icon

Mám zostať v manželstve alebo ísť za láskou?

29. apr 2024

Ahojte potrebujem sa zdôveriť a poradiť skúsim svoju situáciu objasniť a nie nemám 15 nast ale 40r.Som v manželstve 18r a máme dve deti 8a 12 r.Manzel je dobrý otec a v podstate dobrý chlap a človek .Ide však o to že nikdy nikdy nevedel prejaviť city hoci som o to prosila posledné roky priam žobrala aspoň mám ťa rád ľúbim ťa alebo tak....Povedal že to on nevie prejaviť a nebude to robiť ..Posledné roky som sa cítila zle odhanal má posielal preč že mu idem na nervy že veľa rozprávam a jeho z toho boli hlava a mám mu dať pokoj a takéto veci rozprávanie o ničom v spálni o ničom ...Nemal a nemá nikoho to viem a som si istá avšak našla som si niekoho ja a on na to prišiel vzal mi mobil z ruky nasilu že mi ho ide pozrieť a tam správy takže som priznala všetko že ho ľúbim toho človeka on je slobodný bezdetný a že chcem byť snim ...Muž začal výčitkami že či zahodil 18r za 4mesacnu známosť a že ho absolútne nepoznám atď .Ten chlap nech sa vám to zdá akokoľvek naivné má viem veľmi dobre že milujem naozaj veľmi a úprimne a aj moje deti a chcel by byť aj snimi pokiaľ si to budú želať nemá stým problém ja viem že je veľmi dobrý ale muž keďže ho nepozná vidí v ňom podvodníka rozbijaca manzelstva atď ..Manzel postavil proti mne už aj mojich súrodencov ktorý mi píšu aby som neblaznila a vrátila sa k manželovi aj manžel napísal mi že on je ochotný zabudnúť a viac mi to nikdy nepripomenula a nevytknut v čo ale absolútne neverím myslím že už nikdy by to nebolo ako predtým som presvedčená že možno nie hneď ale časom by mi to vytykal vždy keď by bola príležitosť.Co by ste robili?Zostali z muzom kde už city ochladli a ja už takmer nič a len kôli deťom by som ostala lebo syn by chcel byť snim a dcéra somnou a takto by sme zostali spolu ale ja som napísala mužovi že ja na toho priateľa nedokážem zabudnúť že to nebol úlet a že ho ľúbim naozaj moc a som snim štátna ale on to nechce a nevie pochopiť som z toho nešťastná .... necítim nič len kôli deťom by som zostala

momoftwo
29. apr 2024

Ty by si naozaj nechala 8 rocnu dceru po nociach samu s chlapom ktoreho poznas 4 mesiace? Po 4 mesiacoch hovoris o velkej laske a ako miluje teba a deti. On ma kolko rokov ze nema vlastne byvanie a ide s tebou do podnajmu? No mne tu nieco poriadne smrdi, takychto recickarov a vyznavacov najvacsej lasky su mraky a potom sa z nich vykluju take hovada ze az, cest vynimkam. Mne sa asi rozum zastavuje, 40 rocna zena by mala mat viac rozumu. Ked to tak citis rozved sa ale ten tvoj plan to je cista sialenost

kp7333
29. apr 2024

@karolinakr ale ved nikto ju nasilim nedrzi v manzelstve. moze odist, ale najprv nech sa osamostatni a potom riesi novy vztah. a nie skakat zo vztahu do vztahu a deti vlacit so sebou ako macence. to je vrcholne nezodpovedne. k tym vyznaniam lasky len tolko, ze nie kazdy si na slovne vyznanie potrpi, niekto uprednostnuje slova, iny skutky lasky. Zrejme je jej muz z tej druhej skupiny. Su chlapi, ktori dokazu vyznavat lasku niekolkym zenam naraz. Co je lepsie?

florabotanica
29. apr 2024

Ja by som sa chcela autorky opytat, ci je pripravena na tu moznost, ze v pripade rozvodu sud moze jej konanie vyhodnotit aj tak, ze nedokaze svojim detom (8 a 12 r) zabezpecit stabilne prostredie po rozvode. Ono odist za znamostou, ktora trva 4 mesiace do podnajmu...moze posobit vselijako.

vilma7
29. apr 2024

Ja by som sa v žiadnom prípade nasťahovala s deťmi k chlapovi, ktorého poznám 4 mesiace. A čo máš robiť? Kým nemáš na vlastny nájom alebo tém vzťah nie je dlhší a seriózny, tak ostať na zadku tam kde si.
Keď si tam vydržala 18 rokov, tak už pár mesiacov vydržíš aspoň hádam kým ho lepšie spoznáš a opadnu ružové okuliare.

