icon

Mama do mňa rýpe kvôli postave

24. júl 2023

Som štíhla, nosím veľkosť S alebo ak chcete číslom, tak 36. Úplne cudzí ľudia ma veľakrát pochvália. Že dobre vyzerám, že som drobná - pritom drobná výškou nie som, mám 174,5 na výšku. Ale oni myslia, že chudá.
No stačí prísť na návštevu k mame a tá mi hovorí úplný opak. Že som veľká a taká a onaká.
Som z toho zmätená, ja sa vidím, že mám peknú postavu, cvičím, chodím na hodiny tanca, veľa ľudí mi povie, že by som mohla trochu pribrať. Sama sa vidím v zrkadle a som veľmi spokojná.
Prečo ma teda mama inak vidí? Nechápem to a fakt mi to vŕta hlavou. Najradšej do mňa vŕta pred návštevou.

Strana
z3
ema22270
25. júl 2023

Ja som takto bola raz u kadernicke, taka malicka utla zienka a bavili sme sa o obleceni, ze chodim nakupovat do Mohita, tak vtedy hned povedala, ze pre nu su tam obrovske veci, ze ona by si tam nic nenasla, ze ona kupuje len v zare...a ze ma svagrinu ktora je taka vysoka, ako ja, ale ma 80kg, tak ze ci si to este viem predstavit, aka je obrovska. 😉 vtedy som si uvedomila, ze asi niektore mensie zeny nas vyssich takto vnimaju. Pomaly, ako obrov. 😅 takze NIC SI Z TOHO NEROB. Pretoze nemozes za to, aku mas vysku predsa a vela ludom sa to paci. A komu sa nepaci, nech sa nepozera. 😊😇

ema22270
25. júl 2023

@aurora33 tak vies, nie vsetci to vedia hned riesit s danym clovekom a asi chcela vediet autorka nazor inych zien, ako to vidime my. ..

autor
25. júl 2023

@ema22270 Tomu samozrejme rozumiem, ale neviem prečo majú potrebu sa vyjadrovať takto nelichotivo, veď nikomu by nepadlo dobre keby počul, že je obrovský, macanda a tak podobne. Či sa mýlim?

aurora33
25. júl 2023

@ema22270 tak myslím že toto tu už trvá dlhšie ako len nejaká jednorazová poznámka.

autor
26. júl 2023

Trvá to dlhšie, nie je to poznámka občas, to už od detstva. Veď nedávno sme boli spolu v meste a išli sme do obchodu pozrieť, pozerala som si nejaké tričká a vybrala som si svoju veľkosť S, tak hneď poznamenala pred predavačku, že to mi bude malé určite, že som obrovská a kupujem si malé veci, keď sme prišli domov, tak zas poznámka, že si kupujem určite schválne malé oblečenie. To isté obuv, mám na svoju výšku malú nohu, nosím 37 číslo, tiež povedala, že schválne nosím malé topánky aby mi ľudia hovorili, že mám maličké nohy. A takéto hlúposti.

sherynkamalinka
26. júl 2023

tvoja mama je suca na navstevu odbornika

kiwi3
26. júl 2023

mama ma nejaky problem, ktory sa na teba snazi preniest, akurat to asi nefunguje, ked musi vyrypovat stale... co jej na to ty hovoris, ked zacne? musis sa razne ohradit. nie agresivne, ale asertivne, aby pochopila, ze v tom nema pokracovat.

autor
26. júl 2023

@kiwi3 V obchode som jej povedala, že predsa viem sama najlepšie, akú mám veľkosť. A doma som jej povedala tak tvrdšie trochu, že čo má za problém, pretože ja nemám dôvod si kupovať malé oblečenie, ale ona by mala zvážiť návštevu odborníka..urazila sa, hneď začala nadávať a otcovi povedala, že hlupana si kupuje malé veci aby sme všetci hikali aká je štíhla. A že sa ešte urážam, keď mi pravdu povie. Odišla som hneď. Dva týždne nevolala, nepísala a potom akoby nič správa, že ako sa mám a čo mám nové.

autor
26. júl 2023

Občas aj pred známymi má takéto poznámky, zúčastnení sa potom začnú smiať, neviem či je im to trápne a smejú sa, aby to odľahčili alebo prečo. Môj život rozoberá so známymi, aká som, že zase toto a tamto, proste v zlom svetle o mne hovorí.

kiwi3
26. júl 2023

povedz jej na rovinu v nejakej prihodnej chvili, ked sa s nou bude dat normalne rozpravat, ci jej nedochadza, ze ti tym ublizuje. a ze ked sa bude takto dalej spravat, tak si rozmyslis, ci chces byt v jej pritomnosti. ze nech si take veci kludne rozprava bez teba, lebo ty si nenechas robit nieco, co ti robi zle a zoziera. ci to je to o co jej ide... nech si riesi svoje problemy s psychologom/ terapeutom, lebo to nie je normalne, ze depta svoje dieta/ niekoho, koho vie najefektivnejsie zranit.

komplikovana
26. júl 2023

Tak po tomto ma tvoja mama skutocne problem. Skus ho teda akceptovat a viac sa tym nezaoberat. Urci si sama, kolko si ochotna prekusnut a kedy uz mama prekracuje hranice. Ona sama si to nikdy nepripusti. Mas jednoducho choreho rodica. Chory clovek=chore reci, ktore nemozes brat vazne.

adiranka
26. júl 2023

cim viac jej budes oponovat, tym viac bude rypat. podla vsetkeho mas skvelu posavu, takze byt tebou, jej recami by som sa vobec nezapodievala. zjavne ma sama v sebe nejaky problem a snazi sa ho takto na tebe ventilovat

sherynkamalinka
26. júl 2023

zbytocne sa obranujes, prave vtedy, ked sa obranujes, tak jej nahravas do karat. Doslova ju tym "zivis". Citi a ako vitaz, ze zaryla do ziveho. V tvojom priapade mas len dve moznosti. Bud ju začat ignorovat a nie na tyzden dva..ale na roky..alebo jej pritakať, a tym jej vezmes vietor z plachiet. Ked ti povie, ze si veľka tučna široka...Ano mamka, nie kazdy ma ten dar vyzerat ako ty... Alebo ked mas podla nej male oblečenie, odpovedat, veru mamka, male mi to je, ale aspon o to kratsie postojim pri zehleni. Jednoducho dat jej za pravdu..musis s nou jednat ako s chorym clovekom, ktory ma kvalitne skresleny pohlad na realitu. A hlavne si to nijako k srdcu nepripustaj lebo skoncis na psychiatrii ty.

Radim ti z osobnych skusenosti, kedze tiez som bola obetou takejto sikany.

eva8
26. júl 2023

Prečítaj si
K psychickej manipulácii dochádza aj v rodinách. Ako ju spozorovať a zastaviť?
Čítajte viac: https://tech.sme.sk/c/23196649/rodina-manipulac...

shelby88
18. sep 2024

Hlavne sa nemeň kvôli niekomu. Keď sa páčiš sama sebe, tak takou ostaň.

luccija
18. sep 2024

A prečo jej nepovieš, ze mama vieš o tom, že mi robí zle čo mi hovoríš?aký to má dôvod?aj ja ti môžem povedať, že aká si malička, xyz...som, aká som...

Strana
z3