Mama ma nechce v rodičovskom dome
Nechcem vás otravovať ani som si neprišla po ironické poznámky žien ktoré sú za vodou..mala som sa dobre, šťastný vzťah skvelá práca..spoločný podnájom..prišiel rozchod a ja sa musím odsťahovať ..mám rodičovský byt v ktorom býva moja mama a dáva mi najavo ako veľmi ma tam nechce.. akýkoľvek podnájom som skúšala zohnať, nič cenovo dostupné pre mňa nie je , a čo je to je už obsadené..som zúfalá neviem čo mám robiť..
@somnikto netreba sa ľutovať ani sa dat šikanovať mamou. Ok je to mama ale na ten byt mas rovnako narok ako ona. Takze pekne by som sa vratila do bytu, spravila si jednu izbu, druhu nech ma mama. Povedala by som matke, ze macka bude v mojej izbe. Ak sa tej mačke nieco stane, tak uz nikdy odo mna neuvidí ani €. Riesenie je docasne a zatial sa budem pozerat po niečom inom. Peniaze z trezora by som si svoje zobrala a dala na svoj uvet. Akoze co ta spacifikuje ak si ich zoberies alebo ta zbije??? Uz nie si dieta ale si dospela zena. Platila by som iba polovicu nákladov na byt a nie ze maminke na vylety a picoviny. Akoze ty si taka submisivna, ze sa to ani citat neda. Ved sa trochu naser a porob poriadky.
@somnikto
Ja si skôr myslím, ze otec ťa tým prepísaním bytu chcel chrániť, asi si sám uvedomoval, čo si na krk zavesil a kvôli komu opustil svoju pôvodnú rodinu. Tvoja matka je neskutočne vypočítavá žena. Najskôr sa nalepí na tvojho otca, lebo vlastnil už nehnutelnost a ona mala holú riť. Teraz, keď ťa chcel pred ňou samotnou ochrániť, ide ťa z tej nehnuteľnosti vyhadzovať. Pozor, aby si nekompenzovala tých chýbajúcich 130€ mesačne, ktoré si jej posielala peniazmi z tvojho trezora. Sú to tvoje peniaze, ona nemá právo ťa nijak kontrolovať ani ti rozkazovať čo s nimi, keby sa mne postavila za chrbát a hľadela pri počítaní, rovno sa jej opýtam či nemá nič iné na robote, sú to moje peniaze, ona nech si ide po svojom a za chrbtom nech si postava niekomu inému. Keď si ich aj hneď vezmeš, ju do toho nič nie je. Ak jej nevychadza, nech si ona nájde lepšie platenú prácu. Vieš, každý ma nad nami iba takú moc, akú mu dovolíme. Keď ju pošleš tam, kde slnko nesvieti, nič ti nezmôže.
@viky173 ďakujem za krásne kompletné vystihnutie situácie. Situácia sa vyriešila sama, našla som si podnájom v meste, išla som si vziať svoje peniaze aj s kamarátom, lebo veď ako jedna slečna poznamenala mám až nezdravý rešpekt voči mame v mojom veku a mala pravdu, tak som si vzala bodyguarda 😂 peniaze mi dať nechcela trezor otvoriť nechcela, tak som použila myšlienku inej slečny zo včera, povedala som jej že svoju polovicu prenajmem. Samozrejme som to nemyslela vážne. Ani neviem ako otvorila trezor 😜 ale hneď som si mohla vziať. Byt je v meste v ktorom pracujem a dokonca nikto nechce ani vyhadzovať moju mačku. Baby ďakujem ❤️ včera ste ma poniektoré veľmi nakopli a podporili, vážim si to. A pani právničky študujte ďalej. 😉 Chcela som už len jednu vec. Som vyštudovana, vzdelaná, bezdetná slobodná mladá baba s platom 800€ plus stovka stravace. Tie čo ste to nazvali almuznou, ste mamy žijúce z materskej a spoliehajuce sa na muža alebo s hypotékou a zadlžili ste aj vlastné deti. Ešte dnes ráno som sa nad tým smiala. 😊 pekný deň ❤️ a nech sa vám darí ❤️
@somnikto a to sa ti fakt podarilo, ale len nas chceš uchlacholit? vieš, ja sa nikomu nevysmievam, ale ten koniec je ako z nejakej telenovely brazilskej
no a zistila som, že mam svetovú mamu, hoci mam s ňou križ a ona so mnou, ale na ulicu ma nikdy nevyhadzovala..
Včera večer som velmi važne prehodnotila svoj vzťah k nej
@karolinakr karolinka včera som to už neurobila a normálne som to prežila a ani ma to nebolelo 😁😁
@karolinakr majiteľ bytu v ktorom som bývala s ex mi povedal že ma ešte komplex na začiatku mesta a má tam voľné byty. Nenapadlo ma spýtať sa jeho 😊
@somnikto Matku by som po tomto dala na sud o vyporiadanie podieloveho spoluvlastnictva. Ty ides vyhadzovat peniaze za najom, pritom mas byt. Aby mal niekto pohodlie, kto nepohol ani prstom.