carter30
29. apr 2024

Daj tomu ešte chvíľu taký,, neutrálny čas,, a uvidíš...Aj keď to zo začiatku bude také ohovaračne z každej strany, ale asi by som dala tomu šancu. Nech to znie akokoľvek sebecky, musíš myslieť na seba. Každý je zrázu dobrý, keď mu horí za zadkom. Dobrým rodičom sa dá byť aj keď nie ste spolu. Držím palce,nech si šťastná,nech sa rozhodneš akokoľvek ✌️

sheila121
Odpoveď bola odstránená
lentilka78
29. apr 2024

@karolinakr presne moja reč... Ešte idú niektoré obhajovať jeho chudacika. Ja si taky život neviem predstaviť aby mi muž nepovedal ze ma miluje, neposfiskal, nepritulil každý deň, len tak kedykoľvek a to sme spolu dlhé roky.
Obdivujem autorku ze to toľko vydrzala
Aj keď je pravda ze radšej mala skôr vyriešiť rozvod a potom nového muža ale hold, stáva sa kadečo... Ale ja na jej mieste by som urobila všetko pre to aby som aspoň na začiatku byvala s deťmi sama, kým sa neoklepu z rozvodu

karolinakr
29. apr 2024

@kp7333 budeš sa čudovat, ja som nedavno počuvala podcast, ako nevlastny otec suložil s 12r.dcerou, takže by som bola velmi opatrna, hned ho sem aj dám

https://www.youtube.com/watch?v=BpEP3G_ukzo

absolutne neuznavam, ako sa muži lutuju za barsaku banalnu prkotinu, su pani tvorstva, ale umieraju, ked maju povedat lubim ta..vsak to je na smiech..keby mal ist so zlomenou nohou na najvyšsi vrch Himalaji, aby ukazal svoju lasku, a nedokaže to, ok...ale takto

lucia147852
29. apr 2024

@lentilka78 tak mala odísť už dávno a postaviť sa na vlastné nohy. Nikto ju nenútil v tom manželstve žiť. Očividne jej to vyhovovalo, lebo radšej žila v tom, ako sa posnažiť finančne fungovať sama. Túto pán dokonalý keď sa nabaži, tak ona potom kam pôjde, keď nemá z čoho žiť? A ešte do tohto chce vziať dieťa a na druhé sa vykašľať kvôli 4 med známosti. Ja som všetkými 10 za to, že zotrvávať v nefunkcnom vzťahu nemá zmysel, ale nie takto

karolinakr
29. apr 2024

@lentilka78 studeny psi čumak ani mne nevyhovuje

karolinakr
29. apr 2024

autorka maš tu dobre rady, postav sa na vlastne nohy prv, chlapa si dôkladne preklepni, podcast o molestovani maloletych som ti poskytla, zvaž realne, prečo je v 40ke slobodny..a na druhej zas nie si povinna trpieť niečo len pre nazor okolia..

lentilka78
29. apr 2024

@lucia147852 áno súhlasím, veľmi zle načasovanie a sled udalosti...
... Ale, chápem aj autorku, po x rokoch jej niekto dáva najavo lásku, to opantna aj najzdravši rozum na svete a zahmlieva triezve vnimanie
Možno tu tomu novému partnerovi mnohí zbytočne krivdia, možno je to naozaj dobrý chlap a všetko dopadne dobre...
Ale každopádne, na jej mieste by som ukončila manželstvo a šla bývať sama alebo k rodine s deťmi a s novmym sa stretávala, nie hneď bývať aj s deťmi

huxy
29. apr 2024

@lentilka78 no ona píše, že si to nemôže sama dovoliť. Čiže má 2 možnosti, buď zostať s manželom, alebo odísť s frajerom. Aj keď ani jedno riešenie nie je najlepšie, nemá iné riešenie. A to je celé zle.

trdelnik234
29. apr 2024

@maryetta
Presne...
Po tolkych rokoch citovej deprivacie jej kazdy pozorny a mily pride ako princ.
Ono nie je ziadne umenie namotat si unavenu a frustrovanu matku od rodiny

nominativ
29. apr 2024

Ja by som vážne rada videla, aké nadšenie a podporu by vyvolalo, keby sa tu žena sťažuje, že manžel sa chce rozviesť a ísť žiť s deťmi s cudzou ženou do prenájmu. A to je ešte ten lepší prípad, ako cudzí chlap a deti.

