Mama ide proti mne a priateľovi
Chcem sa poradiť. Začínam nový vzťah ,ktorý by bol uzasny keby moja mama nebola tak hnusne proti nemu. Nepozna ho videla ho na chvilu raz a uz ho odpisala. O zmienke aby do nas chodil nechce vobec pocut iba na neho nadava nic viac.Neda sa s nou normalne porozpravat ako matka s dcerou. Vobec jej na mne nezalezi, vserko robi tak aby som mala z toho stresy ja a on ,lebo neje po jej voli , lebo som s auz rozhodla robit podla seba,nechcem sa nou uz ovladat. Co mam robit? rozmyslam se odidem k nemu nech si uveodmi co tym sposobuje.Rste sa mi aj vysmiala do tvare ako mozem lubit... prosim pekne o rady.
Podotykam este ,ze on ma 33 a ja 26 a minulost ma kazdy inu... a o to viac je to horsie ,ze nadava na jeho rodinu.ktoru ani nepozna.Chce nas oddelit za kazdu cenu.
@dominikatomas minulost je minulost,ale aj ta ovplyvnuje pritomnost. Ty si zalubena,nevidis chyby. A ver tomu,ze ak rodic takto vystraja,vzdy ma dovod. Poznam pripady,kedy baby utiekli z domu k chlapom a po par rokoch prisli z placom domov. Ver tomu,ze rodic ti nechce zle. Musel nieco spravit v minulosti,ked jej tak vadi. Ale vsak kludne bez penazi chod k nemu. Len aby ta potom on psychicky nenicil a neplakala si o par rokov mame na pleci
@marca12 on nemoze zato ,ze mama je taka
@dominikatomas cela tato diskusia je o nicom, kedze nevies povedat, co je vo veci, to o tej minulosti, keby sme vedeli ako to je aj iny nazor by sme mali mozno, ale toto su len dohady o polovicnej pravde, tak ti nepomoze nikto tu
@dominikatomas a necuduj sa, ze sa priklanaju k mame, su tu mamy samotne a ty tajis asi nieco strasne.
@limetka69 nic netajim vsetko je napisane, nema vysku, je starsi a to ju tazi a neje podla jej vkusu.. a cakat stale ci prikyvne hej na niekoho abo nie jr na hlavu.
@limetka69 nemusi tajic nic strasne. Mna svokra (uz teraz svokra) "zakazala" jej jedinemu synovi. Dovod nemsla ale tie historky co si navymyslala o mne stali za to.doterwz sa s muzom na tom smejeme ;) apropo so svokrou msmr uz dobry vztah len nevedela prekusnut ze jej syn uz nie je chlapec a nasiel si niekoho a opusta ju ;)
Autorke odporucam odtahovat sa. Mama aspon pochopi ze nema 16. Urcite to budu sceny a vystupy ale potom ju to prejde. Manipulativni ludia kopu okolo seba krd citia zr obet odchadza.
@dominikatomas aha, takze jej vadi len ten vek a vyska? no tak poslala by som ju do prdele :D
@majah212 dakujem.ti za zdravy nazor. Ano nasla si nieco hoci neviem co kedze nema z coho utvarat take sceny. Dufam ,ze sa raz na tom aj ja zasmejem.
@limetka69 tam je uplne jedno čo urobil ale autorka má 26rokov a ak sa niekto ako decko chová tak tak sa k nemu chovajú aj rodičia....doteraz jej rodičia platili školu a financovali ju, ale ak nie je schopná nájsť si prácu a musia ju živiť aj 2roky po skončení školy tak jasne že sa k nej nebudú chovať ako k dospelej....veď býva u nich a živia ju, tak je jasné že jej budú hovoriť čo má robiť a čo nie...skôr si myslím že aj oni si jej život predstavovali inak ako že im ostane aj po skončení VŠ "na krku"
@evittam uz pred par rokmi mi mama vravela ze bolo v spravach uvedene vysoke percento VS vzdelanych do 30r co este nikde nepracovali radsej ziju z rodicov ako mat hocijaku robotu.. ( nehovorim ze to je autorkyn pripad aj ked to vyzera ze tam smeruje) ale tu je take “premudrele a rypave” tvrdit ze kazdy si je strojcom svojho stastia a ze treba hladat riesenie v sebe. Vacsina sa sem chodi asi len vyzalovat aki su druhi zli. Ked spomenies sebareflexiu a zodpovednost za vlastny život Tak si tu “liečiš komplexi .” Vacsina tu chce len pofukat ego nie pocut iny nazor na vec alebo si nechat otvorit oči.
@dominikatomas mas 26 tak sa zober a odid,naco s nou vobec tieto veci preberas? A preco s nou vlastne este byvas?
No moja sestra pred rokmi reagovala presne tak ako ty. Mama najhoršia, my jej iba závidíme a nedoprajeme, ona si ho zoberie aj tajne. Tak jej mama povedala, ze nech sa páči ale ked za nou pride s plačom tak bohuzial.
