel robil SBS predpokladám , že cca za 800 eur,kopla by som ho do... tieto povolania robia buď ľudia,čo majú nejaký zdravotný problém,sú na polovičnom invalid dôchodku alebo priamo dôchodcovia. Najväčší problém tvojej sestry je jej muž. Pomoc by som stopla. Navrhla by som dočasne riešenie, muž chodiť na týždňovky. Čo majú deti doma z otca keď nemajú čo jesť? Nič! A na stavbu nepotrebuje vzdelanie, stačí,že chce robiť.
Dajú sa do kopy, urobia menšiu rezervu. Nebude ani prvá,ani posledná.
K cigaretám a k tvojej seste sa nevyjadrujem radšej.🤦
Prepáč ale za túto situáciu môžeš aj ty. Sestra s mužom sú nezodpovední, narobia si dlhy, každých pár rokov nové dieťa a sestrička prispej. Nemala si s tým ani začínať kým si chlap nenájde lepšiu robotu a sestra nepôjde aspoň na brigády. Zavolaj si ju na kávu a povedz, že s tým končíš, občas postrážiš deti kým ona bude pracovať a tým tvoja pomoc hasne. Rodičia sú oni dvaja a majú povinnosť sa o deti starať.
Písala som, že mladší má tri roky a pár mesiacov ako vek, takže do škôlky chodí dlhšie, ale sestra si nevedela nájsť prácu. Chodila len na beigády, čakala som, kým si nájde niečo stabilnejšie. Sociálku na nich určite nepošlem. Čo aa týka alkoholu, tak nepojú, ale cigarety majú bohužiaľ obaja v obľube.
@anonym_autor Už len kvôli tým cigaretám by si im pomáhať nemala. Lebo to, čo minú na cigarety, by mali pre vlastné deti. Nebuď hlúpa, riadne ťa využívajú a ešte čítam, že tebe detí nezverí, lebo ti neverí 🤦♀️ ale že ty sa jej o deti staráš finančne, to jej už nevadí.
Písala som, že mladší má tri roky a pár mesiacov ako vek, takže do škôlky chodí dlhšie, ale sestra si nevedela nájsť prácu. Chodila len na beigády, čakala som, kým si nájde niečo stabilnejšie. Sociálku na nich určite nepošlem. Čo aa týka alkoholu, tak nepojú, ale cigarety majú bohužiaľ obaja v obľube.
@anonym_autor Cigarety ? Tak pekne prestanu fajcit.
Tiez poznam taku rodinu : rozvedena 50-nicka, deti 19 a 14 rokov, ona fajci, syn tiez, byvaju v podnajme za 680 eur, ona zaraba ako opatrovatelka tipujem minimalku, syn obcas brigaduje. Hulia ako tovarensky komin obaja. Pred vyplatou su na nule.
Odhadom tak 200 eur premenia na dym mesacne.
Je velmi pekne, ze si sestre takto pomohla, ale oni to berú uz automaticky a ocakavaju to. Stopni to. Normálne im povedz ze s tým končíš, csal tie peniaze si si mohla odlozit, ty nemáš žiadnu povinnosť živiť svoju sestru. Akože haló. A takíto sa budu rozmnozovat🙈🙈🙈🙈
Mám jedno dieťa a keby môj zdravý manžel robil SBS predpokladám , že cca za 800 eur,kopla by som ho do... tieto povolania robia buď ľudia,čo majú nejaký zdravotný problém,sú na polovičnom invalid dôchodku alebo priamo dôchodcovia. Najväčší problém tvojej sestry je jej muž. Pomoc by som stopla. Navrhla by som dočasne riešenie, muž chodiť na týždňovky. Čo majú deti doma z otca keď nemajú čo jesť? Nič! A na stavbu nepotrebuje vzdelanie, stačí,že chce robiť.
Dajú sa do kopy, urobia menšiu rezervu. Nebude ani prvá,ani posledná.
K cigaretám a k tvojej seste sa nevyjadrujem radšej.🤦
@kaja0210 Typicky SBS dnes je :
- Cigan
- chlap 50+ doklepavajuci roky do dochodku
- nejaky polomental, ktory je malo mental na ID, ale nikde ho do prace nezoberu
@anonym_autor Cigarety ? Tak pekne prestanu fajcit.
Tiez poznam taku rodinu : rozvedena 50-nicka, deti 19 a 14 rokov, ona fajci, syn tiez, byvaju v podnajme za 680 eur, ona zaraba ako opatrovatelka tipujem minimalku, syn obcas brigaduje. Hulia ako tovarensky komin obaja. Pred vyplatou su na nule.
Odhadom tak 200 eur premenia na dym mesacne.
@patrike Určite aj viac, keď toľko hulia. Moja mama fajčí. Denne jednu krabičku (cca 6 eur), čo je mesačne cca 180 eur a si zober, keď fajčia dvaja 🥹
@anonym_autor Už len kvôli tým cigaretám by si im pomáhať nemala. Lebo to, čo minú na cigarety, by mali pre vlastné deti. Nebuď hlúpa, riadne ťa využívajú a ešte čítam, že tebe detí nezverí, lebo ti neverí 🤦♀️ ale že ty sa jej o deti staráš finančne, to jej už nevadí.