A to hovorím ako rozvedená žena s pomerne poburujúcim príbehom môjho aktuálneho vzťahu. Ale v prvom rade si mala posledné roky riešiť spôsob, ako môžeš žiť sama a byť sebestačná.

Do prdele, veď tie deti nie sú škrečok! Traumy z rozvodu a nového vzťahu sa u nás prejavujú po dvoch rokoch, deťom sa rozsype svet (nech bol akokoľvek zlý) a musia si zlepiť celý svet nanovo a napevno! Aká istota je asi takýto vzťah?

majlo1234
29. apr 2024

Chod si za stastim, ale neohrozuj svoje deti. Ten pan je cudzi, kludne moze byt pedofil a je len rad, ze si narazil pani s dvoma malymi detmi, ktora sa s nim este aj nastahuje a bude robit na smeny. Prepac za strasidelnu predstavu, ale mna to mata aj za teba

betulinka1
29. apr 2024

On kde byval doteraz, ked je vas útek najom? Co deti? Beries ich so sebou? Podla mna je 4 mesiace velmi malo a to aj bez deti. Ak by som ušla byvat prec od muza tak v prvom rade sama s detmi. Nejaku chvíľkovú známosť by som do toho neťahala a cas ukaze. Za mna velmi zle rozhodnutie menit svoj zivot v závislosti od chlapa co ho poznam na kavickach 4 mesiace. Co spravis ak sa rozidete? Ako budes tahat najom sama?

marhulka3
29. apr 2024

Ako nechať 8 ročného syna s citovo chladným manželom si neviem predstaviť🥺Skús sa zamyslieť, čo to s ním urobí teraz a v budúcnosti ako ho to veľmi ovplyvní. Skús to prebrať s detským psychológom.Totálne mu pokašleš život a budúce vzťahy podľa mňa. Pre nejaké pochybné pobláznenie a čerstvú zaľúbenosť. Načo si mala s takýmto mužom deti! 👀A dokonca dve🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ Pochybujem, že takýto nebol od začiatku. Skús sa radšej osamostatniť a venuj pozornosť hlavne deťom. Vzťah by som udržiavala s chladnejšou hlavou a trochou odstupu. Nie si puberťáčka a máš už nejakú zodpovednosť.

svetlonos
29. apr 2024

Ach jaj. Manželstvo si mala ukončiť skôr už.
Postav sa na nohy a maj vlastný najom.
Nie, muz ti to bude do smrti vyčítať- lebo ta vždy kontroloval! Žiadne ze zabudne - nema demenciu.
Nová známosť- hmmm, ja so bola o horná mat s ex deti po 2 týždňoch, charizma ohromná, zvyšok tiez a to som bola už dlhšie sama, šťastná po rozchode. Postupom času som okrem nádherných momentov zažívala aj tie temné. Takže nič, ze po 4 mesiacoch vsrtko super.
Dokonca môj mm ma dokazal vo vyhriatej situacii nemali prekvapiť debilnou hladkou po 7 rokoch! Zahlásil to, čo u iných odsudzoval. Bohu dik sme si to vycestovali a odvtedy je kľud. To len príklad, že ani3 roky niekedy nestačia. Inak mam fajn muza, ozaj. Tiez nie je spoločenský, ale v zivote by ma nekontroval, verí mi. Chodila som na SK na dovolenku (zijeme v AT). Vedel ze idem ku kamoške s muzom a budem tam do rána, s ostatnými kamoskami tiez. Nikdy nemal jediný blby komentár ci pohľad. Uži si to, viem ze ti ti kamosky chybaju, som rad ze sa znova uvidíte- boli jeho slová!

A hlavne - silno neodporúčam okamzite sťahovanie deti k inému chlapovi! Prežite osobne, detom však ostáva len drzat hubu a nemajú veľmi na vyber. Ja som povedala, ze ten chlap je zlý aj tak to bolo prd platné. Kto by počúval pubertacku, ze. Moje tvrdenie sa velmi rychlo potvrdilo, takže cieľom bolo co najrýchlejšie sa osamostatnit, tak som aj urobila.
Možno vám to aj vyše ake pomaly. Nebola by si prvá, ktorú v zako rozpoložení ohúriť iný, a časom zistila, že nie je taký uzasny ako sa ti zdalo. Radenie je ine ako spoločný život a toboz s detmi. Dceru nikdy s chlapom nenechať samu !!!
Manželstvo by som už nezachráni ala. Tam iz roky niet čo zachraňovať.

