icon

Mama je nervózna a sťažuje sa

17. aug 2021

Dobry den/moja matka mala nelahke detstvo a nasledne zivot s muzom.Odrazilo sa to na jej zdravizteraz mi pripada byt neustale nervozna/stazuje sa co ju boli/a kedze nema kde vyrypovat tak samozrejme na mna.Neustale ma prirovnava k susede/zevraj keby som nemala chlapa/tak by som dopadla presne ako ona /co sa stara o kozu.Alebo ked sa jej daco znepaci tak mi hned da prezyvku.Furt sa len lutuje ajy mala zivot a keby som ja taky mala tak..to a to
Ked sa branim voci jej utokom to zo mna urobi blazna/ze msm brat liek.

daniela1911
17. aug 2021

Tak bohužiaľ, nie je problém len tvoja matka, ktorá by bola možno najradšej sama, ale aj tvoj muž, lebo mu nevadí bývať u svokry v jednej izbe, radšej bude čakať, kedy predá pozemok za čo najviac.
Keby mal voľne peniaze, tak super že kúpil pozemok na investíciu. Ale ak vy nemáte teraz možnosť získať úver na vlastne bývanie. Je Vám nejaký pozemok na prd.
Koľko máš rokov ? Pracuješ ?
Zbal sa a choď niekam zarobiť, stretneš nových ľudí, mozno sa tvoj muž preberie.

daniela1911
17. aug 2021

Alebo si zober sama úver, nájdi si maly byt a ži si šťastne, bez buzerovania 🙂

ninusa221
17. aug 2021

Ja toto raz nepochopim ako mlady môžu byvať s rodičmi / svokrovcami… a nechapem ani tych rodičov ako stym vobec súhlasia… 🤷🏽‍♀️

miadi
18. aug 2021

Ja mam pocit a ani sa moc nečudujem,ze mame ides na nervy . A preto je taka. Lebo u nej zijes s muzom. A tebe pride podnajom trapny.Ty si asi z maminho domu paty nevytrcila. Odstahujte sa. Mladi maju byt vo svojiom aj keby len svojom podnajme. A budu tie vztahy lepsie aj s mamou aj ty s muzom budete mat viac sukromie.;( jedine ze ste obaja s muzom vselijak tazko zdravotne a mentalne postihnuti ze musite zjt Bud u tvojej mami ci u jeho)

kitycat
18. aug 2021

Ale ved ty si taka, nijaka... Tiez ta to poznacilo ta jej vychova. Zbalte sa a odidte do svojho.. Citat tvoje prispevky... Nie nebyva sa ani pri mamach ani pri svokrach.. Alebo si nevoete oprat, navarit, ze tam alebo tam musite byvat? Tvoj priatel, stoji s prepacenim za hovno, ked si vzal uver, dotuje mamu a na frajerku nezostalo

oktoberka
18. aug 2021

No,nie mama. Skôr ty budeš vo vzťahu mama-dcera ťa horšia.
Skús sa nad sebou zamyslieť. Či nie si pre mamu sklamaním a možno by mama bola aj šťastná,keby si s ňou nebýval.

lasona
18. aug 2021

Všade inde vo svete ľudia bývajú v najmoch lebo proste ceny nehnuteľností sú mega nerozumiem čo by malo byť na to trápne. Ľudia majú dlhodobé nájmy, to len u nás chcú všetci mať svoje.ono je to fajn, ale pomaly to aj k nám príde bohužiaľ, ceny idú rapídne hore

anjelicek26
18. aug 2021

Nechapem, ako ste mohli s muzom "vyhodnotit", ze je problem v mame... uz davno ste sa mali odstahovat, dvaja zamestnani ludia si musia usporiadat financie tak, aby im vyslo aspon na prenajom. Zit v prenajme je uplne v poriadku. Ak ma zavazky - nech ich znizi, nech to preda, nech si zvysi prijem (ina praca, vikendovky navyse). To su jedine moznosti. Ale mama je aka je, je to jej dom, ty so ta. cp ,aöa vcas zdvihnut zadok a odijst. Len si pokazite vztahy tym, ze sa spravas, aj ked si vydata, ako male dieta pod jej strechou... potom sa necuduj, ze ta poucuje, robi vycitky...

katrin69
18. aug 2021

Žiaľ, niektorí ľudia majú trápenia celý život. S tým sa musia oni zmieriť. Nemám takéto problémy ako vy. To skôr ja som stále podráždená a utekám za mamou sa posťažovať 🙂 A tá mi pripomína, že každý si musí prejsť nejakou skúškou v živote. Len aby ma to nezožieralo, lebo sa to odrazí na zdraví.
Maminka vaša to nemala na ružiach ustlané. Ale musím ju pochváliť, že i napriek tým ťažkostiam, čo mala, je tu a môže sa tešiť z radostí, ktoré, žiaľ, nevidí. Nech vás s nikým neporovnáva. Ste jej dcéra a stojíte pri nej. Neodišli ste, ako ľudia, ktorí jej ublížili. To, že jej manželstvo sa nevydarilo, vám je príkladom, ako veci v manželstve nerobiť.
A úprimne, sedí vaša mama stále pred televízorom, alebo trávi čas so susedkami a ohováraniami? Keď áno, dajte jej motyku, nech sa hrabká v zemi. Po čase príde na iné myšlienky (aspoň u mňa to tak funguje)...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
daniela1911
18. aug 2021

Myslím, že ani nechceš poradiť.. odpisuješ len na čo chceš, a ešte stále dokola.
Dievčatá tu už doplnili, že máš aj dieťa, v tom prípade sa zas veľa mení.. každopádne sa už tvojej mame ani nečudujem. Určite nie je pekne, že ti dáva prezývky.. ale…Ako by si sa ty správala v jej kozi ? Keby sa ti dospelé dieťa nikdy nevystahovalo spod strechy, doviedlo muža, malo dieťa. Žiadne plány.