Nonsens. Taku by u mna nezahrali.
@somnikto no to je super, len aby to všetko dobre dopadlo 🤞
@katkami123 Ach, zase tieto ničím nepodložené fabulácie! Odkiaľ si zobrala, že otec kvôli autorkinej matke opustil rodinu? Veď píše, že sa s ňou dal dokopy 4 roky po rozvode. Tak isto informácia, že matka je vypočítavá, lebo sa naňho nalepila, lebo mal byt. Akože prepáč, ale to už je len terno, o 16 rokov starší rozvedený robotník s dieťaťom a dvojizbákom v Ružomberku! S každým druhým by práveže dopadla lepšie.
@h2 To niic, tuto Katka mava take, povedzme ze pracudesne komentare 😂😂
@drahomirrra neviem či mám chuť aj odvahu sa takto súdiť a koniec koncov nech to vyznie škôlok hnusne - raz zostane aj tak len mne ten byt
@somnikto Chapem ta. Ale aj tak - toto nie je fer, vobec to nie je fer.
@drahomirrra ja viem ale nemôžem sa naťahovať večne a tlačil ma čas.
Je hrozné ako sa tvoja mama správa 🫤 ešte dupľom, keď ste rovnocenné spolumajiteľky. Môže ťa vyplatiť, ak ťa tam nechce. Poprípade, krajne riešenie, byt predať a každá si kúpite garsónku 🤷
@somnikto mrzí ma tvoja situácia. Ale našťastie sa to vyriešilo celkom dobre. Len mame už nedaj ani cent. Ani keby pýtala.
A teda niektoré sa môžete hanbiť. Veď snáď normálna milujúca mama prichýli s radosťou svoje dieťa. Či je ok nechať ju pod mostom, lebo nechcem ju mať opäť na krku? O konšpiračných teóriách o majetku mszky ani nehovorím 🤦🏻♀️ Uvedomujete si, že nie každý má príjem v kategórii od výplaty k výplate? Aj keď som vlastne zabudla, že na koňovi je normálne zarábať 10tisíc mesačne 😂
@somnikto ako dievčence nechápem čo tu riešite nemám preto dieťa, že keď náhle potrebuje pomoc ho nechcem pri to mi samo pomáha s domom a polka je jej. To čo sú za rady aj vy by ste tak svoje dieťa vypoklonkovali na už máš toľko mňa to nezaujíma chod hoci aj pod most. Neuveriteľné. Jasné, že sa nasťahuj a porozprávaj sa s ňou nájdite kompromis ak ťa teda nechce predajte dom a kúpte si niečo obe. Bože však vždy existuje v takom prípade riešenie. Ak to ocko na teba prepísal asi vedel prečo od mami mi to príde sebecké
@zaba21 toto je pravda ale nechcem ho predať , chcem v ňom raz žiť aj keby som hnusne mala povedať že až keď umrie..ako pôvodne som si šetrila na to že by som si ho mohla prerobiť raz, vieš zasklit balkón, nové steny atď, ale nie som nejako extra stotožnená s tým ho predať.
@sofia1979 Sofi keď na to tak spätne pozerám vždy sa bil do pŕs že to bude môj byt, a keď zomrel mama šla na mňa citovo, že sme v tom spolu bývame to spolu..som bola mladá hlúpa som si to neuvedomovala možno keby som bola vypocitavejsia mohla som tam bývať sama a tak by mi bolo jedno kde je ako jej je jedno kde ja som teraz
@somnikto mysli na to aj vtedy,keď raz bude tvoja mama potrebovať pomoc. Jeden nikd nevie čo ho v živote čaká, ale takto sa matka nemá správať
@somnikto teraz som docitala celu diskusiu.
Velmi ti drzim v zivote palce, vypadas byt spravny clovek. Si davno dospela, nenechaj sa matkou komandovat, aj ked je to mama. Ked mas na nieco pravny narok, tak ho proste mas a moze sa aj poskladat..
Kazdopadne asi je pre obe lepsie ze sa to nateraz takto vyriesilo, budes mat klud a mozes premysliet, co dalej so zivotom 💗 drz sa! 😉
@lenkasarka už je ochotná mi aj pomôcť s priateľom sťahovať nábytok..neviem či je to do plaču alebo do smiechu 😂

@vamajka tu netreba zabudat, ze autorka je polovicnou vlastnickou nehnutelnosti rovnako ako jej matka, takze ma aj rovnake moznosti vyuzivania danej nehnutelnosti, takze to, ze Ty by si ju tam s mackou nepustila, by TI pred policiou velmi nepreslo 😉