Inak prajem všetko dobré,

princezna_bosorka
29. apr 2024

nezostavaj, manzel mal sacne vylepsit komunikaciu a kaslal na teba...

zanka777
29. apr 2024

Ja ti to napíšem narovinu.... Nie ty absolútne nepozeras na deti..... Je ti možno aj jedno s kým chcú byť.... Ide ti len o to že ti konečne niekto dáva najavo lásku akú si vždy chcela ..... Vidíš v ňom dokonalého muža atď.... Ale dokedy?možno ti bude dávať lásku akú manžel nie ale možno nebude mať úprimne rád tvoje deti alebo sa nebude vedieť postarať atď atď.... Skrátka nebude mať kvality aké má tvoj manžel.... A potom čo?nájdeš si ďalšieho?.... Už sa absolútne nejdem vyjadrovať k tomu že sa s ním poznáš resp.stretavas 4 mesiace a už do toho tahas svoju dcéru?!si uvedomujes do akej situácie si ju postavila???že má kvôli matke klamať vlastnému otcovi a kryť ti chrbát???to je zas len tak hnusne sebecké od teba...... Neviem..... Príde mi že ti ten chlap totálne poplietol hlavu a ty chces zahodiť všetko čo máš a nepozerať na nikoho okolo len pre pár prejavov lásky ktoré si nezažila ..... Toto si myslím že nie je dobré riešenie

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
zuzana111984
29. apr 2024

@majlo1234 aj mne to napadlo, má rád deti, ale vlastné nemá, dcéru si hneď obľúbil a hneď spoločné bývanie, syn u utca, matka na smenách...8r. dcéra sama s cudzík chlapom...brrr...len dúfam, kvôli tomu dievčatku, že máme bujnú fantáziu :(

didian
30. apr 2024

@larinka552 autorke krivdíš, úplne sa viem vžiť do jej situácie, som v manželstve 26 r a mám obdobu ,len s tým rozdielom ,že ja poznám druhého muža už 3,5 r. Nemáme sa v úmysle vziať, ani rozvádzať, ale ke´d vidíš, že doma sa nemáš ani s kým porozprávať, každý druhý deň ti polovička podkopáva kolená pred deťmi ,tak hľadáš inde....a to ,že jej bije kliny do hlavy, že jej to nebude vyčítať je hlúposť...prídu zlé chvíle a on to použije proti nej, možno bude aj deti huckať...autorke držím palce, ona aspoň našla odvahu od svojho oddísť...

aurinia
30. apr 2024

Ja mam takeho otca, vsetko musi mat pod kontrolou, stale je važny, neprejavuje city, vsetko musi ist podla harmonogramu, je jak pocitač. Stale važny, malo kedy sa vobec usmeje. Vsetko kontroluje. Ak je tvoj muž taky tak sa ti nečudujem, dobre ze si sa uz nezblaznila davno. Toto pochopi len clovek čo to zažil. Moj muz je uplny opak, vesely, vzdy v dobrej nalade. Vyjadruje city. Utekaj

drago12587
30. apr 2024

Jasne, po 18 rokoch vždy pride stereotyp, lezenie na nervy, kedze ste si budovali mur medzi sebou.. ty si ho nezačala podvadzat zo dna na den.. uz roky si o tom myslela.. takze si mu nevenovala lasku a pozornost už roky, myslela si na inych chlapov.. to vo vztahu citit. Teraz otazka, čo je to za 40r chlapa ktory je slobodny a nema deti ? Obrovsky redflag.. nieco je s nim zle ! :D .. žiadny chlap sa nehrnie do vydatej ženy s 2 detmi na krku, ktora je ešte k tomu stale v manželstve.. respektive si je vedomy, ze snim podvadzas svojho muza.. to hovori o tom, ze sa nechce usadit, v 40 nechce deti, len si chce ešte užit a netrapia ho dosledky.. na druhej strane , ty maš v hlave nerealne city, tvoje hormony ti kalia mozog a veris, ze si zamilovana do chlapa ktoreho nepoznas , len pre to, ze po rokoch o teba konecne niekto prejavil zaujem.. aj ten novy sa zmeni za 2 roky, pride stereotyp, deti mu budu hovorit " ty nesi moj otec, nevrav mi čo mam robit" .. bude nervozny , frustrovany a odrazi sa to aj na vztahu.. skušala si to realne napravit ? Manzelska terepia, hlboke debaty, čo je zle ? Myslim že nie.. žena ktora podvadza je pre mna posledny odpad.. keby ti bolo tak zle a ziadnym sposobom ktory si skusila by sa to nedalo napravit, mohla si sa rozviest.. ty si si chcela zahranit svoju kur3vsku riť a nechceš riskovat tak si si našla hned nahradu, o ktorej sa chceš presvedčit, že je lepšia.. nemaš moralku, rozbila si rodinu, čakaju ta natahovačky o deti a do smrti budeš pre ludi žena ktora podviedla svojho muza ... To že ti neveril a kontroloval ta ma teraz uplny zmysel, lebo mal predsa pravdu a verit sa ti nedalo . :D .. si odpad