Sestra obetovala skolu, nasla si obyčajného robosa, o 10 rokov staršieho, ľutovala ho, lebo tazko žili, otec im pil, mama bola neschopná a starali sa o nich v podstate starí rodicia. Ona pred nim nikoho nemala. Clovek by si myslel, ze taky si bude vážiť rodinu, do ktorej sa ožení lebo mu viac pomohla ako ta jeho. A vies co sa stalo? Presný opak. Sestra si diaľkovo dorabala výšku, jemu sa to nepáčilo lebo bola akoze múdrejšia ako on... ked ju sem tam odviezol, vzdy si vypýtal na benzín. Nikdy jej nic nekúpil. My sme toto vsetko videli a tušili, ze bude pruser lenze ona bola blba zamilovana. Nasi to vzdali, sestra sa vydala a uz na svadbe zobral vyzbierané peniaze a vyplatil svoju časť hostiny lebo mu jeho mamicka povedala, ze ona ma iba 30 EUR a nema mu co dat. A az vtedy sa jej otvorili oci. Lenze bolo neskoro. A uz je to 10 rokov, co sa trapi v manželstve ale vie, ze si je sama na vine. On ju totálne zadupal, psychika a sebavedomie v prdeli. Cize ak tvojej mame nieco vadi, nebude to len tak. Intuícia je svina a bohuzial plati, ze treba hladat k sebe rovného. Ci vzdelaním, ci názormi na zivot, na výchovu deti. Lebo zamilovanosť prejde. A aby si potom nebola prekvapená, ked tvoj vyvolený bude mat názory ako z dediny a da ti 20 EUR aby si kupila detom zimnú výbavu v Kiku lebo to im staci.
@dominikatomas sama si tu vytiahlu tu minulost, ze kazdy ma nejaku a zmenit sa to uz neda, tak asi nieco urobil co sa tvojej mame nepaci
@limetka69 je jednoduchsie povedat si ze mama sa chova zle nedopraje frajera ze chudak nesmie k nim .. fakt skor pre 16r dievca. V 26 uz je to ine. Stacilo by mat pracu byt samostatna a nebol by problem ze frajer nesmie k jej mame do domu. Nesli by a hotovo .ale toto vraj nie je riesenie. Tak potom co? Mama mà posluchat?
@dominikatomas rodicom vysvetli, ze vysoka skola dnes uz nie je ziadne kriterium, Ty si toho dokazom.
@dominikatomas Ja ti poviem z druhej strany. S muzom mame velky vekovy rozdiel, nasi to zobrali super, ale muzova mama nie. Este ma ani nevidela a uz mala so mnou problem, muzovi prvy rok nasho vztahu opakovala, aby sa so mnou radsej rozisiel, mal zakazane zobrat ma k nej. Nijako sme to neriesili, muzovi som povedala, aby za nou chodil sam, je to jeho mama a to je viac, nez akakolvek frajerka. Tak tam obcas siel, zakazdym jej len povedal, nech prestane s tymi recami, ked ma ani nepozna a to bolo cele, co sme s tym robili, normalne sme spolu pekne fungovali. Je dospely, mamin suhlas nepotrebuje. Po nejakej dobe videla, ze s tym nic neurobi a bola ochotna ma postupne spoznat. Spociatku to slo horko-tazko, ale uz sme spolu 4 roky a akurat sme u nej boli na tyzden a pri odchode mi vravela, ze ona ma ma vlastne rada. Ja s nou nejake velmi blizke vztahy netuzim nadvazovat, ale normalne slusne spolu vychadzame. Takze ked chces byt dospela a rozhodovat o svojich vztahoch, riesenie je byt naozaj dospela a osamostatnit sa, potom nema tvoja mama sancu zasahovat ti do sukromneho zivota.
Opakovane pises,ze kazdy ma nejaku minulost a ze kto nevyviedol nejaku hlupost? Zevraj kazdy? No to ta vyvediem z omylu,nie kazdy vyvadzal v minulosti hluposti. A ak vyvadzal,velmi zalezi na tom,ze ake hluposti. Mlady ma asi nieco za usami. Ty si vsak dospela,tak si konaj podla svojho vedomia a svedomia.
@dominikatomas Ja napíšem z pohľadu matky. Ja by som sa na tvojom mieste zamyslela nad tým, čo ti ohľadom tvojho partnera hovorí matka. Ona má na neho nestranný pohľad a možno vie o ňom to, čomu ty nechceš uveriť. Lebo žiadna matka nechce svojmu decku zle. Ty si zaľúbená a nechceš si nič pripustiť. Určite matka vie, prečo ti ho zakazuje. 6 ročný vekový rozdiel, ani absencia VŠ u väčšiny rodičov rolu nehrajú. Ja si myslím, že je tam niečo iné. Ak áno, tak to prehodnoť, aby si o pár rokov neprišla s deťmi k matke s priznaním, že si ju mala vtedy počúvnuť. Lebo takých prípadov je mnoho.

A co jej na nom vadi? Tak moja babka, ked prvykrat videla priatela mojej mamy (mojho otca),vyhnala ho z domu uz podla pohladu na neho. A poviem ti, mala pravdu, to casom aj mama zistila, radsej si mala dat ruku odtat ako takeho chrapuna zobrat.