hellwant
18. aug 2021

Ak mas fungujuce manzelstvo, mohla na ňu doľahnúť kvazi závisť( mozno nechcena , ale ona si nevie pomoct, cloveka trapenie zmoze), chcela by aby to jej bolo lepsie a nemoze to zmenit a ked vidi vas suzuju ju spomienky. Mozno vidi, ze veci mozu inak fungovat a u nich to neslo. Neobhajujem ju, len ma napadlo, ze to moze byt toto.

autor
18. aug 2021

@elizabet173 hovori ta co sama v zivote nic nenadobudla haha

zuzpar
18. aug 2021

@daniela1911 Presne ako pises. A toto je najhorsie, ze clovek by aj poradil, ale k comu je to dobre, ked nic si z toho neberie?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
19. aug 2021

@elizabet173 no divajme sa aka namosurena/len 3 roky si si nic nekupila.Vecne si tu zo seba robila len chudinku a zvelicujes tu veci ako si sa mala najhorsie a pritom ti kkt bolo.Len vyuzivas ludi a si egoistka.Na starobu sa tak na teba aj kazdy vydrbkaaa chudinka

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
miadi
19. aug 2021

@elizabet173 uplne normalne slusne rady dostala ako kazda tema o zivote dospelych deti s rodicmi/svokrou/mamou. Odist nie..ked tak k svokre. tak uz len kopat naokolo .. ale hlavne ze mama je Ta zla hmm. A vsetci tu a ty uplne najviac 🤣

marpel
19. aug 2021

Prišla si sa len posťažovať a ponadávat na cely svet, aké si chúďatko či mieniš svoju situáciu aj zmeniť? Nech vieme či sa oplatí “drať” kvôli tebe klávesnicu.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
marpel
20. aug 2021

@elizabet173 tiež sa na ňu nehnevám a chápem ju. Každý robí chyby a každý sa už dostal do zlých situácii. Ale je rozdiel, ak to človek chce zmeniť, alebo si len potrebuje uľaviť, vyrozprávať sa a nabrať silu na ďalšie takéto pokračovanie.

marpel
20. aug 2021

Autorka nemáš to ľahké, mama nič moc, svokra tiež a aj manžel by sa Vám mohol venovať viac. Nie každá by to zvládla. Skús ignorovať poznámky svojej mamy a užívať si čas s dieťaťom. 😉

miadi
20. aug 2021

@marpel mama nic moc ? Svokra tiez ? To by sa dalo povedat skor o autorke. Ona nie je uplne normalna. Jej nikto nic nevyhovie. Najprv si “planovane “ urobila s priatelom dieta stym ze ona chce zit doma u mami. Ze potrebuje pomoc okolo dietata. Potom skusila zit v jeho dome hoci velmi nechcela a ked sa vratila domov tak ju “Svokra vyštvala.” Ona by mala mame nohy ruky bozkavat ze u nej moze s dietatom a chlapom co mà 2domi žit.. Nie sa na nu stazovat na nete. Treba ju lutovat Lebo je plna jedu .pritom je vsetko Tak ako to ona sama chce. Len ludia nikdy neskacu uplne ako by ona chcela.

miadi
20. aug 2021

@marpel a hnevat sa na nu pre jej jedovite prskanie clovek na urovni ani nemoze Ved ona chudatko nic ine nedokaze. Sama sebe najviac škodi. Zit nevie ale huste reci mà no co uz . O rok tu bude pisat ako single mama co zije u matky a nechce dat dieta ex na vikend lebo nema rada jeho matku.

miadi
20. aug 2021

@elizabet173 ale ked sama je taka nijaka . Nevie ani ako to mà jej priatel s mamou.. pise ze on mà 2 domy jeden stary jeden novy. Pravdepodobne ten stary je po starkych v ktorom asi zil s mamou a spolu dali $ do toho noveho kde teraz ziju spolu .. Cize on nema 2domy ale jeho mama. Ten stary by mohli prerobit a zit v nom spolu. Alebo ho prerobit pre jeho mamu ak by tam chcela ist zit. Autorka mà 0 domov rozhodla sa zit u mami. Ale spokojna nie je nikde . Zmenit to nechce. Len sa stažovat. Ona nehlada riesenie problemu ona je radsej jeho tvorca. Takym ludom niet rady ani pomoci. No doplatia na to jej najblizsi.

marpel
20. aug 2021

@miadi ja s tebou súhlasím a vidím to rovnako, ale autorka rozhodne nie. Ona vidí len to, ako sa ona ma zle, lebo všetci okolo nej niečo vyžadujú… najlepšie je iba okolo seba kopať, na všetkých nadávať a pod… tu nemá zmysel niečo radiť, o rady nestojí. Ju stačí iba poľutovať a hotovo.

miadi
20. aug 2021

@marpel hej len z tej lutosti dlho nevyžije. Mohla by zit stastne keby len chcela vie zmenit Seba nie druhych. Zit s muzom a dietatom sama keby len mala na to odvahu zistila by ze tak je to lepsie.

marpel
20. aug 2021

@miadi mohla, keby chcela… toto bude kameň úrazu 😉

autor
21. aug 2021

@elizabet173 sama si si decko zlanarila na svoje ciele a ides tu radit druhym,ked ani sama nejdes dobrym prikladom. Ja uspory mam a aj riesenie len si ty nemysli/ze som chudera bez centu. Nemozes zniest/ze tvoje decko sa preorientovalo co?