maminkadeticiek
30. apr 2024

Chod.Ak si si ptiatelom ista,poznas ho naozaj dobre,vies ze vam to bude klapat tak chod.Mas jeden zivot.

autor
30. apr 2024

Ďakujem za každy názor rešpektujem a prečítala som si každý taký čo mi dodáva podporu a odvahu ale aj taký pri ktorom váham a strácam pevnú pôdu pod nohami ...Manžel mi stále píše doslova citovo vydiera chybu si priznať nechce on je najlepší všetci ostatný sú zlý a ty čo jemu ublizili ...Prosím ho nech ma necha aspoň v kľude veď sa potrebujem okrem iného sústrediť na prácu deti ale nie tlači a tlačí a je to len horšie ....Viete vždy muselo byť doma všetko podľa neho a vždy tip top niekto povie veď si si ho takého brala ...Áno niektoré veci som vedela niektoré sa ukázali až časom a človek stále dúfal a veríl....Ale keď vám v živote niečo chýba a druhý chlap vám to dáva a nešetrí tým a ja viem že to myslí úprimne aj keď vy si myslíte opak niektoré ale viem vidím a cítim to aký je je od nás z mesta malého takže nemá zmysel sa za niečo skrývať že by tajil ...To že som napísala že ma rad deti hneď niektoré pochopili že musí byť pedofil ach bože .....Myslela som to tak že keď bola s nami dcéra že vždy bol milý nemal problém sa snou zahrať zatancovať a tiež v rodine majú deti malinké ešte a on ich má veľmi rád že v zmysle že by im dal aj posledné kupuje hračky kreslí si nie každý chlap je takýto proste že má vzťah k deťom a tiež povedal že rešpektuje teda že syn by zatiaľ snami nebol ale že teda keď by sa neskôr rozhodol nemá problém a buďe rád keď snami buďe alebo len niekam pôjde na výlet atď ...Sama si bývať nemôžem dovoliť z finančného ale aj z hľadiska že dcéra sama byť nemôže ...V manželstve som sa skrátene cítila neziadana nechcena nemilovana nepotrebna priam až navyše myslím tým ako manželka nie matka !Samzorejme to z toho momentálne nič nieje pravda som milovaná žiadaná najlepšia .......

karolinakr
30. apr 2024

Ja sice uznavam argumenty tuto pritomnych, ale inkvizicia, ktora upalovala ženy, už davno skoncila
Takych pripadov, že žena je citovo nie sexualne zanedbavana, je na koniku pomerne dosť
Namiesto toho, aby sme ženy paušalne označili ako ku.. ktore rozbijaju rodinu, zamyslime sa, prečo muźi odmietaju naplnat ženske potreby
Cela spoločnost je tak nastavena - aj na ženskom fore maš vela x radu - toleruj to, je to chlap..A nejake ženy si postavia hlavu, nie je ich vela, tolerovat to nechcu, a robia rebelske kroky, idu za svojim šťastim a stanu sa terčom šikany a ostrakizacie..To je fakt..Aby manželstvo fungovalo, treba si priznat podiel viny na obidvoch stranach
Pokial človeka neobvinuje svedomie, je to take štekanie do vetra
No a vela žien sa vrati naspat k rodine, obetuje svoje štastie, kritici si mädlia ruky, len ten posrany život nenaplneny si nakoniec vypije autorka, nie my.
ona ho bude žiť každý deň s vedomím, že možno prepasla jedinu šancu mať sa lepšie

lulu1812
30. apr 2024

Odid...zivot mas len jeden, nemusis ho zit nalinkovane podla "predlohy" ked budes mat 60 vedla seba psi cumak tak budes len rozmyslat ako si mohla zmenit svoj zivot ked si mohla...decka pochopia a on to prezije 😉