@earlgrey Pisala si inde, ze si bola dlho v UK. Henti su jasny white trash.
No to je brutal. Ja by som uz pomahala len do tej miery aby som sa necitila vyuzivana. Mozno detom jedlo alebo hracku ci maly vylet ale ty komplet nahradzas jedneho rodica. Ked ich vezmes na vylet zaplat detom, sestra nech si plati sama a panko nech ide v ten cas na brigadu nemusi vyletovat ked na to nemaju. V tescu v merkury ci kaufe beru brigadnikov, poznam x ludi chlapov aj zeny co robia na trvaly pomer a pritom si idu po vikendoch a vecer zarobit na brigadu. V sbs sa nenarobi takze ak ona ako tehotna nemoze mal by ist on. A nechapem ako niekto kto nema peniaze pre deti moze fajcit, a to som bola tuhy fajciar ale som si na to zarobila. To je sila fakt sa nedaj vyuzivat..
Svojimi peniazmi im nepomáhaš, len ich podporuješ pokračovať v tomto zabehnutom nezodpovednom životnom štýle, veď nejak bolo nejak bude, sestra sa postará.
Keď prídu deti daj im najesť a venuj im svoj čas, ale už žiadne peniaze neposielaj do tejto rodiny.
Svojimi peniazmi im nepomáhaš, len ich podporuješ pokračovať v tomto zabehnutom nezodpovednom životnom štýle, veď nejak bolo nejak bude, sestra sa postará.
Keď prídu deti daj im najesť a venuj im svoj čas, ale už žiadne peniaze neposielaj do tejto rodiny.
@anonym_d61985 Len to, že deti k nej neprídu, lebo sestra nedovolí, aby s nimi bola sama, keďže jej neverí. Čiže predpokladám, že sestra zavolá, autorka pobeží, nakúpi, aby mali čo jesť a z toho žije celá rodina. Ale hlavne, že majú na cigarety 🤦♀️
mne sa fakt sniva...
@anonym_d61985 Len to, že deti k nej neprídu, lebo sestra nedovolí, aby s nimi bola sama, keďže jej neverí. Čiže predpokladám, že sestra zavolá, autorka pobeží, nakúpi, aby mali čo jesť a z toho žije celá rodina. Ale hlavne, že majú na cigarety 🤦♀️
@earlgrey keď bude mať jedlo doma, neboj sa naozaj hladné deti prídu, ostatné je len citové vydieranie
1. Najprv by som pekne oznámila, ze uz nedostanú peniaze
2. Trosku si daj od nich odstup (venuj sa sebe, konickom - tie tiez nieco stoja), proste nebud s nimi neustále v kontakte
3. V tejto situácii je mi ľúto len tych deti.. Cize pri sviatkoch darček, inak nic... Ak by sestra volala ze su hladni, povedz jej, ze ma manžela, ktory ma toto riesit a nech prestanu fajčiť (aj alkohol?)
4. Ak by to neprestávalo, tak sa uplne odstrihnut od nich (musis pochopit, ze to nie su tvoje deti, nech ich mas akokoľvek rada)
Tak na cigarety majú??
Ale zavola ze deti su hladné.
Nebud hlupa, nedala by som nic, neplatila žiadne šeky.
300e mesačne??
si až príliš dobrá sestra a oni to výdatne zneužívajú. Oznám drahej sestričke, že zastavuješ prívod peňazí, pretože keď si urobili tretie dieťa, sú na tom evidentne dobre a tvoju pomoc nepotrebujú. Navyše teraz tehotná mamička hádam nefajčí, tak namiesto cigariet môže deťom kúpiť jedlo. Deti sem-tam niečím nakŕm, najlepšie u teba a nie u nich, aby to ozaj zjedli deti - a ako darček pre sestru a švagra by som im po pôrode nosila jedine kondómy
@anonym_autor Autorka,prepac ale mne je luto teba,lebo sestra a jej muz su dospely ludia-takze to znamena ze su svojpravny a maju sa postarat o rodinu sami...Teba vyuzivaju-si ich zdroj na peniaze!By som sa vysrala na taku sestru co sa nevie postarat o vlastne deti!Ona si nemala robit deti.TY to STOPNI NA NULU!!!Nech sa staraju sami o seba..Ty si len jej sestra a noe zivitelka!!Jej jednoducho povedz ze jej nedas nic a hotovo,nech sa muz postara a zozenie peniaze on!A nie ze ty im kazdy mesiac davas zo svojho 400 euro,co by si si mohla setrit pre seba!To su velke peniaze.Prepac,ale HAMBA tvojej sestre!!

@anonym_autor žena neblázni. Vieš koľko stoja cigarety ? A fajčia obaja. Tak na vypalovanie huby dajú a decká hladné.
Dogrciam sa z niektorých ľudí, fakt.